*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny dołączam do waszego forum , tez jestem styczniowa mamą , aktualnie jestem w 18 tyg.Mam pytanie odnośnie przyrostu wagi.Początkowo miałam 57 a teraz pokazuje mi 60,5 w ostatnich 2 tyg. przybyło mi 2 kg. boje się że jak będę tyć w takim tempie to pod koniec nie zmieszczę się w drzwi. A jak tam wasza waga dziewczynki?
Pozdrawiamnix, jonka91, Monifah, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Witam się w kiczowatym nastroju
wróciliśmy do domu z urodzi o 4 rano było fajnie trochę człowiek się oderwał. Wieczorkiem dla zdrowotności poszliśmy do lasu na spacer i przynieśliśmy 2 reklamówki grzybków:) właśnie skończyłam robić obiad na jutro i spokój:)
Jutro wizyta zobaczę co tam u małej.
Jeżeli chodzi o ruchy to ja już je odczuwam od 12 i to różnie jest czasami na samym dole przy spojeniu łonowym a czasami tak 1-2 cm w dół od pępka. Jaką schize miałam jak nie czułam małej 2 dni masakra ale na szczęście wszystko wróciło do normy.
marta jeżeli chodzi o tor to prosta sprawa kupiłam biszkopt ciemny w piekarni do tego krem gotowy czekoladowy w Kaufie + dzem porzeczkowy w lidlu i te draże rurki w kaufie i tadam gotoweale muszę Ci powiedzieć że był bardzo dobry;)
Ag może te krwawienie to takie jednorazowe -
Hej Kochane
witam sie po intensywnym dniu
w kosciele dzis bylismy na mniej niz polowie mszy, bo slabo mi bylo, potem u tesciowki na obiedzie i jak wypilam cappuccino to chyba cisnienie mi do wzglednej normy mi wrocilo, no a pozniej jeszcze 50 km do leroy merlin, bo mezu stwierdzil ze trzeba nasze 150 letnie drzwi wejsciowe wymienic na takie przez ktore snieg nie bedzie sie wsypywal, zmierzyl auto czy wszystko wejdzie a jak juz kupilismy okazalo sie ze jednak nie wejda, na szczescie mezu kupil takie specjalne pasy do spinania i drzwi przyjechaly na dachu -
Gwiazdeczka27 wrote:isabelle z tego co pamiętam jest taki większy sklep na Targówku nazywa się Tomi ( www.tomi.pl) i kojarzę jeszcze na górczewskiej i na al. solidarności ale nie wiem jak te dwa ostatnie
http://www.tomi.pl/zobacz-na-mapie.html
Dzięki, muszę sie wybrać
-
Cześć Dziewczyny
Mam pytanie do ciężarówek, które jeszcze pracują - jak długo zamierzacie chodzić do pracy??? Zakładając oczywiście, że wszystko będzie z ciążą dobrze i lekarz nie zmusi Was do L4? Tak na tą chwilę, od kiedy planujecie siedzieć w domu? Ja teraz jeszcze pracuję i w sumie nie ma powodu, abym siedziała w domu, ale nie wiem co będzie w listopadzie/grudniu. Może też wypowiedzą się mamy w kolejnej ciąży - od kiedy brzuch jest już bardzo uciążliwy??? -
nick nieaktualnyaswariatka wrote:Cześć Dziewczyny
Mam pytanie do ciężarówek, które jeszcze pracują - jak długo zamierzacie chodzić do pracy??? Zakładając oczywiście, że wszystko będzie z ciążą dobrze i lekarz nie zmusi Was do L4? Tak na tą chwilę, od kiedy planujecie siedzieć w domu? Ja teraz jeszcze pracuję i w sumie nie ma powodu, abym siedziała w domu, ale nie wiem co będzie w listopadzie/grudniu. Może też wypowiedzą się mamy w kolejnej ciąży - od kiedy brzuch jest już bardzo uciążliwy???
Ja zamierzam chodzić do oporuA tak na serio jeżeli nie będzie żadnych komplikacji to ja chciałabym do końca listopada. Pracuję w biurze, ale nie mam problemów jak chcę gdzieś wyjść w trakcie dnia czy zwolnić się na badania, więc jest ok. Jedyne co, to jak mnie tu będą za bardzo wkurzać to też się zastanowię
Mam odpowiedzialną pracę i dużo rzeczy spada na mnie do zrobienia "na już", a ja wtedy się stresuję
ale szczerze mówiąc wydaje mi się że w domu bym chyba bardziej się zeschizowała
-
Witajcie
Jonka moje tez szaleja, znow lekko pobolewaja i az sie boje isc do stanikowego, zeby nowy rozmiar miski mnie o zawal nie przyprawil, poprzednie staniki wystarczyly na 2 miechy, chyba nawet od spodu mam rozstepy chyba bo mam taki dziwny kolor skory jakbym zmarzla a nie intensywne czerwone pregi a nigdy rozstepow nie mialam nawet jak 10 kg przytylam w 4-5 miesiecy
Aswariatko mysle ze w grudniu i styczniu dojazdy samochodem do pracy z racji sniegu, lodu i niebezpiecznej drogi beda wykluczone, w listopadzie chcialabym jeszcze pracowac, ale okaze sie czy dam rade, gdyby nie to ze teraz mialam urlop pewnie juz bym teraz szla na L4 a tak ile wytrzymam tyle lepiej dla dzieciakow bo ocen nalapia zanim nowa pani przyjdziePaula44 lubi tę wiadomość