X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    w sumie za bardzo się tym nie przejmuję,od początku wymiotowałam i lekarz mówił,że to dobrze,że ciąża się trzyma.tylko chciałabym przytyć:)

Ja wymiotowałam praktycznie cały czerwiec i lipiec po 4 razy rano, praktycznie niczym, a teraz od czasu do czasu się zdarzy, nawet wieczorem. Mam też mdłości rano, ale nie zawsze wymiotuję. Najgorzej, bo mam taki płyn do prania i jak powącham rzeczy w nim wyprane to jak na zawołanie wymiotuję... masakra jakaś... Też Was tak drażnią zapachy???

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych mdłości i nie drażnią mnie zapachy. Chyba, że jakieś jedzenie zepsute, ale przed ciążą też tak miałam.

Domyślam, się że mam w tym względzie szczęście.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha! Paula Super sen! Mam nadzieję, ze pod koniec ciąży nie będę Dzwonem Zygmunta :D wystarczy mi ten wcześniej wspomniany Homer Simson :P

Jeśli chodzi o wymioty i nudności w zeszłym tygodniu dwa dni pod rząd mnie mdliło i na koniec dnia niestety zwracałam obiadokolację.. A wcześniej miałam ponad miesięczną przerwę w wymiotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:21

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• polaola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzisiaj do gina ide, jak zwykle boje sie czy wszystko ok, czeka mnie wymaz i decyzja o szwie. Cos ostatnio malo czuje dzidke. Moze to co czulam w 15 i 16nie bylo ruchami malej, juz sama nie wiem. Moze lepiej niech bedzie spokojna bo mamy macica slabiutka taka.
    ;-) Milego dnia.
    Dodam ze w brzuszku mam 101 cm ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:22

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
    Polaola powodzenia na wizycie.
    Mnie też nie mdli, a jedyny drażniący zapach to niezmiennie od początku szwajcarskie sery, które maz namiętnie pochłania:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:28

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zazwyczaj w dole brzucha, chociaż wczoraj mąż czuł ruchy jakieś 3 cm od pępka. I tak jak Ty po różnych stronach czuję.

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja nie mam żadnych mdłości i nie drażnią mnie zapachy. Chyba, że jakieś jedzenie zepsute, ale przed ciążą też tak miałam.

Domyślam, się że mam w tym względzie szczęście.
    Oj takie duże szczęście! zazdroszę dziewczynom, które nie miały mdłości... to takie męczące, no ale dla dzieciątka... ;*

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie to ze nie miałyśmy, tak dobrze nie ma. Poprostu minęły.
    Mam nadzieję ze u ciebie też szybko miną. No chyba ze ktoras faktycznie nie miała to super, ale jako ze ja 1 ciąża to i chciałam ich doświadczyć w umiarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:36

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny a w który miejscu was kopią maluchy? Bo ja raz czuje w okolicach pępka, raz w dole brzucha, raz po prawej, raz po lewej. Generalnie zwiedza cale okolice. Też tak macie?
    Mnie też nie mdli, a jedyny drażniący zapach to niezmiennie od początku szwajcarskie sery, które maz namiętnie pochłania:/

mnie też kopie raz po lewej, raz po prawej wyżej niżej, tuż pod pępkiem, więc spokojnie to normalne i chyba dobrze, bo dziecko w ten sposób ćwiczy mięśnie itp.
    Co do mdłości, ja też już dawno ich nie mam, chyba że się bardzo przejem to raz zdarzyło mi się zwrócić trochę ( więc jem częściej ale w mniejszych ilościach)

Powodzenia dziewczyny na wizytach czekamy na relację!!!

A ja chyba zaraz jak ogarnę mieszkanie to w nagrodę kupię sobie kebaba, a co!

Ciekawe co u Kasiakry, jak wyniki z badania potrójnego- mam nadzieję, że okazało się być wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:42

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:36

Kawa lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Moja Malutka szaleje wszędzie, ostatnio tak się wierci, że naciska mi na narządy wew. i czasem ledwo oddycham, bo czuję taki ucisk na przeponie :( Kopie, wyciąga się, albo tylko wierci, tak czy siak nie daje o sobie zapomnieć ;)

Co do wymiotów, to ja je miałam tak do połowy 4 miesiąca, a potem przeszło, mdli mnie już rzadko, więc ulga ogromna :)
    No pomijając wizytę w szpitalu w zeszłym tyg przez wymioty, cały poniedziałek wymiotowałam, najprawdopodobniej Malutka gdzieś tam naciskała

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Kawa mój mąż się uparł na ten wózek, bo podoba mu się biały masywny stelaż. Wózek ładny tylko właśnie mi się nie podoba za bardzo żaden z kolorów. Za to piękne kolory ma Coletto Marcello

Jakikolwiek wózek wybiorę też patrzę by miał biały stelaż ;D zajrzyj sobie jeszcze na Tako baby heaven exclusive i bebetto silvia ;) Marcello podoba mi się ale nie ma go w okolicy bym mogła podjechać i obejrzeć.. ale jest piękny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mnie kopie wszędzie raz tu, raz tam :) a jak jest nisko i trzymam rękę to czuć jak się obraca :)

Wymioty na szczęście mnie ominęły, mdliło jedynie jak jechałam autem z pustym żołądkiem. Właściwie mi nic nie dolegało, teraz sporadycznie zaparcia tfu tfu odpukać :)

Byłam na spacerze w biedronie- kupiłam kalendarz szkolny(18,99) i postanowiłam prowadzić coś w stylu Pamiętnika Ciażowego :)

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo też podróżuje po całym brzuchu i kopie już na wysokości pępka :) A czasem się tak ułoży, że widać, czy jest po prawej, czy lewej stronie i jak się obraca :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też maleńka kopie w różnych miejscach, nieraz czuję jak odbija się od pęcherza :D Nieraz wybrzuszenie widać po środku a nieraz kopniaki czuję aż koło pępka :) To moja druga ciąża :) ale za każdym razem gdy maleńka kopie rozczulam się jakbym czuła te kopniaki pierwszy raz.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie czuję maleństwa... :(
    Ale przynajmniej mdłości mam baardzo sporadycznie, a wymiotowałam tylko 2 razy.
    Widziałyście, że o tych wózkach Bebetto są dość kiepskie opinie? Nawet kilka osób pisało, że podczas spaceru stelaż pękł :/
    Zaczęłam od dziś L4... trochę inny miałam plan, bo myślałam, że popracuję do listopada, ale dyrektorka stwierdziła, że mam odpoczywać, a na moje miejsce zatrudni dziewczynę już od 1 września... Więc będę leniuchować :)

olka25, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to willa Zoi w dniu dzisiejszym czyli 19t5d ;)
    bfad0ddbdedfc5b9med.jpg

rastafanka, kejti91, Agula92, jonka91, Maud11, bluegirl89, Paula44, MartaKD, Kawa, GabiKOR, nix, MKA84, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    A to willa Zoi w dniu dzisiejszym czyli 19t5d ;)
    bfad0ddbdedfc5b9med.jpg
    brzuszek idzie Ci do góry czy mi się wydaje??
    Jak będzie brzmiałło pewne imię Twojej córci ? Zoja ? jak można skrócić?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie do góry ale to macica jelita wypycha.
    Zoja :) Zojka, Zojeńka, u nas funkcjonuje jeszcze Zulejka bo mąż nazywa starszą córkę Łucję Lulejka, więc jest Lulejka i Zulejka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:16

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ