*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:hmmm myslalam o kombinezoniku.
Ojej,dziękuje.no właśnie planuję byc taka sexy mamąnie ma co!
moja mama coś wymyślala ostatnio czy kombinezon czy spiwór.chyba kupie i to i to,bo to jednak zima bedzie,nie wiadomo jaka i jak dluga.Pamietacię tę 2 lata temu?do kwietnia? -
MartaKD W obudwu fryzurkach Ci ładnie, jak ja kiedyś chciałam mieć fryzurkę typu ALa Janosz to wyglądałam w niej okropnie, ale trzeba było sobie jakoś z tym poradzić
Nie wszystkim pasują krótkie fryzurki i chyba odwrotnie:p
Ja też planowałam po urodzeniu się obciąć, jakiegoś boba machnąć, ale obawiam się, że krótkie włosy po prostu będą mi falować, długie są cięższe i nie mam z tym problemu... -
bluegirl89 wrote:MartaKD W obudwu fryzurkach Ci ładnie, jak ja kiedyś chciałam mieć fryzurkę typu ALa Janosz to wyglądałam w niej okropnie, ale trzeba było sobie jakoś z tym poradzić
Nie wszystkim pasują krótkie fryzurki i chyba odwrotnie:p
Ja też planowałam po urodzeniu się obciąć, jakiegoś boba machnąć, ale obawiam się, że krótkie włosy po prostu będą mi falować, długie są cięższe i nie mam z tym problemu... -
Nie było mnie od wczoraj a tutaj już tyle postów
MartaKD super laska z Ciebiefajna fryzura, podobają mi się odważne uczesania ale sama jestem chyba zbyt wstydliwa , żeby cos fantazyjnego zrobić sobie na głowie. Mam długie włosy do pasa , więc planuję je obciąć za ramiona, ponieważ teraz są gęste i suszenie zajmuje mi 20 minut.
Co do kombinezon czy śpiworek .. ja mam już po kimś kombinezonMartaKD lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/501b455f3bff.jpg
coś takiego śpiwór-kombinezon (ja osobiście wolała bym bez nóżek) Może rozmiar 62, albo 68 ...
Zastanawiam się tylko kiedy z takim małym świeżo narodzonym dzieckiem można wychodzić na krótkie spacerki zimą....Maud11, Ewelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Jak wpiszesz w google: w co ubrac noworodka wyskakuje ci: w styczniu lutytm ,marcu, kwietniu itd.
Damy rade:D
cos gdzies czytalam ze najpierw hartowac przy oknie, pozniej pare min i tak stopniowo. oczywiscie zalezy czy bedzie minus 5 czy minus 25.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:53
-
A apropo kombinezoników i pytania gdzie z maleństwem urodzonym w styczniu wychodzić na dwór. Dzisiaj zastanawiałam się co z kupnem wózka. Przecież kupująć wózek w listopadzie lub grudniu mamy najpierw gondolę ale gondola jest ponoć do 6 miesięcy, więc zanim minie zima ( a ponoć ma być sroga) dziecko już z gondoli wyrośnie.
-
Dzięki Ag
Znalazłam coś takiego, może się przydać
Dzieci, które przyszły na świat zimą, mają utrudnione zadanie. Przed nimi najpierw werandowanie, a potem dopiero pierwszy spacer z noworodkiem. Wcześniej trzeba się zastanowić, jak ubrać dziecko na powrót ze szpitala - tej podróży nie da się uniknąć. Zadanie bardzo skomplikowane - no bo jak ubrać noworodka, kiedy na zewnątrz siarczysty mróz?
Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Choć może ci się początkowo wydawać to nierozsądne, ubieraj noworodka tak jak siebie, a do tego tylko jedna dodatkowa warstwa i kocyk.
Jak ubrać noworodka zimą?
Noworodek musi być ubrany ciepło, to oczywiste. Jednak ubierając zbyt ciepło i tym samym przegrzewając dziecko, możesz wyrządzić więcej szkody niż pożytku.
Przykładowy zestaw ubrania noworodka
- body z długim rękawem - jest lepsze od kaftanika, bo jest "stale wkasane" (jako bielizna)
- śpioszki (zakrywające stópki)
- sweter/bluza i spodenki lub jednoczęściowy pajacyk
- kombinezon - jeśli nie ma zakrytych stóp, potrzebne będą jeszcze dodatkowe skarpetki
- gdy jest wyjątkowo zimno - dodatkowy kocyk
- czapka i rękawiczki, to absolutny standard. Kaptur już nie. Idealnym rozwiązaniem jest kombinezon z doczepionymi rękawiczkami.
To zestaw na sytuację, kiedy sami zakładamy: podkoszulek, bluzkę i kurtkę, czyli klasyczny zestaw jesienno-zimowy.
Ubieranie noworodka - jak sprawdzić czy jest mu ciepło?
Najważniejsze jednak są indywidualne wymagania dziecka. Niektóre dzieci ciągle marzną, innym jest za gorąco. Jeśli chcemy sprawdzić, czy dziecko jest dobrze ubrane, dotknijmy jego karku ciepłą ręką. Jeśli jest spocony, zrezygnujmy z jednej warstwy stroju. Jeśli chłodny, przyda się dodatkowy kocyk.MartaKD, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość
-
scorpii wrote:A apropo kombinezoników i pytania gdzie z maleństwem urodzonym w styczniu wychodzić na dwór. Dzisiaj zastanawiałam się co z kupnem wózka. Przecież kupująć wózek w listopadzie lub grudniu mamy najpierw gondolę ale gondola jest ponoć do 6 miesięcy, więc zanim minie zima ( a ponoć ma być sroga) dziecko już z gondoli wyrośnie.
chyba nie lapie powiązania pomiedzy tymi dwoma sprawami. -
scorpii wrote:A apropo kombinezoników i pytania gdzie z maleństwem urodzonym w styczniu wychodzić na dwór. Dzisiaj zastanawiałam się co z kupnem wózka. Przecież kupująć wózek w listopadzie lub grudniu mamy najpierw gondolę ale gondola jest ponoć do 6 miesięcy, więc zanim minie zima ( a ponoć ma być sroga) dziecko już z gondoli wyrośnie.
-
dlatego trzeba zwracać uwagę na wielkość gondoliBo są wózki z dużymi gondolami i takie co mają mniejsze (chyba dobrze zrozumiałam post)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:01
-
skoro gondola jest do 6 mcy to dla dziecka urodzonego w styczniu 6 mcy wybija w czerwcu- powinna juz zima minąć do tego czasu:)
3 miesieczne dziecko nawet w kombinezonie czy swpiworze zmiesci sie do gondoli spokojnie.Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Nie mam pojęcia czy są gondole większe czy mniejsze. Dzisiaj dowiedziałam się , że są przewidziane do 6 - 7 miesiąca , później używa się spacerówek. Ag.. o powiązanie chodziło mi o to , że kombinezon tak samo jak gondola jest używane tylko przez pewien czas. W naszym przypadku zimą a na lato nasze dzieciaczki już z nich wyrosną i ani w kombinezonie ani w gondoli nie wyjdą na spacer.