X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Widzialam x lander xgo podobno lekki

http://www.sklep-tosia.pl/x-lander-x-go_p866

Nastawiamy sie chyba raczej na pompowane koła, czyli modele XA lub Move.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix, chyba masz rację. Będę musiała popracować nad swoim zdrowym rozsądkiem, bo jak dam się ponieść fantazji, to za chwilę z domu nie wyjdę :P
    Z drugiej strony, kobiety z tzw. margiesu, mają po 6 dzieci niekiedy i o dziwo każde jest zdrowe, a jakoś z higieną i prawidłowym odżywianiem ich styl życia się nie kojarzy.

nix lubi tę wiadomość

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! dziś,przed wyjściem na zakupy mąż mi strzelił fotke:) brzuch mi się na boki rozchodzi,nie ma i chyba nie bedzie piłeczki:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9dc1867295f.jpg

szpilka, Izabelka88, rastafanka, isabelle, Wiki81, Agus89, Ewelina88, Kawa, olka25, jonka91, bluegirl89, Maud11, Becia81 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, my też zdecydowaliśmy się na Camarelo Sevilla. Ostatnio byliśmy oglądać i ja przy moim wzroście 156cm nie uważam, że jest zbyt duży :) Dość podobny do niego jest jeszcze Jedo Fyn Memo i w nim jest lepiej dostępny koszyk pod wózkiem. Tylko, że spacerówka jest niższa (mniejsza odległość od siedzenia do daszka). Ale oba są bardzo skrętne i lekko się prowadzą

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Witam, my też zdecydowaliśmy się na Camarelo Sevilla. Ostatnio byliśmy oglądać i ja przy moim wzroście 156cm nie uważam, że jest zbyt duży :) Dość podobny do niego jest jeszcze Jedo Fyn Memo i w nim jest lepiej dostępny koszyk pod wózkiem. Tylko, że spacerówka jest niższa (mniejsza odległość od siedzenia do daszka). Ale oba są bardzo skrętne i lekko się prowadzą
    o,to fajnie:) ja jestem trochę wyższa,więc będzie pasować:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 170 cm wzrostu i wózek był taki akurat. Gondola strasznie duża i wysoka. To bardzo dobrze oczywiście. W sklepie był największy ze wszystkich. Spacerówka jest niższa i masywna. Widziałam też fotelik samochodowy tego producenta. Jest lekki i fajny, ale w porównaniu do Maxi Crosi Citi to ten drugi wygrywa. W sklepie stacjonarnym była akurat promocja na Camarelo, ale kupimy chyba na allegro, bo z fotelikiem Maxi Crosi wyjdzie taniej.

MartaKD lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcemy taki zestaw http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-sevilla-4w1-baza-isofix-8xgrat-i4510370141.html
    Tylko jeszcze na konkretny kolor nie mogę się zdecydować :)

MartaKD lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawy zestaw,musze zapamietać:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stycznióweczki, miejcie się dobrze przez następny tydzień! Robimy sobie z mężem spóźnione wakacje i nie wiem jak będzie z netem ale już tęsknie za codziennym czytaniem was :)
    Więc opuszczam was na tydzień przesyłając same pozytywne myśli, miejce dobre wizyty i niech wasze maleństwa rosną zdrowo :)

szpilka, Agus89, rastafanka, renia83, Kawa, kejti91, MartaKD, Ewelina88, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Wracając do ciężkości brzucha, ja odczuwam go szczególnie przy wstawaniu z łóżka, jak żuk muszę się przekręcić najpierw na bok.

isabele ja mam x-landera xa z pompowanymi kołami.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do koloru Sevillii to mogę powiedzieć że wersja grafitowa jest w rzeczywistości ciemniejsza niż przedstawia to producent.

Kurczę specjalnie na potrzeby forum zrobiłam zdjęcie w sklepie, ale wyszło jakieś rozmazane. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    A my chcemy taki zestaw http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-sevilla-4w1-baza-isofix-8xgrat-i4510370141.html
    Tylko jeszcze na konkretny kolor nie mogę się zdecydować :)

Zestaw fajny, tylko nie wiem czy mam w samochodzie ten system isofix. Muszę jutro sprawdzić, bo niby nie każdy samochód to ma.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta baza do fotelika ma też możliwość przypięcia pasami :) I wtedy nie trzeba przypinać fotelika za każdym razem i zabiera to mniej czasu

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ta baza do fotelika ma też możliwość przypięcia pasami :) I wtedy nie trzeba przypinać fotelika za każdym razem i zabiera to mniej czasu

No właśnie już się dowiedziałam co to ten isofix. :)
    Fajna rzecz. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zauwazylam krew na papierze ale raczej ze tak okresle z 2 strony.
    Nie wiem czy nie dopadly mnie jakies hemoroidy bo mam chyba problem z wyproznianiem i przez to wrazenie takiego cięzkiego brzucha:/
    jakies zlote rady? albo ktoras zmaga sie z podobnym problemem?

myslicie ze to moze zaczekac do wizyty 1.09? czy zadzwonic w pon do gina?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    W Mysłowicach też mam rodzinę i też nie znali tego zwyczaju :) Może nie w każdym domu jest :)

moze nie, u mnie trzaskali wiec ja tez bylam. Nie wiem skąd ten zwyczaj ani co symbolizuje. Poprostu dzien przed slubem u panny mlodej trzaska sie talerze, kubki- wszystko co da sie strzaskac:) młodzi zamiatają i polewają wodeczke.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w kujawsko- pomorskim też jest ten zwyczaj, ale tłucze się butelki :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wlasnie zauwazylam krew na papierze ale raczej ze tak okresle z 2 strony.
    Nie wiem czy nie dopadly mnie jakies hemoroidy bo mam chyba problem z wyproznianiem i przez to wrazenie takiego cięzkiego brzucha:/
    jakies zlote rady? albo ktoras zmaga sie z podobnym problemem?

myslicie ze to moze zaczekac do wizyty 1.09? czy zadzwonic w pon do gina?

Miałam też tak. Masz silne zaparcia?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Agus nie wiem czy wlasnie to nie zaparcia. Mam od wczoraj ( lapie mnie popoludniami wiec po posilkach) wrazenie ciezkiego brzucha, gazy i wlasnie problem z wyproznieniem.
    Czyli nie ma powodu do obaw? moglo peknac poprostu jakies naczynko?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    rastafanka, ja też kuj-pom i leci wszystko, co da się stłuc... nieraz i kineskopy od tv latały (u nas chyba też był kineskop)
    U kuzynki rozbili kibelek przed drzwiami, ale zazwyczaj jest grzecznie i lecą tylko butelki ewentualnie słoiki :)

olka25 lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ