X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell, w zapaleniu wyrostka CRP leci do góry jak szalone. Może robienie tego badania w chwilach wątpliwości będzie dla Ciebie takim "uspokajaczem" w chwilach paniki.

o14815nmahj2bgg1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek brzuchatki :)
    Wczoraj nic nie pisałam bo rano załatwiałam sprawy w mieście.Jak wróciłam to ogarnełam chatę a po 12stej położyłam się na drzemkę i tak prawie do 16stej sobie spałam :p Potem szybko obiad itp itd...
    Dziś wstałam w mega dobrym humorze bo jestem już pewna że to co czułam od jakiegoś czasu to ruchy maleństwa.Wczoraj póznym wieczorem a w zasadzie w nocy kuksańce były na tyle mocne że czułam je pod ręką! Super uczucie, buzia sama się śmieje :D A najlepsze że obudziłam małża ( bo już spał, koło północy) żeby też poczuł i mówię do niego czy chce poczuc kopniaki dzidziola bo się mocno wierci a on mi na to że nie można tam tej szafki postawic bo cośtam cośtam ! O mateńko se myślę chyba się nie dogadamy hihi, biedulek jeszcze żyje remontem choc skończyliśmy go 2 tyg temu :p
    Paulla powodzenia na wizycie :)
    a.loth dobrze że już po wszystkim i życzę szybkiego powrotu do domku!
    malenq śliczny brzusio :)
    Miłego dzionka wszystkim <3

jonka91, Gwiazdeczka27, renia83, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    :D dzieki dziewczyny :D

I tak mnie naszło z innej beczki: kupiłybyście perfumy o zapachu IKEA? :D ja zdecydowanie tak :D Zapach w ikei jest jedyny w swoim rodzaju, jest zapowiedzią przygody :D

Ja bym kupiła o zapachu nowego katalogu ikea :) polozną się nie martw, wydaje mi sie, ze to byłoby bezpodstawne, gdyby Cię źle zaopiniowała z powodu braku łóżeczka. Dziecko bedzie zadbane, szczęśliwe, niczego nie bedzie mu brakowało. Nie wchodzilabym w dyskusje typu "łóżeczko w drodze" tylko wyjaśniła, jakie zasady wychowania przyjęłaś.

Kawa, Gwiazdeczka27, zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Bell, w zapaleniu wyrostka CRP leci do góry jak szalone. Może robienie tego badania w chwilach wątpliwości będzie dla Ciebie takim "uspokajaczem" w chwilach paniki.

W takim razie oby moje CRP wyszło w normie dzisiaj!:)

A leukocyty nie idą do góry? Mam w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:58

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie książkę "Poród bez granic" - zaczynam zapoznawać się z tajnikami rodzicielstwa bliskości. Muszę wam powiedzieć, że tego typu lektury bardzo uspokajają i trzymają mnie w ryzach przed świrowaniem o różnych medycznych nieprawidłowościach mojej ciąży.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9848942dd007.jpg

zielarka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    W takim razie oby moje CRP wyszło w normie dzisiaj!:)

A leukocyty nie idą do góry? Mam w normie.

nie odbierz mnie źle, ale
    Czasem mam wrażenie że traktujesz nas jak lekarzy :P

Zapisz na kartce wsystkie pytania, obawy i zapytaj lekarza na wizycie, myślę że tam uzyskasz informacje fachowe, konkretne a nie domyślanie się "a może to to, a może tamto".

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, dla ciebie potwierdzenie moich przypuszczeń dotyczących pozostawiania ubranek w szpitalu

http://www.szpitalwolomin.pl/wazne-informacje.html

Dla dziecka (do pozostawienia w oddziale):
    - jedna koszulka
    - jeden bawełniany kaftanik
    - trzy pieluszki tetrowe
    - jedna bawełniana czapeczka
    - jedna para śpioszków
    - jedna para skarpetek
    - kocyk ? do zwrotu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:10

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua, dobrze że potwierdziłaś info na pewno się którejś przyda :)

Chociaż bardzo mnie zastanawia i dziwi "polityka" tego szpitala, rozmawiałam z kilkoma osobami i żadna się nie spotkała żeby zabierali ciuszki (mówię o szpitalach w mojej okolicy) dzieciaczki były po porodzie ubierane przy nich w ich ubranka :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy obudził mnie skurcz łydki, chyba brakuje mi magnezu. Co jakiś czas łykam magnez, ale chyba mało. Jakie dawki magnezu wy bierzecie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:20

• MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie.
    Jestem po wizycie u ginekologa i okazało się, że mam małą nadżerkę. Czytałam, ze takie rzeczy czasami się robią z niedoleczonych infekcji, ale u mnie nic takiego ie złapało od początku ciąży, więc nie wiem skąd to. No ale a razie kazała się nie przejmować.

Isabelle, ja magnez mam w końskiej dawce, bo 600 mg na dobę. W badaniach, które robiłam, wyszło mi że mam magnez poniżej dolnej granicy, poza tym napinała mi się macica, dlatego moja gin kazała brać.
    Wkurza mnie też, że od jakichś 3 dni prawie nie czuję dziecka ;/ Jakieś jedno "pyknięcie" w ciągu dnia się zdarzy, a poza tym cisza. Nie wiem, może taka ilość magnezu i na nie wpływa nad wyraz uspokajająco.

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem czy dopada mnie jakaś deprecha czy to hormony ale mam masakrę sama ze sobą :( jestem jakaś zdołowana, nic mi się nie chce i w ogóle ledwo po domu się snuję :( nic mnie nie cieszy :( co najwyżej wkur..... masakra :( help!!!

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

dvg2gj.jpg

Renia wybierz się na zakupy, pooglądaj ubranka dla niemowlaczków, akcesoria i wracając zahacz o dobrą cukiernię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:51

renia83, Paula44, Ewelina88, zielarka, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Jonka, dla ciebie potwierdzenie moich przypuszczeń dotyczących pozostawiania ubranek w szpitalu

http://www.szpitalwolomin.pl/wazne-informacje.html

Dla dziecka (do pozostawienia w oddziale):
    - jedna koszulka
    - jeden bawełniany kaftanik
    - trzy pieluszki tetrowe
    - jedna bawełniana czapeczka
    - jedna para śpioszków
    - jedna para skarpetek
    - kocyk ? do zwrotu

Dziękuję. Gdzieś czytałam, że w wołomińskim szpitalu istnieje zwyczaj zostawiania jednego zestawu ubranek na oddziale. Chodzi o to, że czasami kobiety trafiają do szpitala z "ulicy", bo poród zaczął się w innym miejscu jak dom, bez swojej torby i w tedy nie ma w co ubrać dzieciątka po porodzie, więc korzysta się z tych "szpitalnych" ubranek, które inni rodzice zostawili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:56

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• renia83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa może masz rację :) dzięki :)

Kawa lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się melduję z wielkim wkurw... posprzątałam mieszkanie i w trakcie porządków no tyle rzeczy się wydarzyło, że myślałam że oszaleje

1.korki padły
    2. mało co się nie wywróciłam bo mój mąż gadżeciarz kupił kiedyś zamiast dwóch głośników do komputera, to aż 4 na każdy kąt w pokoju i podczas odkurzania tak się potknęłam o kabel , że mało co do tragedii by doszło!
    3. deskę do prasowania nie wiem jakim cudem - kiedy ją składałam zaplątałam jej nóżki w pedał od rowerku treningowego i musiałam ułamać kawałek tej cholernej nogi!!!
    4. stłukłam talerz- wyleciał mi z rak kiedy chciałam go zapakować do zmywarki

Już niczego nie będę dotykała bo się boje o swoje i dziecka zdrowie...
    Też pomyślałam aby iść na zakupy dla lokatora w moim brzuchu ale boje się, że jeszcze coś mi się stanie

613970ys7jg1sagg.gif

Coś ania29 się nie odzywa, ciekawe co tam u niej słychać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 12:11

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie powinnyśmy się martwić brakiem albo zanikającymi ruchami dziecka w tym okresie ciąży. Mi lekarz powiedział, że może się tak zdarzyć i to całkowicie normalne - dziecko ma dużo miejsca jeszcze, może się ułożyć tak, że jego ruchy są słabiej odczuwane przez mamę. U mnie też słabo, muszę się wsłuchać i wyciszyć, żeby poczuć małą i wielokrotnie mam wątpliwości, czy to ona, czy może mój układ trawienny. Mam łożysko na przedniej ścianie, pewnie to też dodatkowa amortyzacja dla kopniaków. Staram się być spokojna.

Gwiazdeczka27, MKA84 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Już niczego nie będę dotykała bo się boje o swoje i dziecka zdrowie...
    Też pomyślałam aby iść na zakupy dla lokatora w moim brzuchu ale boje się, że jeszcze coś mi się stanie

613970ys7jg1sagg.gif

Zrób zakupy online, przynajmniej będzie pewność, że nic się nikomu nie stanie :)

renia83 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kiepski dzisiaj dzień, widzę. Ja wstałam w całkiem niezłym nastroju, a później z minuty na minutę było coraz marniej. Chyba skorzystam w porady i tez zjem jakieś słodkie ciastko ;)

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie chcę pożyczać i nie mam łóżeczka po córce. Wkurza mnie to, że obca osoba może się wtrącać :(
    Mąż mnie oświecił własnie, że ta położna jest obowiązkowa.
    Hej, ja pamiętam jak była u mnie położna, ale nie patrzyła na łózeczko. Pytała jak karmiony, czy śpi sam, czy z matka i obejrzała buzię, czy ma krosteczki i tyle.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ