WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Aniafk - i tylko leżenie? Kurcze moja szyjka miała ponad 30mm i wewnętrzne lekkie rozwarcie i mam szew założony... albo lubią tu te szwy albo są jakoś bardziej zapobiegliwi sama nie wiem...

Wiesz co, cały czas się nad tym zastanawiam :)
    Byłam w Polsce na dwóch prywatnych wizytach ( u lekarki która ma dość pozytywne opinie- bo ogólnie nie mieszkam w PL już z 8 lat więc nie mam styczno9ści z lekarzami) Nie wspominała nic o leżenie tylko o oszczędnym trybie życia i to wszystko. No i kontrolach co dwa tygodnie. Dużo czytam na ten temat i przeglądam różne fora i znalazłam nie jedną dziewczynę która ze skróconą szyjką tylko leżała a i tak urodziła po terminie.
    W środę idę tutaj do szpitala na wizytę i zobaczę co powiedzą :)Wiem, że pessara tutaj nie uznają, szew zakładają ale pewnie też nie w każdym przypadku. Jeśli wyjdę z kwitkiem to pewnie skoczę prywatnie na jakąś poradę :)
    W Polsce dziewczyny z małymi krwiaczkami są przywiązane do łóżek i obstawione lekami. Ja tutaj miałam wykrytego krwiaka i normalnie funkcjonowałam, nawet na wakacje poleciałam i co? Krwiak zniknął bez wspomagaczy.
    30 mm to normalna dł szyjki. Dlaczego założyli Ci szew?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczyny na Onecie jest artykuł o zbiorowych pozwach przeciwko szpitalowi Bonifratow w Katowicach :/ piszę z tel więc nie mam jak wam linka podać ale jest na głównej str Onetu

na stronie pytania na sniadanie jest reportaz na ten temat, wrzucalam linka juz. masakra!!
    O właśnie widzę ze to to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:06

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka może ktoras z nas styczniowek urodzi 1 dziecko w 2015:D wtedy w tv proszę koniecznie pozdrowić resztę skladu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:16

zielarka, bluegirl89, Paula44, M4DZI4, Gwiazdeczka27, isabelle, renia83, MartaKD, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko też mam skórę naczynkową.. teraz, w czasie ciąży zauważyłam że robią mi się na brzuchu/dekoldzie tkz naczyniaki- wygląda to jak maleńka kropelka krwi bezpośrednio pod naskórkiem, wielkość ok1mm, wcześniej tego nie miałam ale ponoć to normalne dla "naczynkowców" w czasie ciązy.. Bardzo też swędzi mnie brzuch i smaruję go co najmniej 3xdziennie, 3ma różnymi specyfikami.np. rano-ecodermine balsam ujędrniający (100%eko-składniki), po południu Mamamil balsam na rozstępy i wieczorem Bielenda 3w1 olejek arganowy albo Olej ze słodnich migdałów 100%eko.
    Brzuszka nie radziłabym smarować Liotonem bo to chemia, bez problemu się wchłania w skórę..

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kawa. Ja oprócz tych małych kropelek mam całe siatki z żyłek porobione. Okropne. W poniedziałek mam wizytę to może coś mi doradzi ginka. Dobrze, że na twarzy nic nie mam. Za to na dekolcie tyle mi wyskoczyło, że myślałam nawet o uczuleniu. No i skóra swędzi jak szalona na piersiach i brzuchu. A drugi trymestr miał być taki piękny. Mała chyba zła, że tak narzekam bo mnie skopała. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:20

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczynka znikną po porodzie, miałam twarz w pajączkach, po dwóch tygodniach nie było po nich śladu.

Co do zgagi, mam taką, że moje młode chyba obrasta w futro :D

Ewelina88, Ag..., agnesik, MartaKD, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka spróbuj może kupić balsam z syropem z klonu z Garniera, klon jest znany z dobroczynnych właściwości dla skóry naczynkowej i suchej. Dodatkowo super nawilża :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Witam się po długiej przerwie :)
    Trochę mnie przeraziło to co zobaczyłam o szpitalu w Katowicach, bo szczerze mówiąc brałam go pod uwagę jeśli chodzi o poród.

Mam pytanko, czy któraś z Was zauważyła już lecącą siarę z piersi? :)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, a ja zauważyłam, że mam żylaka na wardze sromowej!!! :( :( :(

mhsvp07w3ex0n696.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się z Wami żegnam, ale spokojnie tylko na tydzień, bo nie wiem jak na urlopie z czasem i netem będzie :P

Jedziemy dziś na tydzień do Niemiec, łączymy odwiedziny rodziny z typowymi wakacjami czyli zwiedzaniem okolicznych miast :)

Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o maluszki :D

aniafk, Ag..., renia83, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakąs fotkę po powrocie wrzuć z tego zwiedzania :) Miłego wypoczynku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:37

bluegirl89 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Mam pytanko, czy któraś z Was zauważyła już lecącą siarę z piersi? :)
    Już kilka dziewczyn ma, ja też ale bardziej zauważam już taką zaschnięta na sutkach, szczególnie na prawym i piersi znowu zaczynają rosnąć.
    Kawa dzięki za radę. :*
    Bluegirl miłego wypoczynku!
    Gwiazdeczka mi też się pojawił ale na nodze.

zplX18SyZp.gif

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, no ale na cipce?! to znaczy tak obok nie przy wejściu... kurde jestem wkurzona i zdołowana... mam nadzieję, że zniknie mi po porodzie bo to koszmar jakiś :( Boje się, że pęknie kurde... podpytam ginekologa co z nim można zrobić jak leczyć...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Już kilka dziewczyn ma, ja też ale bardziej zauważam już taką zaschnięta na sutkach, szczególnie na prawym i piersi znowu zaczynają rosnąć.
    Kawa dzięki za radę. :*
    Bluegirl miłego wypoczynku!
    Gwiazdeczka mi też się pojawił ale na nodze.

Mi cieknie siara od jakiegoś czasu i tylko z prawej piersi, na początku się trochę wystraszyłam, ale ponoć to całkiem normalne :)
    Dobrze, że niektóre z Was też tak mają, uspokaja mnie to :)

Mi też pojawiło się kilka żylaków na nogach.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue miłego urlopu.
    A ja też mam od 3 tyg zylaka :/ ale narazie taki płaski i się nie powiększa wiec jest ok.
    Zolta siara leci z prawego, ale częściej widzę zaschnieta już. Lewy jakoś spokojniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    na stronie pytania na sniadanie jest reportaz na ten temat, wrzucalam linka juz. masakra!!
    O właśnie widzę ze to to samo.

masakra!!!!!!!!!!!

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z Bell. Nic chyba od czwartku nie pisała.

zplX18SyZp.gif
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina sen to tys miała przedni :ddddd mam dzis takiego lenia ze szok !!!!! Zreszta kiedy ja nie mam w tej ciazy :d mi jeszcze siara nie leci choc pamietam z 1 ciazy ze około 25 tyg leciała mi tak ze musiałam wkładki nosić , ja niestety mam żylaki od 16 roku życia , masakra genetycznie jestem obciążona z każdej strony , nie mówiąc teraz jak wybili ale po ciazy pójdę na zabieg ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestraszyłyście mnie z tymi żylakami, musze się dzisiaj dokładnie obejrzec wieczorem ! Z piersi mi jeszcze nic nie leci, ale jest jeszcze czas na to.

Bell pewnie odpoczywa bo ostatnio źle się czuła.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zaschniętą siarę. Dajemy mleko :D

agnesik lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ