WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Ponad 350 stron!!??!! Sorry , nie do nadrobienia ;/
    Melduję się po miesięcznym urlopie :) - wypoczęłam.
    Starałam się Was czytać ( przynajmniej co drugi dzień :)) ale bez udzielania się bo przez telefon ciężko udzielać się na forum gdzie drukuje się 100 postów na godzinę :)
    Teraz będę tutaj na bieżąco bo po pierwsze w domku przed komputerem a po drugie zaliczam się do leżących ciężarówek ( przynajmniej przez większość dnia) więc mam mnóstwo czasu.
    Muszę prowadzić polegująco-oszczędny tryb życia gdyż moja szyjka na ostatniej wizycie miała 25mm i wewnętrzne rozwarcie. Za to dzidzia zdrowa tylko straszny leń no i na 100% synek :)

Aniafk - i tylko leżenie? Kurcze moja szyjka miała ponad 30mm i wewnętrzne lekkie rozwarcie i mam szew założony... albo lubią tu te szwy albo są jakoś bardziej zapobiegliwi sama nie wiem...

relgh371rphwpz6l.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Paula pięknie wyglądacie ;)))) mnie dzis cała noc snila sie mija ginekolog a to chyba za sprawa ze intensywnie myslalam wczoraj o niej , najprawdopodobniej a raczej ba 99,9 % będę musiała miec druga cesarkę ze względu na poprzednie cięcie podłużne , wszędzie piszą ze jest to wskazanie do drugiej cesarki ze względu na duże ryzyko dla matki i dziecka . I tu pytanie do KAWY kochana jak powiedzieli Ci lekarze od kiedy mozesz miec cesarkę ? Od skończonych 37 tyg? Bo my mamy identycznie termin w sensie mi wychodzi na 16 grudnia równe 37 tyg . Z jednej strony chciałabym miec wtedy rozwiazanie bo mam schize ze moj lekarz wyjedzie na swieta plus Sylwek a mnie złapie dokładnie wtedy:/ nie wyobrażam sobie zeby jej przy mnie nie było , znowu inni mi jecza żebym nogi zaciskają to dziecko bedzie rok starsze ale generalnie mam to gdzieś , nie jedna zaciskają nogi a i tak lądowały w sylwka na porodowce . Moja mała idzie praktycznie równiutko jest 1 dzien w tył w stosunku do OM a to prawie nic . Z innej beczki byłam wczoraj w H&M obkupic młodego bo na wszystko -20% i jak zobaczyłam te małe ciuszki to myslalam ze padne , wierzyć mu sie nie chciało jakie to maleńkie ;)ale nic jeszcze nie kupiłam choc sa zarabiste spiworki i w sumie sie nad kupnem zastanawiam , pozatym nie mam jeszcze nic :p musze wpierw przegląd zrobic co mi zostało po Tymciu :) sorki ze pisze ciągiem ale ja jak zwykle na tel ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak ty fajnie ozdabiasz te fotki:)
    Miłego dzionka!:D

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w końcu troche podrosłam,ale nadal w głowie mam schize,ze mała jest za mała:( a w tle niepościelone ejszcze łózko:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/322e59c977d0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:54

Kawa, Paula44, rastafanka, Silatan, bluegirl89, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Agus89, Maud11, Cynamonek30, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) u mnie pranie wstawione, piję kawusię i zaraz się szykuję na miasto.

Paula masz zdjęcie nieco nie wyraźne i na pierwszy rzut oka pomyślałam:
    -z przodu piękny okrągły brzusio a masz jakieś płaskie plecy i tyłek, ale po przyglądnięciu się widzę że masz dwukolorową bluzkę! :) haha

Tymi na stronie kliniki pisze że rozwiązują cesarskim cięciem po 36tyg. Mi 36tydz wypada dokładnie wg belly 02.12. Myślę że z racji tego że jest to prywatna klinika i sobie zapłacę za to, to sama będę mogła ustalić termin jeszcze przed świętami :) ale nie wiem jak jest w szpitalu na NFZ czy Ci nie narzucą, bo rozumiem chcesz żeby usatlili Ci termin przyjeżdżasz i tną tak? Czy chcesz czekać do skurczy i wtedy szybko jechać na porodówkę?

Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    chyba w końcu troche podrosłam,ale nadal w głowie mam schize,ze mała jest za mała:( a w tle niepościelone ejszcze łózko:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/322e59c977d0.jpg

A gdzie tam mała! Duży brzuchol!

MartaKD, Tymi lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, dzięki dzięki:)hehehe.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to jest tak ze moja lekarka jest ordynatorem wiec chce sie z nią po prostu ugadac ze przyjeżdżam na konkretny dzien , choc dla organizmu lepiej jak sie samo rozpocznie, z drugiej strony nie wyobrażam sobie wyładować w swieta na porodowce a jej np nie bedzie i jakis konowal bedzie mi robił cesarkę bo u nas oprócz niej nie ma nikogo normalnego :/ tak chciałam wiedzieć jaka jest granica uznana za donoszona ciaze i jak to wyglada u Ciebie ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w którym dokładnie tygodniu kolezanka miała cesarkę,widzę się z nią we wtorek,to zapytam,ale i pierwsza i druga miała przed skurczami, wodami, itp.

Tymi lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Ci mówię na stronie kliniki pisze po 36 :) wszystkiego się dowiem w listopadzie bo wtedy się umówię tam na wizytę i ustalę termin dla siebie :) Wiadomo czym później tym lepiej (chyba) :) Też obawiam się o poród w święta czy też sylwestra.. wolę by dzieć miał dogodny termin na urządzanie urodzin:)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,to zaciskajcie nogi,bo w końcu jesteście na styczniówkach:)

Kawa, zielarka, Tymi, Ag..., Gwiazdeczka27, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypada koniec grudnia teraz, ale chętnie zostanę z wami:D

Gwiazdeczka27, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:58

• renia83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na Onecie jest artykuł o zbiorowych pozwach przeciwko szpitalowi Bonifratow w Katowicach :/ piszę z tel więc nie mam jak wam linka podać ale jest na głównej str Onetu

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę rodzić w grudniu, ale mentalnie jestem styczniówką :P i przetrzymam tego dzieciaka choć do 1-go.

Ag..., Gwiazdeczka27, MartaKD lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze (pewnie banalne pytanie ;p) długie cykle mogą opóźniac czy przyspieszać termin porodu? Bo już się nie mogę połapać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczyny na Onecie jest artykuł o zbiorowych pozwach przeciwko szpitalowi Bonifratow w Katowicach :/ piszę z tel więc nie mam jak wam linka podać ale jest na głównej str Onetu

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zbiorowe-pozwy-rodzicow-przeciwko-szpitalowi-bonifratrow-w-katowicach/60kfk

renia83 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle nie mają z porodem nic wspólnego :). Wiadome, że jak długi cykl to późna owulacja co = późniejsze zapłodnienie co = późniejszy termin porodu ale to nie jest opóźnienie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Cykle nie mają z porodem nic wspólnego :). Wiadome, że jak długi cykl to późna owulacja co = późniejsze zapłodnienie co = późniejszy termin porodu ale to nie jest opóźnienie.
    Dzięki za odp.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Kawa ale mnie rozśmieszyłaś z tą bluzką Pauli :):)
    Śliczne brzuchy macie laski i wcale nie małe.
    Paula mnie bolą stawy, mięśnie, ogólnie wszystko. Mam brać 3 razy dziennie Aspargin (magnez plus potas) bo sam magnez nie pomaga mi. A wczoraj zauważyłam na brzuchu pękające naczynka. Mam niestety cerę naczynkową, nogi mam smarować Lioton1000 ale nie wiem czy brzuch tym można. Mąż już ma dosyć moich narzekań. W nocy coraz ciężej mi wstać do łazienki. :/
    A w ogóle to jaki miałam sen! Masakra, adoptowałam całą rodzinę chińczyków, a że oni wcześniej adoptowali dr Szczyta (tego z programu o operacjach plastycznych itp) to też musiałam go adoptować i karmić. O seksie już nie wspomnę... Dobrze, że z mężem. Już mu zapowiedziałam, że po pracy ma coś z tym zrobić bo widocznie mało zaspokojona jestem. :P Trochę się zdenerwował. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:01

Kawa, bluegirl89, Paula44, Gwiazdeczka27, Tymi, renia83, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ