X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud dzięki za wytłumaczenie.
    jonka, kawa jak można tak ochoty na McFlary narobić !! całe szczęście mam kitkata w szafce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też leje....ble....też od 4 nie spałam. potem padłam o 7 i obudziłam się o 10....masakra.

nic mi się nie chce (mąż mówi: no Funia, przecież nic nie robisz!) wrrr

też mnie wszytko boli, też sikam w gacie jak kicham (nawet jak kilka min wcześniej opróżnię pęcherz, przy nudnościach i rzyganku już Wam pisałam, że też się zlałam w galoty hhahah, ja pierdziele!)

dziś też mi cierpną ręce - dłonie, no i złapał mnie skurcz w łydce. Także to chyba w naszym stanie normalne. Skoro wszystkie to czujemy..., nie?

W czwartek idę do pracy - konferencja, pożegnać się. Dziś dostałam kartkę od moich uczniów - z wakacji nad Bałtykiem. oj...jakie to miłe. :)

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa uduszę Cię!!! Uwielbiam tą kombinacje lodów z mc :D A kończę dopiero o 17 pracę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 14:16

Kawa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest brzydka pogoda i leje- w sam raz na fryzjera :D

Blue Gdybyś mieszkała/pracowała gdzieś w pobliżu to byś miała dostawę! :)

miłego dnia Brzuchatki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 14:17

Cynamonek30, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam wafle w rożku i sama zrobiłam sobie loda.. ale to nie to samo.. :( a on nie zabrał mnie do maca, bo żeśmy się na zakupach poprztykali i powiedział, że nie zasłużyłam.. małpa jedna.. :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podejrzewam męża ze moje otępienie ciążowe przeszło na niego:D
    Najpierw smialismy sie bo przytył troszkę, a dzis dzwonie do niego i mowie ze jestem w domu i leze i czekam na mame. on sie pyta czemu nie wezmiesz samochodu i nie pojedziesz sama? a ja mu na to, ze on wzial rano samochod i mam po auto przyjechac na lotnisko a busem nie zamierzam jechac z walizami i kotem:D

Lody z maca z polewą karmelową w wafelku są zawsze dobre! tak samo jak rurki z kremem z Grycana:)a tymczasem moja babcia juz dzwonila ze ma dla mnie i Kostka zupke jak przyjade:D

bluegirl89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    )a tymczasem moja babcia juz dzwonila ze ma dla mnie i Kostka zupke jak przyjade:D

Słodkie :D Ale moi rodzice też jak coś mi przekazują(pomidory,owoce i warzywa) to mówią,że dla maleństwa :D A siostra ostatnio jak sie witałyśmy dała mi buziaka i potem pogłaskała brzuszek mówiąc do niego "no cześć" :D Świetna sprawa, w końcu jak się witać to ze wszystkimi :P

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Styczniowki,

Rzadko tutaj coś pisze, ale jakiś czas temu jak miała chwile czasu to tu zajrzałam. Toczyła się tutaj dyskusja na temat materacyka dla maluszka. Któraś z Was jest eksperta w tej dziedzinie? Chciałam się dowiedzieć jaki jest dobry i najczęściej kupowany. Piankowy, gryczana, kokosowy, gryczano - kokosowy, a może gryczano - piankowo - kokosowy? Będę wdzięczna za opinie.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja strasznie nie lubie jak mnie ktos dotyka po brzuchu, no oprocz męza oczywiscie:) A niestety niekore kolezanki bez zastanowienia rękę do brzucha i glaskają, jak bylam na weselu to az musialam w towarzystwie z męzem współgrac zeby mi nikt ręki na sukienkę nie kladł bo kazdy " a jak sie czujesz??" i od razu reke na brzuch:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Hej Styczniowki,

Rzadko tutaj coś pisze, ale jakiś czas temu jak miała chwile czasu to tu zajrzałam. Toczyła się tutaj dyskusja na temat materacyka dla maluszka. Któraś z Was jest eksperta w tej dziedzinie? Chciałam się dowiedzieć jaki jest dobry i najczęściej kupowany. Piankowy, gryczana, kokosowy, gryczano - kokosowy, a może gryczano - piankowo - kokosowy? Będę wdzięczna za opinie.

Ewelina jest ekspertem:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A ja strasznie nie lubie jak mnie ktos dotyka po brzuchu, no oprocz męza oczywiscie:) A niestety niekore kolezanki bez zastanowienia rękę do brzucha i glaskają, jak bylam na weselu to az musialam w towarzystwie z męzem współgrac zeby mi nikt ręki na sukienkę nie kladł bo kazdy " a jak sie czujesz??" i od razu reke na brzuch:/
    Też niezbyt lubię ale takie reakcje zwykle nie sa objawem złej woli a gestem troski i może......chęci uszczknięcia trochę dla siebie tej aury stanu błogosławionego :) ale to tylko moja teoria, która pomaga mi nie wściekać się na ręce głaszczące brzuszek :D

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dzień dobry, cieszę się że Wasze wizyty udane. Wiki trzymam kciuki :)

u mnie dziś:
    Jesteś w 22 tygodniu ciąży
    (21 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 6
    oud1fo.jpg
    pieknie i odważnie! :)

polaola lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Witamy z rana w dwupaku ;)

30ccc4x.jpg
    Masz okulary raybany?:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też niezbyt lubię ale takie reakcje zwykle nie sa objawem złej woli a gestem troski i może......chęci uszczknięcia trochę dla siebie tej aury stanu błogosławionego :) ale to tylko moja teoria, która pomaga mi nie wściekać się na ręce głaszczące brzuszek :D

Zielarka wiem ze nie mają nic zlego na mysli:) bo towarzyszą temu usmiechy i tak jak mowisz cos moze na ksztalt troski... no ale mimo wszystko.
    Moze jak zaczne faktycznie myslec w taki sposob jak ty to jakos zagryze zęby:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, z drugiej strony wcale nie musisz zaciskać zębów i dodawać do tego procederu żadnych teorii, tylko rzucić szybko jakąś asertywną ripostę i ochronić się.
    To Twoje ciało. Może chodzi właśnie o to, ze ludzie przekraczają granicę kontaktu fizycznego dotykając brzucha bo uważają, że głaszczą nie ciebie a dziecko.

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po brzuchy głaszcze tylko teściowa jak się wita. Poza tym mąż.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślę, ja faktycznie mam w sobie chyba bariere kontaktu fizycznego zblizoną raczej do skandynawow niz do wlochow i nie lubie buziakow, przytulancow nawet z przyjaciolkami;) narazie jade do mamy i nie mam na horyzoncie spotkan towarzyskich. Odwiedzilismy wszystkich znajomych z mężem wiec mam czas na wymyslenie jakiejs nieurazajacej odpowiedzi na "ataki" na brzuchol.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Mnie po brzuchy głaszcze tylko teściowa jak się wita. Poza tym mąż.

Tesciowa u mnie sie nie odważy:P

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do rodziny nic nie mam, niech głaszczą. Wkurza mnie natomiast jak robią to znajomi i to jeszcze bez zapytania o pozwolenie:/ Na szczęście wtedy wkracza mój mąż z tekstem: "zostaw moje dziecko" niby żartobliwie ale przeważnie działa ;p

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Ja mysle, ze,reka znajomych na brzuszek idzie bez zastanowienia, sama kilka m-cy temu jak spotkalam kuzynke meza wm8 m-cu to,witajac sie pomacalam jej brxuszek dopiero w domu zaczelam sie zastanawiac czy za,wylewnie sie przywitalam ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ