*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelinko zgłoś się do chirurga twarzo-szczękowego albo stomatologa skroniowo-żuchwowego, pewnie Ci zaleci płynną/lekka diete, machanoterapie, lub dostaniesz takie hm jak to się nazywało....nie proteze.. aa wiem szynę relaksacyjną którą zdejmujesz i wkładasz kiedy chcesz, (najczęściej stosuje się ją na noc)
Mam nadzieję że nieco pomogłam
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po czym poznać rozstępy? W sensie kiedy zaczną się robić to od razu są takie czerwone kreski?
Zauważyłam po bokach brzucha mocno widoczne żyły. Całą sieć żył.
A i brzuch faktycznie szybko zaczął teraz rosnąć. Kiedyś ubierałam skarpetki na stojąco. Teraz nie mogę tak wysoko podnieść nogi. -
Agus89 wrote:Dziewczyny po czym poznać rozstępy? W sensie kiedy zaczną się robić to od razu są takie czerwone kreski?
A i brzuch faktycznie szybko zaczął teraz rosnąć. Kiedyś ubierałam skarpetki na stojąco. Teraz nie mogę tak wysoko podnieść nogi.
-
a ja nie miałam żadnych czerwonych tylko od razu takie białe i się zrobiły tak powyżej bioder, nie są jakieś duże ale jednak są takie paseczki
Zielarka ja mam dni większej aktywności i dni mniejszej aktywności. Ginekolog powiedział, że to normalne. Potwierdził to o czym tutaj była mowa, że dziecko inaczej się ułożyło, że ma jeszcze sporo miejsca i że tak jak my .. też raz bardziej jesteśmy aktywni raz mniej. -
Agus89 wrote:Dziewczyny po czym poznać rozstępy? W sensie kiedy zaczną się robić to od razu są takie czerwone kreski?
A i brzuch faktycznie szybko zaczął teraz rosnąć. Kiedyś ubierałam skarpetki na stojąco. Teraz nie mogę tak wysoko podnieść nogi.
Mam tak samo, po bokach bardzo widoczne zyly. tez myslalam ze to rozstępy no ale chyba tto nie to.Agus89 lubi tę wiadomość
-
może to tak zwane pajączki? pękające naczynka? Albo skóra się naciąga to i żyły bardziej są widoczne. Ja tam się nie znam, zawsze możecie podpatrzeć w internecie jak rozstępy wyglądają. Oczywiście pokazane są bardzo zaawansowane rozstępy, które mogą przerazić.
Mój synek dzisiaj bardzo jest aktywny, kopie aż brzuch skacze
Ewelina88 i jak filmy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:05
-
nick nieaktualny
-
Też jeszcze nie mam ale skóra na brzuchu jest napięta, najbardziej w okolicach pępka...też się smaruję, dwa razy dziennie, zobaczymy co to da. W pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, ale miałam maleńki brzuszek do tego zupełnie innego kształtu niż teraz.
Zalałam właśnie moje dziecko zupa grzybową, ciekawe czy się ruszy bardziejKopnęła przed chwilą dwa razy, tak delikatnie, jakby mówiła: jestem, jestem, matka daj mi spokój
-
Dziewczyny chciałabym się pochwalić, że tydzień temu dowiedzieliśmy się o płci naszego skarbeczka. Będzie dziewczynka.
Gwiazdeczka27, Agus89, Ag..., szpilka, MonikaDM, nix, lwuska55592, Kawa, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:isabelle ja to myślałam, że położna może przychodzić przed porodem właśnie na NFZ jak i po porodzie też przychodzi za darmo, tylko trzeba zgłosić, że się chce. Może te 100 zł to taka zaliczka na poczet zapisu, którą zwracają ? A może mają takie zasady a nie inne.
Część opłaty związana jest z udziałem tatusia w kursie, ponieważ to nie podlega refundacji z NFZ, a część tak jak mówisz - to kaucja.
Ja jestem szczerze wykończona po dzisiejszym dniu pracy i męczącym powrocie do domu (awaria pociągu, długie oczekiwanie na dworcu) Mam ambitny plan pracować do końca września, a coraz bardziej mam dość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:36
-
Położna mi dzisiaj mówiła, że najlepsze metody na rozruszanie dzieciaka to szklanka zimnej wody oraz siedzenie z głową miedzy nagami. Może spróbujcie:) Mój mały reaguje także za każdym razem jak położę coś na brzuch np: laptopa (chociaż wiem, wiem nie powinnam:)
-
nick nieaktualny