*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Agataa wrote:Ag.. Właśnie szukam solidnego łóżeczka, tylko się tak zastanawiam... Wszystko na zdjęciach ekstra, tylko jak jest w rzeczywistości?
No właśnie i jaki materac... gdzieś zgubiłam zakładkę z tym materacem od Eweliny
Ewelinko, który materac z Relaksu wziąć? Boję się, ze mi bubla wcisną, a chciałabym jakiś bez gryki materac.
Agatko Relaks ma w swojej ofercie 2 materacyki dla dzieci ale bardzo dobrej jakości, konkretne. Nie wciskają byle jakiej pianki.
http://www.materace.pl/produkt/109/materace-dzieciece-baby-dream
Ten jest super.
Ten drugi jest z pianką termoelstyczną - super sprawa ale bardziej dla dorosłych bo jak jest jej 2 cm to co może ona zdziałać?
Ja mam właśnie materac termoelstyczny. Jak któraś będzie się zastanawiać kiedyś nad materacem dla siebie to dla mnie to numer 1!
A tak w ogóle to witam mamuśki! Piękny dzień dziś! Co do spania z dzieckiem to nasz maleńka raczej będzie spać w łóżeczku bo ja i tak od jakiś 3 tygodni mam super trening wstawania. Co 2-3 godziny na siku. Potem się kręcę zanim usnę więc mało co śpię ale jakoś daję radę. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Nie nastawiam się na konkretny typ rodzicielstwa. Będę robić tak jak będzie mi podpowiadać serce no i umysł ( ale z myśleniem u mnie ostatnio ciężko). -
nick nieaktualnySiedzę i porównuję wagowo wózki.. Kurcze, najlżejszy jest ten Camarelo sam stelaż niecałe 5kg a Tako np 10,5 i w górę, dwa razy tyle co Camarel.
-Riko Nano 9kg..
-Captivia 11,5kg!!
-Bebetto Silvia 9kg
Udało mi się znaleźć Camarelo w pobliżu przy okazji poniedziałkowych zakupów zajrzę na niego.marrtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:jade do Kato:)pobranie krwi, mocz i male zakupy. Muszę się zaopatrzyć w rajstopy ciążowe i majtki ciążowe bo mnie uciskają
Miłego dnia wszystkim:D
Ag... Ja kupiłam ciążowe rajstopy z jakieś 2 tyg temu, przy okazji anty żylakowe. Chciałam je któregoś ranka założyć do pracy. Tragedia!Po 5 min poddałam się i wyciągnęłam zwykłe. Są ciasne, nierozciągliwe, może jak już uporasz się z założeniem, to świetnie spełniają swoją funkcję. Spiesząc się gdzieś rano należałoby je zakładać już wieczorem, żeby zdążyć się ubrać
Przy większym brzuchu, pomoc męża będzie niezbędnaAg..., MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MKA kupilam w koncu z allegro za 13 zl, nie podejrzewam je o to ze są przeciwzylakowe.
Ale wiem ze takowe to masakra bo siostra po usunięciu zylakow musiala pol roku nosic takie. wogole nie rozciągliwe:)
jak będą spoko to wkleje wam linka.
wlasnie czytalam art
http://wiadomosci.onet.pl/slask/rzeczpospolita-problemy-z-plodnoscia-nie-tylko-na-slasku/bt9p1
masakra- za pare lat pewnie bedzie jeszcze gorzej:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:38
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:MKA kupilam w koncu z allegro za 13 zl, nie podejrzewam je o to ze są przeciwzylakowe.
Ale wiem ze takowe to masakra bo siostra po usunięciu zylakow musiala pol roku nosic takie. wogole nie rozciągliwe:)
jak będą spoko to wkleje wam linka.
wlasnie czytalam art
http://wiadomosci.onet.pl/slask/rzeczpospolita-problemy-z-plodnoscia-nie-tylko-na-slasku/bt9p1
masakra- za pare lat pewnie bedzie jeszcze gorzej:/ -
magdalenka wrote:Coraz cześciej napotykam artykuły o problemach z płodnością. Za kilka lat z pewnością to będzie jeszcze większy problem, pewnie każda z nas zna choć jedną parę która nie może miec dzieci. Ja znam 2 takie pary. Poza czynnik,ami wpływającymi na niedpłodność ja dodałabym jeszcze stałe odkładanie decyzji o dziecku na później.
taak, ja mam kolezanki w pracy ( pow 35 lat) i one mają czas. a tu auto, a tu cos tam, a tu wakacje i mysla ze jak sie zdecydują to bedzie miesiąc i II kreski. a tu często du*a ale jak im mowie to one swoje, mimo ze znaly moje problemy i sytuacje.
Wiem bo sama myslalam ze jak juz podejme decyzje to bedzie chwila, a pozniej z miesiaca na miesiąc coraz wieksza ( niepomagająca) frustacja.
oczywiscie to kazdego indywidualna decyzja- no ale kobitkom pow 35 juz nie zostalo wiele czasu na odkladanie.
I tak juz jest dobrze bo jedna zaczęła dzialac, a druga mowi ze od stycznia:)
hehe moze ich przekonalo ze z usmiechem kupuje wieksze spodnie i dodatkowe kilogramy wywołują usmiech a nie załamke:D jestem jak polityka prorodzinna u mnie w pracy:PWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:50
Ewelina88, Silatan, rastafanka, Paula44, jonka91, renia83, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry małe i duże Serca
Ania uwierz ze moja mała pokochała moj pęcherz czasem sie na nim rozciąga ale to jak po nim kopie to jestem w szoku
zapodalam sobie wczoraj glicerynowe czopki :p od razu lepiej
w nocy jak zwykle sny erotyczne :d chyba jakaś zboczona jestem :p normalnie obłęd
ja tez idę na glukozę 14 września juz zakupiłam to ochydztwo
moj Tymek w poniedziałek idzie do 1 klasy nawet nie wiecie jakiego mam stresa .... I w ogóle cieżko mi uwierzyć ze z biegu juz taki wielki chłop jest
zastanawiam sie co dzis na obiad
LoTH dobrze ze jesteś pod dobra opieka lepiej czasem szpital niż dom , wiem po sobie w domu sie tak człowiek nie oszczędza a w szpitalu leżysz z musu dla szyjki nie ma nic lepszego !!!! Ale Mała szalejecw brzuchu szok! Chciałabym czasem ja podejrzec :d miłego dnia kochaniutkie
)
-
Witajcie.
Ja zamówiłam w końcu łóżeczko.
Kupiliśmy zwykłe z szufladą w kolorze orzechowym.
O takie:
Teraz szukam pościeli do łóżeczka, przewijaka i rożka.
Dziś byłam na pobieraniu krwi. Poszłam pierwszy raz ze skierowaniem na NFZ. Za TSH i FT4 zapłaciłam tylko 9zł. Wkurzały mnie te stare baby, bo się wpychały jedna przez drugą. A takie biedne schorowane, a rozpychają się łokciami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:56
Ewelina88, Silatan, Ag..., Paula44, jonka91, M4DZI4, MartaKD, Gwiazdeczka27, MonikaDM, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, przypomniało mi się a propos rajstop ciążowych, że widziałam w Rossmanie. Chyba Marylinn czy jakoś tak. A moje ciążowe jegginsy z hm zjeżdżają mi z tyłka jak idę.. trauma z przedszkola powraca, czyli krok prawie między kolanami.
Dzis robię szarlotkę. Jak młode nie zacznie kopać to się poddajęEwelina88, Ag... lubią tę wiadomość
-
A u mnie (Kielce) pełno właśnie kobiet w ciąży lub takich co właśnie urodziły. Wczoraj w wieżowcu u nas kolejny raz winda nie działała i zadzwoniłam zła bo w sumie 4 piętro ale ciężko mi już i powiedziałam, że albo przyjadą ją natychmiast naprawić albo mnie wnieść do mieszkania bo w ciąży jestem a co chwila nie działa to usłyszałam, że u nas w klatce to chyba co druga pani w ciąży bo już mieli 2 takie telefony. I faktycznie jest parę dziewczyn. Dziecko będzie się miało przynajmniej z kim bawić.
Ale niestety fakt jest taki, że coraz częściej na dziecko decydują się panie powyżej 35 roku i to nie na kolejne tylko pierwsze.Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Kawuś - poczytaj dokłądnie bo gdzieniegdzie nie ma podanej wagi kół; a to jest ok. 3 kg zawsze dodatkowo...też jak oglądałam wcześniej to byłam napalona na lekkie wózki, a tu się okazało że ten Camarelo który miałam wybrany ważył 12,5 kg a Tako który wybrałam waży 15, więc nie ma wielkiej różnicy tak w sumie. Ale ogólnie Camarelo wychodzą na najlżeljsze chyba bo któryś z Tako to waży chyba nawet 18 kg - oczywiście porównując wózki tego samego typu
to są podane wagi samego stelaża z kołami.
Gondole i spacerówki dodatkowo ważą po ok 4-6kg.
Więc Camarelo Carera przykładowo będzie ważyć 4,9 + 4,1 = 9kg (stela+gondola)
Tako Extreme 10,9 + 6,8 = 17,7kg (stelaż+gondola) różnica sporaa który Ty model wybrałaś bo nie pamiętam?
-
marrtka wrote:Witajcie, przypomniało mi się a propos rajstop ciążowych, że widziałam w Rossmanie. Chyba Marylinn czy jakoś tak. A moje ciążowe jegginsy z hm zjeżdżają mi z tyłka jak idę.. trauma z przedszkola powraca, czyli krok prawie między kolanami.
Dzis robię szarlotkę. Jak młode nie zacznie kopać to się poddaję
marrtka ja mam sposób na moją kruszynkę. Robię kubek słodkiej herbaty z dużą ilością cytryny i piję w pozycji półleżącej i za 5 min kopniak za kopniakiem. Tak samo reaguje na ostre. Chyba nie lubi jednego i drugiego. Polecam spróbować.
Po słodkim niestety cisza. A wczoraj to chyba tam w piłkę grała. Brzuch falował. Piękne uczucie.
Agus mi tez właśnie takie łóżeczko się podoba. Takie właśnie proste.marrtka, Paula44, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie na zaparcia działają te ciasteczka, tylko zamiadt orzechów, które zapirają, dałam siemię lniane. Oczywiście płatki powinny być "górskie" pełnoziarniste. Polecam! Trzy ciasteczka rano do kawy i załatwiam się codziennie.
http://www.malacukierenka.pl/cynamonowe-ciasteczka-owsiane-z-orzechami.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:03
Ag..., Tymi, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 bardzo fajne łóżeczko. My wybieramy dokładnie ten sam model tylko jaśniejszy bo i meble w pokoju mamy jasne.
Generalnie ważna dla mnie była szuflada w łóżeczku. Na allegro znalazłam ten model z gratisem w postaci ceratki na materac
Agus89 lubi tę wiadomość
-
Agus zerknij w smyku online- do pon masz 35% na posciele itp dla dzieci.
Zielarka- wyglądają pysznie:D, a jak wizyta? Mówił lekarz coś na te twardnienia? Ja mam dopiero w pon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:15
Agus89 lubi tę wiadomość