X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Siedzę i porównuję wagowo wózki.. Kurcze, najlżejszy jest ten Camarelo sam stelaż niecałe 5kg a Tako np 10,5 i w górę, dwa razy tyle co Camarel.
    -Riko Nano 9kg..
    -Captivia 11,5kg!!
    -Bebetto Silvia 9kg

Udało mi się znaleźć Camarelo w pobliżu przy okazji poniedziałkowych zakupów zajrzę na niego.

Kawa tylko weź pod uwagę że waga stelaża do Camarelo jest podawana bez kół. Myślę że na koła trzeba coś doliczyć. Nie wiem - ze 2 kg?
    Nie wiem jak jest w innych wózkach, bo ja akurat na Camarelo jestem zdecydowana, ale to mi się właśnie rzuciło w oczy - że ta waga nie uwzględnia kół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Kawa tylko weź pod uwagę że waga stelaża do Camarelo jest podawana bez kół. Myślę że na koła trzeba coś doliczyć. Nie wiem - ze 2 kg?
    Nie wiem jak jest w innych wózkach, bo ja akurat na Camarelo jestem zdecydowana, ale to mi się właśnie rzuciło w oczy - że ta waga nie uwzględnia kół.

Kurcze faktycznie na obrazku producenta nie ma kół.. Wprowadzanie ludzi w błąd :) No nic i tak podjadę go obejrzeć, jak kolory na żywo wyglądają itp zrobię pare fotek jak nie zapomnę :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, wizytę mam na 17.30, boję się, że gin mnie do wyrka położy...

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Dzien dobry małe i duże Serca :D Ania uwierz ze moja mała pokochała moj pęcherz czasem sie na nim rozciąga ale to jak po nim kopie to jestem w szoku ;)
    Kopniaków tam nie odczułam, ale dzisiejszy ucisk był nieznośny ;) Jeszcze trochę, nasze dzieci pójdą wyżej i pęcherz odpocznie, ale gorzej dla innych organów :D
    MonikaDM dokładnie 2 tygodnie temu poczułam takie solidne kopniaki o jakich piszesz. Cudownie tak mocno czuć swoje dziecko a nie tylko lekkie muskanie. No i wybijanie brzuszka też jest zabawne. Według mnie to najpiękniejszy okres ciąży i mogłabym w tym stanie już pozostać ;)

Paula44, Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko porozmawiaj z brzuszkiem żeby nie był złośliwy, że mamunia go kocha i pogłaszcz. :)

Wszystko będzie okey :* Nie zamartwiaj się na zapas! :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po. Trzymamy kciuki:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, martwię się, biorę naprawdę mocne leki i brzuch i tak twardnieje, nawet gdy leżę... Bardzo się boję...

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to faktyznie juz te skurcze bh, ruchy też czułaś barzo wcześnie wiec może masz ta ciążę przyspieszona w stosunku do poprzedniej jeśli chodzi o objawy. Chodzisz często do gina wiec napewno jest wszystko ok.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się, ze takie skurcze mogą skracać szyjkę, powodować rozwarcie...

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie osttanio niepotrzebnie właśnie też to wkrecam. Trzeba myśleć ze jest ok!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka nie myśl tak! Nie ma co panikować. Wizyta już niedługo i będziesz wszystko wiedzieć a stres tylko negatywnie wpływa na Ciebie i Kruszynkę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko może faktycznie trzeba będzie dłużej poleżeć... Będę czekać na wiadomości co u Was :*

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział, że mam nie szukać u siebie patologii. . .
    Pewnie ma rację. Twierdzi, że ten stres jest makabryczny i on tez juz by chciał, żebym urodziła i odetchnela, że mały zdrowy.

Mówią, że jak marzysz o czymś bardzo, to zrób wszystko co w twej mocy a Bóg uczyni resztę. Powtarzam to sobie ilekroć łapie mnie kolejna paranoja - bakterie, wirusy itd.

Mam nawet przepisne relanium! Bo podświadomość czasem płata ciężarnej figle. . . A to czas, w którym trzeba się wyciszyć i myśleć tylko pozytywnie. Każda z nas jest pełna lęku i obaw. Ważne, żeby to nad nami nie zapanowało. Ja juz wiem, ze jak się czegoś wystrasze, to od razu wymiotuje. . .

Ewelina88, Cynamonek30, Ag... lubią tę wiadomość

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Hehe...dobre. Uwielbiam takie pytania: dlaczego niebo jest niebieskie? lub co robi wiatr jak nie wieje?
    Dlaczego niebo jest niebieskie - to jedno z pytań z egzaminu na studiach z fizyki chemicznej :-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego niebo jest niebieskie?Światło widzialne, które dociera do nas ze Słońca, jest rozpraszane przez molekuły powietrza, znajdujące się w powietrzu kropelki wody, kryształki lodu i przez pyły zawieszone w powietrzu. Powoduje to rozszczepienie światła białego na kolor tęczy, tak, jak się dzieje w widmie. Promienie niebieskie ulegają największemu rozproszeniu i są one widzialne dla naszych oczu pod każdym kątem. W wyniku tego zjawiska niebieski staje się kolorem, który widzimy o wiele częściej niż inne i dlatego też niebo wydaje nam się niebieskie. Gdybyśmy analizowali głębiej to zagadnienie, to musielibyśmy sięgnąć podstawowych praw, jakimi rządzi się optyka w fizyce. Światło pochodzące od Słońca rozchodzi się falami o różnej długości. Im fala jest krótsza, tym bardziej się odbija. Fala niebieska jest właśnie falą najkrótszą, jeszcze krótszą niż fala fioletowa, która jest również odcieniem koloru niebieskiego. Gdy Słońce chyli się ku zachodowi, niebo zaczyna zmieniać kolor na żółty i pomarańczowy. Wtedy promienie słoneczne pokonują znacznie dłuższą drogę niż w południe, dlatego do Ziemi dociera światło o niskich częstotliwościach (odcienie czerwone). Sytuacja powtarza się podczas wschodu Słońca.

No banał przecież! ;)

renia83, Ewelina88, bluegirl89, Pinia108, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja :) zapiszę w tel żeby mieć gotową odpowiedź dla dzieci :D na bank zrozumieją o co mamusi chodzi a mamusia sama nie kuma :D

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jaki jeszcze temat będzie poruszany na naszym forum :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Hej!
    Dzięki za pocieszenia względem mieszkania u teściów
    Agata a Ty na długo do tesciów się przeprowadzasz??

Zaraz zajrzę na stronę smyka, a poza tym dzień pakowania dzisiaj mam, ale wcześniej muszę poprasować, zrobić pranie. Dobrze że obiad z wczoraj został.

A czy te przeceny w smyku obowiązuja też w stacjonarnych sklepach?

Nie mam zielonego pojęcia, ale pewnie tak na rok. Ciekawe jak długo wytrzymamy, bo to w sumie od tego zależy. Boję się tylko wtrącania w sprawy związane z dzieckiem i tego, że teść zrobi ze mnie pomoc domową na pełen etat, bo przecież w domu siedzę...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelino dziękuję, będę go szukać :)

Zielarko nie nakręcaj się niepotrzebnie ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieszkaliśmy z teściami przez miesiąc, ten miesiąc był początkiem końca moich dobrych kontaktów z nimi. Także współczuję.

Teraz jakby lepiej z twardnieniem, może leki się skumulowały ;) A młoda przed chwilą dała popis czkawkowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 14:27

FITop1.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ