X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie uzywam wkładek, w nocy spie w spodniach od piżamy.Nic mi nie cieknie,więc nie zakładam:)
    tamponów też nie noszę odkąd miałam 2 razy łyżeczkowanie i lekarz mi odradził w ogóle nosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:27

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie lubię spać bez majtoszków, jeszcze mąż by mnie w nocy atakował :P nie no żartuję, nie lubię spać bez majtek jakoś tak dziwnie.
    Melua ja też się zdziwiłam właśnie tą informacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:29

mhsvp07w3ex0n696.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam, że czasem każą ubranka dawać wcześniej. A siostra mojego męża jak rodziła to w szpitalu w ogóle nie chcieli ubranek, tylko ubrali małą w szpitalne ubranka niby po to żeby żadnych bakterii z zewnątrz nie wnosić. Dopiero na wyjście ze szpitala mogli ją ubrać w ciuszki, które tatuś przywiózł.
    A ja to w ogóle śpię bez majtek, w samej koszulce tylko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:30

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua śliczne te ubranka- a misiu z 1 zdjecia obłęd.

Bell- Sama najlepiej wiesz jaki masz bol i cz wg Ciebie moze zaczekac czy isc do szpitala. Z tego co piszesz ze to juz tydzien ja bym juz dawno pewnie zaliczyla IP nie raz. Ciezko nam powiedziec co masz robic bo tak jak napisala Gwiazdeczka nie chcemy brac odp bo lekarzami nie jestesmy. Robilas CRP moze? czy to nie jest jakas infekcja w organizmie??
    Jesli zdecydujesz sie czekac do wizyty to lekarzowi opowiedz wszystko dokladnie, zeby cie posprawdzal i nie daj sie zbyc- podobnie z IP.

ja spie w szerokich gaciach, nie lubie koszul ale odkąd zauwazylam ze jednak nie mieszcze sie w spodnie pizamowe to koszule pewnie za chwile będa koniecznoscią.
    A jak koszula to w majciochach- jakos tak bez nie lubie bo mi sie podwija koszula często a czasem kot lezy na łozku ( mimo ze po 2 stronie i w nogach)to boje sie jakis bakterii i paprochów.

a ja wlasnie wrocilam od dziadkow. Kupilam mu transmisje na siatke w ramach prezentu urodzinowego- dziadek az sie wzruszyl a babcia jak sie dowiedziala co zrobilam myslalam ze mnie wyklnie:)trudno:P
    hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:35

Kawa, Malenq, Fucina lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm ja kupię do szpitala 56r komplet albo dwa, ale na wizycie przed zapytam o to. Raczej nie sądzę by w prywatnym szpitalu podmienili ubranka..

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.... ja też nie lubię koszul...na razie jeszcze w piżamie śpię, mam taką z większymi spodniami, ale trzeba zacząć myśleć o koszuli :-/

magdalenka nie wiem, jak strój dobry na Ciebie to czemu masz nie iść?

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sluz wogóle nie leci więc wkładki sporadycznie używam:)

Magda idź w bikini :)) W grudniu jak byłam w Egipcie to tam ruskie z wielkim brzuchem w stringach paradowały :D

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:36

Kawa lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was ma ciągle obfity kremowo-wodnisty sluz?
    bo ja mam sporo- rano szczegolnie pewnie jak po nocy sie uzbiera.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ja mam....cały czas, może jeden lub dwa dni w tygodniu mam "sucho" a poza tym mam....

• Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych ubrankach to słyszałam już od kilku kobiet rodzących w tych szpitalach. Jedna Pani, od której dziś odkupowałam ciuszki, też na dniach rodzi w Wołominie i tam właśnie dostała od lekarza kartkę, gdzie było napisane, że ubranka mają być w reklamówce i się je oddaje, a dostaje szpitalne - kwestia higieny (jakbyśmy my nie prały i nie prasowały ubranek przed). Próbuję znaleźć te info na necie Zobaczymy czy dostanę to w szkole rodzenia.

Jeśli chodzi o spanie - ja śpię w koszuli i bez majtek, ale w ciągu dnia używam wkładek, w innym wypadku tonęłabym w śluzie, a majtki zmieniała co 30 minut...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:48

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja mam czasem tak że nagle czuję jak mnie zaczyna zalewać, tak że majty mokre i ufajdane ale to sporadycznie i wtedy najczęściej nie mam wkładki.. Ale noszę nawilżane chusteczki i wkł w torebce więc szukam szybko wc :P

• Goosiaczek2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja mam taki śluz i w ciągu dnia też

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK- czyli to normalka:D
    wlasnie najgorzej jak gdzies wyjdziesz a tu bum- jakbym sie posikała ( i wlasnie wtedy kiedy nie mam wkladki najczesciej)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, ja też mam taki śluz, ale sporadycznie, zazwyczaj jak długo gdzieś chodzę. Nie noszę wkładek, gin mnie kiedyś ochrzanił za to. W nocy śpię w koszulce, bez majtów. Ma być wentylacja ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wiem o czym piszesz ja po domu lubię sobie chodzić w dresie i kiedyś przyjechała koleżanka siedzimy gadamy a tu nagle bum poczułam jak mi się spodnie mokre zrobiły a moją twarz można było porównać do soczystego arbuza ;)

Ag... lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka używa zwykłych kapsułek piorących ( np. persil) mówi, że nawet proszki dla dzieci potrafiły uczulić, a po tych kapsułach nic dzieciątku nie jest, więc ja nie będę przesadzać i prać za wczasu w dziwnych proszkach, tylko piorę normalnie (używam kapsułek), prasuję i jak już się maluszek urodzi to wtedy będę obserwować jak zachowuje się skóra.

Powiem szczerze, że wynika to po prostu z braku czasu, szkoda mi prać po 2-3 razy skoro nawet nie wiem, czy skóra dziecka będzie reagować alergicznie.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę teraz te z "drugiej ręki" w płynie do prania i płukania, aby straciły ten "dziwny" jak dla mnie zapach. Wszystkie wypiorę pewnie w listopadzie, tylko w samym płynie do prania.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo basenów :D
    http://demotywatory.pl/4386511/Gdy-ciezarna-kobieta-plywa

Kawa, Ewelina88, Malenq, Myszka-Minnie, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ