X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko mdli. Na razie bez wymiotów. Na szczęście bo nie wiem gdzie musiałabym się chować z tym w pracy :D

Zaraz się chyba wturlam do łóżka i spać.

Anutka lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś stwierdzam, że sok jabłkowy faktycznie pomaga na mdłości. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka na nas chyba jeszcze za wcześnie z mdłościami, bo jak tak patrzę to dziewczyny od 6/7 tygodnia się z nimi męczą, a kiedy masz usg moja "ciązowa bliźniaczko" :)
    Laski na szczeście mdłości podobno tylko do końca I trymestru

Anutka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador idzxiemy rowno :-). Termin na dzien babci ??? :-) na usg ide rowno za tydzien :-). Ale tam jest tylko jeden jropek :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 idziesz? bo ja 28 :) ale mi chodziło o Nas, bo razem miałyśmy ostatnią miesiączkę i teraz idziemy równo, jesteśmy jak dwie ciązowe bliźniaczki, a termin porodu to zależy na jakim kalkulatorze, bo każdy pokazuje inaczej od 19 do 22 stycznia

Anutka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:47

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny mam straszną zgagę, która pojawia się i znika w ciągu dnia, masakra. Soków nie moge właśnie pic, bo zaraz kwasem mi jakoś podchodzi i znowu zgage mam eh. Brzuch strasznie mi sie wysunął, dobrze że mam zapas luźniejszych bluzek he he. Wymiotów nie mam, ale czasem podbija mi, tak jakby do wymiotów, ale nic nie ma. I co najgorsze nogi mi strasznie popuchły, w szczególności stopy, zauważyłam to z 2 dni temu, a dziś moja mama "dziecko, a co tak Ci stopy popuchły musisz iśc do lekarza, przebadac się,bo to nie jest normalne". Chciałabym powiedziec że testy pozytywne wychodzą, ale nie chcę żeby przejmowała się dopóki nie powierdzę na 100 % że wszystko ok :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah wrote:
    A ja dziewczyny mam straszną zgagę, która pojawia się i znika w ciągu dnia, masakra. Soków nie moge właśnie pic, bo zaraz kwasem mi jakoś podchodzi i znowu zgage mam eh. Brzuch strasznie mi sie wysunął, dobrze że mam zapas luźniejszych bluzek he he. Wymiotów nie mam, ale czasem podbija mi, tak jakby do wymiotów, ale nic nie ma. I co najgorsze nogi mi strasznie popuchły, w szczególności stopy, zauważyłam to z 2 dni temu, a dziś moja mama "dziecko, a co tak Ci stopy popuchły musisz iśc do lekarza, przebadac się,bo to nie jest normalne". Chciałabym powiedziec że testy pozytywne wychodzą, ale nie chcę żeby przejmowała się dopóki nie powierdzę na 100 % że wszystko ok :)
    A co ma sie stac :-). Ciesz sie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w rodzinie miałam poronienie w 8 tygodniu, choc nic na to nie wskazywało. Bo cały czas były odczuwalne wszystkie objawy ciąży. Nie chodziła na betę, tylko czekała już na usg skoro miała na testach 2 tłuste krechy. Poszła na badanie i okazało się że ciąża jest na etapie 5 tygodnia,a był już prawie 8, ginka wysłała na betę tego dnia i następnego i był spadek, no i za 2 dni dostała mega krwawienia. Przepraszam, że to napisałam, ale z racji tego, że dopiero co wszyscy otrząsnęli się po tym, nie chcę ja się jeszcze ujawniac :) Choc sama w duchu się cieszę bardzo, nawet mąz jak wychodził dał mi buziaka i pogłaskał po brzuszku hehe :) bardzo miłe to było

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah wrote:
    Ostatnio w rodzinie miałam poronienie w 8 tygodniu, choc nic na to nie wskazywało. Bo cały czas były odczuwalne wszystkie objawy ciąży. Nie chodziła na betę, tylko czekała już na usg skoro miała na testach 2 tłuste krechy. Poszła na badanie i okazało się że ciąża jest na etapie 5 tygodnia,a był już prawie 8, ginka wysłała na betę tego dnia i następnego i był spadek, no i za 2 dni dostała mega krwawienia. Przepraszam, że to napisałam, ale z racji tego, że dopiero co wszyscy otrząsnęli się po tym, nie chcę ja się jeszcze ujawniac :) Choc sama w duchu się cieszę bardzo, nawet mąz jak wychodził dał mi buziaka i pogłaskał po brzuszku hehe :) bardzo miłe to było
    Ja tez nie bylam jeszcze na usg ale wiem, ze jest wszystko dobrze :-). Czuje to i Ty tez wyluzuj, kropkowi stres nie aluzy :-)

Monifah lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem w tym cyklu totalnie wyluzowałam i może dlatego się udało :)

• liliana Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy Wy też miałyście kłucie (jakby w pochwie) na początku ciąży?
    Jestem w 4 tygodniu, 4 dni po planowanej miesiączce.
    Plamiłam od okresu na brązowo. Dostałam luteinkę i ustało.
    Jutro wizyta u gina. Ma stwierdzić, czy ciąża się dobrze umiejscowiła.
    Beta przyrasta prawidłowo.

relgcwa11d8kpmkr.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko bardzo się cieszę że znów jesteś z nami :) Jednocześnie strasznie mi przykro z Twojego i Selene powodu, że tyle nerwów doświadczyłyście zupełnie niepotrzebnie...

Ktoś tu pisał, że jak się zobaczy serduszko to ryzyko poronienia jest 1%. Aż tak kolorowo to nie jest, ale fakt, ryzyko jest zdecydowanie mniejsze niż w 4 tygodniu ciąży :)

Mnie dziś tak męczy ból żołądka i pieczenie w okolicach mostka, że się zastanawiam, czy lepiej to przetrzymać, czy może iść muszlę przytulić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 19:44

Selene lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    to i ja dołączę :)
    wyszłam dzisiaj ze szpitala, bo miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej,ale beta pięknie rośnie i miałam dzisiaj usg i widziałam już fasoleczkę :) co prawda mam leżeć i biorę Duphaston, ale jestem dobrej wiary :)
    W poniedziałek idę do mojego gina i zobaczymy co dalej.

zielarka lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu jesteś?

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dodałam suwaczek :) koniec czwartego i mam nadzieję, że już będzie z górki

nix lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila witaj:)
    jak ja wam zazdroszczę widoków waszych fasolek ja dopiero wizytę mam 2.06.14r

Anutka, nix lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    kamila witaj:)
    jak ja wam zazdroszczę widoków waszych fasolek ja dopiero wizytę mam 2.06.14r
    Mam tak samo, strasznie zaluje, ze nie widzialam jeszcze kropka :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide po L4, dziś znow zjechałam w busie i nikt sie nawet nie oglądnął czy aby nie potrzebuje pomocy, znieczulica na maksa.
    męczą mnie mdlości okropnie i jeszcze te tropiki- kto widzial 25 st rano:/ ?

Anutka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na USG.

Dzisiaj pozytywnie :D
    Nawet mnie nie mdli jeszcze. Zjadłam rybke w sosie pomidorowym i jest jakby ok.

Witaj Kamilo :)

U mnie na termometrze 17 w cieniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 08:05

Anutka lubi tę wiadomość

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ