X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka chyba mam podobne relacje z teściami.

Ag mój synek nazwał chomika JJ. Też od bajki z pingwinami.

Silatan, Ag... lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wiecie co kobiety potrafią być okropne.. Ja przyznam się , że zawsze wolałam towarzystwo mężczyzn... może to dziwne ale tak było.
    Babki potrafią być takie wredne , zawistne, pamiętliwe, jadowite .
    No taka jest prawda niestety...

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to wszystkie mamy kudłate dzieci. Nie pamiętam w jakim okresie, ale każdy maluszek jest pokryty meszkiem na całym ciele :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sporą zgagę z córką, młoda urodziła się z czupryną, a włoski nie wytarły się tylko rosły. Młoda ma teraz grube jak lina okrętowa długie do pasa blond włosy :) coś w tym musi być.

Silatan, Ewelina88, Ag..., kejti91, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dwa latat temu kupiliśmy nasz dom, to właściwie był początek całkowitego odpępowienia się naszej rodziny od teściów, Wcześniej mieszkając na 30 m2 często byliśmy u nich a całe lato spędzaliśmy w ich ogrodzie. Teraz mamy swoją "rezydencję" z ogrodem i nie musimy być u nich. Teściowa źle to zniosła, ma manię kontroli, a teraz ją utraciła. Do tego zdecydowaliśmy się bez konsultacji na kolejną ciążę!!! Jak mogliśmy!
    Przecież "rodzina z jednym dzieckiem to norma, z dwójką to dziecioroby a z trójką to patologia"!
    Czyli to JA-ta zła synowa-wrobiłam jej syneczka w kolejne dziecko :D :D :D

Teraz się z tych awantur śmieję, ale trzymam dystans w relacjach, raz na parę miesięcy herbatka, swięta i urodziny zdecydowanie wystarczą.

Według tej teorii to należę dzieciorobów,bo dwójkę chcę mieć na pewno, ba nawet nad trzecim bym się zastanawiała o ile będzie mnie stać za te kilka lat, czyli to juz pod patole podchodzi

Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, spokojnie, leukocyty mają prawo być w ciąży podwyższone :-)
    Ja sobie zalegam i nic nie robię. W sumie oprócz standardowych badań na wejście pobrano mi tylko wymaz z szyjki i do poniedziałku nic już nie będą robić.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie!

A jeszcze mam pytanie: jakim sprzętem posługują się lekarze, kiedy badają Wam na tym etapie ciąży tętno płodu nie robiąc usg? Zawsze mi się wydawało, że w szpitalach badają to już po 20 tyg, a tutaj mówią, że przed 30 tyg ktg nie wyłapuje tętna. I pytają tylko, czy czuję ruchy.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leukocyty wiem, ale neutrofile nie powinny w ciazy przekraczac 8tys, ja mam 8,5.

na drugie ci nie odpowiem:) ale trzymaj sie tam i wypoczywaj.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm....nie wiem jak się dokładnie nazywa to urządzenie, ale nie jest zbyt skomplikowane, wygląda jak stetoskop podłączony do radia, czy głośników :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 16:01

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ag, spokojnie, leukocyty mają prawo być w ciąży podwyższone :-)
    Ja sobie zalegam i nic nie robię. W sumie oprócz standardowych badań na wejście pobrano mi tylko wymaz z szyjki i do poniedziałku nic już nie będą robić.
    Dziękuję wszystkim za wsparcie!

A jeszcze mam pytanie: jakim sprzętem posługują się lekarze, kiedy badają Wam na tym etapie ciąży tętno płodu nie robiąc usg? Zawsze mi się wydawało, że w szpitalach badają to już po 20 tyg, a tutaj mówią, że przed 30 tyg ktg nie wyłapuje tętna. I pytają tylko, czy czuję ruchy.

W zeszłym tyg byłam w szpitalu i też pytali o ruchy dziecka, nie robili mi ktg

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie tutaj takiego urządzenia nie mają. Szkoda, bo chciałam sobie samolubnie posłuchać. Na usg szyjki widziałam tylko majtające girki ;-) Dobrze, że czuję już wyraźne ruchy przynajmniej.
    Neutrofile stanowią największy odsetek leukocytów, więc to się wszystko łaczy. Najwyżej sprawdzą, czy przypadkiem nie masz jakiegoś stanu zapalnego.

o14815nmahj2bgg1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie wiem bo jak ja byłam w szpitalu w lipcu to dziewczyny szły od 20 tyg właśnie na ktg na słuchanie tętna :/ także nie wiem czemu u mnie w Będzinie się da a u ciebie nie :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej, że to nowoczesny szpital akademicki we Wrocławiu.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są zwykłe detektory tętna. Ja na ostatnim badaniu kontrolnym miałam właśnie podsłuchiwanie tętna dziecka tym detektorem :)

Ag..., bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth w którym jesteś szpitalu?
    Ja byłam na Klinikach, przy badaniu usg gdy mnie przyjmowali na IP to nawet mi dziecka nie pokazali na ekranie, nic, tylko usłyszałam `z dzieckiem wszystko ok`

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja kupuję komplet pościeli w tym drugim rozmiarze co pisałaś 100x135 zostanie na "zaś" bo i tak początkowo maluch będzie w kołysce i otulaczku plus kocyk akrylowy zależy od tego jak będzie ciepło w domu :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm rozłożyłam sobie leżak na tarasie i łapałam ostatnie promienie tego lata, aż mi się przysnęło :)

dziś schowałam ziemniaki do zamrażalki! O_o

Ag..., Ewelina88, Agus89, rastafanka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    To samo mi babcia powiedziała jak narzekałam w domu, że chyba mnie ta zgaga udusi. A jak dojdą mdłości w późniejszym okresie to już w ogóle chyba małpę urodzę a nie człowieka. :)
    w takim razie ja się szykuję na małpkę.co to ludzie nie wymyślą.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:37

bluegirl89, Ag..., Cynamonek30, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męza w rodziniew okolicach czoła(grzywki) mają siwe wloski.po cichu liczę,że nasza córka tego nie odziedziczy:)

isabelle, Ag... lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:38

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ