X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Witam serdecznie! Noc miałam ciężką, najpierw znienawidzony sen E. a potem macica robiła już co chciała, twardniała jak tylko poleżałam dłużej na jednym boku. musiałam, wstać w środku nocy i wziąć leki, dopiero wtedy się uspokoiło. Beznadziejne to!

Pytanie mam: pisałam już, że nie będziemy kupowac łóżeczka dla maleństwa. Wczoraj usłyszałam, że położna która przyjdzie po porodzie, może stwarzać problemy, że nie ma łóżeczka. Ma do tego prawo? Mieszkamy w ładnym, starym domu, mamy duże mieszkanie, nie jesteśmy patologią, choć żyjemy po swojemu. Boję się jej negatywnej oceny i że to sprowadzi jakies kłopoty...
    pożycz łóżeczko od kogoś:) a nie masz po swojej starszej córce?zalezy na kogo się trafi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa jestes boska, ja wlasnie boleje ze nie dam rady na szkole rodzenia chodzic i tam siedziec, wymyslilam opieke poloznej w domu, ale Twoj pomysl bardziej mi sie podoba. ;-) daj namiary na ta szkole.

Malenq, Martaaa lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
    Znalazlam na szybko cos takiego

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprwzalam szyjkę w poniedziałek, miała ponad 5,5cm wiec gdzieś tam się nie schizuje póki co

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no tak, faktycznie już pamiętam. No ale tak czy siak może niech sprawdzi, czy się nie skraca? Jak już do niego pójdziesz to niech zbada dokładnie. No jestem ciekawa co Ci powie. Al;e nic Cię nie boli przy tym? A no spa i magnez nie pomagają nic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 09:15

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę pożyczać i nie mam łóżeczka po córce. Wkurza mnie to, że obca osoba może się wtrącać :(
    Mąż mnie oświecił własnie, że ta położna jest obowiązkowa.

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie boli, a on dziś nie przyjmuje wpadnie do kliniki tylko właśnie na chwile. Mówił przez tel wczoraj ze da mi leki, no ale może zbada- nie wiem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy od listopada.Mam nadzieję,że wszystko będzie ok i będę mogła wykonywać wszystkie ćwiczenia,bo najpierw lekarz daje pozwolenie.Idę do prywatnej szkoły,250zl się płaci,podobno ok.180zł się zwraca w różnych gadżetach.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie chcę pożyczać i nie mam łóżeczka po córce. Wkurza mnie to, że obca osoba może się wtrącać :(
    Mąż mnie oświecił własnie, że ta położna jest obowiązkowa.
    Tak,tak,przychodzą właśnie z przychodni i własnie sprawdzają też warunki w domu.Moja siostra jest kuratorem,to mi kiedyś mówiła.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ale jeśli w twojej teorii rozicielsrwa bliskości jest spanie z dzieckiem to co jej do tego jakie ty zasady przyjmujesz. Chyba istotne jak się opiekujesz dzieckiem, zy nie jest zaniedbane a nie gdzie śpi.
    Bez sensu ze mogłaby mieć jakieś ale do braku łóżeczka. No ale fakt nie znam się na tym.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, brak łóżeczka to nie zaniedbanie, to nie jest kwestia pieniędzy, tego, że wydaliśmy becikowe na wódkę tylko decyzji, kierunku wychwania.

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jej powiesz,ze właśnie zamówiliście,że idzie już do Was:)tylko cholera,ona powie pewnie,że przyjdzie za pare dni.Ale może bedzie spoko i zrozumie jak jej wszystko wytłumaczysz.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz sobie rade wygadana jesteś:) jak przyjdzie jakas jedza to poproś o inna która nie jest zamknięta na różne teorie wychowania dzieci. Ciekawe czy wtedy będzie marudzić jak ja postraszysz.
    Pozatym twoja 1 cora będzie najlepszym dowodem na to ze dbasz o dom i dzieci.

zielarka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D dzieki dziewczyny :D

I tak mnie naszło z innej beczki: kupiłybyście perfumy o zapachu IKEA? :D ja zdecydowanie tak :D Zapach w ikei jest jedyny w swoim rodzaju, jest zapowiedzią przygody :D

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a są takie? kiedyś czytałam artykuł o dziwnych zapachach perfum:) np.starych książek.To było akurat lajtowe:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści z placu boju :-) Jestem po zabiegu, znieczulenie miałam podpajęczynówkowe, więc do 20 musiałam leżeć. Uczucie podczas samego zabiegu przedziwne, tak jakby przywiązano mi nitki do macicy i ciągnięto. Wciąż jestem pod kroplówką z fenoterolem, to już 22 h, a zapowiada się jeszcze na pół dnia tak wolno leci. Wczoraj się trochę wystraszyłam, bo poleciało trochę wodnistej bardzo wydzieliny. Plamienie też było, ale to normalne. Właśnie przed chwilą miałam kontrolę usg i wszystko jest dobrze - szyjka ma oszałamiającą długość 34 mm :-) Być może jutro do domu!

Życzę wszystkim udanych wizyt.

Malenq, renia83, zielarka, jonka91, rastafanka, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Kawa, isabelle, polaola, Agus89, Ewelina88, szpilka, lwuska55592, nix, Martaaa lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Dziś będę was podczytywać, ale mało się udzielać, bo mam podły humor...

Miłego dnia...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • belldandy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj za sugestia Ag. zrobie CRP i pojde do gina. wg wszystkich to nerwobole. 4 lata temu mualam tak samo, tydzien w szpitalu , wyszlam bolalo nadal i przeszlo dopiero po lekach na nerwice... przez te lata bylo ok bo bralam leki, ale miesiac przed ciaza odstawilam a bol wrocol po rozmowie z narzeczonym , ze slub za 3 tyg a tyle roboty, ze die nie wyrobie... zauwazylam, ze jak sie wczoraj zajelam urzadzaniem naszego.pokoju to ani razu nie zaklulo....

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. loth...... zdrówka skarbie i oby szybciej do domku....dobrze, że jest juz dobrze i że będzie coraz lepiej zobaczysz...ale leżenia pod kroplówką współczuję:(
    Bella no to marsz, lekarz czeka!!

• belldandy Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzono u mnie 4 lata temu nerwice z objawami somatycznymi. Standardowo dotyka ona boli serca etc. u mnie objawia sie kluciem w okolicy wyrostka, gdyz od malego mam na tym punkcie fobie. Trudno to wyjaśnić, ale najbardziej boje sie tego i to mnie dopada. Rodzina o tym wie i nie wierzy w moje bóle, ale ja jako osoba chora patrzę na to inaczej . Uważam, ze lekarze sie myła i nie umieją mnie zdiagnozować prawidłowo. Szukam rzadkich przypadków tej choroby z niestandardowymi objawami i czuje ze to o mnie, ze to mi dolega. Wyglada to tak, jakbym robiła za wszelka cenę wszystko, aby udowodnić, ze mam ten atak, a może faktycznie jest tak, ze to główna u mnie wywołuje objawy... Strasznie meczy mnie ta nerwica... Tylko jak sie tego pozbyć? Zawsze przechodziło po lekach... Ale teraz jestem w ciazy i brać nie mogę.

Ze mną leżała dziewczyna, która wymiotowała i traciła przytomność z nerwów, a tez myśleli ze to coś neurologiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:08

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ