X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    w sumie za bardzo się tym nie przejmuję,od początku wymiotowałam i lekarz mówił,że to dobrze,że ciąża się trzyma.tylko chciałabym przytyć:)

Ja wymiotowałam praktycznie cały czerwiec i lipiec po 4 razy rano, praktycznie niczym, a teraz od czasu do czasu się zdarzy, nawet wieczorem. Mam też mdłości rano, ale nie zawsze wymiotuję. Najgorzej, bo mam taki płyn do prania i jak powącham rzeczy w nim wyprane to jak na zawołanie wymiotuję... masakra jakaś... Też Was tak drażnią zapachy???

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych mdłości i nie drażnią mnie zapachy. Chyba, że jakieś jedzenie zepsute, ale przed ciążą też tak miałam.

Domyślam, się że mam w tym względzie szczęście.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha! Paula Super sen! Mam nadzieję, ze pod koniec ciąży nie będę Dzwonem Zygmunta :D wystarczy mi ten wcześniej wspomniany Homer Simson :P

Jeśli chodzi o wymioty i nudności w zeszłym tygodniu dwa dni pod rząd mnie mdliło i na koniec dnia niestety zwracałam obiadokolację.. A wcześniej miałam ponad miesięczną przerwę w wymiotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:21

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• polaola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzisiaj do gina ide, jak zwykle boje sie czy wszystko ok, czeka mnie wymaz i decyzja o szwie. Cos ostatnio malo czuje dzidke. Moze to co czulam w 15 i 16nie bylo ruchami malej, juz sama nie wiem. Moze lepiej niech bedzie spokojna bo mamy macica slabiutka taka.
    ;-) Milego dnia.
    Dodam ze w brzuszku mam 101 cm ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:22

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
    Polaola powodzenia na wizycie.
    Mnie też nie mdli, a jedyny drażniący zapach to niezmiennie od początku szwajcarskie sery, które maz namiętnie pochłania:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:28

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zazwyczaj w dole brzucha, chociaż wczoraj mąż czuł ruchy jakieś 3 cm od pępka. I tak jak Ty po różnych stronach czuję.

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja nie mam żadnych mdłości i nie drażnią mnie zapachy. Chyba, że jakieś jedzenie zepsute, ale przed ciążą też tak miałam.

Domyślam, się że mam w tym względzie szczęście.
    Oj takie duże szczęście! zazdroszę dziewczynom, które nie miały mdłości... to takie męczące, no ale dla dzieciątka... ;*

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie to ze nie miałyśmy, tak dobrze nie ma. Poprostu minęły.
    Mam nadzieję ze u ciebie też szybko miną. No chyba ze ktoras faktycznie nie miała to super, ale jako ze ja 1 ciąża to i chciałam ich doświadczyć w umiarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:36

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
    Mnie też nie mdli, a jedyny drażniący zapach to niezmiennie od początku szwajcarskie sery, które maz namiętnie pochłania:/

mnie też kopie raz po lewej, raz po prawej wyżej niżej, tuż pod pępkiem, więc spokojnie to normalne i chyba dobrze, bo dziecko w ten sposób ćwiczy mięśnie itp.
    Co do mdłości, ja też już dawno ich nie mam, chyba że się bardzo przejem to raz zdarzyło mi się zwrócić trochę ( więc jem częściej ale w mniejszych ilościach)

Powodzenia dziewczyny na wizytach czekamy na relację!!!

A ja chyba zaraz jak ogarnę mieszkanie to w nagrodę kupię sobie kebaba, a co!

Ciekawe co u Kasiakry, jak wyniki z badania potrójnego- mam nadzieję, że okazało się być wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:42

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:36

Kawa lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Moja Malutka szaleje wszędzie, ostatnio tak się wierci, że naciska mi na narządy wew. i czasem ledwo oddycham, bo czuję taki ucisk na przeponie :( Kopie, wyciąga się, albo tylko wierci, tak czy siak nie daje o sobie zapomnieć ;)

Co do wymiotów, to ja je miałam tak do połowy 4 miesiąca, a potem przeszło, mdli mnie już rzadko, więc ulga ogromna :)
    No pomijając wizytę w szpitalu w zeszłym tyg przez wymioty, cały poniedziałek wymiotowałam, najprawdopodobniej Malutka gdzieś tam naciskała

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Kawa mój mąż się uparł na ten wózek, bo podoba mu się biały masywny stelaż. Wózek ładny tylko właśnie mi się nie podoba za bardzo żaden z kolorów. Za to piękne kolory ma Coletto Marcello

Jakikolwiek wózek wybiorę też patrzę by miał biały stelaż ;D zajrzyj sobie jeszcze na Tako baby heaven exclusive i bebetto silvia ;) Marcello podoba mi się ale nie ma go w okolicy bym mogła podjechać i obejrzeć.. ale jest piękny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mnie kopie wszędzie raz tu, raz tam :) a jak jest nisko i trzymam rękę to czuć jak się obraca :)

Wymioty na szczęście mnie ominęły, mdliło jedynie jak jechałam autem z pustym żołądkiem. Właściwie mi nic nie dolegało, teraz sporadycznie zaparcia tfu tfu odpukać :)

Byłam na spacerze w biedronie- kupiłam kalendarz szkolny(18,99) i postanowiłam prowadzić coś w stylu Pamiętnika Ciażowego :)

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo też podróżuje po całym brzuchu i kopie już na wysokości pępka :) A czasem się tak ułoży, że widać, czy jest po prawej, czy lewej stronie i jak się obraca :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też maleńka kopie w różnych miejscach, nieraz czuję jak odbija się od pęcherza :D Nieraz wybrzuszenie widać po środku a nieraz kopniaki czuję aż koło pępka :) To moja druga ciąża :) ale za każdym razem gdy maleńka kopie rozczulam się jakbym czuła te kopniaki pierwszy raz.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie czuję maleństwa... :(
    Ale przynajmniej mdłości mam baardzo sporadycznie, a wymiotowałam tylko 2 razy.
    Widziałyście, że o tych wózkach Bebetto są dość kiepskie opinie? Nawet kilka osób pisało, że podczas spaceru stelaż pękł :/
    Zaczęłam od dziś L4... trochę inny miałam plan, bo myślałam, że popracuję do listopada, ale dyrektorka stwierdziła, że mam odpoczywać, a na moje miejsce zatrudni dziewczynę już od 1 września... Więc będę leniuchować :)

olka25, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to willa Zoi w dniu dzisiejszym czyli 19t5d ;)
    bfad0ddbdedfc5b9med.jpg

rastafanka, kejti91, Agula92, jonka91, Maud11, bluegirl89, Paula44, MartaKD, Kawa, GabiKOR, nix, MKA84, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    A to willa Zoi w dniu dzisiejszym czyli 19t5d ;)
    bfad0ddbdedfc5b9med.jpg
    brzuszek idzie Ci do góry czy mi się wydaje??
    Jak będzie brzmiałło pewne imię Twojej córci ? Zoja ? jak można skrócić?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie do góry ale to macica jelita wypycha.
    Zoja :) Zojka, Zojeńka, u nas funkcjonuje jeszcze Zulejka bo mąż nazywa starszą córkę Łucję Lulejka, więc jest Lulejka i Zulejka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:16

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ