X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka też sie poplakalam:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag właśnie obejrzałam z mężem :) Super!!! A mąż śmiał się , że na początku filmiku to scenka jak u nas, na początku, że ja czułam ruchy a jak on przykładał rękę to nic nie czuł :P
    Super sprawa z tym urządzeniem , miny i łzy mężczyzn bezcenne

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    kochana podpisz tylko umowy i jak nie dasz rady to idz szybko na l4, doskonale Cie rozumiem tez wracam na razie do pracy, umowa na zastepstwo od zeszlego roku do 20 listopada, wczesniej w innym miejscu umowa co roku na rok przez 4 lata i zmniejszajacy sie wymiar godzin, teraz babka ma isc na wychowawczy do konca czerwca, wiec przynajmniej bedzie macierzynski o ile sie ona nie rozmysli. Udalo Ci sie jakos brzuszek ukryc?

Tak, szpilka, uktyłam;) Rano jest o połowę mniejszy niż wieczorem, w dodatku to też kwestia ubioru. jak pojechałam do szkoły, w której muszę ukryć, to był mój super dzień! Świetnie się czułam, jak nowo narodzona, wystroiłam się, pomalowałam i nikt nic nie zauważyl. Ale w drugiej szkole, gdzie byłam wieczorem - uczennica zapytała wprost - czy pani jest w ciąży??:) Wiec wszystko się z mienia w zależności od posiłku i pory:)

Tak też zroię, podpiszę, bo w koncu cały osttni rok solidnie pracowałam, a co się staie później, to zobaczymy. Szpilka, a Ty dużo masz godzin? Oby tamta się nie rozmyśliła, to bedziesz miała macierzyński. A wiesz, ze jakby co, to mozesz pójść na macierzynski 6 tyg. przed porodem i juz Ci płacą? Wydawałoby się, ze szkoła to miejsce, gdzie poperają rodzenie dzieci,a w rzeczywistosci jest całkiem inaczej!! Mi to juz brak słów, tyle przeszłam z różnymi szkołami.

Dzięki dziewczyny, że jesteście. Lepiej mi już.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goly etat plus dwie darmowe z karty nauczyciela, ktore sie oczywiscie rozmnoza, bo dzieciom nie bedzie pasowac i bede robic kolka pewnie znow 4 razy w tygodniu, ale dla ciazy goly etat to nawet lepiej, mniej pracy, mniej nerwow, wazne zeby macierzynski byl, a jak beda mi dawac w kosc, bede sie gorzej czuc albo cos bedzie nie tak to pojde l4 bez zalu, a poki co dzielnie pracuje i staram sie dac sie zapamoetac jako dobry pracownik a nie ciezarna na zastepstwie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:39

Izabelka88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, a skoro już mowa o umowach i urlopach macierzyńskich. Powiedzcie mi, czy jest taka możliwość, żeby od grudnia iść na urlop macierzyński nawet jeśli umowa kończy się 31 grudnia? I wtedy normalnie jest urlop płatny przez 12 miesięcy? Wszędzie czytam, że w dniu porodu trzeba podlegać ubezpieczeniu chorobowemu, a w tym przypadku tak nie będzie - czy będzie? Gubię się w tych przepisach :(

Współczuję Wam nerwów związanych z pracą, ja jestem w podobnej sytuacji, przy czym od 1 września wylądowałam na um. zlecenie. Ciąża to piękny czas i powinnyśmy być skoncentrowane na sobie i dziecku, a nie tym, czy będzie umowa, czy jej nie będzie.

Isabelle, troche juz wiem na ten temat i wszędzie mówi się, że żeby nabyć prawo do macierzyńskiego, to umowa musi trwać do dnia porodu. Ja np.będę miała mam nadzieję przedłużoną umowę do dnia porodu, a dzięki temu nabędę też prawo do macierzyńskiego. Można iść na macierzynski 6 tyg. przed planowanym porodem, ale macierzynski przysługuje tylko, gdy umowa ma trwać w dniu porodu.

Też jestem takiego zdania, że powinnyśmy sie cieszyc naszym stanem , ja sie bardzo cieszyłam do czasu, ażpowrócił temat mojej pracy, w której chcą mnie krótko mówiąc wydymać. Przepraszam za słownictwo, ale taka jest prawda!

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelko a Ty ile bedziesz miec godzin?

kasiakra lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23+12... 2 szkoły. troche duzo, wiec boje sie czy dam rade. pierwsze 3 miesiac ciazy tyle pracowalam, plus dwa wychowawstwa. było ciezko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu spokój. . .

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) i milej niedzieli.
    A ja się zastanawiam co u Bell? Daj znać jak tam twoje nery.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    Izabelko to duzo godzin, przez jakis czas dasz rade, ale latwo pewnie nie bedzie a jak dzieciaki Cie wnerwia to im powiedz, ze nie reczysz za siebie a ciezarna kazdy sad uniewinni :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Brzuchatki :) trza się zwlec z łózia i wstawić rosołek bo mezus na grzyby pojechał :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem wczoraj byliśmy na bella skyway festival w Toruniu.dużo światełek, illuminacji i pięknie w ogóle.I w indyjskiej restauracji,niech się mała przyzwyczaja do ostrego jedzenia:) a dziś prawdopodobnie Ciechocinek i spacer pod tężniami.Wczoraj stwierdziłam,że nie nadaję się już na długie spacery.Kolka mnie łapała, nogi bolały.A jutro idę na glukoze od rana.
    Kolezanka mi polecała brać płytkę dvd z usg za miesiąc jak pójdę.jest u mojego gina w cenie badania.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:40

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie miałam siary aż do porodu, teraz piersi ruszyły wcześniej.
    Marta, ta woda to właśnie siara.
    zielarka,jesteś niezastąpiona.ja myślałam,że to tylko taka tam woda.ale poleciało raz i na razie nic.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:47

Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po urlopie! :) jak będę mieć wieczorkiem chwilkę to postaram się nadrobić czytanie :) miłej niedzieli!

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam listę ubranek Alicji. :D
    Zaszalałam trochę. :D
    Jest tego duuużo.
    Stwierdzam, że Młoda ma więcej ubrań niż ja. :D

rastafanka, Kawa, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDm http://ewozki.eu/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1-Tako-Extreme-/1437 stąd brałam info odnośnie wagi, ale tak jak mówisz zobaczymy ile waży jak go dostaniesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym Dzień dobry :) Wróciliśmy ze spotkania kuzynostwa coś przed 2 w nocy, pogryzły mnie komary, objadłam się mięskiem z grilla i jeden maż kuzynki co chwile podsuwał mi pod nos jedzenie albo robił gorące herbatki haha.
    Chłopaki (wszyscy po 30 :D ) popili i wskoczyli o 12 w nocy do basenu, jak dzieci! nie obyło się bez tańców na trawie przy muzyce weselnej :)
    Dopiero wstałam i czuję się jak na kacu, goli mnie głowa-to pewnie z dymu z grilla.
    Ah nikt nie chciał mi uwierzyć że to początek 6tego miesiąca, bo ubrałam luźniejszy sweterek i nic nie było widać :)

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ