X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    hmmm myslalam o kombinezoniku.

Ojej,dziękuje.no właśnie planuję byc taka sexy mamą:) nie ma co!
    moja mama coś wymyślala ostatnio czy kombinezon czy spiwór.chyba kupie i to i to,bo to jednak zima bedzie,nie wiadomo jaka i jak dluga.Pamietacię tę 2 lata temu?do kwietnia?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD W obudwu fryzurkach Ci ładnie, jak ja kiedyś chciałam mieć fryzurkę typu ALa Janosz to wyglądałam w niej okropnie, ale trzeba było sobie jakoś z tym poradzić:/ Nie wszystkim pasują krótkie fryzurki i chyba odwrotnie:p
    Ja też planowałam po urodzeniu się obciąć, jakiegoś boba machnąć, ale obawiam się, że krótkie włosy po prostu będą mi falować, długie są cięższe i nie mam z tym problemu...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a jaki to rozmiar wybrać?
    a cholera wie:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmiar noworodkowy:) tez nie mam pojęcia:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    MartaKD W obudwu fryzurkach Ci ładnie, jak ja kiedyś chciałam mieć fryzurkę typu ALa Janosz to wyglądałam w niej okropnie, ale trzeba było sobie jakoś z tym poradzić:/ Nie wszystkim pasują krótkie fryzurki i chyba odwrotnie:p
    Ja też planowałam po urodzeniu się obciąć, jakiegoś boba machnąć, ale obawiam się, że krótkie włosy po prostu będą mi falować, długie są cięższe i nie mam z tym problemu...
    ala janosz widzialam,ze sobie wyczesala wózek za 8tysiaków czy 6tys. ciekawe czy kupiła czy dostala i reklame robi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ala janosz widzialam,ze sobie wyczesala wózek za 8tysiaków czy 6tys. ciekawe czy kupiła czy dostala i reklame robi.
    zeby jeszcze chociaz ladny był. Na pudlu widzialam ze nic specjalnego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • scorpii Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie od wczoraj a tutaj już tyle postów :D
    MartaKD super laska z Ciebie ;) fajna fryzura, podobają mi się odważne uczesania ale sama jestem chyba zbyt wstydliwa , żeby cos fantazyjnego zrobić sobie na głowie. Mam długie włosy do pasa , więc planuję je obciąć za ramiona, ponieważ teraz są gęste i suszenie zajmuje mi 20 minut.
    Co do kombinezon czy śpiworek .. ja mam już po kimś kombinezon :)

MartaKD lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/501b455f3bff.jpg

coś takiego śpiwór-kombinezon (ja osobiście wolała bym bez nóżek) Może rozmiar 62, albo 68 ...

Zastanawiam się tylko kiedy z takim małym świeżo narodzonym dzieckiem można wychodzić na krótkie spacerki zimą....

Maud11, Ewelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • scorpii Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję wam utworzyć jakiś pokój na czacie ;)będzie prościej z komunikacją ;) zanim wyskrobałam post , wy już zdążyłyście prawie jedną stronę zapełnić ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wpiszesz w google: w co ubrac noworodka wyskakuje ci: w styczniu lutytm ,marcu, kwietniu itd.
    Damy rade:D
    cos gdzies czytalam ze najpierw hartowac przy oknie, pozniej pare min i tak stopniowo. oczywiscie zalezy czy bedzie minus 5 czy minus 25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • scorpii Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo kombinezoników i pytania gdzie z maleństwem urodzonym w styczniu wychodzić na dwór. Dzisiaj zastanawiałam się co z kupnem wózka. Przecież kupująć wózek w listopadzie lub grudniu mamy najpierw gondolę ale gondola jest ponoć do 6 miesięcy, więc zanim minie zima ( a ponoć ma być sroga) dziecko już z gondoli wyrośnie.

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ag :)

Znalazłam coś takiego, może się przydać

Dzieci, które przyszły na świat zimą, mają utrudnione zadanie. Przed nimi najpierw werandowanie, a potem dopiero pierwszy spacer z noworodkiem. Wcześniej trzeba się zastanowić, jak ubrać dziecko na powrót ze szpitala - tej podróży nie da się uniknąć. Zadanie bardzo skomplikowane - no bo jak ubrać noworodka, kiedy na zewnątrz siarczysty mróz?

Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Choć może ci się początkowo wydawać to nierozsądne, ubieraj noworodka tak jak siebie, a do tego tylko jedna dodatkowa warstwa i kocyk.
    Jak ubrać noworodka zimą?

Noworodek musi być ubrany ciepło, to oczywiste. Jednak ubierając zbyt ciepło i tym samym przegrzewając dziecko, możesz wyrządzić więcej szkody niż pożytku.

Przykładowy zestaw ubrania noworodka
    - body z długim rękawem - jest lepsze od kaftanika, bo jest "stale wkasane" (jako bielizna)
    - śpioszki (zakrywające stópki)
    - sweter/bluza i spodenki lub jednoczęściowy pajacyk
    - kombinezon - jeśli nie ma zakrytych stóp, potrzebne będą jeszcze dodatkowe skarpetki
    - gdy jest wyjątkowo zimno - dodatkowy kocyk
    - czapka i rękawiczki, to absolutny standard. Kaptur już nie. Idealnym rozwiązaniem jest kombinezon z doczepionymi rękawiczkami.

To zestaw na sytuację, kiedy sami zakładamy: podkoszulek, bluzkę i kurtkę, czyli klasyczny zestaw jesienno-zimowy.
    Ubieranie noworodka - jak sprawdzić czy jest mu ciepło?

Najważniejsze jednak są indywidualne wymagania dziecka. Niektóre dzieci ciągle marzną, innym jest za gorąco. Jeśli chcemy sprawdzić, czy dziecko jest dobrze ubrane, dotknijmy jego karku ciepłą ręką. Jeśli jest spocony, zrezygnujmy z jednej warstwy stroju. Jeśli chłodny, przyda się dodatkowy kocyk.

MartaKD, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpii wrote:
    A apropo kombinezoników i pytania gdzie z maleństwem urodzonym w styczniu wychodzić na dwór. Dzisiaj zastanawiałam się co z kupnem wózka. Przecież kupująć wózek w listopadzie lub grudniu mamy najpierw gondolę ale gondola jest ponoć do 6 miesięcy, więc zanim minie zima ( a ponoć ma być sroga) dziecko już z gondoli wyrośnie.

chyba nie lapie powiązania pomiedzy tymi dwoma sprawami.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpii wrote:
    chyba dłużej można w gondoli,co?

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpii wrote:

dlatego trzeba zwracać uwagę na wielkość gondoli :) Bo są wózki z dużymi gondolami i takie co mają mniejsze (chyba dobrze zrozumiałam post) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:01

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro gondola jest do 6 mcy to dla dziecka urodzonego w styczniu 6 mcy wybija w czerwcu- powinna juz zima minąć do tego czasu:)
    3 miesieczne dziecko nawet w kombinezonie czy swpiworze zmiesci sie do gondoli spokojnie.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami mam wrazenie,że nie ogarniam tego wszystkiego. spioszkow,kombinezonów, gondolii, fotelików, body, itp:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    czasami mam wrazenie,że nie ogarniam tego wszystkiego. spioszkow,kombinezonów, gondolii, fotelików, body, itp:)
    nie ty jedna:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • scorpii Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia czy są gondole większe czy mniejsze. Dzisiaj dowiedziałam się , że są przewidziane do 6 - 7 miesiąca , później używa się spacerówek. Ag.. o powiązanie chodziło mi o to , że kombinezon tak samo jak gondola jest używane tylko przez pewien czas. W naszym przypadku zimą a na lato nasze dzieciaczki już z nich wyrosną i ani w kombinezonie ani w gondoli nie wyjdą na spacer.

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba koleżance chodziło o to, że dziecko właśnie już może być za duże na gondolę (wyrasta z niej) ... chociaż kurde teraz faktycznie czytam post i rzeczywiście wydaje się być bez sensu ( przepraszam) 369286qzqm85uhnl.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:07

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ