X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    No wlasnie Agus nie wiem czy wlasnie to nie zaparcia. Mam od wczoraj ( lapie mnie popoludniami wiec po posilkach) wrazenie ciezkiego brzucha, gazy i wlasnie problem z wyproznieniem.
    Czyli nie ma powodu do obaw? moglo peknac poprostu jakies naczynko?

Ja właśnie miałam tak jak opisujesz. Czułam się taka ciężka. Myślę że to jakieś naczynko właśnie pękło. A i po wypróżnieniu czułam się lżejsza o 5 kg. :D Ciężkość brzucha przeszła. Miałam tak ogólnie z dwa razy. Teraz piję więcej wody i jem więcej błonnika. :)
    Parę lat temu w angielskiej telewizji oglądałam taki program o problemach z wypróżnianiem właśnie i tam dali taką cenną radę, którą zapamiętałam. :P A co najważniejsze mi pomaga. :) Żeby ułatwić sobie wypróżnianie podczas siedzenia na kibelku należy mieć kolana powyżej pupy. :D Wtedy jest łatwiej. :) I podstawiam sobie coś pod nogi. :)
    Dziwne jest to co piszę. :D :P

Ag..., nix, Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agus:*
    no to spokojnie ide spac:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś z stopniem pod nogami, rzeczywiście lepiej "idzie" u mnie bez niego ani rusz :)

Agus89, Ag... lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag znalazłam takie coś w internecie ...W czasie ciąży bardzo często dochodzi do krwawienia z żylaków odbytu. Sploty żylne są nadmiernie przepełnione krwią, gdyż dochodzi do utrudnionego odpływu krwi żylnej. Powoduje to ucisk przez rozwijającą się macicę wraz z płodem na żyły miednicy mniejszej. Trzeba niestety prowadzić bardziej leżący tryb życia, z lekko uniesioną ku górze miednicą, uważać na zaparcia, nie przegrzewać okolic odbytu (w czasie kąpieli okolice odbytu spłukiwać zimną wodą), używać maści na żylaki odbytu...

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu po nocnym "sikaniu" nie mogę zasnąć wrrrrr...

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też nie mogę spać.zaczęłam bać się przedwczesnego porodu i ciągle głupie myśli mam np. czy nie gniote dziecka jak leże.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Zycze Wam miłej niedzieli :-)

Ag jezeli krwawienie sie nie powtorzy to możesz zaczekac do wizyty, jezeli sie powtorzy to warto skontaktować się z lekarzem, to nie jest jednorazowo grozne, oby nie rozwinęlo sie bardziej.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) u mnie lało całą noc i leje nadal, aż chce się z łóżka wstać :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczęłam 6 m-c wg belly ;)

Paula44, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witajcie !
    Wracając do ciężkości brzucha, ja odczuwam go szczególnie przy wstawaniu z łóżka, jak żuk muszę się przekręcić najpierw na bok.

isabele ja mam x-landera xa z pompowanymi kołami.
    hahaha,ja mam to samo:) szczególnie jak mi się brzuch "zastoi" w nocy.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A i co do koloru Sevillii to mogę powiedzieć że wersja grafitowa jest w rzeczywistości ciemniejsza niż przedstawia to producent.

Kurczę specjalnie na potrzeby forum zrobiłam zdjęcie w sklepie, ale wyszło jakieś rozmazane. :/
    Ja chciałam jakiś zywszy kolor,ładne są fiolety i błekitne.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wlasnie zauwazylam krew na papierze ale raczej ze tak okresle z 2 strony.
    Nie wiem czy nie dopadly mnie jakies hemoroidy bo mam chyba problem z wyproznianiem i przez to wrazenie takiego cięzkiego brzucha:/
    jakies zlote rady? albo ktoras zmaga sie z podobnym problemem?

myslicie ze to moze zaczekac do wizyty 1.09? czy zadzwonic w pon do gina?
    spokojnie czekaj.ja to miałam przed ciążą (po poronieniu) i teraz na początku ciąży.Mi położna zaleciła maść posterisan. Jedz śliwki suszone, jogurty,otreby, żeby tak wszystko "łatwo" przechodziło.Mi lekarz mówił,że to bardzo czesta przypadłość i w niczym nie zagraża dziecku.I że tak powiem,nie wysilaj się za bardzo na kibelku,żeby żyłki nie pękały:)jest w necie mnóstwo porad na hemoroidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:16

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    U nas w kujawsko- pomorskim też jest ten zwyczaj, ale tłucze się butelki :)
    Patrz,a ja też z kuj.-pom.a nie widziałam tego, tylko w Poznaniu raz:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ją też nie mogę spać.zaczęłam bać się przedwczesnego porodu i ciągle głupie myśli mam np. czy nie gniote dziecka jak leże.
    też mam takie akcje,że gniotę dziecko jak lezę, siedze czy coś.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/mamusie/photos/a.104437046259461.4343.103930732976759/719903348046158/?type=1&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:41

rastafanka, Gwiazdeczka27, kejti91 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za wszystkie rady. U mnie rano lepiej, czuje sie znow lekka jak piórko:)
    boje sie tylko dzis tego wesela bo pewnie mnie z krzeslem wyniosą jak zjem obiad no i torta.
    A tak na powaznie to ostatnio faktycznie malo piłam wiec moze gdzies to sie nałozyło. Teraz zrobilam dzban herbaty i planuje go w siebie wlać.

U mnie maga deszczowo a ja sandaly mam na ślub:/
    Milego dnia:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis z sandalami ciezko wyjść:-) leje od północy non stop. Ja leże i nigdzie sie nie wybieram, pij jak najwieęcej na weselu i powinno być ok:-)
    MartaKD bardzo ladnie wygladasz i mowisz że brzuch mały a wcale nie jest mały :-) widac ze ciążowy:-)

MartaKD lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj już w sumie po raz drugi , baaaardzo niewyspana )będę chyba robiła sobie dzisiaj drzemki w ciągu dnia) Ja zaczęłam właśnie jak wcześniej pisałam schizować , poczytałam głupia w internecie i teraz mam ciężki orzech do zgryzienia- mianowicie wyczytałam, że dziecko daje nam sygnały w brzuszku jak coś mu się nie podoba- jak np. przybieramy złą pozycję itp. I zaczęłam się zastanawiać
    kiedy siedzę na łóżku w pozycji półleżącej to wówczas są momenty , że dziecko bardzo mocno kopie mnie w brzuszek- ja cała w skowronkach dlatego aby móc poczuć te wspaniałe kopniaki często taką właśnie pozycję przybieram, i teraz po przeczytaniu informacji w necie się wystraszyłam, że może kurcze to źle? Może za mało tlenu dociera do mojego dziecka i dlatego tak boksuje mnie od środka? Coraz więcej zaczęłam myśleć o tym wszystkim, o dziecku, porodzie, zaczęłam zastanawiać się nawet czy nie za wcześnie kupiliśmy już tyle rzeczy dla dziecka... kurde jakiejś jesiennej deprechy chyba dostaje
    ktoś chyba powinien mi dać mocnego klapsa w tyłek... chyba pójdę do męża i mu o tym wszystkim powiem i on to uczyni...
    369172w8rmxtsynz.gif

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko kochana a ty nie masz juz o czym rozmyslac?
    Dopiero co pisalas ze jestes wniebowzięta bo wyniki masz idealne i bądź taka dalej. Wszystko jest w porządku i dobrze o tym wiesz- mialas dopiero wizyte, po co sie zamartwiac i wymyslac nie wiadomo co. Faktycznie idz do męża po klapsa w tylek a od nas tez dostajesz!
    pozytywnie myslec- i nie inaczej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 11:03

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    isabele ja mam x-landera xa z pompowanymi kołami.

Magdalenka, kupowałas teraz, czy masz już sprawdzony model?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ