X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Witam Was dzisiaj już w sumie po raz drugi , baaaardzo niewyspana )będę chyba robiła sobie dzisiaj drzemki w ciągu dnia) Ja zaczęłam właśnie jak wcześniej pisałam schizować , poczytałam głupia w internecie i teraz mam ciężki orzech do zgryzienia- mianowicie wyczytałam, że dziecko daje nam sygnały w brzuszku jak coś mu się nie podoba- jak np. przybieramy złą pozycję itp. I zaczęłam się zastanawiać
    kiedy siedzę na łóżku w pozycji półleżącej to wówczas są momenty , że dziecko bardzo mocno kopie mnie w brzuszek- ja cała w skowronkach dlatego aby móc poczuć te wspaniałe kopniaki często taką właśnie pozycję przybieram, i teraz po przeczytaniu informacji w necie się wystraszyłam, że może kurcze to źle? Może za mało tlenu dociera do mojego dziecka i dlatego tak boksuje mnie od środka? Coraz więcej zaczęłam myśleć o tym wszystkim, o dziecku, porodzie, zaczęłam zastanawiać się nawet czy nie za wcześnie kupiliśmy już tyle rzeczy dla dziecka... kurde jakiejś jesiennej deprechy chyba dostaje
    ktoś chyba powinien mi dać mocnego klapsa w tyłek... chyba pójdę do męża i mu o tym wszystkim powiem i on to uczyni...
    369172w8rmxtsynz.gif

Gwiazdeczko, ty nasz głosie rozsądku, chyba faktycznie złapałas jesiennego dola ;) ciąża to naturalny stan i mama nie jest w stanie zaszkodzić swojemu dziecku normalnie funkcjonując.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się.
    Jestem też zdolowana, bo znowu mnie swędzi i piecze i boli na dole.
    Spokój miałam tylko 5 dni. Skończyłem lek ( 7 dni gin kazał brać macmiror) a potem feminella, żeby przywrócić ph itd. Mam wrażenie, jakby profilaktyka mi szkodziła.
    Znowu uplawy. Nie wiem już co robić. ; (

Czemu to swinstwo cały czas wraca ?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to zadzwon do gina znowu i nie martw sie jego komentarzami:) bedzie dobrze.

Mi wlasnie poszla kiecka na szwie, musze jechac ją zaszyc. Do tego w ubieglym tygodniu spadl mi tel na nos/oko. Mialam spuchniete tylko ale nie sine. Dzis mam zółte limo pod okiem:( jezuu co za dzien:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten niedzielny,deszczowy poranek:) Dzisiaj udajemy się na obiadek do rodziców więc jeszcze chwilka słodziego lenistwa,po wczorajszym grillu,w domku i w odwiedziny:D Do poczytania jutro:D Miłego dnia mamuśki

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag , Isabelle dzięki za doprowadzenie mnie do ładu :) chyba coś też hormony szaleją.

Wracam więc do normalności. Mąż ostatnio przeczytał wiele o stanie kobiety w ciąży , znowu nie mogłam się powstrzymać i kupiłam parę drobiazgów dla dziecka co skomentował swoją wiedzą, że to syndrom wicia gniazda - w sumie się chyba zgadza :)

pochwalę się więc zdobyczami :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/61767a0059bc.jpg

Idę teraz szykować pierogi z mięskiem
    miłego dnia kochane styczniówki :*

Kawa, Maud11, Ewelina88, MonikaDM, Becia81 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag , Isabelle dzięki za doprowadzenie mnie do ładu :) chyba coś też hormony szaleją.

Wracam więc do normalności. Mąż ostatnio przeczytał wiele o stanie kobiety w ciąży , znowu nie mogłam się powstrzymać i kupiłam parę drobiazgów dla dziecka co skomentował swoją wiedzą, że to syndrom wicia gniazda - w sumie się chyba zgadza :)

pochwalę się więc zdobyczami :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/61767a0059bc.jpg

Lidlowe zdobycze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 12:44

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne zdobycze :) Ja ostatnio kupilam rozek, opaske i komplet (body, legginsy i czapeczka). Bede miala zdjecia to tez wrzuce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 12:56

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) U mnie przed 7 rano pobudka.. Pukał dziadek że tv mu nie chodzi i mamy coś z tym zrobić bo zaraz msza niedzielna! Tak więc wstałam dopiero teraz :P

Gwiazdeczko mam ten sam dresik! ;)

W Carrefour są wyprzedaże na dziecięcym i fajne bodziaki po 6,60? W każdym bądź razie tanie :)

a w Biedronie proszek lub płyn Lovela ten hipoalergiczny po 14,99 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 12:58

Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dresik lidlowy a bodziaki carfurowe po 6 zł :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • soshy Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane w ten pochmurny deszczowy dzien. Zjadłam obiad i nie mam najmniejszej ochoty wychodzic z łózka :) mnie jeszcze syndrom wicia gniazda nie dopadl, powiedzialabym nawet ze nie mam ochoty wychodzic na zadne zakupy. Hmm jak tylko poznam plec to siostry z mama i tesciowa mnie wyrecza takze ja chetnie podarki przyjme:D chyba nawet lepiej. Pozatym mam jakies dziwne obawy,że jak juz zaczne kompletowac wyprawke to przyniesie pecha. Niestety poprzednim razem tak było i to na wczesnym etapie. Tak więc pare zeszłorocznych rzeczy lezy na dnie szafy. ahh czekam na ten stan euforii zwiazany z ciaza i nie nadchodzi. Moze jak kruszynka zasadzi mocnego kopniaka to sie ogarne. Pozdrawiam Was cieplutko w ten chlodny dzien:)

w57vyx8d4de5q079.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Obudziłam się.
    Jestem też zdolowana, bo znowu mnie swędzi i piecze i boli na dole.
    Spokój miałam tylko 5 dni. Skończyłem lek ( 7 dni gin kazał brać macmiror) a potem feminella, żeby przywrócić ph itd. Mam wrażenie, jakby profilaktyka mi szkodziła.
    Znowu uplawy. Nie wiem już co robić. ; (

Czemu to swinstwo cały czas wraca ?
    Ja po anttybiotyku mialam moment swedzeni ale kupilam trivagin mozna go brac cala ciaze i ja taki mam zamiar, i mam jeszcze krem nivea na odparzenia w ferworze wkurw....nia ze znowu swiad powraca posmarowalam sie tam, chodzilam bez bielizny wiesz ze pomoglo. Czytalam tez zeby niemchodzic ciagle z wkladka dlatego czasami tez sie jej pozbywam i wtedy czesciej zmieniam bielizne.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was myslala tylko o wozku glebokim i nosidle di niego?

relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety ani nystatyna ani macmiror ani trivagin nie pomaga. Wszystko wraca a w posiewie zwykly grzyb wychodzi. Probiotyk dopochwowo jeszcze pogarsza sytuację. Jakbym była uczulona na jakiś składnik.

Ola czujesz kopniaki? Ja nie. . . ; (

Poklocilam się z mężem. W domu burdel lodówka pusta. Jestem głodna, obolala a on oglada tv. Nie mam już sił latac z ciężkim odkurzaczem. A słysze tylko, ze ciągle coś od niego chce i ze musi ze mną jeździć.

Nie rozumie, ze ja nie najem się dwudniowa bułka i serem. Nie wiem co się z nim dzieje. Nigdy taki nie był.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was gorąco :) ja jestem dziś w jakimś niesamowitym nastroju, głównie chyba z powodu pogody. która jest dziś magiczna i....moja :) Jesienna :)
    Podzielę się jeszcze wczorajsza radością, moja maleńka miała wczoraj czkawkę :D
    Dziś też kopie już naprawdę całkiem wysoko, czym jestem szczerze zaskoczona :)
    Teraz robimy z córcią i moją mamą knedle z naszymi śliwkami i jest tak niesamowicie domowo i ciepło tym bardziej gdy już naprawdę wrześniowy wiatr targa drzewa za oknem...

Gwiazdeczka27, Izabelka88, renia83, soshy, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko warcze na malza wczoraj batalia o mycie garnkow, a dzis pozmywal bez gderania. Ja zawsze mowie ze hotel pokojowka sprzataczka i kucharka kosztuja i ze nie mieszka w hotelu. Co do sprzatania to mamy czasami taki burdel ze jakby ktos przyszedl to by padl, ale co ja na to poradze ze wszystko robie ale sto razy wolniej ;-)

relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Witam was gorąco :) ja jestem dziś w jakimś niesamowitym nastroju, głównie chyba z powodu pogody. która jest dziś magiczna i....moja :) Jesienna :)
    Podzielę się jeszcze wczorajsza radością, moja maleńka miała wczoraj czkawkę :D
    Dziś też kopie już naprawdę całkiem wysoko, czym jestem szczerze zaskoczona :)
    Teraz robimy z córcią i moją mamą knedle z naszymi śliwkami i jest tak niesamowicie domowo i ciepło tym bardziej gdy już naprawdę wrześniowy wiatr targa drzewa za oknem...
    A gdzie czujesz malenstwo na jakiej wys. od pepka?

relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kopie jakieś 2 cm poniżej pępka.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:54

nix lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wytłumacz mężowi, że jest Ci coraz ciężej w ciąży, i jedną z jego ról w tych momentach jest pomaganie tobie, bo przecież gdybyś była w stanie to byś sobie sama poradziła.
    Ja wczoraj tak się z mężem pokłóciłam , doprowadził mnie do takiej furii, że wstyd się przyznać ale tak się wykrzyczałam- sama siebie nie poznałam aż się wystraszyłam, że zaszkodziłam dziecku :( Mam nadzieję, że nic złego się nie stało. Już tez mężowi wytłumaczyłam, żeby lepiej mi przytakiwał i nie dyskutował bo boje się , że wybuchnę i stres jak i nerwy źle wpływają na maleństwo.

Na poprawę humoru dla tych, które ostatnio miały zgrzyty z najukochańszym :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d793810045ab.jpg

Zielarka to mamy tak samo, mnie tez kopie tuż poniżej pępka, aż brzuch skacze :) czasami aż się boje bo ostatnio czuję ruchy dziecka prawie cały dzień a to z lewej, a to z prawej, wyżej niżej i tak kopie i boksuje śmiesznie, chyba wykopy Chucka Norrisa trenuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:32

marrtka, Paula44 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że kolor zielonego Camarello jest troszeczkę bardziej żywy niż na zdjęciu producenta. Ale nie jest to rażąca zieleń.

Wczoraj w sklepie zrobiłam zdjęcie, ale niestety dopiero w domu zauważyłam że jest rozmazane. :/ Ale widać zieloną Sevillę z tyłu.
    6sfk39.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:19

MonikaDM, MartaKD lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ