X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. trzymaj się, może jak już będzie brzuszek bardziej okazalszy to doświadczysz wszystkich plusów i kultury ludzkiej, tego ci mocno życzę jak i nam wszystkim. Wiadomo, że jest znieczulica, ale nie mogę skłamać i muszę przyznać, że jakaś poprawa jest.. wczoraj widziałam, jak dużo starsza kobieta ustąpiła miejsca dziewczynie wyglądającej na 3-4 miesiąc i jeszcze zapytała, czy nie jest jej za zimno i czy może jej jakoś pomóc.. to było takie ładne :)

A na upały to czas się zaopatrzyć w dużo przewiewnej bawełny i pić dużo wody! (jakbym słyszała moją mamę ;P )

Ag..., jonka91, Martaaa lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene widzę, że już Ci się mamusiowe teksty udzielają:P

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też strasznie się boję tych upałów.... Jak tylko pomyślę o wysokiej temperaturze i tej duchocie to mi się gorzej robi... Masakra będzie. A tak się składa dziewczynki, że w te upały będziemy najgorszy okres ciąży przeżywać...

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Nie narzekajcie na słoneczko, bo weźmie i nam się ciepełko obrazi i będziemy miały +10C.....jakoś przeżyjemy w Polsce przecież takie gorąco nie trwa długo...
    ja wczoraj cały dzień w łóżku spędziłam, bo mdłości i inne atrakcje nie pozwalały mi na wstanie...zrobiłam kilka łyków gorzkiej herbaty i tyle...
    dzisiaj tylko mleko z żołądka nie ucieka hehehe...

Miłego dzionka i główka do góry:)

Buziulka, nix lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wymęczyło mnie wczoraj i obawiam się że już tak będę miała codziennie. Okropnie mi się powietrze zbiera w żołądku, kotłuje z treścią żołądka i nie mogę się go w żaden sposób pozbyć. Strasznie bekam a i tak to nic nie pomaga. Napar z imbiru może chwilowo i delikatnie pomógł, pepsi nie działa wcale. Nie wiem co robić. Chyba wolałabym rzygać, bo może wtedy chwilowo czułabym ulgę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 08:59

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z poniedziałku: 10 140.

FITop1.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 : też wolałabym pójść rano, rzygnąć porządnie i mieć spokój na resztę dnia. Zdecydowanie same mdłości są gorsze od rzygania...

Malenq lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was, Stycznióweczki!
    Ja dziś się szykuję na USG, liczę na usłyszenie serduszka albo przynajmniej na zobaczenie, że bije. Mam mega stresa, bo martwię się, czy wszystko jest ok...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku :)

Trzymam kciuki :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wiesz - jak się czeka na tę wiadomość ponad 2,5 roku to ciężko uwierzyć, że wszystko jest ok :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccolina mdłości chyba i tak są lepsze od rozsadzającego żołądka. Dotychczas było jako tako i nie miałabym nic przeciwko takiemu I trymestrowi, ale jak mam wyć z bólu co wieczór, to chyba wyleczę się z kolejnej ciąży :(

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam takie dziwne i bolesne odczucie w żołądku / wątrobie przez 3 dni w 6 tygodniu. Pomagała, ale tylko na chwilę herbata miętowa... Po tym czasie przeszło...

Anutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melua 3mam kciuki za usg:) będzie dobrze:)czekamy z niecierpliwością na wieście od Ciebie:)

Buziulka, nix lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, idę sobie zaparzyć imbir ;) Żeby chociaż ta męczarnia gwarantowała zdrowego berbecia... ;)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:42

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie było mnie trochę a tu tyle nowości. Gratuluje pozytywnych informacji i czekamy na więcej.
    Ja ostatnio tak się popłakałam wieczorem (bardziej pasowałoby tu słowo poryczałam jak idiotka), że dostałam bólu głowy, wymioty w nocy i na drugi dzień rano. Myślałam że to mdłości ciążowe ale na kolejny dzień jak wstałam i zjadłam pyszne śniadanie wszystko znikło. Było to 2 dni temu.

Ja objawów dalej nie mam. Piersi lekko bolą jak na siłę się uprę, żeby to sprawdzić, na co dzień są obrzmiałe i tyle. Bety już nie badałam. Może czuję się cały czas przejedzona.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i życzę dużo uśmiechu

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem w 7tyg.i3dni i właśnie ustępują mi mdłości trochę się tym martwię bo nigdy tak nie miałam (to moja 5 dzidzia) zawsze mdłości dość silne do 12 tyg a lekarza mam dopiero pierwszy raz w sobotę takie są u nas terminy...

• Melula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze mdłości jako takich nie miałam. Dwa razy, może trzy, stanęło mi coś pod gardłem, ale to z głodu, bo jadłam dzień wcześniej o 17 ostatni posiłek...

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie piersi już tydzień nie bolą
    ale za to sutki mam wrażliwe, dziś w łóżku zjadłam banana i narazie mdłości brak, nie wiem jak z zapachami, jeszcze nie zajrzałam do lodówki.
    Znowu zaczynam się obawiać że coś jest nie tak,muszę jakoś to wybić z głowy bo wizytę mam dopiero 29..

Czekam na dobre wieści

A i jeszcze mam pytanko czy bierzecie kąpiele czy tylko prysznic ?
    Albo na basen chodzi któraś z Was?

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja się cieszę bo dzisiaj ani mdłości ani wymiotów nie mam zjadłam śniadanko i jest ok;))) Jeżeli chodzi o kąpiel to biorę prysznic a na basen chciałam się wybrać w sobotę:)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ