X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa i ja wspieram :*

My już jesteśmy w domu. Dziś nas wypisali. Wybaczcie ale Was nie nadrobię ale mam nadzieję że u wszystkich jest ok a Maluszki rosną.

Ja tylko nie bardzo wiem co z tym szwem mogę robić a czego nie... dziś w szpitalu lekarze mieli tyle operacji że żadnego nie złapałam żeby pogadać. Ale trochę się ruszam, coś tam leżę wstaję porobię leżę itd...

Paula44 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa na razie nie martw się na zapas,
    Za wiele nie napisałaś co tam w serduszku mu nie pasowało , ale tak jak MartaKD napisała, często wychodzi, że tętno jest za wysokie albo za niskie, tak samo jak jest z tą plamką białą na USG co z czasem wszystko się normuje zanika,itp.

Trzymam bardzo mocno kciuki aby wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 18:07

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Podczytuję Was cichaczem ;) U mnie od tygodnia ciężki czas....
    Mój mały mężczyzna już fajnie daje o sobie znać. Czuję go bardzo wyraźnie, w różnych miejscach - czasem bardzo blisko pępka, innym razem bardzo nisko... Uwielbiam jak jego ruchy już są wizualnie widoczne.
    Oczywiście kupiłam parę szmatek ;)
    DSC0401jp_earsnsr.jpg
    i misia - pozytywkę :)
    http://www.mothercare.com.hk/index.php?target=products&product_id=31344
    W środę mam połówkowe. Oddałam mocz do badania i dopiero teraz zauważyłam, że miałam też posiew zrobić. Bomba :/ Ruda blondynka ;)
    Trzymajcie się i bez paniki (która się już zdążyła nieraz przewinąć ;) )

Kawa nie martw się na zapas :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 17:56

Gwiazdeczka27, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa- napisz coś więcej jak masz siłę.
    Wiem, że nerwy i strach..., ale wycisz się, proszę.

Jesteśmy z Tobą!

renia83 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Kawa też czekam na opis co Ci powiedział lekarz.
    Czytając Was teraz też sobie uświadomiłam że mam jutro badanie i oglądanie Dzidziusia. Cały czas myślę o tym badaniu na konflikt - jutro pierwsza wizyta w szpitalu, ale zapomniałam, że będe mogła ją podejrzeć. To mnie pociesza. Mam nadzieję, że jak wrócę to napiszę Wam sane pozytywne wiadomości. Liczę na to po cichutku.

Zielarka - jak zwykle nas zaskakujesz!! Super willa i otoczenie willy (cała rezydencja) i pomysł z pamietnikiem bardzo trafiony.

Martaaa nie wiem co możesz robić ze szwem ale dobrze Ci radzę lepiej odpoczywaj i nie sprawdzaj co da się z nim zrobić, posprzątać, ugotowac czy coś. Dom się nie zawali jak go zostawisz w spokoju. Ciesz się że jesteś w domu, ale zachowuj sie jakbyć odpoczywała w szpitalu. Pewnie nie śpieszy Ci się, żeby tam leżeć.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zauważyłam (nie wiem od kiedy tak mam), że już mam w piersiach wodę. Jak scisnę sutki to mam płyn. Też juz tak macie?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi ostatnio połozna powiedziala,ze echa serca nie robi sie do 25tygodnia,bo do tego momentu ono się miaruje czy jakoś tak.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jeśli chodziło test potrójny to wyniki z raportem prisca będę mieć na czwartek najpóźniej piątek. Widziałam już same wyniki krwi. Afp mam w normie jak dla 19 tyg.średnia wyniki 19.2 - 92.5 ja mam 58.8. Beta - Hcg też w normie ale dla 19 tyg. widełki są bardzo duże 4720-80100. Ją mam na poziomie 8249. Natomiast niepokoi mnie ilość estriolu wolnego medialna dla 19 tyg. wynosi 1.77 a ją mam tylko 1.02. Mam czekać na wyniki raportu, bo to tak naprawdę nic nie mowi.
    Bardzo sie boję , ale czekam bo nic innego mi nie pozostaje. W sumie wyniki pewnie niczego nie zmienia.
    Jak teraz pisałam wam zobaczyłam na stronie diagnostyki że jest raport. Jutro po niego pojadę, bo dziś już nieczynne.
    Lekarz do ktorego chodzę prywatnie kazał mi przyjść do siebie do szpitala na dyżur w czwartek. Jak wynik bedzie jutro to od razu do niego zadzwonie. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok. Trzymajcie kciuki, proszę.

relgtgf6uee8xud8.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dzisiaj zauważyłam (nie wiem od kiedy tak mam), że już mam w piersiach wodę. Jak scisnę sutki to mam płyn. Też juz tak macie?

to nie woda, a siara! Super!

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa Przytulam mocno. :* Staraj się nie martwić na zaś.

U mnie dziś dzień spędzony przed kompem. W sumie to przejrzałam chyba całe allegro. :P
    I znalazłam:
    - łóżeczko z szufladą i materacem
    - pościel do łóżeczka
    - rożek
    - kołderkę i poduszkę
    - nową szafę do sypialni
    - nowe drzwi do mieszkania :)
    - gres na przedpokój
    Szykuję remont.

Mózg mam pełny od pomysłów.

Od kiedy zabroniono mi jakiegokolwiek ruchu to normalnie mi się nudzi.
    Do męża też nie mogę polecieć.

Ostatnio odkryłam że Alicja ma już swoje pory spania i rozrabiania. :)
    Kopniaki czuję tylko w pęcherz, bo póki co "siedzi po turecku" w moim brzuchu.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Hej! Jeśli chodziło test potrójny to wyniki z raportem prisca będę mieć na czwartek najpóźniej piątek. Widziałam już same wyniki krwi. Afp mam w normie jak dla 19 tyg.średnia wyniki 19.2 - 92.5 ja mam 58.8. Beta - Hcg też w normie ale dla 19 tyg. widełki są bardzo duże 4720-80100. Ją mam na poziomie 8249. Natomiast niepokoi mnie ilość estriolu wolnego medialna dla 19 tyg. wynosi 1.77 a ją mam tylko 1.02. Mam czekać na wyniki raportu, bo to tak naprawdę nic nie mowi.
    Bardzo sie boję , ale czekam bo nic innego mi nie pozostaje. W sumie wyniki pewnie niczego nie zmienia.
    Jak teraz pisałam wam zobaczyłam na stronie diagnostyki że jest raport. Jutro po niego pojadę, bo dziś już nieczynne.
    Lekarz do ktorego chodzę prywatnie kazał mi przyjść do siebie do szpitala na dyżur w czwartek. Jak wynik bedzie jutro to od razu do niego zadzwonie. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok. Trzymajcie kciuki, proszę.

Trzymamy kciuki mocno!!!!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!

Kawa trzymaj się. Ktoś już napisał, że wiele rzekomych wad, znika lub w ogóle ich nie ma. Moja znajoma jest już po badaniu echa serca i okazało się że wszystko w porządku, chociaż co się dziewczyna nadenerwowała to jej. Ważne jest teraz dla nas wszystkich ciężarówek masa pozytywnego myślenia.

A u mnie: Dotarło do mnie, że ja nic nie mam a wyprawka podobno powinnam być skompletowana do końca 8 miesiąca. A więc nakupiłam w F&F ciuchów. Ilość kasy mnie przeraziła, bo wcale nie nakupiłam dużo. Ale na olx.pl zamówiłam super pakę dla niemowlaka, po pani, która rodziła w listopadzie zeszłego roku :-) i ubranka są w rozmiarze 56-74 (z przeważającą ilością tych małych) Za całość z olx zapłaciłam 100 złotych a w komplecie mam 40 sztuk różnych rzeczy, więc myślę, że zawsze coś z tego wybiorę. Poza tym na allegro zamówiłam: pieluchy terowe małe i duże, ręczniki do kąpieli, pieluchy flanelowe, i kocyk. :-) Trochę zaszalałam.

Dzisiaj złapały mnie silne bóle brzucha, spowodowane rewolucją jelitową :-( Więc czuję się mocno średnio.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan może mi podpowiesz ile się kupuje pieluch tetrowych i flanelowych?:D Bo ja nie mam pojęcia. :)

Współczuję bóli brzucha, ostatnio też przechodziłam taką rewolucję.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, dziękuję że jesteście. Przeraziła mnie mina doktora, powiedział że nie chce straszyć więc narazie nic nie powie, tylko mam się koniecznie zgłosić na te badanie echokardio. Mówił coś o turbulentnych przepływach i że ciężko mu znaleźć coś tam, mam nadzieję że nic złego nie wyjdzie i tej myśli się trzymam. Przecież co chwilkę czuję kopniaki.. Dzidziol odpowiada na moje zaczepki..
    A w czasie badania kiedy doktor powiedział:
    -Patrzcie tu mamy oczy, nosek.. Maluch zasłonił buzię rączkami i się schował..
    Jestem dobrej myśli, czekam na 10 września.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znajoma która urodziła rok temu w styczniu (mamy termin na ten sam dzień :-D), powiedziała, że kupiła 10 dużych, 10 nieco mniejszych i 5 flanelowych. Do tego miała dwa kocyki, rożek. Jej starczyło, bo chowała na pampersach, więc powiedziała, że taka ilość to świat i ludzie. Niektórzy mówią, że 10 wystarczy, ale ja wolę mieć więcej bo koszt naprawdę nie jest duży, a wiem że na pewno wykorzystam :-) Na allegro zamawiałam i za jedną to 2 złote z groszami (dużą) za mniejszą trochę mniej.

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kochane jesteście, dziękuję że jesteście. Przeraziła mnie mina doktora, powiedział że nie chce straszyć więc narazie nic nie powie, tylko mam się koniecznie zgłosić na te badanie echokardio. Mówił coś o turbulentnych przepływach i że ciężko mu znaleźć coś tam, mam nadzieję że nic złego nie wyjdzie i tej myśli się trzymam. Przecież co chwilkę czuję kopniaki.. Dzidziol odpowiada na moje zaczepki..
    A w czasie badania kiedy doktor powiedział:
    -Patrzcie tu mamy oczy, nosek.. Maluch zasłonił buzię rączkami i się schował..
    Jestem dobrej myśli, czekam na 10 września.

Ja na ostatnim badaniu też myślałam, że zejdę. I też mówił mi coś o złych przepływach, ale okazało się, że maszyna szwankowała i musieliśmy zmienić salę. :-) Potem dodał mi jeszcze, że będzie musiał zadzwonić w tej sprawie do pacjentki która była przede mną. :-) Pewnie na kolejne badanie skoro maszyna się zepsuła. :-)

• marrtka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, zaliczyłam dzis zakupy z mamą. Czuję się jakbym pole zaorała, szczególnie po wizycie w pepco. Kupiła czapeczki, skarpetki, bodziaki, pajace... Na koniec wybrałysmy sie do fryzjera na strzyżenie i farbowanie. Z włosów do połowy pleców zostały mi do ramion;) ale co tam, jest z pazurem sexi mama:D
    Kawa, będzie git, zobaczysz kochana!

Agus89 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawcia - spokojnie.

Ewelina gdzieś pojechała? Bo coś się nie odzywa. . .

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mysle ze jak nie wzieli Cie do szpitala to nic bardzo groznego z Wasza dzidzia.
    Zielarka grzywka super moja za chiny lidowe jak,tylko obcinalam nie lezala sobie tylko fruwala.
    Ja po wizycie szyjka 41 mm, takze bez zmian, mialam wymaz z szyjki za kilka dni wyniki, dostalam czopy bo znowu taka zolta wydzielina na wzierniku sie pokawila, choc lekarz nie mowil nic o anomaliach, wiecie jak jest ze mna pewnie woli dmuchac ha zimne.
    Malej to chyna tylko reke widzialam, to usg jego jest fatalne, wiem ze wysoko jest pod pepkiem, ruchy prawidlowe i przytylam przez 2,5 tyg. 1kg apetycik mi wrocil.;-)
    Nawet nie pytalam jak mala czy to mala czy maly nie wiem nawet ile wazy, ale to niewazne pojdziemy na drugie prenat. to zafundujemy sobie nagrode w postaci filmu 4d;-) wtedy ja wyogladam cala.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Wie ktoś co u agnb6? Jakoś tak teraz miała dostać wyniki amniopunkcji.

niestety ale z doświadczenia wiem, że jak już wstępne wyniki wykazują nieprawidłowości to ma to potwierdzenie w wynikach końcowych :(
    Mam nadzieję, że znajdzie w sobie siłę, dobrze że ma męża , i wspierają się nawzajem ...

A my z mężem kupujemy meble już do pokoiku dla dziecka, bo już jest końcówka kolekcji i trzeba już teraz się za to wziąć bo inaczej będzie kicha straszna a nie mamy planu awaryjnego. Najwyżej będą stały u teściów w kartonach.

agnb6 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ