X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój brzusio wygląda tak: zdjęcie z wczoraj:
    bfd8c34216923f22med.jpg[/QUOTE]

MartaKD, Kawa, zielarka, Gwiazdeczka27, renia83, rastafanka, jonka91, M4DZI4, MonikaDM, Agus89, Ewelina88, nix, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq,mam podobny brzuch,moj mąż mówi,że robi się kwadratowy:)

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobne łóżeczko chcemy kupić, ciekawe czy się ten biały kolor nie brudzi mocno.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Podobne łóżeczko chcemy kupić, ciekawe czy się ten biały kolor nie brudzi mocno.
    Tzn,? u mnie ono już stoi jakiś czas...mam małą sypialnię, więc na nim leży teraz mnóstwo rzeczy, ale jakoś nie widzę, żeby coś się brudziło itp.
    ja miałam kupić turystyczne, bo mała sypialnia, ale jak już dostałam to wcisnęłam....hehehehe tylko jest BARDZO BARDZO CIĘŻKIE, sama nawet 1cm nie mogę przesunąć....

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no kurzy się pewnie tak samo jak inne,może tylko bardziej widać:) Ja nie będę przesuwać:) najpierw będzie stało w sypialni,a poźniej w pokoju dziecka.A turystyczne jakieś tanie tez kupimy,na wyjazdy.Ale to już na wiosne coś się pomyśli.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie porannie przed praca i trzymam kciuki za wizyty

nix lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mnie w nocy wczoraj tak skopał ze aż normalnie mówiłam mu uspokój się, a teraz jadę do gina bo mój bimbolek dalej twardnieje. Miłego dnia! Trzymam kciuki za wizyty i dam znać po swojej. Ale w sumie jadę tylko po receptę wiec pewnie nawet bez badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 08:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać Ag,ciekawe co Ci da na uspokojenie macicy.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś obudzili Panowie z pytaniem czy zrobię im kawe.. OSZZZ a zostawiłam im specjalnie drzwi otwarte i wszystko do kawy w kuchni na blacie..

Trzymam kciuki za Wasze wizyty! :* i czekam na wieści :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie śmiesznie to brzmi, uspokojenie macicy:D

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Ja juz w pracy, liczę na spokojny dzień i dużo odpoczynku:)

Powodzenia na wizytach. Ag a jak da Ci leki bez badania Ciebie, myślę, że powinien przynajmniej spojrzeć co się kręci w macicy i jak to twardnienie wygląda.

Co do kopania w nocy to ja nigdy nie czuje jak śpię. Moja lala chyba taka grzeczna. Przed snem czasami mam mocne kopniaki - wczoraj miałam i się uspokoiłam, bo myślałam, że coś mało kopie, ale żeby az przez to nie spać - to tak nie mam.

Kawa - jak długo panowie mają jeszcze pracować - kilka dni / tygodni- to od razu powiedz im, gdzie jest kawa, bo będa Cię wykorzystywali cały czas. A jak 1/2 dni to ewentualnie można się poświęcić i zrobić.

Miłego dnia

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki tak też zrobię! Sen dla ciężarnej jest ważny, szczególnie jak się w nocy figluje :P

Jeszcze ok 6 godzin i sobie pójdą.. :)

Malenq lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie! Noc miałam ciężką, najpierw znienawidzony sen E. a potem macica robiła już co chciała, twardniała jak tylko poleżałam dłużej na jednym boku. musiałam, wstać w środku nocy i wziąć leki, dopiero wtedy się uspokoiło. Beznadziejne to!

Pytanie mam: pisałam już, że nie będziemy kupowac łóżeczka dla maleństwa. Wczoraj usłyszałam, że położna która przyjdzie po porodzie, może stwarzać problemy, że nie ma łóżeczka. Ma do tego prawo? Mieszkamy w ładnym, starym domu, mamy duże mieszkanie, nie jesteśmy patologią, choć żyjemy po swojemu. Boję się jej negatywnej oceny i że to sprowadzi jakies kłopoty...

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co położnej? to ja mam pytanie: to jest przymus? aby położna przychodziła??
    a co ze szkołą rodzenia? wszystkie będziecie chodzić??? ja mam dość daleko do jakiejkolwiek szkoły i nie wiem czy będę dała radę, doświadczone mamy, proszę o poradę:)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SR nie jest obowiązkowa, z położna nie wiem, mąż rejestrował małą w przychodni po urodzeniu i potem przyszła położna.

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia nie będę chodzić właśnie przez to ze mam daleko.
    zielarka jak chcesz to zapytam o to mojej położnej jak do mnie przyjdzie tylko nie wiem kiedy;)

zielarka, Malenq lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko się zapisuję do internetowej szkoły rodzenia... Przez szew nie mam tylu możliwości żeby jeździć.

Ale damy radę :) Moja mama stwierdziła że kiedyś szkół nie było i urodziła nas dwie a z pierwszą moją siostrą jak miała 2 miesiące to pojechali 400 km nad morze do domków gdzie nie było wody!!! I dała radę :) Ech te czasy (to było 40 lat temu haha)

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Strasznie śmiesznie to brzmi, uspokojenie macicy:D
    jest wścieklizna macicy,to jest i uspokojenie chyba:)

Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Trzymam oczywiście kciuki za wizyty dzisiejsze, dajcie znać dziewczyny jak było

Ag powiedz, że bardzo się niepokoi, że np. szyjka się skraca , jak może niech sprawdzi ja przez USG

MonikaDM jak ciągle nie czujesz ruchów , to może idź na USG żeby się uspokoić, ja tak zrobiłam jak dwa dni nie czułam ( ale to ja)
    Najpierw jeszcze spróbuj tych metod jak. np. napicie się kakao, zjedzenie czegoś słodkiego, położenie się na lewym boku i odczekanie z 20 minut, potem przekręcenie się na pozycję pół leżącą no a w ostateczności tak jak wczoraj któraś z dziewczyn pisała może spróbuj wypić szklankę zimnej wody i głowa między nogi? Jak to się nie sprawdzi to idź na USG

Mananq fajne łóżeczko, co do brzucha to ja taki właśnie miałam w 12 tygodniu ciąży- szok.. nie wiem od czego to zależy , że jedne od razu mają takie wielkie bębenki a inne dopiero później...

Kawa zostawiaj robolom karteczki z informacjami, że np. "proszę pozwolić sobie zrobić kawę samemu- ja nadal śpię CICHO!!! "

Wiki mój synek też spokojny jest w nocy, jeszcze tak o 23 potrafi porządnie pobrykać sobie a jak ja idę spać to chyba i on też. W nocy jak sie przebudzę np. napić się wody, czy na siusiu to tak bardzo delikatnie czuje przez chwilę i potem znowu cisza ( czasami się boje, że leżąc na boku i tak go przygniatam) :/

Słuchajcie a co do wczorajszego programu z Kossakowskim, to wiedziałam, że nie da rady :P
    A! Nie wiem czy pamiętacie ale jakoś na początku ciąży opowiadałam o tym jak pojechałam na IP do szpitala Bielańskiego bo miałam dziwne plamienia i tam była taka su....a położna co zwlekała celowo z poinformowaniem lekarza, że jest już z 10 pacjentek które czekają na niego z różnymi dolegliwościami ( były tak biedne kobietki w zaawansowanych ciążach ze skurczami, jedna mało co tam nie urodziła chyba) i musiały czekać 5-6 godzin!!!! i wiecie co? WIECIE???? To była ta su... z wczorajszego nagrania odcinka z Kossakowskim!!! Ale ją z mężem przeklinaliśmy. Ona niby taki potulny głosik ma i taka spokojna a tak naprawdę taka wredna baba!!!
    No, wyrzuciłam to z siebie :)

Miłego dnia kobietki :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo miałam jakieś "dziwne wyrzuty sumienia....
    ale napradę ponad 100km w jedną stronę i to na późne popołudnie to nie dałabym rady na taką szkołę...
    a internetowa??? podoba mi się ten pomysł...

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ