*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiki to taka gruba choćby pleciona tkanina, nieco szorstka ale przyjemna w dotyku. My narożnik kupiliśmy tylko za 1650zł z wyprzedaży na "odczepnego" by mieć jakikolwiek na chwilę bo w ciągu 2 lat planowaliśmy wielki remont (który się lada moment zacznie więc teraz kupimy nową)
Powiem Ci tak materiał jest super, brudu nie widać na niej mimo że mam kota wychodzącego na dwór i później brudnymi łapkami po nim chodzi albo się "tarza", zaciągnąć się tego nie da (przynajmniej mojemu kotu się nie udało-ale obcinam mu pazurki) Smęcę Ci o kocie bo dużo osób tu ma tego zwierza i nie pamiętam czy Ty też. Jedyny minus: jako oparcie są wielkie poduchy i się bardzo zniekształcają...
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dziecko w położeniu miednicowym. dlatego czuję kopniaki po pęcherzu.
Czy też macie uczucie ciężkości brzucha?
Nie wiem jak to wytłumaczyć.
Hmm. Takie czujecie parcie w podbrzuszu? To takie uczucie jakby dziecko chciało już wyjść.
Bo nie wiem czy się niepokoić, a wolałabym nie.
Mam problem ze skracającą się szyjką więc obawiam się przymusowego leżenia w późniejszym czasie.W ciągu 5 tygodni skróciła się z 35 na 31mm.
-
Dziewczyny, a mnie tak zmęczył psychicznie ten tydzien i walka w pracy - w dwóch szkołach o przedłużanie umowy itd. że dziś czuję się jak z krzyża zdjęta. Boli mnie głowa, niedobrze mi, bolą mnie mięśnie, czuję się jak chora!! nie mam siły a w dodatku pół dnia przepłakałam. Ech... mam już dość. 3 rok pracuję na umowy zastępstwo, wcześniej na zlecenie i musze walczyć wręcz o swoje podstawowe prawo do pracy, godzin. Mam dość!! A od poniedziałku powrót do pracy... z dziećmi i młodzieżą. Boję się. Dziś mam chyba najforszy dzień od początku ciąży... Przez to wszystko, to nawet zapomniałam, że noszę moją upragnioną córeczkę w brzuchu. Chore to jest, prawda?
-
kochana podpisz tylko umowy i jak nie dasz rady to idz szybko na l4, doskonale Cie rozumiem tez wracam na razie do pracy, umowa na zastepstwo od zeszlego roku do 20 listopada, wczesniej w innym miejscu umowa co roku na rok przez 4 lata i zmniejszajacy sie wymiar godzin, teraz babka ma isc na wychowawczy do konca czerwca, wiec przynajmniej bedzie macierzynski o ile sie ona nie rozmysli. Udalo Ci sie jakos brzuszek ukryc?
-
A ten link warto pokazać mężom
Oglądając go płakałam ze smiechua mój mąż choć był przy porodzie, oglądając filmik wyglądał jakby chciał uciec
W skrócie, dwóch dziennikarzy podłącza się do urządzenia symulującego skurcze porodowe, na początku kozaczą a potem....
https://www.youtube.com/watch?v=MdHE7rnM_f8Agula92 lubi tę wiadomość
-
izabelka no pewnie , że można pić melisę. Weź może zapal sobie jakieś zapachowe świece, przygaś światło, włącz relaksacyjną muzykę a melisę wlej sobie do jakiegoś kieliszka od winka, żeby zrobić ten klimacik jak przy winku i się zrelaksuj. Weź może też ciepłą kąpiel z pianą i się wycisz dla swojego i dziecka dobra. Mam nadzieję,że odpuszczą Ci te nerwy bo faktycznie stresujący okres miałaś...
A u nas słuchajcie jaka fajna rzecz się stałaDelikatnie zapukałam przez brzuch do synka i powiedziałam mężowi aby przyłożył dłoń do brzucha i wyobraźcie sobie, że synuś odpukał! I to powtórzyłam z 4 razy i cały czas odpowiadał kopniakiem!!! Mąż w końcu poczuł!!!! Niesamowite. Ale już nie męczę maluszka . Może też sprawdźcie czy u Was to podziała
Paula44, Ag..., Izabelka88, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper! Pokazałam mężowi. Mówi, że woli mój brzuszek dotykać.
Hihi
Ale jeszcze przecież nic nie czuje
Myślę, gdyby to chłopy chodziły w ciąży, to ryczeli by non stop!
My jesteśmy wrażliwe, ale oni! Trzy razy bardziej chyba!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:27