X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Aniafk - i tylko leżenie? Kurcze moja szyjka miała ponad 30mm i wewnętrzne lekkie rozwarcie i mam szew założony... albo lubią tu te szwy albo są jakoś bardziej zapobiegliwi sama nie wiem...

Wiesz co, cały czas się nad tym zastanawiam :)
    Byłam w Polsce na dwóch prywatnych wizytach ( u lekarki która ma dość pozytywne opinie- bo ogólnie nie mieszkam w PL już z 8 lat więc nie mam styczno9ści z lekarzami) Nie wspominała nic o leżenie tylko o oszczędnym trybie życia i to wszystko. No i kontrolach co dwa tygodnie. Dużo czytam na ten temat i przeglądam różne fora i znalazłam nie jedną dziewczynę która ze skróconą szyjką tylko leżała a i tak urodziła po terminie.
    W środę idę tutaj do szpitala na wizytę i zobaczę co powiedzą :)Wiem, że pessara tutaj nie uznają, szew zakładają ale pewnie też nie w każdym przypadku. Jeśli wyjdę z kwitkiem to pewnie skoczę prywatnie na jakąś poradę :)
    W Polsce dziewczyny z małymi krwiaczkami są przywiązane do łóżek i obstawione lekami. Ja tutaj miałam wykrytego krwiaka i normalnie funkcjonowałam, nawet na wakacje poleciałam i co? Krwiak zniknął bez wspomagaczy.
    30 mm to normalna dł szyjki. Dlaczego założyli Ci szew?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczyny na Onecie jest artykuł o zbiorowych pozwach przeciwko szpitalowi Bonifratow w Katowicach :/ piszę z tel więc nie mam jak wam linka podać ale jest na głównej str Onetu

na stronie pytania na sniadanie jest reportaz na ten temat, wrzucalam linka juz. masakra!!
    O właśnie widzę ze to to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:06

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka może ktoras z nas styczniowek urodzi 1 dziecko w 2015:D wtedy w tv proszę koniecznie pozdrowić resztę skladu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:16

zielarka, bluegirl89, Paula44, M4DZI4, Gwiazdeczka27, isabelle, renia83, MartaKD, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko też mam skórę naczynkową.. teraz, w czasie ciąży zauważyłam że robią mi się na brzuchu/dekoldzie tkz naczyniaki- wygląda to jak maleńka kropelka krwi bezpośrednio pod naskórkiem, wielkość ok1mm, wcześniej tego nie miałam ale ponoć to normalne dla "naczynkowców" w czasie ciązy.. Bardzo też swędzi mnie brzuch i smaruję go co najmniej 3xdziennie, 3ma różnymi specyfikami.np. rano-ecodermine balsam ujędrniający (100%eko-składniki), po południu Mamamil balsam na rozstępy i wieczorem Bielenda 3w1 olejek arganowy albo Olej ze słodnich migdałów 100%eko.
    Brzuszka nie radziłabym smarować Liotonem bo to chemia, bez problemu się wchłania w skórę..

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kawa. Ja oprócz tych małych kropelek mam całe siatki z żyłek porobione. Okropne. W poniedziałek mam wizytę to może coś mi doradzi ginka. Dobrze, że na twarzy nic nie mam. Za to na dekolcie tyle mi wyskoczyło, że myślałam nawet o uczuleniu. No i skóra swędzi jak szalona na piersiach i brzuchu. A drugi trymestr miał być taki piękny. Mała chyba zła, że tak narzekam bo mnie skopała. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:20

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczynka znikną po porodzie, miałam twarz w pajączkach, po dwóch tygodniach nie było po nich śladu.

Co do zgagi, mam taką, że moje młode chyba obrasta w futro :D

Ewelina88, Ag..., agnesik, MartaKD, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka spróbuj może kupić balsam z syropem z klonu z Garniera, klon jest znany z dobroczynnych właściwości dla skóry naczynkowej i suchej. Dodatkowo super nawilża :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Witam się po długiej przerwie :)
    Trochę mnie przeraziło to co zobaczyłam o szpitalu w Katowicach, bo szczerze mówiąc brałam go pod uwagę jeśli chodzi o poród.

Mam pytanko, czy któraś z Was zauważyła już lecącą siarę z piersi? :)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, a ja zauważyłam, że mam żylaka na wardze sromowej!!! :( :( :(

mhsvp07w3ex0n696.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się z Wami żegnam, ale spokojnie tylko na tydzień, bo nie wiem jak na urlopie z czasem i netem będzie :P

Jedziemy dziś na tydzień do Niemiec, łączymy odwiedziny rodziny z typowymi wakacjami czyli zwiedzaniem okolicznych miast :)

Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o maluszki :D

aniafk, Ag..., renia83, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakąs fotkę po powrocie wrzuć z tego zwiedzania :) Miłego wypoczynku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:37

bluegirl89 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Mam pytanko, czy któraś z Was zauważyła już lecącą siarę z piersi? :)
    Już kilka dziewczyn ma, ja też ale bardziej zauważam już taką zaschnięta na sutkach, szczególnie na prawym i piersi znowu zaczynają rosnąć.
    Kawa dzięki za radę. :*
    Bluegirl miłego wypoczynku!
    Gwiazdeczka mi też się pojawił ale na nodze.

zplX18SyZp.gif

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, no ale na cipce?! to znaczy tak obok nie przy wejściu... kurde jestem wkurzona i zdołowana... mam nadzieję, że zniknie mi po porodzie bo to koszmar jakiś :( Boje się, że pęknie kurde... podpytam ginekologa co z nim można zrobić jak leczyć...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Już kilka dziewczyn ma, ja też ale bardziej zauważam już taką zaschnięta na sutkach, szczególnie na prawym i piersi znowu zaczynają rosnąć.
    Kawa dzięki za radę. :*
    Bluegirl miłego wypoczynku!
    Gwiazdeczka mi też się pojawił ale na nodze.

Mi cieknie siara od jakiegoś czasu i tylko z prawej piersi, na początku się trochę wystraszyłam, ale ponoć to całkiem normalne :)
    Dobrze, że niektóre z Was też tak mają, uspokaja mnie to :)

Mi też pojawiło się kilka żylaków na nogach.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue miłego urlopu.
    A ja też mam od 3 tyg zylaka :/ ale narazie taki płaski i się nie powiększa wiec jest ok.
    Zolta siara leci z prawego, ale częściej widzę zaschnieta już. Lewy jakoś spokojniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    na stronie pytania na sniadanie jest reportaz na ten temat, wrzucalam linka juz. masakra!!
    O właśnie widzę ze to to samo.

masakra!!!!!!!!!!!

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z Bell. Nic chyba od czwartku nie pisała.

zplX18SyZp.gif
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina sen to tys miała przedni :ddddd mam dzis takiego lenia ze szok !!!!! Zreszta kiedy ja nie mam w tej ciazy :d mi jeszcze siara nie leci choc pamietam z 1 ciazy ze około 25 tyg leciała mi tak ze musiałam wkładki nosić , ja niestety mam żylaki od 16 roku życia , masakra genetycznie jestem obciążona z każdej strony , nie mówiąc teraz jak wybili ale po ciazy pójdę na zabieg ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestraszyłyście mnie z tymi żylakami, musze się dzisiaj dokładnie obejrzec wieczorem ! Z piersi mi jeszcze nic nie leci, ale jest jeszcze czas na to.

Bell pewnie odpoczywa bo ostatnio źle się czuła.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zaschniętą siarę. Dajemy mleko :D

agnesik lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ