X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadrobiłam zaległości z kilku dni więc Gratulacje dla Zielarki i Selene. Wierzyłam w to, że wszystko będzie dobrze Niech już żadna Nas nie opuszcza :) :) :) Mamy tu wszystkie być do samego końca Do magicznego STYCZNIA 2015 r :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:52

Ag..., Anutka, nix, A.loth, Welina lubią tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccolina wrote:
    Zgłaszam się do styczniówek :) termin na 01.01.2015 :) Obecnie już kończymy 8 tydzień, a mdłości dopadły mnie już w 6 tygodniu, tak więc zaraz po odkryciu, że się udało. Niewiele mogę zjeść, bo się później męczę, strasznie mi wszystko zalega na żołądku... Tak więc staram się podjadać w małych ilościach, ale i tak apetytu praktycznie brak i do wszystkiego muszę się zmuszać. A jeśli już coś mi "podejdzie" i zjem tego więcej, to mam tak straszne wzdęcia, że ledwo siedzę.... Ogólnie masakra, ale i tak bardzo się cieszymy :) :) :) Czego to się nie zrobi dla tego maleńkiego cuda :)
    COCCO :) MYSŁAŁAM O tOBIE A TU TAKA NIESPODZIANKA :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też sobie o tobie przypomniałam kochana i z ciekawości weszłam na twój wykresik na Ovu, a tu proszę ! gonimy się widzę :) :) :) owocna ta wiosna jak narazie :) :) :) Moje szczere gratulacje kochana!

Anutka lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa zx makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:44

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, ja to już ostatnie miesiące nawet nie wchodziłam na te wykresy, bo już kompletnie straciłam nadzieję. Akurat wybierałam się do lekarza, żeby obgadać nową strategię działania, bo to już był 6 miesiąc na clo i potem miała być przerwa i dzień przed wizytą zrobiłam test, bo 2 dni się okres spóźniał a tu BACH!!! 2 tłuste krechy, które nie zostawiły nawet cienia wątpliwości, czy aby napewno test jest pozytywny. No natychmiast się pojawiły! I na następny dzień poszłam do lekarza potwierdzić, a on już mnie na usg wziął i pęcherzyk już było widać :O ! Jeszcze większy szok przeżyłam. Oj, uwierz mi, co to się działo w tych pierwszych dniach.... ehhh :) :) :)
    A tak w ogóle to jak miło, że mam z kim pogadać tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:48

GabiKOR, nix lubią tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ figa z makiem

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się strasznie bałam, tym bardziej, że lekarz kazał się nie nastawiać i bardzo się oszczędzać przez pierwsze 2 tygodnie. Ale potem na usg się okazało, że jest wszystko bardzo dobrze, bąbelek miał prawie 1cm długości i serduszko już słyszałam :) :) :) Teraz za 3 tygodnie na kolejne usg :) popodglądać trochę maleństwo jak rośnie, bo się tatuś już tutaj niecierpliwi, żeby go zobaczyć :)

Anutka lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, a powiedz mi jak się czujesz? Bo pierwsze o co mnie lekarz zapytał, to właśnie jak się czuję. No to ja, że straszne mam nudności, a on na to, że to dobrze, bo to znaczy, że jest wszystko OK. :) Także, jak się czujesz? :)

Anutka lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccolina wrote:
    Kochana, a powiedz mi jak się czujesz? Bo pierwsze o co mnie lekarz zapytał, to właśnie jak się czuję. No to ja, że straszne mam nudności, a on na to, że to dobrze, bo to znaczy, że jest wszystko OK. :) Także, jak się czujesz? :)
    mdłości nie mam :( mega wzdęcia :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobra, przynajmniej coś się dzieje :) Mówię ci, dobrze będzie. Chociaż z drugiej strony sama też strasznie się bałam, tym bardziej, że tak długo się staraliśmy z mężem. Udało się w 31 cyklu starań.... Na szczęście okazało się, że dzidzia jest bardzo silna i dzielna :)
    A z drugiej strony jesteś dopiero w 5 tygodniu, Mnie zaczęło męczyć w 6, więc jeszcze wszystko przed tobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:54

Anutka lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccolina wrote:
    Też się strasznie bałam, tym bardziej, że lekarz kazał się nie nastawiać i bardzo się oszczędzać przez pierwsze 2 tygodnie. Ale potem na usg się okazało, że jest wszystko bardzo dobrze, bąbelek miał prawie 1cm długości i serduszko już słyszałam :) :) :) Teraz za 3 tygodnie na kolejne usg :) popodglądać trochę maleństwo jak rośnie, bo się tatuś już tutaj niecierpliwi, żeby go zobaczyć :)

Co do mojego męża to ma to samo. Jutro mam kolejną wizytę ale w godzinach południowych i mój mąż żałuje że nie może ze mną iść. Widziałam, że tak bardzo chciał ze mną pójść i posłuchać jak bije serce, a tu nici z tego :/ My już jesteśmy po wizycie na której oglądaliśmy jak bije serce, ale nie słuchaliśmy jeszcze.
    A wiem jak to przeżywa. Po ostatnich trzech niepowodzeniach pamiętam jak się bał ze mną pójść tym razem.Nie chciał tego ponownie przeżywać, rozczarowania, strachu że nie jest ok.
    Ale radość zastąpiła strach :)

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie o hormonach ciążowych Ja się z tym też nie mogę pozbierać. Płaczę bez powodu na wszystko Z chwili na chwilę zmienia mi się nastrój Kocham być w ciąży :) A i zachcianki : dziś wzięło mnie na rybę Zjadła bym jakąś tłusta rybę np. karpia (uwielbiam karpie) lub łososia :) i mam ochotę na niezdrowe chipsy... Których sobie odmawiam, żeby nie jeść niezdrowo Ale tak bym troszeczkę, tylko kilka zjadała hahahahha Sama z siebie się śmieję ;)

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mam mega mdłości... do wczoraj pomagało słodkie, dziś już nie chciało...
    dziś odnalazłam pomoc w gumie do żucia, a jutro rano zamiast popijać tabletki wodą, wezmę sok pomarańczowy.
    MEtoda prób i błędów, coś musi zadziałać :)
    jeść też nie potrafię :)

a co do tarczycy to też mam niedoczynność, biorę euthyrox 100 i jak do tej pory to tsh idzie w dół :) dziwnie ale mnie to cieszy :)

Anutka lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a próbowałaś magnez ? Ja w poprzedniej ciąży też miałam taki wydęty brzuch i lekarz zalecił mi magnez, mi pomógł,brałam magnezin 500 czy coś takiego

Anutka lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa zx makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:45

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój wynik jest super :)
    mój lekarz się martwi jak jest ponad 3, a mówi że najlepiej przy ciąży jest od 1,5 do 2,5 :)

Anutka lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Twój wynik jest super :)
    mój lekarz się martwi jak jest ponad 3, a mówi że najlepiej przy ciąży jest od 1,5 do 2,5 :)
    CHOCIAŻ JEDEN STRES MNIEJ ;D

Patrycha, Buziulka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Gabi a próbowałaś magnez ? Ja w poprzedniej ciąży też miałam taki wydęty brzuch i lekarz zalecił mi magnez, mi pomógł,brałam magnezin 500 czy coś takiego
    Patrycja magnez biorę od początku ciąży, a teraz od kilku dni przeszłam na witaminy dla ciężarnych i tam też jest magnez w odpowiedniej ilości. Niestety nie wiele to pomaga :/

Anutka lubi tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a nie wymiotujecie czasami? Ja zwracam, ale tylko rano i tylko jak napiję się herbaty. Niczym innym nie wymiotuje, tylko samą herbatą... Dziwne? :)

Anutka lubi tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ