*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
aniafk wrote:Ponad 350 stron!!??!! Sorry , nie do nadrobienia ;/
Melduję się po miesięcznym urlopie
- wypoczęłam.
Starałam się Was czytać ( przynajmniej co drugi dzień
) ale bez udzielania się bo przez telefon ciężko udzielać się na forum gdzie drukuje się 100 postów na godzinę 
Teraz będę tutaj na bieżąco bo po pierwsze w domku przed komputerem a po drugie zaliczam się do leżących ciężarówek ( przynajmniej przez większość dnia) więc mam mnóstwo czasu.
Muszę prowadzić polegująco-oszczędny tryb życia gdyż moja szyjka na ostatniej wizycie miała 25mm i wewnętrzne rozwarcie. Za to dzidzia zdrowa tylko straszny leń no i na 100% synek
Aniafk - i tylko leżenie? Kurcze moja szyjka miała ponad 30mm i wewnętrzne lekkie rozwarcie i mam szew założony... albo lubią tu te szwy albo są jakoś bardziej zapobiegliwi sama nie wiem... -
Dzien dobry
Paula pięknie wyglądacie
))) mnie dzis cała noc snila sie mija ginekolog a to chyba za sprawa ze intensywnie myslalam wczoraj o niej , najprawdopodobniej a raczej ba 99,9 % będę musiała miec druga cesarkę ze względu na poprzednie cięcie podłużne , wszędzie piszą ze jest to wskazanie do drugiej cesarki ze względu na duże ryzyko dla matki i dziecka . I tu pytanie do KAWY kochana jak powiedzieli Ci lekarze od kiedy mozesz miec cesarkę ? Od skończonych 37 tyg? Bo my mamy identycznie termin w sensie mi wychodzi na 16 grudnia równe 37 tyg . Z jednej strony chciałabym miec wtedy rozwiazanie bo mam schize ze moj lekarz wyjedzie na swieta plus Sylwek a mnie złapie dokładnie wtedy:/ nie wyobrażam sobie zeby jej przy mnie nie było , znowu inni mi jecza żebym nogi zaciskają to dziecko bedzie rok starsze ale generalnie mam to gdzieś , nie jedna zaciskają nogi a i tak lądowały w sylwka na porodowce . Moja mała idzie praktycznie równiutko jest 1 dzien w tył w stosunku do OM a to prawie nic . Z innej beczki byłam wczoraj w H&M obkupic młodego bo na wszystko -20% i jak zobaczyłam te małe ciuszki to myslalam ze padne , wierzyć mu sie nie chciało jakie to maleńkie ;)ale nic jeszcze nie kupiłam choc sa zarabiste spiworki i w sumie sie nad kupnem zastanawiam , pozatym nie mam jeszcze nic :p musze wpierw przegląd zrobic co mi zostało po Tymciu
sorki ze pisze ciągiem ale ja jak zwykle na tel
-
chyba w końcu troche podrosłam,ale nadal w głowie mam schize,ze mała jest za mała:( a w tle niepościelone ejszcze łózko:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/322e59c977d0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:54
Kawa, Paula44, rastafanka, Silatan, bluegirl89, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Agus89, Maud11, Cynamonek30, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry
u mnie pranie wstawione, piję kawusię i zaraz się szykuję na miasto.
Paula masz zdjęcie nieco nie wyraźne i na pierwszy rzut oka pomyślałam:
-z przodu piękny okrągły brzusio a masz jakieś płaskie plecy i tyłek, ale po przyglądnięciu się widzę że masz dwukolorową bluzkę!
haha
Tymi na stronie kliniki pisze że rozwiązują cesarskim cięciem po 36tyg. Mi 36tydz wypada dokładnie wg belly 02.12. Myślę że z racji tego że jest to prywatna klinika i sobie zapłacę za to, to sama będę mogła ustalić termin jeszcze przed świętami
ale nie wiem jak jest w szpitalu na NFZ czy Ci nie narzucą, bo rozumiem chcesz żeby usatlili Ci termin przyjeżdżasz i tną tak? Czy chcesz czekać do skurczy i wtedy szybko jechać na porodówkę?
Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:chyba w końcu troche podrosłam,ale nadal w głowie mam schize,ze mała jest za mała:( a w tle niepościelone ejszcze łózko:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/322e59c977d0.jpg
A gdzie tam mała! Duży brzuchol!
MartaKD, Tymi lubią tę wiadomość
-
Kawa to jest tak ze moja lekarka jest ordynatorem wiec chce sie z nią po prostu ugadac ze przyjeżdżam na konkretny dzien , choc dla organizmu lepiej jak sie samo rozpocznie, z drugiej strony nie wyobrażam sobie wyładować w swieta na porodowce a jej np nie bedzie i jakis konowal bedzie mi robił cesarkę bo u nas oprócz niej nie ma nikogo normalnego
tak chciałam wiedzieć jaka jest granica uznana za donoszona ciaze i jak to wyglada u Ciebie
-
nick nieaktualnyTak jak Ci mówię na stronie kliniki pisze po 36
wszystkiego się dowiem w listopadzie bo wtedy się umówię tam na wizytę i ustalę termin dla siebie
Wiadomo czym później tym lepiej (chyba)
Też obawiam się o poród w święta czy też sylwestra.. wolę by dzieć miał dogodny termin na urządzanie urodzin:)
-
nick nieaktualnyrenia83 wrote:Dziewczyny na Onecie jest artykuł o zbiorowych pozwach przeciwko szpitalowi Bonifratow w Katowicach
piszę z tel więc nie mam jak wam linka podać ale jest na głównej str Onetu
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zbiorowe-pozwy-rodzicow-przeciwko-szpitalowi-bonifratrow-w-katowicach/60kfk
renia83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki

Kawa ale mnie rozśmieszyłaś z tą bluzką Pauli

Śliczne brzuchy macie laski i wcale nie małe.
Paula mnie bolą stawy, mięśnie, ogólnie wszystko. Mam brać 3 razy dziennie Aspargin (magnez plus potas) bo sam magnez nie pomaga mi. A wczoraj zauważyłam na brzuchu pękające naczynka. Mam niestety cerę naczynkową, nogi mam smarować Lioton1000 ale nie wiem czy brzuch tym można. Mąż już ma dosyć moich narzekań. W nocy coraz ciężej mi wstać do łazienki.
A w ogóle to jaki miałam sen! Masakra, adoptowałam całą rodzinę chińczyków, a że oni wcześniej adoptowali dr Szczyta (tego z programu o operacjach plastycznych itp) to też musiałam go adoptować i karmić. O seksie już nie wspomnę... Dobrze, że z mężem. Już mu zapowiedziałam, że po pracy ma coś z tym zrobić bo widocznie mało zaspokojona jestem.
Trochę się zdenerwował.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:01
Kawa, bluegirl89, Paula44, Gwiazdeczka27, Tymi, renia83, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość