*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj będąc w sklepie nasłuchałam się komplementów, jak to pięknie wyglądam, że aż blask bije ode mnie i takie tam
A w sumie tylko rano włosy umyłam i naniosłam odżywkę, a i rzęsy pomalowałam.. Ubrałam się normalnie, bo wciągnęłam dresy ciążowe z biedronki i opiętą połówkę, żeby wyeksponować brzuszek
I co najważniejsze dowiedziałam się, że na 10000% urodzę synaach to USG w oczach sklepowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 18:48
renia83, M4DZI4, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuśki!
Nie było mnie cały dzień - więc nadrobienie zajęło mi ponad godzinę. Ależ macie tempo.
Robota na dziś zrobiona - i ta na zlecenie, i ta kulinarna.
Mam pięć słoików buraczków startych z czosnkiem oraz trzy słoiki małych buraczków w zalewie octowej z papryczką
Zapasy są... Jutro robię sałatką warzywną, bo przywieźliśmy troszkę warzyw z ogródka mojego tatyi może umyję lodówkę... Ach, wstanę jutro i zobaczę na jakim poziomie jest mój leń...
jonka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczko ja mam zamiar kupić zimowy kombinezon na rozmiar większe 62 lub mniejsze 68, jak będę w sklepie to porównam wielkość
Widziałam na stronie NEXT już wprowadzili jesienno-zimowe tylko cena mnie przeraża!
Jeśli znajdę w ciuszku fajny kombinezon to obojętny mi rozmiar bo zawsze mogę dokupić drugi większy za grosze:)
blue no piękny apartament! :)sukienka bardzo elegancka, podoba mi sie
Byłam podpisać papiery w kancelarii adwokackiej z teściową iii wzięła mnie na goracą czekoladę z bitą śmietaną i pucharek "Szalonej truskawki"-lody z bitą śmietaną, czekoladą, truskawkami i jakimś syropem! Ależ mi ciekła ślinka... Teraz czuję się okrągła jak arbuz!bluegirl89, Gwiazdeczka27, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Apropo dbania o siebie, ja jestem od 6 tyg. Na zwolnieniu lekarskim czasami jak nie musialam wychodzic to zero dbania o siebie, az maz mi powiedzial ze mam maszerowac do fryzjera bo powiedza ze Mnie zaniedbal i to pokazalo mi jak wazne by dobrze wygladac nawet w domu. Odrazu fryz farbowanie
inna kobita ze mnie i makijaz i kilka rzeczy zamowionych z happymum na allegro za mala kase ( nowa bluzka. Z metka sukienko tunika w pepitko i bluzeczka elegancka z miejscem na brzuszek ) Pomimo ze malo wychodze tez chce wygladac seksi
DZis dotarla przesylka chyba jutro wYjde poparadowac w sukience ach zazdroszcze chodzacym mozecie sobie latac ze swoimi brzuszkami, a ja dzismsie ciesze ze odkurzylam i powiesilam jedna pralke, podlogi umyje wieczorem
http://www.happymum.pl/sklep3/0,summer_sale.html
Link do happymum.Kawa lubi tę wiadomość
-
A ja nigdy nie robiłam pełnego makijażu na co dzień, nawet jak pracowałam. Jestem zwolenniczką delikatnego tuszowania rzęs i błyszczyku. Wyjątkiem są imprezy, wesela etc. Zawsze malowałam włosy na jasny, platynowy blond. Teraz nadal maluję tylko rzęsy na wyjście, włosy pomalowałam na przybliżony do naturalnego kolor, a to dlatego, że mój małż jest wielkim zwolennikiem naturalnego wyglądu i nie lubi, gdy wyglądam jak "wypacykowana lala" (jego określenie).
Jeśli chodzi o ubrania. Jestem "rozsądnej wagi", więc ubrania miałam i mam raczej luźne, więc niewiele się teraz zmieniłorenia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ostatnio usłyszałam od męża:
-Dasz radę chodzić w tych butach zimowych i dojść na porodówkę? Nowych Ci nie kupię, wykorzystałaś swój limit pieniężny na kolejne 2 sezonyhah
Butki mają 12cm, i kosztowały ponad 4stówki WIEC BEDĘ CHODZIĆ W KAPCIACH
Ja należę do osób które lubią się "wypacynkować" nawet w domu
ahh i jakby któraś chciała to w Biedronce znowu przecenili te podłużne poduszki po raz któryś tam z 69zł-> 16złWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:28
MartaKD, Krysti, polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
dziewczeta fajnie ze kolejna przecena poduszek, ale cena oryginalna to byla 39,90, akurat sie na nia czailam wiec historie zmiany cen mam jeszcze w pamiecia a zawyzanie cen przy przecenach w sklepach wkurza mnie strasznie i tylko dlatego sie wymadrzam
-
Ja to jestem zdania, że jak ktoś lubi się umalować, wypachnić, dobrze ubrać to jego wybór. Skoro dobrze się tak czuje to tylko pozazdrościć. Ja jestem takim "kosmitą", ale to już pisałam. Może to zasługa uprawiania sportu przez prawie 10 lat, że nie lubię się malować, bo podczas gry makijaż spływał w pierwszej kolejności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:45
-
nick nieaktualnyMelua każdy w czym innym czuje się dobrze, ja np nie lubię sukienek i spódnic ale obcasy ponad 10cm uwielbiam i mam ich sporo
mimo grania w siatkówkę kilka lat oczy zawsze musiałam mieć pomalowane mocno
aaa wiem, wiem nie nakładam nigdy pełnego make up jak jeżdżę na motorze, bo musiałabym co chwilę prać kominiarkę albo kaskpolaola lubi tę wiadomość
-
Martaaa trzymaj się. Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki.
Ewelina - jak masz migdałki to koniecznie trzeba wyleczyć zapalenie,
Gwiazdeczka my co kilka dni baraszkujemy. Raczej jest ok.
Sandra, Ana, Cynamonek fajnie, że na wizycie wszystko ok.
Ag jak widać, Twoja koleżanka 'napewno' chciała Cię podwieźć bo się martwiła, że nie masz czym przyjechać. A Rodzice zaczna kupowac rzeczy dla wnuczka po porodzie.
Oooo Kawa bardzo fajny news od adwokata. Na wyprawkę faktycznie może wystarczyć.
A co do przeczucia to byłam pewna że będzie chłopak. Ani razu nie wymiotowałam, zero mdłości i czuje się jak w pierwszej ciąży. A różni lekarze stwierdzili, że dziewczynka. Marta KD z tym dbaniem o siebie masz rację. A wyglądasz ślicznie. Moja teściowa też zawsze mnie widywałam jak wracam z pracy, czy z miasta i zawsze uczesana, umalowana i w garniturku i mówi, że tak ładnie wyglądam, że będzie chłopak. A tu niespodzianka:)
A ze ścięciem włosów to chyba jest tak, że coś się w życiu zmienia i chce sie to zaznaczyć. Ja tez ściełam na boba po porodzie. Tzn tak z rok później. A jak krótkie to wcale nie znaczy że mniej układania. Długie czasami zwiążę w kucyk, a krótkie muszą byc zadbane. Ale takich na Kożuchowską, albo Zielarke nigdy nie miałam.
Gwiazdeczka ten kombinezon jest super, ale zastanawiałam sie jak zapiac dziecko w nim w foteliku. Do wózka ok. Ja bede brała rozmiar 62-68.
No i najważniejsze, Przebrnęłam przez posty!!!Kawa, Maud11, Martaaa, Gwiazdeczka27, renia83, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Nie martwcie się zimą i ubieranie noworodka, zawsze można brać z sobą dodatkowy kocyk.
Pamiętam jak tuż przed porodem dostaliśmy od znajomych fotelik samochodowy dla noworodka. Był taki maleńki1.02 urodziła się młoda, sypał gęsty śnieg, naprawdę była głęboka zima. Mąz przyjechał po nas do szpitala z tym "maleńkim" fotelikiem. Córka w nim tonęła, musiałam wypychać go od środka kocykiem, żeby pasy ją objęły
wszystko co miałam dla niej oprócz jednego body, było ogromniaste
Traktujcie te sprawy trochę na luzie, nie da się wszystkiego przewidziećŻyjemy na szczęście w epoce marketów otwartych 24/7 i licznych sklepów, w których mozna stale dokupić brakujące rzeczy
Selene, Maud11, Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Ja grałam w piłkę ręczną (też malowałam rzęsy i tak mi zostało), a poza tym moja mama też się nie maluje, więc może to wyniosłam z domu. Wychowana z chłopakami nie miałam wzorca
Szpilek nie założę (chyba, ze okazjonalnie), bo po pierwsze zawsze miałam problemy z kręgosłupem, a poza tym "waga" robi swoje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:50
-
Mi też na początku włosy wypadały i się przetłuszczały, a cera się przesuszała. Wyglądałam średnio, choć inni mówili, że promienieje. Ja tego nie widziałam. Teraz mam cerę jeszcze gorszą - krosta na kroście, do tego wczoraj wylazła mi opryszczka na wardze, mam jakieś pryszcze na szyi. Co prawda waga stoi w miejscu od czasu tuż sprzed ciąży, ale już czuje że nie potrwa to długo, bo mam mega apetyt i to na słodkie. Mam skłonność do szybkiego tycia, więc mam tym większy problem. Biustonosze starczają mi na max dwa tygodnie, a piersi wyglądają jak dwa globusy i te niebieskie żyłki... Poza tym znów odzywa się kręgosłup i ciężko ustać w jednej pozycji, ale cóż... taki nasz los - przyszłych Mamusiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:00
-
Selene ja tez przytyłam już 8 kg. Jedyne pocieszenie dla mnie to to że w I ciązy przytyłam prawie 30 a 2 mies po porodzie juz ważyłam mniej niż przed i wchodziłam w rozm 34/36 a nie 38.
Od początku chce mi sie cały czas jeść, zero wymiotów i mdłości zrobiło swoje. Ja Cie doskonale rozumiem. Byłam na basenach teraz tydzien i codziennie widziałam swój cellulit którego długo nie miałam wcześniej.Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
jonka91 wrote:Zakupy przez internet to nie taka głupia sprawa, jak coś kupisz w złym rozmiarze w większości sieciówek można wykonać zwrot w sklepie stacjonarnym.
A oto moje ostatnie zdobycze z internetowych wyprzedaży:
tylko w kolorze szarym, ale już go nie ma, został wyprzedany
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/kolekcja/kardigany/kardigan-131354-2.html
i taką spódniczkę na przyszłe lato
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/kolekcja/spodnice/spodnica-131462-1.html
-
nick nieaktualnyKONIEC! !!!!
NA LITOŚĆ BOSKA! Co Wam się dziś stało? Czytam i czytam i końca nie widać.
Gratuluję udanych wizyt
Ja krótko! Pochwalić się przyszłam
Zamówiliśmy z mężem mebelki do pokoju małego
I płytki do nowej, dużej łazienki!
BuziakiSelene, jonka91, MonikaDM, marrtka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Dobrze was mieć
bo już miałam wyobrażenie że każda z was to "top model" tylko ze mnie taki ciasteczkowy potwór
a jeszcze wrócę do dyskusji o krótkich włosach. Mojej znajomej córka tak jej od samych narodził łapała za włosy, ciągle ciągneła i wyrywała, że ta ścieła je głównie by córka ich nie dosięgała. Uważała, że jakby miała cały czas kucyk, to włosy w końcu by się w tym miejscu kruszyły i musiałaby jeszcze krócej ściąć. Może właśnie to jest jakiś powód, dla których kobiety po porodzie ścinają włosy.. kto wie
Paula44, nix lubią tę wiadomość