*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
szpilka wrote:Aswariatko mysle ze w grudniu i styczniu dojazdy samochodem do pracy z racji sniegu, lodu i niebezpiecznej drogi beda wykluczone, w listopadzie chcialabym jeszcze pracowac, ale okaze sie czy dam rade, gdyby nie to ze teraz mialam urlop pewnie juz bym teraz szla na L4 a tak ile wytrzymam tyle lepiej dla dzieciakow bo ocen nalapia zanim nowa pani przyjdzie
Ja właśnie jutro jade się spotkać z dziewczyną,która przyjdzie na zastępstwo za mnie.Uprzejmie ją poinformuję,ze zamierzam być rok na macierzyńskim,a po roku ją pożegnam czule:)Przykre to,ale tak jest.
-
nick nieaktualnybelldandy wrote:Hej. ile placicie za USG polowkowe 3d/4d wraz z nagraniem?
Ja w Krakowie płacę 250 zł z nagraniem, ale z tym 3D czy 4D jest tak, że dzidziuś nie zawsze się tak ustawi, że można mu zrobić ładne zdjęcie, więc efekt 3D zależy tylko od współpracy z bąblem -
nick nieaktualnybelldandy wrote:Hej. ile placicie za USG polowkowe 3d/4d wraz z nagraniem?
Ja mam dziś połówkowe 2d-270zł, 3d/4d-370zł. Ale myślę że bąbelo jest jeszcze za mały by płacić dodatkowo za 3d bo np na babyonline.pl przy każdym tygodniu jest ododany filmik z usg i mało co na nim jeszcze wiadać w tym tyg.
Wiatm się po weekendzie! -
Do kogo w Krk idziecie?
Kawa, czyli radzisz iść na połówkowe w 2d? To mam za darmo u lekarza z certyfikatem, tylko za nagranie płacę 40 zł jeśli oczywiście bym je chciała.
A ewentualnie później udać się na zwykłe USG w 3d/ 4d, aby była pamiątka?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
MartaKD wrote:też się wczoraj zastanawiałam kiedy poprosić o płytkę z nagraniem.poczekamy do ostatniego usg chyba:)
Na ostatnim to mało co będzie widać bo dziecko już duże.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyZajrzyj na babyonline.pl i sama oceń czy Ci się podoba jakość filmu(nie wiadomo też jakim sprzętem było robione) ale osobiście uważam że chyba lepiej iść później, może powyzej 30tyg? Tak żeby dzidzia nie miała jeszcze za ciasno:)
Mam nadzieję poznać dziś płećwiem, wiem ja dalej o tym samym..
przy okazji jadę obejrzeć moje dwa upatrzone wózki i chyba Riko nano bo spodobał mi się, tylko te kolory są strasznie żywe..no nic zobaczę je w realumoże zrobię jakieś foto to wrzucę Wam pokazać.
uhh gdzie tam do 16 godziny do wizyty.. -
nick nieaktualnybelldandy wrote:Do kogo w Krk idziecie?
Kawa, czyli radzisz iść na połówkowe w 2d? To mam za darmo u lekarza z certyfikatem, tylko za nagranie płacę 40 zł jeśli oczywiście bym je chciała.
A ewentualnie później udać się na zwykłe USG w 3d/ 4d, aby była pamiątka?
Ja w Krakowie chodziłam tu: http://www.dobreusg.pl/badania_poloznicze
Ten gabinet polecił mi mój lekarz prowadzący, jako jeden z 3 do wyboru. -
Ja w Krk do osteomedu na kazimierza wielkiegi, do swojego lekarza, dr wyroba. Filmik w porowaniu z genetycznym jeszcze lepszy. Dla mnie tam warto.
Kawa ale drogo masz to usg. Pomiary robi na 2d i tak, na 3/4d przełącza na chwile ale fajne to.
rodzice w szoku bo dla nich to juz totalny kosmos taka technika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 09:41
-
nick nieaktualnyMagdalenka masz rację, już i tak mamy stos zdjęć z 2d (przynajmniej ja:))
mam swój "box" w którym chowam zdjęcia usg, test z bety, i te kasetkowe więc dzidzia będzie miała pamiątkę
Ag wiem właśnie jak porównać do Waszych cen to u mnie dwa razy tyle..;/ niewiem od czego to zależy? Robię w Żorach a to mała miejscowość.
ah i za płytkę trzeba dodatkowo jeszcze płacić te 40zł;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 09:43
-
Kawa wrote:Magdalenka masz rację, już i tak mamy stos zdjęć z 2d (przynajmniej ja:))
mam swój "box" w którym chowam zdjęcia usg, test z bety, i te kasetkowe więc dzidzia będzie miała pamiątkę
Ag wiem właśnie jak porównać do Waszych cen to u mnie dwa razy tyle..;/ niewiem od czego to zależy? Robię w Żorach a to mała miejscowość. -
Kawa wrote:Magdalenka masz rację, już i tak mamy stos zdjęć z 2d (przynajmniej ja:))
Ag wiem właśnie jak porównać do Waszych cen to u mnie dwa razy tyle..;/ niewiem od czego to zależy? Robię w Żorach a to mała miejscowość.
ah i za płytkę trzeba dodatkowo jeszcze płacić te 40zł;/
aaa to u mnie 240+ 40 płytka. No to faktycznie zdzierają u ciebie. Może w Krk wieksza konkurencja. Ale kurcze to przecież przełączenie guzika a nie inny aparat, nie wiem skąd ta cena. Opłaca ci się do Krk jechać lepiej:) taniej wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 09:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaud11 wrote:Kawa a liczysz też te zdjęcia np. serca albo jakichś innych "wnętrzności"?
Ja mam kilka takich, że nie wiem co na nich jest
Mam tylko jedno na którym widzę mózg, a cała reszta to dzidziol cały albo jego przybliżeniaNie mam zdj wnętrzności, o tym tylko w karcie badania napisał że ok-widoczne.
-
aswariatka wrote:Cześć Dziewczyny
Mam pytanie do ciężarówek, które jeszcze pracują - jak długo zamierzacie chodzić do pracy??? Zakładając oczywiście, że wszystko będzie z ciążą dobrze i lekarz nie zmusi Was do L4? Tak na tą chwilę, od kiedy planujecie siedzieć w domu? Ja teraz jeszcze pracuję i w sumie nie ma powodu, abym siedziała w domu, ale nie wiem co będzie w listopadzie/grudniu. Może też wypowiedzą się mamy w kolejnej ciąży - od kiedy brzuch jest już bardzo uciążliwy???
Ja właśnie dzisiaj znowu w pracy, bo synek u babci. Jak będę mogła mam zamiar pracować jeszcze w listopadzie. No i będę się przez to mniej udzielała na forum:(www.styczniowki2015.phorum.pl