WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Bell leukocyty mogą być lekko podwyższone.ja też mam, i neutrofile też. Zobacz na parenting.pl sa opisane normy ciążowe.neutrofile mogą być podwyższone np przez stres! Wiec może ślub na karku pomaga:/
    Dobrze ze dałaś znać ze żyjesz!:D
    Trzymaj sie:) a wyglądasz ślicznie :)

Co sądzisz o tym, żebym dodała to foto na FB? Z jednej strony mi sie podoba, ale to nie przesada? Chodził brzuszek, ze malutki a ja tak trzymam xd

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy jeżeli cały czas Cię boli mimo brania leków to powinnaś niezwłocznie zgłosić się do szpitala ponownie- to może zagrażać życiu Twojego nienarodzonego, bezbronnego dziecka jak i Twojemu zdrowiu..
    Zasada jest stara jak świat i prosta: im szybciej coś zdiagnozują (nie TY) im szybciej podejmą leczenie tym lepiej dla pacjenta... czeka Cie przecież też ślub, chyba nie chcesz aby doszło do jakiejś tragedii przed lub w trakcie tak ważnego dla Ciebie dnia ( chociaż cały czas obstawiam, że dziecko jest najważniejsze) NIE WOLNO TAKIEGO BÓLU BAGATELIZOWAĆ, jak boli to zły znak i trzeba coś zrobić a nie czekać na cud .

Co do fryzury, niestety ale zawsze trzeba brać pod uwagę to, że jak jakiejś kobiecie jest ładnie w danej fryzurze, czy u kogoś na zdjęciu- to nie znaczy że u nas samych będzie dobrze to wyglądało.

Co do farby- to oczywiście Twoja decyzja, natomiast przecież możesz zafarbować włosy jak nie w danym salonie fryzjerskim to w innym salonie fryzjerskim ( też trzeba mieć na uwadze, że nie zawsze kolor farby wychodzi w 100% taki sam jak na palecie)

Ja jak patrzę na twój brzuszek to mój wygląda jak bym miała zaraz rodzić i zaczynam się bać, że może noszę w sobie jakiegoś wielkoluda kurcze. Poważnie jestem w szoku, że są tak duże różnice. Wszyscy mi mówią , że mam tak duży brzuch jak bym miała za max miesiąc urodzić...

Makijaż bardzo ładny- a te kwiaty na ścianie- zakochałam się normalnie, śliczne są.

Co do tego, co mówiłam na początku , mam nadzieje że nie zdenerwowałam Cię ale chcę dać Ci dobrą radę i mam nadzieję, że to zrozumiesz. Powinnaś bardziej na poważnie traktować ten ból i niezwłocznie udać się do szpitala i powiedzieć , że mimo leków nic Ci nie przechodzi i się boisz o zdrowie dziecka, oni się zajmą tobą. Im szybciej zdiagnozują , i podadzą odpowiednie leki tym szybciej wrócisz do zdrowia i będziesz miała z głowy, plus święty spokój że nie ma zagrożenia dla Twojego synka

mhsvp07w3ex0n696.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, rozważam szpital. Podobno nerki mogą tak bolec i nic na to nie poradzę bo leki biorę i trzeba czekać. Równie dobrze moze to być kwestia stresu, na który bardzo złe reaguje..

Myśle, ze gdyby to było coś poważnego nie wypuściliśmy mnie ze szpitala.

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w swoim życiu juz kilka takich ataków, zawsze wyrostek wykluczano i stwierdzali, ze to na tle nerwowym. Tym razem pewnie tez tak jest, wszystko zaczęło sie wieczorem po rozmowie z narzeczonym i moim płaczu, ze sie do ślubu nie wyrobimy ze wszystkim. Dodatkowo okazało sie, ze pani, która miała dla nas piec nagle zmarła , a my zostaliśmy min bez tortu....

Jeśli nie przejdzie to możliwe, ze jutro po dentyscie (9:00) położę sie na kilka dni pod kroplówki. Chciałam skonsultować sie z moim ginem, ale okazało sie, ze jest na urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 16:03

[*] 2014 i 2016

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiesz, lepiej jednak sprawdzić to bo to nie przelewki. I dobrze , żebyś powiedziała tez lekarzom o tym, że miałaś problemy również z nerwobólami i może to właśnie jest taki atak. A oni już niech sprawdzą to wszystko dokładnie.
    Bardzo mi jest Ciebie szkoda, że tak cierpisz. No ale w końcu wszystko będzie dobrze, zobaczysz. I na serio lepiej jedź do szpitala i niech się Tobą zajmą, bo jeszcze się pogorszy i dopiero będzie ... a na pewno martwisz się bardzo zwłaszcza o dzidziusia
    każdy ból który nie ustępuje- tym bardziej po lekach jest groźny i trzeba to dokładnie zbadać.
    Trzymaj się, mam nadzieję, że wyzdrowiejesz

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Tym razem pewnie tez tak jest, wszystko zaczęło sie wieczorem po rozmowie z narzeczonym i moim płaczu, ze sie do ślubu nie wyrobimy ze wszystkim. Dodatkowo okazało sie, ze pani, która miała dla nas piec nagle zmarła , a my zostaliśmy min bez tortu....

Bell, musisz mniej się stresować i spuścić trochę z perfekcjonizmu, bo niepotrzebnie szkodzisz sobie i synkowi. Ślub jest ważną chwilą w życiu, ale wasze zdrowie i dobre samopoczucie są ważniejsze niż tort, włosy, makijaż czy tysiąc innych drobiazgów, które mogą wyprowadzić z równowagi przed ślubem. Pewnie takich różności wyjdzie jeszcze dużo, nam np. w przeddzień ślubu nawalił fotograf i kwiaciarnia. Nie można dać się wyprowadzić z równowagi :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:40

Gwiazdeczka27, Silatan, kejti91, jonka91, Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Kawa kupisz. Ale tańsze msz w C&A (5szt za 35zł). Jakość taka sama, grubsza bawełna, bardzo fajne są.

Potwierdzam, białe bodziaki z C&A pakowane po 3 lub 5 sztuk są chyba najtańsze, a mają bardzo dobrą jakość bawełny.

Silatan, Ag... lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bel pieknie wygladasz ;-) makijaz cudowny. Mam tylko jedno do Ciebie odpusc sobie slubne zapiecie na ostatni guzik ;-) pamietaj ze wiele spraw ktore Cie wkurzaja nie beda mialy wplywu na Wasza ceremonie i slub a,dziecko odczuwa nerwy. Wrzuc na luz;-) Jak cos komus sie nie podoba kaz mu isc do diabla. Jestes piekna i wierze ze slub bedzie dla was co jest najwazniejsze udany.

Sluchajcie dzisiaj bylam na proszonym obiadku na dzialce i do obiadu zostaly podane ogorki malosolne, tylko ze one byly zrobione wieczorem tak: do plastikowego pudelka wrzuca sie malenkie ogorki gruntowe przekrojone na pol soli sie je daje sie kilka zabkow czosnku i pol natki koperku, wysmienite,,jak dla osoby ktora nienawidzi i nie potrafi robic ogorow ten przepis rewelacyjny. Polecam.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Co sądzisz o tym, żebym dodała to foto na FB? Z jednej strony mi sie podoba, ale to nie przesada? Chodził brzuszek, ze malutki a ja tak trzymam xd

to z brzusiem to czemu nie;) ladni wyglądasz. jest nawet taki profil moda na brzuszek i co miesiac jakis brzusio dostaje nagrody:d
    ja tez zastanawialam sie czy nie wrzucic jakis z brzusiem ale nie mam fajnych:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzisiejszych testow fotelikow Maxi Cosi Peeble i Maxi Cosi Cabriofix.

Peeble ma wiecej gadzetow- ochronki na pasy, pasy automatycznie się chowają i oslonke ( daszek) mozna schowac pod silikonową oslonke. Bezpieczenstwo 4****

Cabriofix nie ma tych bajerow- w sensie silikonowej oslonki na daszek i automatycznie chowanych pasow ale jest duuuuzo lzejszy i w polączeniu z bazą Easyfix ma 5*****.
    W smyku cena ta sama a w necie jest nawet tanszy. Jest tez wg mnie duzo zgrabniejszy.

Co do baz Easy Fix i Family Fix ( ta druga piszczy jak sie dobrze zamontuje do Isofixa w aucie, a ta pierwsza sugnalizuje prawidlowy mozntaz na click.
    Niczym istotnym sie nie roznią- o ile nie chcemy następnego fotleika podpinac tez pod baze. Oczywiscie roznia się ceną.

to tyle w temacie:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Niedzielę spędziłam na zakupach, ale dla mnie, nie dla córeczki. Kupiłam kilka wygodnych ubrań do domu i do szpitala na wrzesień, bo nawet nie miałam takich spodni dresowych, czy piżamy która nadawałaby się do szpitala.

Ag fajnie że już wybrałaś fotelik i dobrze ze ma bazę.

Bell dobre zdjęcie na fb. I makijaż super. A co do rozpuszczonych włosów nie jestem pewna, Może takie lekkie upięcie na dole?

Gwiazdeczko ja Ci powiem, że też mam brzuch jakbym miała już rodzić. Dzisiaj ważę prawie 68 kg. A zaczynałam od 59. Wiesz zapewne jak się czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:08

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja niedawno powróciłam z córcią z Polanicy Zdrój. Byłyśmy odwieźć męża jutro ma operację na kręgosłup.Cała rodzina w strachu. Oby wszystko poszło dobrze.Pozdrawiam.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ważę więcej niż bym chciała i brzuszek mam taki jak w pierwszej ciąży w 9 miesiącu...ale cóż...wcześniej sama chwaliłam się maleńką kuleczką a teraz będę podziwiać maleńkie kuleczki innych kobiet sama tocząc się, jak kula armatnia :D :P Kolejny raz potwierdzam: życie jest sprawiedliwe :D :D :D

M4DZI4, Silatan, Agus89, MartaKD, isabelle, renia83, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się pochwalić. :D
    Od paru dni wyciskam sobie świeże soki. :)
    Do tej pory mi się nie chciało i sokowirówka była używana parę razy w roku.
    A teraz z Alą codziennie wyciskamy soczki. :)
    Jestem z siebie dumna, bo nie przepadam za nimi, ale dla dziecka zrobię wszystko :)
    Właśnie pijemy sok z jabłek, marchewek i buraków. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:30

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:48

• zielarka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Zielarko ale narobiłaś...teraz chcę rosołu :) Musze jutro zrobić.
    A powiem Ci, że naprawdę warto :D Zeżarłam całą miskę :D

FITop1.png

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też schizuję i schizowałam jak nie czułam synka kiedy kopał. Wystarczyły mi dwa dni ciszy i już poszłam na usg kontrolne żeby sprawdzić, czy wszystko ok- i było ok :) czasami dzieciaczki są bardziej aktywne, czasami mniej. Mają zresztą jeszcze dużo miejsca więc mogą tak się ułożyć, że mimo iż brykają w środku to my nic nie czujemy :)

A jak myślicie , jak ciąża przebiega bez komplikacji , to jakie są szansę, że szczęśliwie się dotrwa do rozwiązania? Bardzo często o tym myślę ostatnio, chciała bym już styczeń. Może to przez to , że tak tragicznie skończyła się moja pierwsza ciąża, nie mam pojęcia. Wiadomo, że wszystko jest możliwe ale tak się zastanawiam statystycznie jak to wygląda.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj dostałam pierwsze kopniaki!!! Nie bąbelki, rybki, motylki.. Ja się zamartwiam od wielu dni, że nic nie czuję, karmię słodkim, kwaśnym, ostrym, a tu po prostu potrzebny był dziecku TATA :D przyjechał po tygodniu nieobecności, pogłaskał, pogadał, wycałował brzuch, położył się obok i proszę :) Czekam na jeszcze. Fajowe uczucie, wzruszyłam się.

zielarka, Agus89, Gwiazdeczka27, Paula44, Maud11, renia83, jonka91, rastafanka, Ewelina88, lwuska55592, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się, że nie czujecie ruchów. Ja pierwsze poczułam wcześnie, bo w 17 tyg. w dodatku były bardzo intensywne, nie kopniaki, ale motylki, rybki, bańki itd. Myślałam, że tak już będzie cały czas, ale po tygodniu przeszły, dzidzia nieruszała się przez 3 całe dni, zaczęłam się bardzo martwić, więc pojechałam na izbę przyjęć. Akurat był mój lekarz prowadzący ciąże, zbadał mnie, zrobił usg i okazało się, że mała się cały czas rusza, tylko ja tego nie czuję. Lekarz wytłumaczył, że mała jest jeszcze mała:), za to naprodukowała sobie więcej wód płodowych, a co za tym idzie - zwiększyła się amortyzacja! Więc spokojnie, chociaż wiem, że można się zacząć denerwować, gdy ruchy ustają. Na piątkowej wizycie lekarz znów mi powiedział, że mała fika, ale ma jeszcze dużo miejsca i jej nie czuć.

Monika(chyba) pisała o świeżych sokach. Ja przed ciąża pilam codziennie świeże soki, w pierwszym trymestrze totalnie odrzuciło mnie od jakichkolwiek warzyw, a po świeżym soku wymiotowałam. Ale za to teraz, wszystko wróciło do normy i wyciskamy z mężem sok z marchewki, korzenia pietruszki, selera, selera naciowego, imbiru i jabłek. Pycha! A jakie zdrowe... bardzo cieszę się, że wróciłam do soków, bo kiedyś naczytałam się na ten temat bardzo dużo i wiem, że nic nie zastąpi świeżych soków jezeli chodzi o wartości odżywcze. Także polecam:))
    Planuję jeszcze zacząć pić sok z buraka, tylko taki sok powinien odstać 2 godziny przed wypiciem, bo świeży ma za duzo cukru. To szczególnie dla dziewczyn, które mają problemy z anemią.
    Moja mała dziś daje o sobie znać, wierci się i mam wrażenie że robi tam fikołki, a przez ostatni tydzien w ogóle jej nie czułam. Ależ to jest przyjemne:))

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ