X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żeby nie prać dwa razy piorę w Loveli bo była w promocji prasuję pakuję do szafy i tyle ale na pewno nie będę cudować z jakimiś drogimi proszkami stopniowo będę chciała przejść na zwykły proszek tylko używać będę płynu do płukania dla dzieci

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, gdyby nie ten zapach ubrań, też pewnie bym poczekała do listopada, aby wyprać wszystko. Niestety te zapachy są tak intensywne, że boję się, że "przepachną" też nowe ubrania. Poza tym wolę po kimś wyprać w płynie, a potem całość w płynie dla dziecka. Ja jestem alergikiem, więc nasze proszki/płyny niewiele będą się różnić także i w późniejszym czasie :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie, czy przeszło wam przez myśl jak to fajnie nie mieć okresu co miesiąc? :D
    Podobno po ciąży miesiączki często się zmieniają, tak słyszałam i przyznam , że moje stały się po 1 ciąży jak by mniej bolesne...
    jej teraz sobie przypomniałam jak byłam po "tamtej" stronie ovufriend :P

a z tymi basenami to też zwariować można , nie wiadomo kogo już słuchać, jedni ginekolodzy mówią aby nie ryzykować i nie chodzić, inni że jak najbardziej nawet wskazane.. ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:22

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak film romantyczny polecacie? Może być dramat lub komedia ale o miłości bo mnie tak jakoś wzięło.:P

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a to "about time ( pl. czas na milosc)" oglądalas?? super film- taki bardziej o rodzinie ( o milosci tez) ale mozna sie uryczeć.
    ktos mi polecał na forum Notebook- tez o milosci, nie beczałam ale przyejmnie sie patrzało.

Gwiazdeczka wogole nie pamietam o @ :) ostatnia byla 28.03 :D
    cudowne uczucie nie miec tej cholery co miesiąc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:35

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 3 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Pamiętnik" :P
    "Malowany Welon"
    "Iluzjonista"
    "siedem dusz"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:40

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. oglądałam. Nawet Ci pisałam. :P
    Gwiazdeczka Pamiętnik oglądałam ale ten drugi zaraz włączę. :):)
    Dzięki dziewczyny.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 14:38

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4386275/Czasami-sie-po-prostu-poddajesz

ja bym poleciła obejrzeć z mężem/partnerem Shreka tą część gdzie był Rumpel Stuncki z którym podpisał umowę 1dzień życia Shreka za 1dzień wolności:) to facetom uświadamia że mogli by mieć święty spokój ale rodzina i dzieci są najważniejsze :D

Ewelina88, Gwiazdeczka27, zielarka, jonka91, polaola, rastafanka lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to mam film na wieczór.:)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Ewelina- to skleroza ciążowa, wybacz... :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sklerozy to nawet szef zauważył. W nocy przypomniałam sobie, że nie dopisałam kilka rzeczy do zamówienia i pisałam w nocy sms żeby rano nie zapomnieć. A w pracy o kolejnych rzeczach sobie przypomniałam. Na dodatek zamiast rano wsypać cukier do cukierniczki wsypałam do kawy. Dobrze, że małą ilość. Natomiast wczoraj zapomniałam , że włożyłam telefon do kurtki i nie zasunęłam, chciałam ją ubrać i tel wylądował na chodniku, ekran do wymiany.:/

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrze na filmweb ( 2011-2014) i wiekszosc wlasciwie widzialam. Sporo nawet fajnych filmow ale zeby tak o milosci to ciezko.

Woda dla słoni
    Ona- dla mnie troche przerazający pod kątem realnosci tego co moze byc ale ja go na 3 razy oglądalam.
    Woody Allen - o polnocy w paryzu i zakochani w rzymie- lekkie i przyjemne

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, tsh 2,9, masakra. Miesiąc temu mialam 1,4. No nie wierzę :( :(

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka 2,9 to dużo. Może inaczej te normy się u ciężarnych interpretuje. Dużo zdrówka życzę.

Ja w ciąży oglądam seriale w internecie. Filmy już wszystkie obejrzałam:)

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Odebrałam wyniki, tsh 2,9, masakra. Miesiąc temu mialam 1,4. No nie wierzę :( :(

Zadzwoń do endokrynologa. Zwiększy Ci dawkę Euthyrox'u. Przynajmniej tak było w moim przypadku. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie dzwonilam do gina bo mam b.czeste skurcze z twardnieniem brzucha.
    maly kopie wysoko wiec nie panikuje, w pon na wizycie tez bylo ok ,no ale tak jeszcze nie mialam zeby co pare minut:/ wiec wole sprawdzic.
    wyciagnely babeczki moją kartoteke no i licze ze miedzy pacjentkami oddzwoni bo tak wlasnie powiedzial. tymczasem lezakuje lekko zestresowana

update: jak nie minie do jutra to mam wpasc na wizyte po lek wyciszajacy macice- tymczasem na spokojnie lezec, magnez i nospa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 16:40

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 3 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to są te skurcze B.H? Dobrze, że zadzwoniłaś- zawsze jak coś nas niepokoi trzeba to sprawdzić i tyle. Odpoczywaj sobie kochanieńka.
    A czy , któraś z Was też tak ma , że przy chodzeniu takie dziwne uczucie występuje w pachwinach? Czy to od tego , że brzuch już mam duży?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne czyli jakie? Ja mam po całym dniu siedzenia taki jakby ucisk. Nospa na to nie pomaga bo to nie skurcze, ale czasem tak boli, że aż na nogi promieniuje.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka te skurcze BH to bardzie myslalam ze mialam wczesniej- w sensie kilka razy na dzien, chwilowe, po zmianie pozycji ustepowaly ale dzis to istna wscieklizna macicy.
    Jak sie nie poloze to kamien, tez mija po zmianie pozycji ale po pau min zas to samo.
    Poprostu przerazila mnie czestotliwosc.
    Bo co innego kilka razy na dzien- wlasciwie to pare razy na wieczor a co innego co pare minut.

W pachwinach nie mam zadnych akurat objawow wiec nie pomoge Ci.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag miałam tak samo jak ty, twardnienia macicy z 25 razy dziennie i w nocy także, leżenie, odpoczywanie nic nie dawało, a wręcz przeciwnie, miałam wrażenie, że wtedy jest gorzej. Teraz biorę leki, cały tabun, ale jest znacznie lepiej.

Zapytam Was jeszcze o jodid. Nie chce brać żadnych witamin, mam po nich straszne zaparcia, ale zalezy mi na jodzie. Kiedyś leczyłam się na tarczycę, brałam eutyrox, eltroxin, lekarz mówił, że powinnam brać o końca życia jodid. i teraz pytanie: mając ptzed ciążą wyniki tarczycy ok mog teraz brać sama jodid? Jeśli tak, to w jakiej dawce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 17:17

FITop1.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ