X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:18

Gwiazdeczka27, Ag... lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko zgłoś się do chirurga twarzo-szczękowego albo stomatologa skroniowo-żuchwowego, pewnie Ci zaleci płynną/lekka diete, machanoterapie, lub dostaniesz takie hm jak to się nazywało....nie proteze.. aa wiem szynę relaksacyjną którą zdejmujesz i wkładasz kiedy chcesz, (najczęściej stosuje się ją na noc) :) Mam nadzieję że nieco pomogłam :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie martwi, że od dwóch dni mała mało co kopie tzn czuję, że się rusza gdy ma okres aktywności, ale wcześniej mocno kopała, teraz jakoś tak słabo...u was tez są takie okresy słabszego czucia ruchów?

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po czym poznać rozstępy? W sensie kiedy zaczną się robić to od razu są takie czerwone kreski?
    Zauważyłam po bokach brzucha mocno widoczne żyły. Całą sieć żył. :D

A i brzuch faktycznie szybko zaczął teraz rosnąć. Kiedyś ubierałam skarpetki na stojąco. Teraz nie mogę tak wysoko podnieść nogi. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie czuję aż tak mocno ruchów jeszcze. Jak przyłożę rękę do brzucha to czuje kopniaki ale bardzo nisko. Mam łożysko na przedniej ścianie wuec może dlatego muszę poczekać na większe zamieszanie w brzuchu. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Dziewczyny po czym poznać rozstępy? W sensie kiedy zaczną się robić to od razu są takie czerwone kreski?

A i brzuch faktycznie szybko zaczął teraz rosnąć. Kiedyś ubierałam skarpetki na stojąco. Teraz nie mogę tak wysoko podnieść nogi. :D
    Rozstępy na początku są czerwone, lekko wklęsłe, takie pęknięcie, które z czasem się zabliźnia i robi się srebrne. Żyły to żyły, ja jestem jak mapa rzek właściwie od początku ciązy...

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie miałam żadnych czerwonych tylko od razu takie białe i się zrobiły tak powyżej bioder, nie są jakieś duże ale jednak są takie paseczki :/

Zielarka ja mam dni większej aktywności i dni mniejszej aktywności. Ginekolog powiedział, że to normalne. Potwierdził to o czym tutaj była mowa, że dziecko inaczej się ułożyło, że ma jeszcze sporo miejsca i że tak jak my .. też raz bardziej jesteśmy aktywni raz mniej.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy pogoda może mieć wpływ na maleństwo, odkąd jest deszczowo mała jakby się zakopała w pieleszach :D

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:

Mam tak samo, po bokach bardzo widoczne zyly. tez myslalam ze to rozstępy no ale chyba tto nie to.

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, ja też czuję,że od dwóch dni ruchy mojego dziecka są słabsze, ale może to normalne, już chyba trzy osoby o tym dzisiaj wspomniały, że też tak mają... Na pewno nasze dzieci zbierają siły i jutro zostaniemy skopane ;p

Wysłany: 3 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to tak zwane pajączki? pękające naczynka? Albo skóra się naciąga to i żyły bardziej są widoczne. Ja tam się nie znam, zawsze możecie podpatrzeć w internecie jak rozstępy wyglądają. Oczywiście pokazane są bardzo zaawansowane rozstępy, które mogą przerazić.
    Mój synek dzisiaj bardzo jest aktywny, kopie aż brzuch skacze :)

Ewelina88 i jak filmy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:05

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam sieć żył, na bokach brzuszka najwięcej.
    OBjawem rozstępów jest swędzenie skóry, więc ja wtedy obsesyjnie smaruję się mazidłami i delikatnie masuję, póki co nie mam. :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze nie mam ale skóra na brzuchu jest napięta, najbardziej w okolicach pępka...też się smaruję, dwa razy dziennie, zobaczymy co to da. W pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, ale miałam maleńki brzuszek do tego zupełnie innego kształtu niż teraz.

Zalałam właśnie moje dziecko zupa grzybową, ciekawe czy się ruszy bardziej :D Kopnęła przed chwilą dwa razy, tak delikatnie, jakby mówiła: jestem, jestem, matka daj mi spokój :D

FITop1.png
  • Starająca się Debiutantka

Wysłany: 3 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się pochwalić, że tydzień temu dowiedzieliśmy się o płci naszego skarbeczka. Będzie dziewczynka.

Gwiazdeczka27, Agus89, Ag..., szpilka, MonikaDM, nix, lwuska55592, Kawa, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

zi13yx8ded8rr8oj.png

Według USG Ciąża młodsza o tydzień.
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    isabelle ja to myślałam, że położna może przychodzić przed porodem właśnie na NFZ jak i po porodzie też przychodzi za darmo, tylko trzeba zgłosić, że się chce. Może te 100 zł to taka zaliczka na poczet zapisu, którą zwracają ? A może mają takie zasady a nie inne.

Część opłaty związana jest z udziałem tatusia w kursie, ponieważ to nie podlega refundacji z NFZ, a część tak jak mówisz - to kaucja.

Ja jestem szczerze wykończona po dzisiejszym dniu pracy i męczącym powrocie do domu (awaria pociągu, długie oczekiwanie na dworcu) Mam ambitny plan pracować do końca września, a coraz bardziej mam dość :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:36

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 3 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie widzę aby dzisiaj był program z Kossakowskim... myślałam, że będzie na TVN

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    kurcze nie widzę aby dzisiaj był program z Kossakowskim... myślałam, że będzie na TVN

22.00 na ttv

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 3 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo dzięki!!! nie mogę tego przegapić :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mi dzisiaj mówiła, że najlepsze metody na rozruszanie dzieciaka to szklanka zimnej wody oraz siedzenie z głową miedzy nagami. Może spróbujcie:) Mój mały reaguje także za każdym razem jak położę coś na brzuch np: laptopa (chociaż wiem, wiem nie powinnam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:18

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ