X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

O matko, jak do 15:40 nie zeświruję, to będzie cud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czuje się jak przed ...hmmm...mam taki lęk...no nie da się tego porównać do czegoś...wiem, jak przed prenatalnymi!!!!

Wspierajcie mnie proszę duchowo modlitwą. Mąż spokojny. Jak ja mu zazdroszczę!

Wkroczyliśmy w 20 tydzień! Półmetek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 12:31

marrtka lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka no to nie za ciekawie ja dzisiaj jakoś leniwie ale obiad prawie zrobiony czekam za M do pracy pojedzie i na grzyby się wybieram:)
    A tak z innej beczki czy któraś z Was kupiła wózek marki Tutek Grander? mam zamiar go zakupić i chciałabym poznać opinie na jego temat.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ta małpka przypomina mi Gigglis z Happy Three Friends :D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    dziewczyny nie wiem czy dopada mnie jakaś deprecha czy to hormony ale mam masakrę sama ze sobą :( jestem jakaś zdołowana, nic mi się nie chce i w ogóle ledwo po domu się snuję :( nic mnie nie cieszy :( co najwyżej wkur..... masakra :( help!!!

Reniu czuję z Toba dziwną więź, (może przez to, że mamy dzieci w tym samym wieku, podobny wiek i poglądy) dlatego bardzo mnie martwią Twoje wpisy od kilku dni. Nie piszesz co Cię cieszy tylko że jesteś codziennie zła i smutna. Spróbuj się zastanowić dlaczego tak teraz masz? Żeby to się nie przerodziło w prawdziwa depresję. Pamiętaj, że masz już dziewczynkę dużą i czekasz na małego synka. Są oni całym Twoim światem i bezgranicznie Cie potrzebują, zwłaszcza teraz dla córki zmieni się cały świat, a synek będzie potrzebował Twojej obecności i oddania przez najbliższe pół roku co najmniej kiedy nei odkryje,że ma jeszcze siostrę i tatę.

A z mężem wszystko dobrze?

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Chyba nie powinnyśmy się martwić brakiem albo zanikającymi ruchami dziecka w tym okresie ciąży. Mi lekarz powiedział, że może się tak zdarzyć i to całkowicie normalne - dziecko ma dużo miejsca jeszcze, może się ułożyć tak, że jego ruchy są słabiej odczuwane przez mamę. U mnie też słabo, muszę się wsłuchać i wyciszyć, żeby poczuć małą i wielokrotnie mam wątpliwości, czy to ona, czy może mój układ trawienny. Mam łożysko na przedniej ścianie, pewnie to też dodatkowa amortyzacja dla kopniaków. Staram się być spokojna.
    Tez czuję zaniki ruchów, ale widzę że nie jestem sama. Któraś z dziewczyn pisała na forum że trzeba od rana liczyć ruchy i zapisywac przy dziesiątym, o której było to godzinie. Jak jest 10 co najmniej to jest ok. Może takie dzienniki wprowadzimy i będziemy pisały, która naliczy codziennie 10 ruchów. Może być też tak, że jednego dnia się dzidzius przekręci i bardzo to czujemy, a drugiego dnia mu będzie wygodnie i tylko lekkie drgania będą bo nie będzie sie wiercił.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    gwiazdeczka no to nie za ciekawie ja dzisiaj jakoś leniwie ale obiad prawie zrobiony czekam za M do pracy pojedzie i na grzyby się wybieram:)
    A tak z innej beczki czy któraś z Was kupiła wózek marki Tutek Grander? mam zamiar go zakupić i chciałabym poznać opinie na jego temat.

Oglądałam Tutka Grandera w sklepie, dużo lepiej się prezentuje na zdjęciach niż w rzeczywistości. Jest co prawda lżejszy np. do jedo fyn, ale wykonany z gorszych materiałów i stelaż nie składa się do małych rozmiarów. Wszystko jednak zależy od tego, jaki masz budżet - nam sprzedawca powiedział, że jeśli chcemy wydać na wózek z fotelikiem do 2 tys. zł to są lepsze modele.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że Wiki takie zapisywanie ilości ruchów robi się po 25, czy 28 tygodniu ciąży... więc nie ma sensu teraz liczyć ruchów kiedy to dziecko ma jeszcze naprawdę dużo miejsca

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Tez czuję zaniki ruchów, ale widzę że nie jestem sama. Któraś z dziewczyn pisała na forum że trzeba od rana liczyć ruchy i zapisywac przy dziesiątym, o której było to godzinie. Jak jest 10 co najmniej to jest ok. Może takie dzienniki wprowadzimy i będziemy pisały, która naliczy codziennie 10 ruchów. Może być też tak, że jednego dnia się dzidzius przekręci i bardzo to czujemy, a drugiego dnia mu będzie wygodnie i tylko lekkie drgania będą bo nie będzie sie wiercił.

Wiki, nie za wcześnie na liczenie ruchów? Słyszałam, że lakarze zalecają to na dalszych etapach ciąży, bliżej 30 tyg.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że ma to sens dopiero po 28 tc

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na grudniówki zobaczyć co tam słychać i ta Karolaa urodziła już! Teraz maluch walczy o życie. Mam nadzieję że wszystko u Nich będzie ok!

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Weszłam na grudniówki zobaczyć co tam słychać i ta Karolaa urodziła już! Teraz maluch walczy o życie. Mam nadzieję że wszystko u Nich będzie ok!

Zmroziła mnie ta informacja, bo kibicuję Karoli od początku, byłyśmy razem na ovu, to była ogromna radość jak jej się udało zajść w tę ciążę. Trzymam mocno kciuki, żeby maluszek rósł zdrowo i dał radę, bo jego rodzice bardzo na pewno tego pragną.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ale badziewny dzień :( Obudziłam się z bólem głowy, pospałam do 10 i nie przeszło. Wypiję kawę, a pewnie i tak pójdę znowu spać. Wczoraj wpadłam na chwilę do Reserved i kupiłam sobie sukienkę przecenioną ze 149 na 49zl. Jak się zmieszczę za 3 tyg to będzie na wesele.Jak nie to trudno.

Trzymam kciuki za wizyty i dzisiejsze połówkowe PAULI! :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Coś ania29 się nie odzywa, ciekawe co tam u niej słychać

gwiazdeczko u nas wszystko dobrze :*
    Ja również czuję różną intensywność ruchów, ale wcale się tym nie przejmuję. Maluszek ma sporo miejsca, zmienia swoje ułożenie, takie jego prawo :) Bywa że mało i słabo go czuję, ale wówczas jestem pewna, że kolejnego dnia, albo za 2 dni odezwie się silnym kopniakiem :)
    Kuzyn mnie nie tak dawno spotkał i stwierdził, że co mnie widzi to jestem uśmiechnięta i zadowolona. Taka prawda, że o ile coś/ktoś mnie nie zdenerwuje, to czuję się fantastycznie :)
    Skurczów nie mam i całe szczęście, bo lubię chodzić tam gdzie mnie nogi poniosą. Zwłaszcza że mieszkam w malowniczo położonym mieście i zawsze lubiłam zejść na piechotę do centrum przy sprzyjającej pogodzie :)
    Pojawiła się u mnie siara, ale minimalna ilość, zauważalna tylko po wewnętrznej stronie miseczki stanika. Może to i dobrze, że cyce szykują się do karmienia :)

Zrobiłam mojemu kompot ze śliwek, sobie soczek jabłkowo-marchewkowy a wczoraj dałam niesamowity popis robiąc ciasto drożdżowe ze śliwkami. Martwię się czy mi rozum wróci po porodzie ;) :D Ale i tak wyszło pyszne, więc polecam:
    http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/3333/mieciutki-placek-drozdzowy-ze-sliwkami-i-chrupiaca-kruszonka?AspxAutoDetectCookieSupport=1
    lepszego drożdżowego chyba nie jadłam :)

Aaaa... i zapisałam się do szkoły rodzenia. Jest za darmo, mam pod nosem, więc będę chodzić co tydzień przez 2 miesiące. Zapytałam się męża czy pójdzie ze mną, tak dla zasady, i oczywiście ryknął śmiechem ;) Wiedziałam, że jego takie atrakcje nie ciągną ;)
    Mam namiary na fajną położną, ale jeszcze się nie zebrałam w sobie, żeby przedzwonić. Pamiętajcie, że możecie wybrać położną z poza swojego regionu, jeśli macie kogoś poleconego :) Jak się nikogo nie wybierze, to pewnie dostaje się kogoś z przydziału i wtedy nie ma że nie pasuje ;)

Kurcze, no mogłabym zostać w takim stanie, serio. Szkoda że nie każda ciąża tak wygląda :)

Buziolki dla wszystkich brzuchatych :*

201501145565.png

Wysłany: 4 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czytałam, ale o tym że ma rozwarcie na 3 cm... nie chciała o tym tutaj pisać aby nikogo też nie stresować.. W dzisiejszych czasach są większe szanse na ratowanie takich dzieci ale... oj nie chce mówić nic więcej...
    Trzymam się za brzuch i teraz modle się aby wytrzymać do stycznia, żeby nasz synek też wytrzymał i było mu u mnie w środku dobrze.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja kuzynka urodziła dziecko w 25 tygodniu ciąży. Zuzia ważyła 620g i mierzyła 29cm. Dziś ma ponad 3 lata, więc wszystko jest możliwe w tych czasach. Trzymamy kciuki za wszystkie maluszki, te przedwcześnie urodzone i te czasowe, oraz za te, które dopiero się wybierają - nasze grudniowo-styczniowe :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:42

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 4 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - moja imienniczko!! Dobrze, że się odezwałaś , o już się martwiłam! Ciesze się, że wszystko u Ciebie w jak najlepszym porządku. Dziewczyny, które już kupiły kombinezony- jaki rozmiar mam kupić? 62? ( bo one chyba są mimo wszystko i tak większe niż typowy rozmiar 62..) Dzisiaj może w pepco coś jeszcze upoluję jeżeli nie wykupili mi ich...

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 4 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY- OBY DO STYCZNIA!!! MYŚLMY POZYTYWNIE!!!!

Ewelina88, renia83, nix lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ania - moja imienniczko!! Dobrze, że się odezwałaś , o już się martwiłam! Ciesze się, że wszystko u Ciebie w jak najlepszym porządku. Dziewczyny, które już kupiły kombinezony- jaki rozmiar mam kupić? 62? ( bo one chyba są mimo wszystko i tak większe niż typowy rozmiar 62..) Dzisiaj może w pepco coś jeszcze upoluję jeżeli nie wykupili mi ich...

Gwiazdeczko, jeśli będzie ci bardzo zależało na tym kombinezonie, a u Ciebie nie będzie - chętnie Ci kupię i wyślę, bo u mnie w Pepco wczoraj było ich bardzo dużo we wszystkich kolorach: kremowym, różowym i niebieskim. Ja się na niego na razie nie decyduję, bo mam dostać od koleżanki.

Martins lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 4 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle oj bardzo chętnie. Dzisiaj dam Ci znać, bo jak mąż wróci z pracy to wybierzemy się do tego sklepu. Bardzo Ci dziękuję za ta propozycję :)
    A powiedz mi jak tak patrzyłaś na te kombinezony to jakościowo są dobre?

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ