X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka super- ale sie obraca fajnie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Ja też:D A wybierasz się na szkole rodzenia? Bo my zaczynamy od października :) www.magdamed.pl zapisz sie też do środowej grupy :)
    A gdzie do gina chodzisz?
    Ja zapisałam się do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić czyli w Simin w Chorzowie. Bardzo dobre opinie ma ten szpital, moja koleżanka też tam rodziła i bardzo zachwalała. Tylko nie mam za bardzo jak tam dojeżdżać, bo jakiś idiota rozbił mi samochód i uciekł :/, a mąż nie chce ze mną chodzić.

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag może poczytaj opinie o jakieś prywatnej klinice w pobliżu, jeśli rzeczywiście nic Ci nie odpowiada?
    Kobieta od której wzięłam kołyskę rodziła w Kato (ale przez cc wymuszone) bardzo zachwalała personel i warunki szpitala tylko nie pamiętam jak się szpital nazywał.. świętej rodziny? kogoś tam świętego? coś mi świta..

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z czasem dodam kolejną serię, jak któraś z Was przekroczy 23 tydzień :) I tak na bieżąco. Jak patrze na te obrazki , na swój tydzień ciąży to sobie wyobrażam jak dziecko się obraca, i kopie raz wyżej , raz niżej :)
    Uciekam coś zjeść na kolację :)

ps. co do szpitala trzeba wybrać ten , który ma najmniej negatywnych opinii chociaż to oczywiste, że ile kobiet tyle sytuacji itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:16

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze ma wlasnie klinika na Łubinowej- to prywatny szpital ale ma tez porody na NFZ, ale tam nie ma OIOMu dla noworodkow i to ten minus.
    Cos wybiore, gdzies urodzic trzeba:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do ginekologa jeżdżę do Tarnowskich Gór do doktora Tobór

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    najlepsze ma wlasnie klinika na Łubinowej- to prywatny szpital ale ma tez porody na NFZ, ale tam nie ma OIOMu dla noworodkow i to ten minus.
    Cos wybiore, gdzies urodzic trzeba:D

Ewentualnie poród w domu :D chyba jest coś takiego w Polsce? :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Ja zapisałam się do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić czyli w Simin w Chorzowie. Bardzo dobre opinie ma ten szpital, moja koleżanka też tam rodziła i bardzo zachwalała. Tylko nie mam za bardzo jak tam dojeżdżać, bo jakiś idiota rozbił mi samochód i uciekł :/, a mąż nie chce ze mną chodzić.

jak to nie chce chodzic?? przeciez to szkola dla obojga rodziców. Wybacz ze tak powiem, ale to co ze nie chce? samą cie zostawi zebys sobie radzila?
    Powiedz ze nie chcesz urodzic czy on to zrobi za ciebie bo dla mnie to takie troche podejscie.

pozatym jak oglądam zdjecia z galerii roznych szkol rodzenia to wspaniale zajęcia, pewnie znacznie wplywające na psychike męską rowniez, gdzie pary malują sobie po brzuchu itp itd. To musi niesamowicie zblizac.
    Pozatym samej to przykro.
    Ja ustalilam z mezem ze bedzie latał na zajęcia bo sam chce byc.
    Niestety nie mozna czerpac z ciązy i macierzynstwa tylko tego co się chce- caly pakiet bierze zarowno mama i tatus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:25

isabelle, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    jak to nie chce chodzic?? przeciez to szkola dla obojga rodziców. Wybacz ze tak powiem, ale to co ze nie chce? samą cie zostawi zebys sobie radzila?
    Powiedz ze nie chcesz urodzic czy on to zrobi za ciebie bo dla mnie to takie troche podejscie.

pozatym jak oglądam zdjecia z galerii roznych szkol rodzenia to wspaniale zajęcia, pewnie znacznie wplywające na psychike męską rowniez, gdzie pary malują sobie po brzuchu itp itd. To musi niesamowicie zblizac.
    Pozatym samej to przykro.
    Ja ustalilam z mezem ze bedzie latał na zajęcia bo sam chce byc.
    Niestety nie mozna czerpac z ciązy i macierzynstwa tylko tego co się chce- caly pakiet bierze zarowno mama i tatus.

Innymi słowy: robienie dzieci to nie tylko przyjemności, ale też obowiązki :)

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Innymi słowy: robienie dzieci to nie tylko przyjemności, ale też obowiązki :)

no idealnie mnie streściłas:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chwalę moimi zakupowymi szaleństwami :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8aa322ed8894.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50bf7bf313a7.jpg

Ag..., Gwiazdeczka27, Maud11, rastafanka, jonka91, MonikaDM, M4DZI4, kasia86, Becia81 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan skąd te bodziaki? się obkupiłas :)

Silatan lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag może poczytaj opinie o jakieś prywatnej klinice w pobliżu, jeśli rzeczywiście nic Ci nie odpowiada?
    Kobieta od której wzięłam kołyskę rodziła w Kato (ale przez cc wymuszone) bardzo zachwalała personel i warunki szpitala tylko nie pamiętam jak się szpital nazywał.. świętej rodziny? kogoś tam świętego? coś mi świta..

sw to mi tylko wlsnie przychodzi na mysl zakon bonifratrow:)
    zresztą google mysli podobnie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitali mi bardzo zależy na Żelaznej w Warszawie. Ale jest tak ciężko się dostać, że obawiam się, że mogą mnie odesłać. Najlepiej jeśli wody by mi odeszły na miejscu w przychodni to już bym została. Chyba najbardziej w Warszawie nie chciałabym rodzić w św. Rodziny i inflanckiej :-) Podobno na inflanckiej zmuszają ,żeby rodzić na krześle ginekologicznym (znajoma znajomej narzekała), ale myślę, że ile osób tyle opinii. Zastanawiałam się nad Bielańskim, chociaż dziewczyny na forach narzekały na kiepską opiekę poporodową. Sama już nie wiem. Idzie zgłupieć.
    Ja jestem w szkole rodzenia Oleńka. Fajnie bo zajęcia ruszają od października od pierwszej soboty a potem w środy. Zacznę wtedy 25 tydzień :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Zobaczcie jakie fajne tanie leginsy http://www.limone.pl/spodnie/spodnie-rurki-jeans-czarne/955

Polaola, przez Ciebie sklep dodany do ulubionych i zamówienie zrobione :P
    Czekam na spódnicę radocha.gif

polaola, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to Bonifratów odradzam :P pisałam kiedyś o tym :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Silatan skąd te bodziaki? się obkupiłas :)
    Bodziaki były w pięciopaku z TESCO. Za 5 sztuk dałam 55 złotych. Za te dwa pajace zapłaciłam razem 27. :-) Zamówiłam jeszcze karton ciuszków używanych (40 sztuk) za który płacę 80 złotych, ale jeszcze nie przyszedł. Jak będzie to się pochwalę. :-)

Ag. zaszalałam z tymi spodenkami w realu za 8 złotych. :-) nakupiłam na 56 cm i 62. :-)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nie, to Bonifratów odradzam :P pisałam kiedyś o tym :)
    wiem wiem:D, pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Co do szpitali mi bardzo zależy na Żelaznej w Warszawie. Ale jest tak ciężko się dostać, że obawiam się, że mogą mnie odesłać. Najlepiej jeśli wody by mi odeszły na miejscu w przychodni to już bym została. Chyba najbardziej w Warszawie nie chciałabym rodzić w św. Rodziny i inflanckiej :-) Podobno na inflanckiej zmuszają ,żeby rodzić na krześle ginekologicznym (znajoma znajomej narzekała), ale myślę, że ile osób tyle opinii. Zastanawiałam się nad Bielańskim, chociaż dziewczyny na forach narzekały na kiepską opiekę poporodową. Sama już nie wiem. Idzie zgłupieć.
    Ja jestem w szkole rodzenia Oleńka. Fajnie bo zajęcia ruszają od października od pierwszej soboty a potem w środy. Zacznę wtedy 25 tydzień :-)

Ja słyszałam, że na Żelaznej wcale nie jest tak ciężko się dostać, tym bardziej teraz jak mają więcej sal itp. Normalnie kolokwialnie mówiąc z ulicy biorą. Ja też chciała bym rodzić właśnie na Żelaznej ale mam jedno małe ALE.. oni bardzo naciskają na poród naturalny.. i potrafią przeciągać akcję porodową aby tylko ten poród naturalny się odbył ( może chodzi im o statystyki, nie mam pojęcia) Poważnie też myślę nad szpitalem Orłowskiego , wiem ,że tam opieka jest po prostu świetna, położne trzeba na rękach nosić i mają bardzo dobry sprzęt jak i 3 stopnie referencyjności - o stopniach wspomniała jakaś dziewczyna na forum o porodach.
    O Bielańskim ( a tam mam najbliżej) słyszałam o wiele więcej opinii negatywnych niż pozytywnych i to samo tyczy się opinii w internecie, o Inflanckiej też, chociaz juz jak bym nie miała gdzie to bym już mniejsze zło wybrała i pojechała bym do tego na inflanckiej .

My ze szkołą rodzenia kurcze mamy problem, bo na razie nie widzę takiej gdzie zajęcia są np. na 19.00 ( inaczej nie da mąż rady a oboje chcemy uczestniczyć) bez męża bym na pewno nie poszła, czuła bym się głupio- samotną przyszłą matką przecież nie jestem

ps. Silatan superaśne te ciuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:47

Silatan lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka a godz 18 was nie urządza? :-)

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ