WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka też sie poplakalam:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag właśnie obejrzałam z mężem :) Super!!! A mąż śmiał się , że na początku filmiku to scenka jak u nas, na początku, że ja czułam ruchy a jak on przykładał rękę to nic nie czuł :P
    Super sprawa z tym urządzeniem , miny i łzy mężczyzn bezcenne

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    kochana podpisz tylko umowy i jak nie dasz rady to idz szybko na l4, doskonale Cie rozumiem tez wracam na razie do pracy, umowa na zastepstwo od zeszlego roku do 20 listopada, wczesniej w innym miejscu umowa co roku na rok przez 4 lata i zmniejszajacy sie wymiar godzin, teraz babka ma isc na wychowawczy do konca czerwca, wiec przynajmniej bedzie macierzynski o ile sie ona nie rozmysli. Udalo Ci sie jakos brzuszek ukryc?

Tak, szpilka, uktyłam;) Rano jest o połowę mniejszy niż wieczorem, w dodatku to też kwestia ubioru. jak pojechałam do szkoły, w której muszę ukryć, to był mój super dzień! Świetnie się czułam, jak nowo narodzona, wystroiłam się, pomalowałam i nikt nic nie zauważyl. Ale w drugiej szkole, gdzie byłam wieczorem - uczennica zapytała wprost - czy pani jest w ciąży??:) Wiec wszystko się z mienia w zależności od posiłku i pory:)

Tak też zroię, podpiszę, bo w koncu cały osttni rok solidnie pracowałam, a co się staie później, to zobaczymy. Szpilka, a Ty dużo masz godzin? Oby tamta się nie rozmyśliła, to bedziesz miała macierzyński. A wiesz, ze jakby co, to mozesz pójść na macierzynski 6 tyg. przed porodem i juz Ci płacą? Wydawałoby się, ze szkoła to miejsce, gdzie poperają rodzenie dzieci,a w rzeczywistosci jest całkiem inaczej!! Mi to juz brak słów, tyle przeszłam z różnymi szkołami.

Dzięki dziewczyny, że jesteście. Lepiej mi już.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goly etat plus dwie darmowe z karty nauczyciela, ktore sie oczywiscie rozmnoza, bo dzieciom nie bedzie pasowac i bede robic kolka pewnie znow 4 razy w tygodniu, ale dla ciazy goly etat to nawet lepiej, mniej pracy, mniej nerwow, wazne zeby macierzynski byl, a jak beda mi dawac w kosc, bede sie gorzej czuc albo cos bedzie nie tak to pojde l4 bez zalu, a poki co dzielnie pracuje i staram sie dac sie zapamoetac jako dobry pracownik a nie ciezarna na zastepstwie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:39

Izabelka88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, a skoro już mowa o umowach i urlopach macierzyńskich. Powiedzcie mi, czy jest taka możliwość, żeby od grudnia iść na urlop macierzyński nawet jeśli umowa kończy się 31 grudnia? I wtedy normalnie jest urlop płatny przez 12 miesięcy? Wszędzie czytam, że w dniu porodu trzeba podlegać ubezpieczeniu chorobowemu, a w tym przypadku tak nie będzie - czy będzie? Gubię się w tych przepisach :(

Współczuję Wam nerwów związanych z pracą, ja jestem w podobnej sytuacji, przy czym od 1 września wylądowałam na um. zlecenie. Ciąża to piękny czas i powinnyśmy być skoncentrowane na sobie i dziecku, a nie tym, czy będzie umowa, czy jej nie będzie.

Isabelle, troche juz wiem na ten temat i wszędzie mówi się, że żeby nabyć prawo do macierzyńskiego, to umowa musi trwać do dnia porodu. Ja np.będę miała mam nadzieję przedłużoną umowę do dnia porodu, a dzięki temu nabędę też prawo do macierzyńskiego. Można iść na macierzynski 6 tyg. przed planowanym porodem, ale macierzynski przysługuje tylko, gdy umowa ma trwać w dniu porodu.

Też jestem takiego zdania, że powinnyśmy sie cieszyc naszym stanem , ja sie bardzo cieszyłam do czasu, ażpowrócił temat mojej pracy, w której chcą mnie krótko mówiąc wydymać. Przepraszam za słownictwo, ale taka jest prawda!

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelko a Ty ile bedziesz miec godzin?

kasiakra lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23+12... 2 szkoły. troche duzo, wiec boje sie czy dam rade. pierwsze 3 miesiac ciazy tyle pracowalam, plus dwa wychowawstwa. było ciezko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu spokój. . .

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) i milej niedzieli.
    A ja się zastanawiam co u Bell? Daj znać jak tam twoje nery.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    Izabelko to duzo godzin, przez jakis czas dasz rade, ale latwo pewnie nie bedzie a jak dzieciaki Cie wnerwia to im powiedz, ze nie reczysz za siebie a ciezarna kazdy sad uniewinni :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Brzuchatki :) trza się zwlec z łózia i wstawić rosołek bo mezus na grzyby pojechał :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem wczoraj byliśmy na bella skyway festival w Toruniu.dużo światełek, illuminacji i pięknie w ogóle.I w indyjskiej restauracji,niech się mała przyzwyczaja do ostrego jedzenia:) a dziś prawdopodobnie Ciechocinek i spacer pod tężniami.Wczoraj stwierdziłam,że nie nadaję się już na długie spacery.Kolka mnie łapała, nogi bolały.A jutro idę na glukoze od rana.
    Kolezanka mi polecała brać płytkę dvd z usg za miesiąc jak pójdę.jest u mojego gina w cenie badania.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:40

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie miałam siary aż do porodu, teraz piersi ruszyły wcześniej.
    Marta, ta woda to właśnie siara.
    zielarka,jesteś niezastąpiona.ja myślałam,że to tylko taka tam woda.ale poleciało raz i na razie nic.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:47

Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po urlopie! :) jak będę mieć wieczorkiem chwilkę to postaram się nadrobić czytanie :) miłej niedzieli!

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam listę ubranek Alicji. :D
    Zaszalałam trochę. :D
    Jest tego duuużo.
    Stwierdzam, że Młoda ma więcej ubrań niż ja. :D

rastafanka, Kawa, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDm http://ewozki.eu/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1-Tako-Extreme-/1437 stąd brałam info odnośnie wagi, ale tak jak mówisz zobaczymy ile waży jak go dostaniesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym Dzień dobry :) Wróciliśmy ze spotkania kuzynostwa coś przed 2 w nocy, pogryzły mnie komary, objadłam się mięskiem z grilla i jeden maż kuzynki co chwile podsuwał mi pod nos jedzenie albo robił gorące herbatki haha.
    Chłopaki (wszyscy po 30 :D ) popili i wskoczyli o 12 w nocy do basenu, jak dzieci! nie obyło się bez tańców na trawie przy muzyce weselnej :)
    Dopiero wstałam i czuję się jak na kacu, goli mnie głowa-to pewnie z dymu z grilla.
    Ah nikt nie chciał mi uwierzyć że to początek 6tego miesiąca, bo ubrałam luźniejszy sweterek i nic nie było widać :)

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ