X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka chyba mam podobne relacje z teściami.

Ag mój synek nazwał chomika JJ. Też od bajki z pingwinami.

nick nieaktualny, Ag... lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wiecie co kobiety potrafią być okropne.. Ja przyznam się , że zawsze wolałam towarzystwo mężczyzn... może to dziwne ale tak było.
    Babki potrafią być takie wredne , zawistne, pamiętliwe, jadowite .
    No taka jest prawda niestety...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to wszystkie mamy kudłate dzieci. Nie pamiętam w jakim okresie, ale każdy maluszek jest pokryty meszkiem na całym ciele :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sporą zgagę z córką, młoda urodziła się z czupryną, a włoski nie wytarły się tylko rosły. Młoda ma teraz grube jak lina okrętowa długie do pasa blond włosy :) coś w tym musi być.

nick nieaktualny, Ewelina88, Ag..., kejti91, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dwa latat temu kupiliśmy nasz dom, to właściwie był początek całkowitego odpępowienia się naszej rodziny od teściów, Wcześniej mieszkając na 30 m2 często byliśmy u nich a całe lato spędzaliśmy w ich ogrodzie. Teraz mamy swoją "rezydencję" z ogrodem i nie musimy być u nich. Teściowa źle to zniosła, ma manię kontroli, a teraz ją utraciła. Do tego zdecydowaliśmy się bez konsultacji na kolejną ciążę!!! Jak mogliśmy!
    Przecież "rodzina z jednym dzieckiem to norma, z dwójką to dziecioroby a z trójką to patologia"!
    Czyli to JA-ta zła synowa-wrobiłam jej syneczka w kolejne dziecko :D :D :D

Teraz się z tych awantur śmieję, ale trzymam dystans w relacjach, raz na parę miesięcy herbatka, swięta i urodziny zdecydowanie wystarczą.

Według tej teorii to należę dzieciorobów,bo dwójkę chcę mieć na pewno, ba nawet nad trzecim bym się zastanawiała o ile będzie mnie stać za te kilka lat, czyli to juz pod patole podchodzi

Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, spokojnie, leukocyty mają prawo być w ciąży podwyższone :-)
    Ja sobie zalegam i nic nie robię. W sumie oprócz standardowych badań na wejście pobrano mi tylko wymaz z szyjki i do poniedziałku nic już nie będą robić.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie!

A jeszcze mam pytanie: jakim sprzętem posługują się lekarze, kiedy badają Wam na tym etapie ciąży tętno płodu nie robiąc usg? Zawsze mi się wydawało, że w szpitalach badają to już po 20 tyg, a tutaj mówią, że przed 30 tyg ktg nie wyłapuje tętna. I pytają tylko, czy czuję ruchy.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leukocyty wiem, ale neutrofile nie powinny w ciazy przekraczac 8tys, ja mam 8,5.

na drugie ci nie odpowiem:) ale trzymaj sie tam i wypoczywaj.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm....nie wiem jak się dokładnie nazywa to urządzenie, ale nie jest zbyt skomplikowane, wygląda jak stetoskop podłączony do radia, czy głośników :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 16:01

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ag, spokojnie, leukocyty mają prawo być w ciąży podwyższone :-)
    Ja sobie zalegam i nic nie robię. W sumie oprócz standardowych badań na wejście pobrano mi tylko wymaz z szyjki i do poniedziałku nic już nie będą robić.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie!

A jeszcze mam pytanie: jakim sprzętem posługują się lekarze, kiedy badają Wam na tym etapie ciąży tętno płodu nie robiąc usg? Zawsze mi się wydawało, że w szpitalach badają to już po 20 tyg, a tutaj mówią, że przed 30 tyg ktg nie wyłapuje tętna. I pytają tylko, czy czuję ruchy.

W zeszłym tyg byłam w szpitalu i też pytali o ruchy dziecka, nie robili mi ktg

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie tutaj takiego urządzenia nie mają. Szkoda, bo chciałam sobie samolubnie posłuchać. Na usg szyjki widziałam tylko majtające girki ;-) Dobrze, że czuję już wyraźne ruchy przynajmniej.
    Neutrofile stanowią największy odsetek leukocytów, więc to się wszystko łaczy. Najwyżej sprawdzą, czy przypadkiem nie masz jakiegoś stanu zapalnego.

o14815nmahj2bgg1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie wiem bo jak ja byłam w szpitalu w lipcu to dziewczyny szły od 20 tyg właśnie na ktg na słuchanie tętna :/ także nie wiem czemu u mnie w Będzinie się da a u ciebie nie :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej, że to nowoczesny szpital akademicki we Wrocławiu.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są zwykłe detektory tętna. Ja na ostatnim badaniu kontrolnym miałam właśnie podsłuchiwanie tętna dziecka tym detektorem :)

Ag..., bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth w którym jesteś szpitalu?
    Ja byłam na Klinikach, przy badaniu usg gdy mnie przyjmowali na IP to nawet mi dziecka nie pokazali na ekranie, nic, tylko usłyszałam `z dzieckiem wszystko ok`

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja kupuję komplet pościeli w tym drugim rozmiarze co pisałaś 100x135 zostanie na "zaś" bo i tak początkowo maluch będzie w kołysce i otulaczku plus kocyk akrylowy zależy od tego jak będzie ciepło w domu :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm rozłożyłam sobie leżak na tarasie i łapałam ostatnie promienie tego lata, aż mi się przysnęło :)

dziś schowałam ziemniaki do zamrażalki! O_o

Ag..., Ewelina88, Agus89, rastafanka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    To samo mi babcia powiedziała jak narzekałam w domu, że chyba mnie ta zgaga udusi. A jak dojdą mdłości w późniejszym okresie to już w ogóle chyba małpę urodzę a nie człowieka. :)
    w takim razie ja się szykuję na małpkę.co to ludzie nie wymyślą.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:37

bluegirl89, Ag..., Cynamonek30, nick nieaktualny, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męza w rodziniew okolicach czoła(grzywki) mają siwe wloski.po cichu liczę,że nasza córka tego nie odziedziczy:)

isabelle, Ag... lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:38

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ