*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
bluegirl89 wrote:wejdź sobie na stronkę www.magdamed.pl, kobita jest przesympatyczna, a przychodnia jest na szombierkach, ale spotkania są też w centrum i tarnowskich górach
także spotkamy się w październiku
bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ten ciężki brzuch i to rozpieranie to zdecydowanie normalne przy pierwszej ciąży. Też to pamiętam. Nie martwicie się tym. Wiecie ile zmian jest w brzuchu w czasie ciąży. Uśmiech i brzuszki do góry!!!
Ag..., MartaKD, jonka91, isabelle, nix, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Witam mamusie styczniowe. Może macie wieksze doświadczenie.
Od wczoraj odczuwałam ból jakby lewego jajnika. No-spa nie pomogła. Dziś szczególnie przy chodzeniu czuję kłucie podbrzusza oraz ból i uciski w kroczu promieniujący aż w okolice odbytu. Do swego ginekologa nie mogę się dodzwonić. Martwię się bo pierwszy raz mam takie cośnospa nie pomaga. Sprawdzałam szyjkę i jest wysoko i zamknięta chociaż specjalistką nie jestem. Nie wiem czy jechać na pogotowie czy czekać do poniedziałku. Może któraś z was miała podobnie?
-
sara_nar wrote:Witam mamusie styczniowe. Może macie wieksze doświadczenie.
Od wczoraj odczuwałam ból jakby lewego jajnika. No-spa nie pomogła. Dziś szczególnie przy chodzeniu czuję kłucie podbrzusza oraz ból i uciski w kroczu promieniujący aż w okolice odbytu. Do swego ginekologa nie mogę się dodzwonić. Martwię się bo pierwszy raz mam takie cośnospa nie pomaga. Sprawdzałam szyjkę i jest wysoko i zamknięta chociaż specjalistką nie jestem. Nie wiem czy jechać na pogotowie czy czekać do poniedziałku. Może któraś z was miała podobnie?
a jak sprawdzasz sama szyjke?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:35
sara_nar lubi tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:to i ja się pochwale dzisiaj idziemy na urodziny i zrobiłam o taki torcik
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e60d64431bd.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/233d21ce59cd.jpgmojej Mamie sie spodobał
-
Nie gmeraj przy szyjce!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:42
sara_nar lubi tę wiadomość
-
Helloł
ogarnęłam chałupkę i zalegam na wyrku bo brzusio ciągnie
jak już człowiek ma choć trochę energii to męczy się przy byle czym
u mnie też brzuchol walczy z grawitacją i zrobił się ciężki no ale przekroczona 100 w talii robi swoje także cieszyć się
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj po raz pierwszy musiałam usiąść przy pralce, żeby posortować ubrania. Tak sie tym zmęczyłam, ze musiałam sie od razu położyć. Chyba brak kondycji zaczyna dawać sie we znaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:28
polaola lubi tę wiadomość
-
Obiad u teściowej. Na deser dostałam kartkę ze znaczeniem imienia i zdrobnieniami. Powiedziała ze jej podoba się Kostia- powiedziałam ze niw będę go przywozić jak tak będzie mowic:/ w sumie na męża mówiła Przema:/
Teraz jeszcze babcia męża, ciekawe jak tam będzie:/ -
Przy szyjce pierwszy raz gmerałam bo przestraszyłam się że może z nią coś nie tak. Problemów z zaparciami nie mam, więc to nie to. Może rzeczywiście hemoroidy. Sama nie wiem jak leżę to tylko sporadycznie brzuch zaboli ale przy chodzeniu całe krocze trochę ból taki jakby mi się tam kości rozchodziły. Nie wiem czy iść z tym na pogotowie czy czekać do poniedziałku.
Dziękuję za odpowiedzi.
Zielarko dziękuję za odpowiedź, nospy brać nie będę. Czyli nie ma powodów do zmartwień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 15:12
-
sara_nar wrote:Przy szyjce pierwszy raz gmerałam bo przestraszyłam się że może z nią coś nie tak. Problemów z zaparciami nie mam, więc to nie to. Może rzeczywiście hemoroidy. Sama nie wiem jak leżę to tylko sporadycznie brzuch zaboli ale przy chodzeniu całe krocze trochę ból taki jakby mi się tam kości rozchodziły. Nie wiem czy iść z tym na pogotowie czy czekać do poniedziałku.
Dziękuję za odpowiedzi.
Zielarko dziękuję za odpowiedź, nospy brać nie będę. Czyli nie ma powodów do zmartwień?sara_nar lubi tę wiadomość
-
renia83 wrote:Helloł
ogarnęłam chałupkę i zalegam na wyrku bo brzusio ciągnie
jak już człowiek ma choć trochę energii to męczy się przy byle czym
u mnie też brzuchol walczy z grawitacją i zrobił się ciężki no ale przekroczona 100 w talii robi swoje także cieszyć się
nix, renia83 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiecie że już trzeci dzień nie badałam tętna. Za Waszą namową staram się ćwiczyć cierpliwość. Jak są kopniaki to jej odpuszczam i nie śledzę jej detektorem. Wdech wydech ćwiczę cierpliwość.
Sara_nar sama będziesz wiedziała czy jechać na izbę. Oczywiście to może być coś innego,ale niekoniecznie niż miały dziewczyny. Po jakim czasie te więzadła powinny przejść? Ja nie mam takiego czegoś.www.styczniowki2015.phorum.pl -
-
a ja z inną, nową dolegliwością: czerwone cyszuszki, ktoś tak miał? tzn nie są całe czerwone, tylko dolna połowa mniej więcej, no i nie są jakieś bardzo czerwone, ale takie zaróżowione jakby, no i w tych miejscach skóra jakby twardsza… A i mam wrażenie że cieplejsze są...
to normalne, rozstępy, czy powód do zmartwienia? ktoś, coś wie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 15:41
-
Właśnie tak myślę, że to te więzadła bo zauważyłam, że ostatnio brzuszek zaczął mi rosnąć a leżąc na płasko czuję górkę tzn. macicę. Przesunę wizytę ze środy na poniedziałek, mam nadzieję że gin rozwieje moje wątpliwości.
Swoją drogą w temacie z porodem a raczej cc załapię się na koniec styczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 15:46