*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI ja się witam. Dla mnie to poranek. Wczoraj położyliśmy się z mężem po północy i pospałam.
W sobotę trochę się zmęczyłam, bo robiliśmy przetwory na zimę, a jak na złość nie było wody i światła, więc musieliśmy kombinować.
Dzisiaj zamierzam cały dzień leniuchować. O!
Poza tym bolą mnie dwa zęby na dole, ale boję się iść do dentysty. Boję się, żeby zastosował dobre znieczulenie, żeby nie zaszkodzić dziecku. Kurczę, może któraś z Was robiła teraz zęby? Czy mam prawo wziąć od dentysty kartę leczenia zęba i zastosowanych środków? -
nick nieaktualny
-
Odnosnie dentysty- bylam ostatnio i mam wszystko OK, ale prawda jest taka ze jesli ktos ma zdrowe zęby o ktore dba to wcale się w ciązy bardziej nie psują. Jesli zachowuje się higiene, nitkuje i dba tak jak nalezy to z zębami nic nie powinno sie stac.
Ale ja tez jesli chodzi o zęby i dentyste jestem freakiem i wole go od fryzjera. Uwielbiam wszelakie zabiegi i wszystko chce zawsze widziec na monitorze- łącznie z chirurgicznym usuwaniem osemki:D
mam do zrobienia jedną 6 b jest osłabiona po aparacie ale moge poczekac do konca ciązy z nim.
Takze dbajcie o zębiska i bedzie ok!Silatan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg. Ja bardzo dużo wymiotowałam w ciąży. Kilka razy z tego powodu byłam w szpitalu (z powodu odwodnienia organizmu) i wiem że mimo dbania o zęby (mam na tym punkcie lekkiego fisia), prawdopodobnie mam próchnicę. Zresztą miałam bardzo zmienione PH więc to też przyczyna tego. Jeżdżąc na praktyki na początku ciąży nie miałam możliwości mycia zębów po każdym zwymiotowaniu (często wysiadałam z tego powodu z autobusu. Myślę, że moje problemy wzięły się właśnie od tego. :-)Pójdę jutro do dentysty i zobaczę co mi powie. Trochę mnie uspokoiłyście. Dzięki dziewczyny!
-
Hej. ja tuz przed ciaza bylam na kontroli i jeden maly ubytek od mniej wiecej 2 lat, a niestety niedawno ulamal mi sie zab a inny sprawdzony tez zaczyna pobolewac, wiec lada chwila dentysta tez mnie nie minie tylko czekam az dyr ustali terminy rad i zebran, bo wizyta u lekarza nie jest usprawiedliwieniem wg niego w ciazy, bez ciazy, ale z powaznymi problemami i po czekaniu miesiacami na wizyte rowniez
-
Agus89 wrote:A ja dzisiaj zrobiłam listę ubranek Alicji.
Zaszalałam trochę.
Jest tego duuużo.
Stwierdzam, że Młoda ma więcej ubrań niż ja.
Ja właśnie zrobiłam przegląd tego, co mam. Wydaje mi się mało. Wychodzi mi 5 kompletów w rozmiarze 56 (jako komplet potraktowałam body+półśpiochy lub body+śpiochy), 3 komplety w rozmiarze 62 i jakieś pojedyncze ubranka w rozmiarach 68 oraz 74. Wczoraj dostaliśmy pierwsze prezenty ubrankowe, wszyscy chcą coś kupić, więc pewnie moim zadaniem będzie głównie skompletowanie zestawów i dokupienie ubranek typu basic w białym kolorze, żeby nasza dziewczyneczka nie wyglądała jak choinka -
Ag... wrote:Ale ja tez jesli chodzi o zęby i dentyste jestem freakiem i wole go od fryzjera.
Ja się panicznie boję dentysty. W ciąży piję bardzo dużo mleka, mam nadzieję, że nie zabraknie mi wapnia i szczęśliwie bezproblemowo dotrwam do końca bez tej przeraźliwie stresującej wizyty
-
Dzień dobry
na zęby i próchnicę polecam ksylitol - zastępuje cukier a przy tym zwalcza próchnicę. Nie chce mi się rozpisywać na ten temat ale wpiszcie sobie w Google ksylitol i próchnica. Ja tylko tym słodzę herbatę czy kawę
Są jeszcze słodycze - np. lizaki wręcz polecane dzieciom na zwalczanie próchnicy . Nawet ostatnio wyczytałam, że jeśli kobieta w ciąży używa tego cukru to u dziecka do 5 roku życia nie pojawia się próchnica wcale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 13:08
-
zielarka wrote:Gotuję dziś rosół
straszną miałam na niego ochotę
a do tego gotuję buraki na surówkę z buraczków, może nie pasuje do rosołu ale zjem dziś całą michę
Macie smaki na różne jedzenia?
Ja mam, ale nie chce mi się gotować. Obiady, jakie ugotowałam w ciąży można policzyć na palcach jednej ręki, zazwyczaj jeszcze coś wykipi, spadnie, rozleje się czy przypali -
Ja mam nieprzemijającą ochotę na ogórki. Dzisiaj zaprawiam 7 kg w zalewie z oliwy, papryki chilli i octu. Za parę dni będą gotowe do konsumpcji:)
Oprócz tego robię mus jabłkowy z cynamonem, polędwicę wieprzową dla męża i naleśniki dla mnie i maleństwa:) Bo mamy dzisiaj na nie wielką ochotę!!!! -
Ja też mam okropnego smaka na rosół. Ale u nas w domu rosół jest co niedzielę (taka tradycja).
My wczoraj zaliczyliśmy dwie imprezy i dziś śpię na siedzącopierwsza to połączony wieczór panieńsko-kawalerski (na kręgielni), a potem ok. północy załapaliśmy się na ognisko na naszym osiedlu. Sąsiedzi corocznie na koniec wakacji spotykają się na ognisku. Było fajnie tylko ja już zasypiałam i nie wiele mogłam skorzystać z atrakcji. Mój mąż po pierwszej imprezie był już dość wesoły więc jak wpadł na to ognisko to obtańcował wszystkie sąsiadki, nawet jednego sąsiada
chyba było im już wszystko jedno z kim tańczą. Dziś trochę cierpi, że tak poszalał ale jak się żony nie słucha to tak się ma
Silatan, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hm spoko, reserved nie wiem.teraz masz jeszcze 20% w hm jak drukniesz kupon z neta. A my właśnie kupiliśmy w smyki bazę easy fix do nosidła z 650 za 450 wiec jeśli ktoras planuje nosidło maxi cosi to się opłaca. na necie nawet droższe ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 15:03
-
Cały czas Was śledzę , ale jakoś nie mam siły pisać. U mnie w zasadzie bez większych zmian. W dalszym ciagu odczuwam kłucie w okolicy wyrostka/jajnika oraz gniecenie w nerce. Dostałam sporo leków min. Asmag 3x2, duphaston 3x1, No-spe forte 3x1 i coś jeszcze. Bóle trwają juz 5 dni także nie wiem czy jeśli byłby to faktycznie wyrostek, to czy mogłoby tak długo tylko pobolewac ? Boje sie i juz nie wiem co o tym myślec.. Jeśli chodzi o morfologie to mam podwyższone leukocyty oraz neutrofile, a w moczu pojawiły sie erytrocyty.
W piątek byłam na próbnej fryzurze. Jednym słowem masakra! Moja fryzura czyli koszyczek wyszedł beznadziejnie, z tylu jeszcze spoko bo był to gruby warkocz. Natomiast z przodu nie było nic widać. Mam za cienkie włosy. Zrobiono mi także inne upiecie, ale co z tego ze z tylu wyglada ładnie, efektownie jak z przodu przypomniałam stara babę w koku. Strasznie mnie postarzylo. Fryzjerka i moja mama doszły do wniosku, ze najladniej mi będzie w lokach, ze szkoda ukrywać długość moich włosów.
Niestety nie pokazano mi jak to będzie wyglądało w rzeczywistości, a myślałam, ze na tym polega próbna. Jestem strasznie zdenerwowana. Przyszłam w prostych włosach i wyszłam w prostych, a zapłaciłam za fryzurę!
Następnie doradzono mi coś zrobić z kolorem bo po rudych szamponetkach mam fioletowe odbarwienia, które będzie widać. Nie chciałam od razu farby, to zaproponowano mi rudy kolektor. Niestety po zmyciu okazało sie, ze nic nie chwyciło i konieczna będzie farba, która najlepiej będzie jak zrobię sobie sama bo fryzjerka powiedziała, ze u nich maja same marchewki.. Ech, a tak nie chce farby...
Za kolektor, który nie wyszedł rownież zapłaciłam.
Jestem tak zła, ze szok!
Sobota - próbny makijaż . Tutaj wszystko pięknie. Jestem bardzo zadowolona. Makijaż trzymał sie cały czas, rzęsy ani cyrkonie nie odpadły. Umówilam sie także na hybrydy przed ślubem. Wizażystka jest koleżanka mamy, także za próbny nic nie płaciłam, a ślubny będzie kosztował 20 zł + 15 zł paznokcie.
Przez te moje zawirowania nawet nie miałam ochoty sie ważyć, ani mierzyć w piątek. Dzisiaj stanęłam na wadze u narzeczonego i pokazała 0,7 kg mniej niż tydzień temu, ale to mało obiektywne bo to zawsze staje na swojej "wyroczni" ' a jak wiadomo jedna drugiej nie równa. Pomiarów nie znam.
Poniżej moje zdjecie w dniu rozpoczęcia 20 tc. Tym razem w makijażu z próbnej, ale przez okulary i odległość nie widać jego piękna:)
Mam pytanie, co sądzicie o tym, żebym dodała to foto na FB? Przesada? Chodzi o brzuszek
Zbliżenie makijażu oczu :
I mieszkanko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:51
Maud11 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bell leukocyty mogą być lekko podwyższone.ja też mam, i neutrofile też. Zobacz na parenting.pl sa opisane normy ciążowe.neutrofile mogą być podwyższone np przez stres! Wiec może ślub na karku pomaga:/
Dobrze ze dałaś znać ze żyjesz!
Trzymaj sie:) a wyglądasz ślicznie