X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nie ty jedna:D
    a jeszcze kosmetyki, szczepienia, badania.mam nadzieje,że to po prostu przyjdzie naturalnie z biegiem czasu:) w sumie o ciążach też nic nie wiedzialam wczesniej:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • scorpii Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ag.. :) i chodzi mi o to , czy zimą z noworodkiem wychodzi się wózkiem na spacer? bo jeśli rzadko lub prawie w cale to po co mi gondola. Wybaczcie ale ja również się w tym wszystkim gubię

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpii wrote:
    Nie mam pojęcia czy są gondole większe czy mniejsze. Dzisiaj dowiedziałam się , że są przewidziane do 6 - 7 miesiąca , później używa się spacerówek. Ag.. o powiązanie chodziło mi o to , że kombinezon tak samo jak gondola jest używane tylko przez pewien czas. W naszym przypadku zimą a na lato nasze dzieciaczki już z nich wyrosną i ani w kombinezonie ani w gondoli nie wyjdą na spacer.

chodzi o to, że dziecko można w gondoli wozić dopóki dzieciątko samo nie zacznie siadać... nie jest powiedziane, że jak 6 miesięcy minie to już trzeba przejść na spacerówkę

zielarka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpii wrote:
    Nie mam pojęcia czy są gondole większe czy mniejsze. Dzisiaj dowiedziałam się , że są przewidziane do 6 - 7 miesiąca , później używa się spacerówek. Ag.. o powiązanie chodziło mi o to , że kombinezon tak samo jak gondola jest używane tylko przez pewien czas. W naszym przypadku zimą a na lato nasze dzieciaczki już z nich wyrosną i ani w kombinezonie ani w gondoli nie wyjdą na spacer.

Aaaa, no to juz lapie:D
    to chyba zalezy i od wielkosci malucha i gondoli. Od tego kiedy zacznie siadac., ale pewnie 6/7 mcy to max na gondole.
    No nie da sie ukryc ze przez pewien czas ale mimo to gondole potrzebujesz. Nie mozna brac dziecka na spacer w nosidelku jak niektorzy robią.

No a kombinezonlatem sie nie przyda a na nast rok trzeba bedzie kupic nowy, co tez nie zmienia faktu ze tez go potrzebujesz.

Wydatki, wydatki, wydatki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:09

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak tu nie kupowac,ze względu na wlaśnie te wydatki, większości rzeczy już wcześniej?no chyba,ze ktoś jest Beyonce:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zwariowałyście! Nie było mnie tylko 40 minut a tu 3 strony napisane!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    No zwariowałyście! Nie było mnie tylko 40 minut a tu 3 strony napisane!

to co sie obijasz:P
    ide sie ogarnąc do dentysty. Mąż jedzie na wizyte wiec zabiore sie z nim na kontrole przy okazji.
    i jade do mamy po szczotke dla kota bo zostawilam u niej w niedziele i zaraz moj kot bedzie mial dredy jak go nie wyczesze:D

aaa jak Beyonce to mam chyba tylko rozmiar tyłka:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:12

scorpii, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • scorpii Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha Ag.. dobre :D

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż za to jest coraz bardziej przerażony wielkością moich piersi, i chyba zaczyna się ich bać hahaha

Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Mój mąż za to jest coraz bardziej przerażony wielkością moich piersi, i chyba zaczyna się ich bać hahaha
    przerazony??? ale co? zanikają ci?
    bo w 2 strone to chyba dziala na nich odwrotnie:P

ps, wiecie co czasem jak sie szuka jakiegos problemu w necie to wyskakuja rozne fora. No jakby ktos tak wszedl na to w polowie rozmowy to pomysli walnięte laski:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:17

Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tyłka.. Jak mnie wczoraj mój mąż wkurzył. Coraz ciężej jest mi wychodzić z samochodu a ten do mnie z tekstem "zbieraj szybciej tą coraz większą dupę" i zaczął sam z siebie się śmiać jaki to mu dobry żart się udał. Tak mnie tym zdenerwował, że myślałam, że wyjdę z siebie bo noszę rozmiar 36/38 ale nic nie powiedziałam. W duchu sobie tylko pomyślałam :"czekaj będziesz miał ochotę na tą coraz większą dupę". Zero sexu przez najbliższy miesiąc! Ooo!

Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa, zielarka, renia83, MonikaDM, Agula92 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie bo są takie wielkie! Że nie wie jak się ma za nie zabrać, z której strony heheh :D

Ja jak weszłam na jedno z takich for internetowych bo szukałam rozwiązanie jakiejś tam mojej wątpliwości czy problemu to po paru postach stwierdziłam, że nie ma sensu czytać tych bzdur , że chyba jakieś dzieciaki się tam udzielają... Najgorsze jest to, jak szukasz na coś odpowiedzi i czytasz:
    " ja nie miałam takiego problemu ale uważam, że"
    " nie wiem co to jest ale myślę, że "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:23

Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie fora są do bani:) hahaahah

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/501b455f3bff.jpg

coś takiego śpiwór-kombinezon (ja osobiście wolała bym bez nóżek) Może rozmiar 62, albo 68 ...

Zastanawiam się tylko kiedy z takim małym świeżo narodzonym dzieckiem można wychodzić na krótkie spacerki zimą....

czy w takim spiworku da się zapiąć dzidzie w fotelik samochodowy? bp tak zastanawiam się co kupić na wyjście ze szpitala? Wynieść w beciku owinięte i dopiero w samochodzie rozebrać i zapiąć w fotelik. Czy w szpitalu już zapiąć w fotelik a nakryć tylko nosidełko/fotelik. przy moim foteliku jest osłona na nóżki i buda.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka od tygodnia jest w szpitalu,po terminie,nie chca jej wywolac,meczy się, lekarze jak zwykle do bani,ale najlepsze jest to,ze wszystko relacjonuje na facebooku! nawet rozwarcie! Coraz bardziej przekonuje się do umówionej cesarki.

Izabelka88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Wiki- nie mam fajnego zdjecia 4D tylko filmiki. Jak chcesz zobaczyc jak widac w tym tyg, to wyslij mi maila przesle Ci.
    o fajnie by było. Prześlij zatem na [email protected]

Dziękuję

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura przebrnelam przez dzisiejsze posty ;) kupilam hm dwie pary dzinsow rurek, bo innych nie bylo czarne i granatowe po 8 dych mierzylam 38 i 40 i jak dla mnie byly identyczne a 42 nie bylo, zeby rozmiar porownac, wzielam 40 zobaczymy na ile w biodrachj starcza, bo brzuszek raczej byl zadowolony, ja za to jestem tak padnieta, ze chyba jednak bede ryzykowac zakupy przez internet

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam chwilkę wolną to pochwalę się kreacją na wrześniowe wesele:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b26d032acf46.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f77ed1ec3772.jpg

A tak wyglądamy na dzień przed 19 tyg :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f72669f46a56.jpg

jonka91, Gwiazdeczka27, rastafanka, Kawa, Maud11, MartaKD, Paula44, M4DZI4, MonikaDM, marrtka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy przez internet to nie taka głupia sprawa, jak coś kupisz w złym rozmiarze w większości sieciówek można wykonać zwrot w sklepie stacjonarnym.

A oto moje ostatnie zdobycze z internetowych wyprzedaży:
    tylko w kolorze szarym, ale już go nie ma, został wyprzedany
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/kolekcja/kardigany/kardigan-131354-2.html

i taką spódniczkę na przyszłe lato :)
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/kolekcja/spodnice/spodnica-131462-1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 18:41

Ewelina88 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Co do dbania o siebie - mi na początku było bardzo ciężko o to, żeby zadbać tak jak to zawsze robiłam, mdłości mnie wykańczały, do tego straszne migreny, wzdęcia i słaaaabość. Nie mówię, że chodziłam z tłustymi włosami, ale wybierałam tylko płaskie buty, wygodne ubrania, wieczorami zamiast sie gdzies ruszyc, to leżałam w łóżku itd. Ale za to teraz... czuję się znacznie lepiej no i włoski mam zadbane (chociaż nie farbuję na okres ciąży), mam ciemny brąz sięgają do biustu, ścięłam sobie grzywkę jeszcze krócej niż była, to dodało trochę pazura, paznokcie pomalowane, na stopach też, jak idę do ludzi to pełen makijaż. Wprawdzie nie biegam na obcasach i dalej wybieram raczej wygodne ubrania, typu leginsy, ale generalnie ludzie mówią, że bardzo ładnie wyglądam (pomimo 5 dodatkowych kg z początku ciąży:) i jestem pewna, że to za sprawą pomalowania się, ułożenia włosów itd. Zaczęłam się znowu zdrowo odżywiać, czyli tak jak przed ciążą i czuję się naprawdę nieźle. Uważam, że ciąża to najbardziej kobiecy czas w życiu kobiety, więc kiedy dbać o siebie jak nie teraz? A poza tym - nasze ciała się powiększają, to też szok dla facetów, dla nas to szok, a co dopiero dla nich. Powinni więc mieć pachnącą kobitkę, wysmarowaną balsamem, to nic, że trochę większą, i może nie tylko na brzuszku, tak jak w moim przypadku. No, także dbajmy o siebie!!:)

rastafanka, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ