X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    to i ja się pochwale dzisiaj idziemy na urodziny i zrobiłam o taki torcik :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e60d64431bd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/233d21ce59cd.jpg

Rok temu robiłam taki na urodziny męża. Z tą różnicą że ja rurki połamałam nierówno i pod rurkami wysypałam pokruszony biszkopt- wyglądał jak OSADA :) Przekładaniec bananowo-karmelowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Witam mamusie styczniowe. Może macie wieksze doświadczenie.
    Od wczoraj odczuwałam ból jakby lewego jajnika. No-spa nie pomogła. Dziś szczególnie przy chodzeniu czuję kłucie podbrzusza oraz ból i uciski w kroczu promieniujący aż w okolice odbytu. Do swego ginekologa nie mogę się dodzwonić. Martwię się bo pierwszy raz mam takie coś :( nospa nie pomaga. Sprawdzałam szyjkę i jest wysoko i zamknięta chociaż specjalistką nie jestem. Nie wiem czy jechać na pogotowie czy czekać do poniedziałku. Może któraś z was miała podobnie?

Wydaje mi się że dopadły Cię zaparcia... ponoć częste w ciąży i tabletki typu nospa, apap nie działają..
    Ja miałam takie kłucia, skurcze z lewej str brzucha, promieniujący ból aż do krzyża przez kość łonową, odbyt i kazałam to gince sprawdzić, ponoć dzidzia lubi w tamtym miejscu leżeć i mi uciska. Przez co mogę mieć zaparcia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 16:02

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Witam mamusie styczniowe. Może macie wieksze doświadczenie.
    Od wczoraj odczuwałam ból jakby lewego jajnika. No-spa nie pomogła. Dziś szczególnie przy chodzeniu czuję kłucie podbrzusza oraz ból i uciski w kroczu promieniujący aż w okolice odbytu. Do swego ginekologa nie mogę się dodzwonić. Martwię się bo pierwszy raz mam takie coś :( nospa nie pomaga. Sprawdzałam szyjkę i jest wysoko i zamknięta chociaż specjalistką nie jestem. Nie wiem czy jechać na pogotowie czy czekać do poniedziałku. Może któraś z was miała podobnie?

Ją gdyby mnie to niepokoiło i nie przechodziło udała bym się na IP. Bo lepiej żeby sprawdził to lekarz bo przyczyny mogą być różne. Przynajmniej by mnie uspokoili i bym nie zamartwiała sie doszukując sie danej przyczyny .

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wlasnie u kosmetyzki w scc zrobić henne z regulacja brwi. Masakra!! Dziewczyny szybkie sposoby jak zmyć henne.
    A teraz idę trzaskać talerze bo jutro wesele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 17:05

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Byłam wlasnie u kosmetyzki w scc zrobić henne z regulacja brwi. Masakra!! Dziewczyny szybkie sposoby jak zmyć henne.

Spróbuj zrobić peeling delikatny, albo potrzyj troszkę wodą utlenioną, byle nei za często bo zrobią się rude ;)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag, spokojnie. Kilka myć i bedą jaśniejsze.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Wiecie że już trzeci dzień nie badałam tętna. Za Waszą namową staram się ćwiczyć cierpliwość. Jak są kopniaki to jej odpuszczam i nie śledzę jej detektorem. Wdech wydech ćwiczę cierpliwość.

Sara_nar sama będziesz wiedziała czy jechać na izbę. Oczywiście to może być coś innego,ale niekoniecznie niż miały dziewczyny. Po jakim czasie te więzadła powinny przejść? Ja nie mam takiego czegoś.
    Ja,po tym jak tydzien temu tetno było nierówne badam codziennie.bez sensu-wiem.już mnie połozna opierdzieliła.pewnie do połówkowego sie nie uspokoję.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    W okolicach Krakowa też jest tłuczenie szkła? Ile razy rozmawiam z rodziną z okolicy Bochni o zwyczajach weselnych, tyle razy muszę opowiadać, co to jest tłuczenie szkła, bo u nich tego nie ma, a zawsze trafi się ktoś nowy do opowiadania, kto jeszcze o polterabend nie słyszał.

A tam to nie wiem, w Mysłowicach skąd pochodzę i gdzie jadę trzaskać jest:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to jest trzaskanie talerzy przed weselem? :) nigdy o tym nie słyszałam :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów. :) Co prawda nie kupiłam zbyt wiele, ale w końcu kupiłam poduszkę do spania. Jest super wygodna i właśnie z nią leżę. :D
    Obejrzałam też wózki. Porównałam dwa wózki na których mi zależało. Wahałam się pomiędzy Camarelo Sevilla a Baby Design Lupo Comfort. I ostatecznie zdecydowałam się na ten pierwszy. Jest lepiej wykonany i ma lepsza amortyzację. :)
    Byłam też w h&m na dziale ciążowym. Szukałam płaszcza ale była tylko jedna parka ciążowa. Poczekam jeszcze z zakupem.

MartaKD lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie chodze w mojej juz niezapinajacej sie ramonesce a z przodu zawiazuje szal dokola szyi na styk i dlugim bokiem az ponizej bioder, zeby brzusiowi bylo cieplo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i z okazji soboty znow nic nie posprzatalam, przed 16 polozylam sie i zasnelam, w domu syf sakramencki, moze jak zaraz wstane to choc cokolwiek zrobie

w temacie przedslubnego tluczenia to u nas nie ma takiej tradycji, ale my z G przed weselem ogarniajac chate sobie troche potluklismy ofiara padl dzbanek, szklanka z kompletu i cos jeszcze, ale juz nie pamietam, co rusz nam cos z rak lecialo ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    co z tą naszą listą się porobiło? jest uporządkowana wg terminu ostatniej miesiączki, ale pomieszało te dziewczyny, które w marcu miały z tymi, co miały w kwietniu (w sensie nie są najpierw te marcowe, a później kwietniowe)... A było uporządkowane wg PTP od najwcześniejszego do najpóźniejszego.

Już zmieniłam na wersję wcześniejszą z wczoraj z 21 z minutami, jeżeli coś dziś zmieniałyście w swoich rubryczkach, trzeba nanieść poprawki jeszcze raz :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• polaola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A tam to nie wiem, w Mysłowicach skąd pochodzę i gdzie jadę trzaskać jest:)
    To blisko mnie mieszkam w Sosnowcu ;-)
    A henne to moze cytrynka tylko nie trzyj bo opuchniesz ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z was zdecyduje sie na zakup x-landera? Słyszałam, ze to jeden z niewielu modeli, które swietnie sobie radzą w terenie, a mi zależy na tym, żeby np. lesie czy po plazy sobie wózek radził. Znacie jakieś opinie o x-landerach?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam x lander xgo podobno lekki

http://www.sklep-tosia.pl/x-lander-x-go_p866

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 18:59

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wróciłam z zakupów. :) Co prawda nie kupiłam zbyt wiele, ale w końcu kupiłam poduszkę do spania. Jest super wygodna i właśnie z nią leżę. :D
    Obejrzałam też wózki. Porównałam dwa wózki na których mi zależało. Wahałam się pomiędzy Camarelo Sevilla a Baby Design Lupo Comfort. I ostatecznie zdecydowałam się na ten pierwszy. Jest lepiej wykonany i ma lepsza amortyzację. :)
    Byłam też w h&m na dziale ciążowym. Szukałam płaszcza ale była tylko jedna parka ciążowa. Poczekam jeszcze z zakupem.
    ten sam wózek chcemy kupić,ale jeszcze nie widziałam na zywo.będziemy kupowac dopiero w listopadzie/grudniu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mi odbijać, nakręcam się i później ciągle o tym myślę. Ostatnio na celowniku jest jedzenie i związane z tym przeróżne bakterie. Obecnie jestem na etapie czytania o listeriozie ;/ I jak tak sobie czytam, to mam wrażenie, że zakazić się można dosłownie wszędzie i od wszystkiego! Za chwilę zacznę wszystko wyparzać, zanim wezmę do ust. Normalnie wraz z rosnącą ciążą, zaczynam bardziej schizować.

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ten sam wózek chcemy kupić,ale jeszcze nie widziałam na zywo.będziemy kupowac dopiero w listopadzie/grudniu.

Ja kupię w listopadzie. Poczekam na Męża, bo obiecałam jemu że wózek kupimy razem. W październiku zadzwonię do sklepu (jeśli zdecydujemy się na zakup w sklepie stacjonarnym) i wtedy już zarezerwuje sobie kolor wózka.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba wezmę z allegro.przywioza do domu i już.a jest duzy?czy taki w sam raz?

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ