*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaKD wrote:w sumie za bardzo się tym nie przejmuję,od początku wymiotowałam i lekarz mówił,że to dobrze,że ciąża się trzyma.tylko chciałabym przytyć
Ja wymiotowałam praktycznie cały czerwiec i lipiec po 4 razy rano, praktycznie niczym, a teraz od czasu do czasu się zdarzy, nawet wieczorem. Mam też mdłości rano, ale nie zawsze wymiotuję. Najgorzej, bo mam taki płyn do prania i jak powącham rzeczy w nim wyprane to jak na zawołanie wymiotuję... masakra jakaś... Też Was tak drażnią zapachy???
-
Hahaha! Paula Super sen! Mam nadzieję, ze pod koniec ciąży nie będę Dzwonem Zygmunta
wystarczy mi ten wcześniej wspomniany Homer Simson
Jeśli chodzi o wymioty i nudności w zeszłym tygodniu dwa dni pod rząd mnie mdliło i na koniec dnia niestety zwracałam obiadokolację.. A wcześniej miałam ponad miesięczną przerwę w wymiotach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:21
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja dzisiaj do gina ide, jak zwykle boje sie czy wszystko ok, czeka mnie wymaz i decyzja o szwie. Cos ostatnio malo czuje dzidke. Moze to co czulam w 15 i 16nie bylo ruchami malej, juz sama nie wiem. Moze lepiej niech bedzie spokojna bo mamy macica slabiutka taka.
Milego dnia.
Dodam ze w brzuszku mam 101 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:22
-
Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
Polaola powodzenia na wizycie.
Mnie też nie mdli, a jedyny drażniący zapach to niezmiennie od początku szwajcarskie sery, które maz namiętnie pochłania:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:28
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Ja nie mam żadnych mdłości i nie drażnią mnie zapachy. Chyba, że jakieś jedzenie zepsute, ale przed ciążą też tak miałam.
Domyślam, się że mam w tym względzie szczęście.
-
nie to ze nie miałyśmy, tak dobrze nie ma. Poprostu minęły.
Mam nadzieję ze u ciebie też szybko miną. No chyba ze ktoras faktycznie nie miała to super, ale jako ze ja 1 ciąża to i chciałam ich doświadczyć w umiarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:32
-
Ag... wrote:Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
Mnie też nie mdli, a jedyny drażniący zapach to niezmiennie od początku szwajcarskie sery, które maz namiętnie pochłania:/
mnie też kopie raz po lewej, raz po prawej wyżej niżej, tuż pod pępkiem, więc spokojnie to normalne i chyba dobrze, bo dziecko w ten sposób ćwiczy mięśnie itp.
Co do mdłości, ja też już dawno ich nie mam, chyba że się bardzo przejem to raz zdarzyło mi się zwrócić trochę ( więc jem częściej ale w mniejszych ilościach)
Powodzenia dziewczyny na wizytach czekamy na relację!!!
A ja chyba zaraz jak ogarnę mieszkanie to w nagrodę kupię sobie kebaba, a co!
Ciekawe co u Kasiakry, jak wyniki z badania potrójnego- mam nadzieję, że okazało się być wszystko dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:42
-
Ag... wrote:Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
Moja Malutka szaleje wszędzie, ostatnio tak się wierci, że naciska mi na narządy wew. i czasem ledwo oddycham, bo czuję taki ucisk na przeponieKopie, wyciąga się, albo tylko wierci, tak czy siak nie daje o sobie zapomnieć
Co do wymiotów, to ja je miałam tak do połowy 4 miesiąca, a potem przeszło, mdli mnie już rzadko, więc ulga ogromna
No pomijając wizytę w szpitalu w zeszłym tyg przez wymioty, cały poniedziałek wymiotowałam, najprawdopodobniej Malutka gdzieś tam naciskała -
nick nieaktualnyana7227 wrote:Kawa mój mąż się uparł na ten wózek, bo podoba mu się biały masywny stelaż. Wózek ładny tylko właśnie mi się nie podoba za bardzo żaden z kolorów. Za to piękne kolory ma Coletto Marcello
Jakikolwiek wózek wybiorę też patrzę by miał biały stelażzajrzyj sobie jeszcze na Tako baby heaven exclusive i bebetto silvia
Marcello podoba mi się ale nie ma go w okolicy bym mogła podjechać i obejrzeć.. ale jest piękny
-
nick nieaktualnyAg mnie kopie wszędzie raz tu, raz tam
a jak jest nisko i trzymam rękę to czuć jak się obraca
Wymioty na szczęście mnie ominęły, mdliło jedynie jak jechałam autem z pustym żołądkiem. Właściwie mi nic nie dolegało, teraz sporadycznie zaparcia tfu tfu odpukać
Byłam na spacerze w biedronie- kupiłam kalendarz szkolny(18,99) i postanowiłam prowadzić coś w stylu Pamiętnika Ciażowego -
Mnie też maleńka kopie w różnych miejscach, nieraz czuję jak odbija się od pęcherza
Nieraz wybrzuszenie widać po środku a nieraz kopniaki czuję aż koło pępka
To moja druga ciąża
ale za każdym razem gdy maleńka kopie rozczulam się jakbym czuła te kopniaki pierwszy raz.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
A ja jeszcze nie czuję maleństwa...
Ale przynajmniej mdłości mam baardzo sporadycznie, a wymiotowałam tylko 2 razy.
Widziałyście, że o tych wózkach Bebetto są dość kiepskie opinie? Nawet kilka osób pisało, że podczas spaceru stelaż pękł
Zaczęłam od dziś L4... trochę inny miałam plan, bo myślałam, że popracuję do listopada, ale dyrektorka stwierdziła, że mam odpoczywać, a na moje miejsce zatrudni dziewczynę już od 1 września... Więc będę leniuchowaćolka25, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Idzie do góry ale to macica jelita wypycha.
ZojaZojka, Zojeńka, u nas funkcjonuje jeszcze Zulejka bo mąż nazywa starszą córkę Łucję Lulejka, więc jest Lulejka i Zulejka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:16
Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość