*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anutka na nas chyba jeszcze za wcześnie z mdłościami, bo jak tak patrzę to dziewczyny od 6/7 tygodnia się z nimi męczą, a kiedy masz usg moja "ciązowa bliźniaczko"
Laski na szczeście mdłości podobno tylko do końca I trymestru
Anutka lubi tę wiadomość
-
27 idziesz? bo ja 28 ale mi chodziło o Nas, bo razem miałyśmy ostatnią miesiączkę i teraz idziemy równo, jesteśmy jak dwie ciązowe bliźniaczki, a termin porodu to zależy na jakim kalkulatorze, bo każdy pokazuje inaczej od 19 do 22 stycznia
Anutka lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny mam straszną zgagę, która pojawia się i znika w ciągu dnia, masakra. Soków nie moge właśnie pic, bo zaraz kwasem mi jakoś podchodzi i znowu zgage mam eh. Brzuch strasznie mi sie wysunął, dobrze że mam zapas luźniejszych bluzek he he. Wymiotów nie mam, ale czasem podbija mi, tak jakby do wymiotów, ale nic nie ma. I co najgorsze nogi mi strasznie popuchły, w szczególności stopy, zauważyłam to z 2 dni temu, a dziś moja mama "dziecko, a co tak Ci stopy popuchły musisz iśc do lekarza, przebadac się,bo to nie jest normalne". Chciałabym powiedziec że testy pozytywne wychodzą, ale nie chcę żeby przejmowała się dopóki nie powierdzę na 100 % że wszystko ok
Anutka lubi tę wiadomość
-
Monifah wrote:A ja dziewczyny mam straszną zgagę, która pojawia się i znika w ciągu dnia, masakra. Soków nie moge właśnie pic, bo zaraz kwasem mi jakoś podchodzi i znowu zgage mam eh. Brzuch strasznie mi sie wysunął, dobrze że mam zapas luźniejszych bluzek he he. Wymiotów nie mam, ale czasem podbija mi, tak jakby do wymiotów, ale nic nie ma. I co najgorsze nogi mi strasznie popuchły, w szczególności stopy, zauważyłam to z 2 dni temu, a dziś moja mama "dziecko, a co tak Ci stopy popuchły musisz iśc do lekarza, przebadac się,bo to nie jest normalne". Chciałabym powiedziec że testy pozytywne wychodzą, ale nie chcę żeby przejmowała się dopóki nie powierdzę na 100 % że wszystko ok
-
Ostatnio w rodzinie miałam poronienie w 8 tygodniu, choc nic na to nie wskazywało. Bo cały czas były odczuwalne wszystkie objawy ciąży. Nie chodziła na betę, tylko czekała już na usg skoro miała na testach 2 tłuste krechy. Poszła na badanie i okazało się że ciąża jest na etapie 5 tygodnia,a był już prawie 8, ginka wysłała na betę tego dnia i następnego i był spadek, no i za 2 dni dostała mega krwawienia. Przepraszam, że to napisałam, ale z racji tego, że dopiero co wszyscy otrząsnęli się po tym, nie chcę ja się jeszcze ujawniac Choc sama w duchu się cieszę bardzo, nawet mąz jak wychodził dał mi buziaka i pogłaskał po brzuszku hehe bardzo miłe to było
-
Monifah wrote:Ostatnio w rodzinie miałam poronienie w 8 tygodniu, choc nic na to nie wskazywało. Bo cały czas były odczuwalne wszystkie objawy ciąży. Nie chodziła na betę, tylko czekała już na usg skoro miała na testach 2 tłuste krechy. Poszła na badanie i okazało się że ciąża jest na etapie 5 tygodnia,a był już prawie 8, ginka wysłała na betę tego dnia i następnego i był spadek, no i za 2 dni dostała mega krwawienia. Przepraszam, że to napisałam, ale z racji tego, że dopiero co wszyscy otrząsnęli się po tym, nie chcę ja się jeszcze ujawniac Choc sama w duchu się cieszę bardzo, nawet mąz jak wychodził dał mi buziaka i pogłaskał po brzuszku hehe bardzo miłe to było
Monifah lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
czy Wy też miałyście kłucie (jakby w pochwie) na początku ciąży?
Jestem w 4 tygodniu, 4 dni po planowanej miesiączce.
Plamiłam od okresu na brązowo. Dostałam luteinkę i ustało.
Jutro wizyta u gina. Ma stwierdzić, czy ciąża się dobrze umiejscowiła.
Beta przyrasta prawidłowo. -
Zielarko bardzo się cieszę że znów jesteś z nami Jednocześnie strasznie mi przykro z Twojego i Selene powodu, że tyle nerwów doświadczyłyście zupełnie niepotrzebnie...
Ktoś tu pisał, że jak się zobaczy serduszko to ryzyko poronienia jest 1%. Aż tak kolorowo to nie jest, ale fakt, ryzyko jest zdecydowanie mniejsze niż w 4 tygodniu ciąży
Mnie dziś tak męczy ból żołądka i pieczenie w okolicach mostka, że się zastanawiam, czy lepiej to przetrzymać, czy może iść muszlę przytulićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 19:44
Selene lubi tę wiadomość
-
Hej
to i ja dołączę
wyszłam dzisiaj ze szpitala, bo miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej,ale beta pięknie rośnie i miałam dzisiaj usg i widziałam już fasoleczkę co prawda mam leżeć i biorę Duphaston, ale jestem dobrej wiary
W poniedziałek idę do mojego gina i zobaczymy co dalej.zielarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny