X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    bluegirl robisz leczo z cukini?

Niestety nie, bo robię z tego co znalazłam w lodówce, cebula, kiełbasa, pomidory, papryka i zalewam sokiem z pomidorów (takim własnej roboty). Co prawda pierwszy raz takie robię, zobaczymy jak wyjdzie ;p

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja mam system, robię taką rurkę z opakowania i wsypuję prosto na język. Ale palcem też fajnie.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie, czy jak idziecie do lekarza i zmienia sie termin porodu tak jak u mnie z 13.01 na 16.01 (według USG) to zmieniacie date na belly ? Bo tak myślę, że im bliżej porodu tym chyba dokładniejsza data, więc może zmienić?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie, czy jak idziecie do lekarza i zmienia sie termin porodu tak jak u mnie z 13.01 na 16.01 (według USG) to zmieniacie date na belly ? Bo tak myślę, że im bliżej porodu tym chyba dokładniejsza data, więc może zmienić?

ja nie zmieniam, wiem jaką mam date wg ostatniego USG a belly mierzy mi wg OM.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu działa mi belly :)

Rozpisałam się ale widzę że moja wypowiedź się nie dodała WRRR

Ja tam ostatnio plusz multiwitaminę w tabletkach szamałam :D mmm

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka zapytam jutro ginekologa który termin bierze się jako termin porodu, OM czy np. pierwszy pomiar zarodka. A na belly nie ma sensu za każdym razem zmieniać. Dzieci rosną w różnym tempie, niektóre są bardziej drobne jak na swój wiek a pomiary USG i tak są tylko poglądowe.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Ja daty nie zmieniam. A co na karcie ciazy też Ci przekreśliła i zmieniła? Przecież to może się zmieniać na różnych etapach ciąży..

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmienił mi, tak sie tylko zastanawiałam.

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane!
    My z małżem świętujemy dziś 8 rocznicę ślubu :) Ciekawe co tam wymyślił specjalnego ( o ile coś wogóle :p ) bo ja to nic nie mam w planach, siedzę i wcinam delicje aż mi się czekolada w palcach rozpuszcza hihi.Zresztą taka brzydka pogoda, zimno i pada deszcz cały czas że szczerze to chyba przełożymy wyjście na weekend a dziś pogrzejemy się w domku :D
    zielarka, kawa,bell super macie brzusie !!
    kawa ta naga fotka woooow super sexy mama!!!! I mocno trzymam kciuki za kochane serduszko Twojego maleństwa <3
    Miłego dnia i kciukam za wizyty !

Ag..., Kawa, zielarka, jonka91, Paula44, Malenq, Gwiazdeczka27, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Magdalenka, raczej liczy się termin wg OM. Przy porodach naturalnych dziewczyny mówią, że szpitale zawsze biorą termin wg OM. I tak np. nawet jak dziecko wychodzi na USG o tydzień starsze, to szpital przyjmuje za ciążę po terminie okres wg OM a nie wg USG, nawet jeżeli dziecko ma wg USG 41 tydzień :)
    Spotkałam się też z identyczną sytuacją w przypadku cesarki u koleżanki - wg USG synek był 2 tyg. do przodu, ale ordynator powiedział że cc najwcześniej w 39 tyg. wg OM, pomimo że dziecko wg USG było wtedy 41 tydzień. A jak zacznie rodzić wcześniej to ma przyjechać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, Ty to nadajesz się na okładkę :) (np. Mama i Ja ;p)

A tak odnośnie tego ostatniego USG, na którym lekarz coś niby zauważył w serduszku, to przecież Ty już byłaś wcześniej na połówkowym i wtedy nic ten inny lekarz nie widział???
    Wiem że stresu nie da się tak po prostu olać i nie wiem czy to jakieś pocieszenie, ale przypadków z "czymś" z serduszkiem, które później okazały się niczym jest mnóstwo.
    Znajoma urodziła w lipcu zdrową córeczkę, na połówkowym usłyszała dokładnie to samo - że coś lekarce nie pasuje w sercu, robiła później dużo badań i niczego się nie doszukali, Julcia jest zdrowa :)

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie mam konkretnych wskazań do wykonania, ale lekarz mi zalecił wykonanie UKG ( to chyba to samo co echo?). Jest to badanie płatne, u nas 160 zł. Jest w tym pocieszenie, po pierwsze upewnie się, że wszystko z maluszkiem ok, a po drugie może w końcu poznamy płeć malucha :D Już się nie umiem doczekać i odliczam dni, a to dopiero 12 września:/

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud moja ginekolog nie wykonuje tych szczegółowych badań i wysyła mnie do specjalistów, u niej wizyta wygląda jak co miesiąc: ważenie, ciśnienie, szyjka, usg i tyle.
    A wczoraj miałam ocenę wszystkich narządów i szczegółowe badanie.
    Jestem dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue u mnie te badanie kosztuje 300zł ;/ no ale dla maluszka wszystko. I też nadal płci nie znam..ale to już nie ważne byle było zdrowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Maud moja ginekolog nie wykonuje tych szczegółowych badań i wysyła mnie do specjalistów, u niej wizyta wygląda jak co miesiąc: ważenie, ciśnienie, szyjka, usg i tyle.
    A wczoraj miałam ocenę wszystkich narządów i szczegółowe badanie.
    Jestem dobrej myśli :)

Aha, ok, mi się wydawało że byłaś raz prywatnie już właśnie na takim badaniu, ale że nie udało się zobaczyć płci, to miałaś iść na NFZ do jakiegoś starszego dziadka i że to on właśnie coś tam zobaczył.
    Jak namieszałam to wybacz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Aha, ok, mi się wydawało że byłaś raz prywatnie już właśnie na takim badaniu, ale że nie udało się zobaczyć płci, to miałaś iść na NFZ do jakiegoś starszego dziadka i że to on właśnie coś tam zobaczył.
    Jak namieszałam to wybacz :)

1.Miałam wizytę u swojej babeczki która mi ciążę prowadzi(chodzę prywatnie), płci nie widziała, ale nie wykonuje tch szczegółowych badań więc zaleciła mi iść do specjalisty :)
    2.Wczoraj u tego specjalisty byłam. (prywatnie)
    3. W czwartek mam wizytę na NFZ i tego steregodziada żeby on popatrzył mojemu wstydnisiowi między nóżki.

Wiem! Trochę to zawiłe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:48

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hahaha :D
    Ale wiesz co? Zjadłabym visolvit :D Taki obślinionym paluchem nabierany ;)
    visolvitj_eaxprqn.jpg
    Też bym zjadła visolvit nabierany paluchem :D :D :D

Kawa piękna z ciebie kobieta :D

M4DZI4 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!

Moja młoda kopie :D Wkleiła się gdzieś u góry i chyba ma czkawkę, czuję ją normalnie z boku obok pępka :D
    A dziś zobaczyłam na bellowym suwaczku 50% ciąży!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:56

FITop1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Blue u mnie te badanie kosztuje 300zł ;/ no ale dla maluszka wszystko. I też nadal płci nie znam..ale to już nie ważne byle było zdrowe!

Masakryczne są te różnice cenowe:/

Zobaczysz wszystko będzie ok i z takim nastawieniem masz się codziennie budzić!!! Nie ma innej opcji :D

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ochotę od paru dni na loda z maca z polewą karmelową.. mąż nie chciał mi kupić w niedzielę.. :(

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka wytłumacz mężowi że to dla maluszka! :) My jesteśmy 2-3 razy w tygodniu po Mc Flary z lionem i polewą karmelową... :)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ