X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    No wlasnie Agus nie wiem czy wlasnie to nie zaparcia. Mam od wczoraj ( lapie mnie popoludniami wiec po posilkach) wrazenie ciezkiego brzucha, gazy i wlasnie problem z wyproznieniem.
    Czyli nie ma powodu do obaw? moglo peknac poprostu jakies naczynko?

Ja właśnie miałam tak jak opisujesz. Czułam się taka ciężka. Myślę że to jakieś naczynko właśnie pękło. A i po wypróżnieniu czułam się lżejsza o 5 kg. :D Ciężkość brzucha przeszła. Miałam tak ogólnie z dwa razy. Teraz piję więcej wody i jem więcej błonnika. :)
    Parę lat temu w angielskiej telewizji oglądałam taki program o problemach z wypróżnianiem właśnie i tam dali taką cenną radę, którą zapamiętałam. :P A co najważniejsze mi pomaga. :) Żeby ułatwić sobie wypróżnianie podczas siedzenia na kibelku należy mieć kolana powyżej pupy. :D Wtedy jest łatwiej. :) I podstawiam sobie coś pod nogi. :)
    Dziwne jest to co piszę. :D :P

Ag..., nix, Gwiazdeczka27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agus:*
    no to spokojnie ide spac:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś z stopniem pod nogami, rzeczywiście lepiej "idzie" u mnie bez niego ani rusz :)

Agus89, Ag... lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag znalazłam takie coś w internecie ...W czasie ciąży bardzo często dochodzi do krwawienia z żylaków odbytu. Sploty żylne są nadmiernie przepełnione krwią, gdyż dochodzi do utrudnionego odpływu krwi żylnej. Powoduje to ucisk przez rozwijającą się macicę wraz z płodem na żyły miednicy mniejszej. Trzeba niestety prowadzić bardziej leżący tryb życia, z lekko uniesioną ku górze miednicą, uważać na zaparcia, nie przegrzewać okolic odbytu (w czasie kąpieli okolice odbytu spłukiwać zimną wodą), używać maści na żylaki odbytu...

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu po nocnym "sikaniu" nie mogę zasnąć wrrrrr...

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też nie mogę spać.zaczęłam bać się przedwczesnego porodu i ciągle głupie myśli mam np. czy nie gniote dziecka jak leże.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Zycze Wam miłej niedzieli :-)

Ag jezeli krwawienie sie nie powtorzy to możesz zaczekac do wizyty, jezeli sie powtorzy to warto skontaktować się z lekarzem, to nie jest jednorazowo grozne, oby nie rozwinęlo sie bardziej.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) u mnie lało całą noc i leje nadal, aż chce się z łóżka wstać :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczęłam 6 m-c wg belly ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witajcie !
    Wracając do ciężkości brzucha, ja odczuwam go szczególnie przy wstawaniu z łóżka, jak żuk muszę się przekręcić najpierw na bok.

isabele ja mam x-landera xa z pompowanymi kołami.
    hahaha,ja mam to samo:) szczególnie jak mi się brzuch "zastoi" w nocy.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A i co do koloru Sevillii to mogę powiedzieć że wersja grafitowa jest w rzeczywistości ciemniejsza niż przedstawia to producent.

Kurczę specjalnie na potrzeby forum zrobiłam zdjęcie w sklepie, ale wyszło jakieś rozmazane. :/
    Ja chciałam jakiś zywszy kolor,ładne są fiolety i błekitne.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wlasnie zauwazylam krew na papierze ale raczej ze tak okresle z 2 strony.
    Nie wiem czy nie dopadly mnie jakies hemoroidy bo mam chyba problem z wyproznianiem i przez to wrazenie takiego cięzkiego brzucha:/
    jakies zlote rady? albo ktoras zmaga sie z podobnym problemem?

myslicie ze to moze zaczekac do wizyty 1.09? czy zadzwonic w pon do gina?
    spokojnie czekaj.ja to miałam przed ciążą (po poronieniu) i teraz na początku ciąży.Mi położna zaleciła maść posterisan. Jedz śliwki suszone, jogurty,otreby, żeby tak wszystko "łatwo" przechodziło.Mi lekarz mówił,że to bardzo czesta przypadłość i w niczym nie zagraża dziecku.I że tak powiem,nie wysilaj się za bardzo na kibelku,żeby żyłki nie pękały:)jest w necie mnóstwo porad na hemoroidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:16

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    U nas w kujawsko- pomorskim też jest ten zwyczaj, ale tłucze się butelki :)
    Patrz,a ja też z kuj.-pom.a nie widziałam tego, tylko w Poznaniu raz:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ją też nie mogę spać.zaczęłam bać się przedwczesnego porodu i ciągle głupie myśli mam np. czy nie gniote dziecka jak leże.
    też mam takie akcje,że gniotę dziecko jak lezę, siedze czy coś.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/mamusie/photos/a.104437046259461.4343.103930732976759/719903348046158/?type=1&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:41

rastafanka, Gwiazdeczka27, kejti91 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za wszystkie rady. U mnie rano lepiej, czuje sie znow lekka jak piórko:)
    boje sie tylko dzis tego wesela bo pewnie mnie z krzeslem wyniosą jak zjem obiad no i torta.
    A tak na powaznie to ostatnio faktycznie malo piłam wiec moze gdzies to sie nałozyło. Teraz zrobilam dzban herbaty i planuje go w siebie wlać.

U mnie maga deszczowo a ja sandaly mam na ślub:/
    Milego dnia:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis z sandalami ciezko wyjść:-) leje od północy non stop. Ja leże i nigdzie sie nie wybieram, pij jak najwieęcej na weselu i powinno być ok:-)
    MartaKD bardzo ladnie wygladasz i mowisz że brzuch mały a wcale nie jest mały :-) widac ze ciążowy:-)

MartaKD lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj już w sumie po raz drugi , baaaardzo niewyspana )będę chyba robiła sobie dzisiaj drzemki w ciągu dnia) Ja zaczęłam właśnie jak wcześniej pisałam schizować , poczytałam głupia w internecie i teraz mam ciężki orzech do zgryzienia- mianowicie wyczytałam, że dziecko daje nam sygnały w brzuszku jak coś mu się nie podoba- jak np. przybieramy złą pozycję itp. I zaczęłam się zastanawiać
    kiedy siedzę na łóżku w pozycji półleżącej to wówczas są momenty , że dziecko bardzo mocno kopie mnie w brzuszek- ja cała w skowronkach dlatego aby móc poczuć te wspaniałe kopniaki często taką właśnie pozycję przybieram, i teraz po przeczytaniu informacji w necie się wystraszyłam, że może kurcze to źle? Może za mało tlenu dociera do mojego dziecka i dlatego tak boksuje mnie od środka? Coraz więcej zaczęłam myśleć o tym wszystkim, o dziecku, porodzie, zaczęłam zastanawiać się nawet czy nie za wcześnie kupiliśmy już tyle rzeczy dla dziecka... kurde jakiejś jesiennej deprechy chyba dostaje
    ktoś chyba powinien mi dać mocnego klapsa w tyłek... chyba pójdę do męża i mu o tym wszystkim powiem i on to uczyni...
    369172w8rmxtsynz.gif

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko kochana a ty nie masz juz o czym rozmyslac?
    Dopiero co pisalas ze jestes wniebowzięta bo wyniki masz idealne i bądź taka dalej. Wszystko jest w porządku i dobrze o tym wiesz- mialas dopiero wizyte, po co sie zamartwiac i wymyslac nie wiadomo co. Faktycznie idz do męża po klapsa w tylek a od nas tez dostajesz!
    pozytywnie myslec- i nie inaczej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 11:03

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    isabele ja mam x-landera xa z pompowanymi kołami.

Magdalenka, kupowałas teraz, czy masz już sprawdzony model?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ