X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam śliczny kombinezon w C&A, ale niestety został tylko rozmiar 56 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/odziez-dla-noworodka/kombinezony-dla-niemowlat/kombinezon-128425-1.html

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    isabelle oj bardzo chętnie. Dzisiaj dam Ci znać, bo jak mąż wróci z pracy to wybierzemy się do tego sklepu. Bardzo Ci dziękuję za ta propozycję :)
    A powiedz mi jak tak patrzyłaś na te kombinezony to jakościowo są dobre?

Trudno powiedzieć, są na pewno ciepłe, ale ten wierzchni materiał sprawia wrażenie sztucznego.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny, które już kupiły kombinezony- jaki rozmiar mam kupić? 62? ( bo one chyba są mimo wszystko i tak większe niż typowy rozmiar 62..) Dzisiaj może w pepco coś jeszcze upoluję jeżeli nie wykupili mi ich...

Moja mama wzięła 62 kremowy, niestety nie potrafię ocenić, bo na żywo nie widziałam.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Isabelle jak by nie było tych kombinezonów u mnie to pozwolę sobie zaprosić Cię do przyjaciółek i podam Ci adres , gdyby nadal była aktualna Twoja propozycja a kombinezony u Ciebie w sklepie na stanie oki?
    Kurcze zastanawiam się nad tym czy aby nie odpocząć od forum. Z Wami jest super ale kurde przerażają mnie i stresują takie niemiłe i tragiczne zdarzenia u innych kobiet. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 13:47

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Moja mama wzięła 62 kremowy, niestety nie potrafię ocenić, bo na żywo nie widziałam.

Też bym wzięła 62 albo nawet 68, bo przecież nie zakłada się kombinezonu na samego pampersa, ale na całe ubranko. Przy większym bobasie może być więc na styk.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Isabelle jak by nie było tych kombinezonów u mnie to pozwolę sobie zaprosić Cię do przyjaciółek i podam Ci adres , gdyby nadal była aktualna Twoja propozycja a kombinezony u Ciebie w sklepie na stanie oki?

Jasne! :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Kurcze zastanawiam się nad tym czy aby nie odpocząć od forum. Z Wami jest super ale kurde przerażają mnie i stresują takie niemiłe i tragiczne zdarzenia u innych kobiet. :(
    Jeśli to ma Ci pomóc... :) Takie historie się zdarzają, ale nie warto patrzeć na swoją ciążę pod kątem takich przypadków. Zdecydowanie polecam nastawić się pozytywnie. Ja takie informacje odcinam grubą linią.

A ja bym kombinezonu nie brała większego jak 62. Przecież to nie jest to samo co rozmiar body, nie będzie tak dopasowane. Tym bardziej że rodzimy w styczniu, niektóre pod koniec stycznia, więc nie posłuży więcej jak 2 miesiące. Na wiosnę chyba lepiej poszukać czegoś lżejszego :)

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym nie brała większego kombinezonu niż 62, w 68 dzidziol się może "zatopic" i mieć luzy przez co chłód się może dostać do środka.. :)

Ten z pepco wg mnie jest porządny i cieplutki, w sam raz na zimę:)

Wysłany: 4 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach dzisiaj przywiózł mi kurier resztę ubranek zamówionych przez neta :) Piękne żywe kolory- chwale się :) dodali też dwa śliniaczki gratis

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94f2ef4e2489.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fa2febc795e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fd2f9acdc3e.jpg

i faktycznie rozmiar, rozmiarowi nie równy, bo teraz przyszły ciuszki w rozmiarze 62, ale np. kaftaniki są praktycznie takie same jak te 56 ( może odrobinę dłuższe rękawki mają.

Poprawił mi się humor po dzisiejszych ekscesach i nerwach. Idę lepić pierogi :P

A.. i poznajcie moją kochaną Kicię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 14:50

Ewelina88, rastafanka, MartaKD, MonikaDM, Kawa, Chanela, jonka91, M4DZI4, Maud11, Becia81 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!
    Ale dziwnego uczucia właśnie doświadczyłam. Mała zawsze rusza się po lewej stronie lub na środku. Raz wyżej, raz niżej. A teraz ok 20 razy co parę sekund czułam po prawej stronie na dole takie delikatne ruchy. Myślicie, że może to być czkawka?
    Co do waszych zmartwień dotyczących ruchów, też moje maleństwo na początku potrafiło buszować a potem 3 dni cisza. Obecnie od kilku dniu czuję ją co godzinę lub nawet częściej. Więc nie ma co się martwić.

Kawa dzięki za pomoc. Będę chyba musiała się zarejestrować do takiego lekarza, ale nie wiem czy ma być skierowanie? Jeżeli prywatnie to chyba nie. Niestety szczena ciągle boli.

Gwiazdeczka obejrzałam filmy, teraz się nudzę i chyba kolejnych poszukam. :)

Bell ja przed ciążą miałam bóle sercowe, zawroty w głowie, nawet karetka u mnie była bo myślałam, że mam zawał. Lekarz zlecił badania bo podejrzewał nerwicę lekową, ale w między czasie dowiedziałam się o ciąży i ataki się skończyły. Może ze 2 razy miałam wrażenie ucisku w klatce. I pewnie gdyby nie to, że teraz wszystkie moje zmartwienia i lęki skupiają się w okół ciąży ataki miałabym często. I doskonale Cię rozumiem, bo jak już coś poczujesz nie da się tak po prostu o tym nie myśleć. Wręcz przeciwnie. Bardzo współczuje. Najlepiej pogadać z lekarzem. Są różne ziołowe tabletki na wyciszenie, które można brać w ciąży. Może pomogą.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wizytę.

Stan przedzawałowy.

Boże, spraw aby nasze dziecko było zdrowe.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula spokojnie! Myśl pozytywnie a nie kracz! Trzymam razem z Gabrysieńką mocno kciuki!! :*

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystko będzie dobrze.....My również 3mamy kciuki:)

Wysłany: 4 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja trzymam mocno! Daj znać po wizycie! Będzie dobrze- musi być

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wroiclam do domu. Mialam USG, szyjka ma 4,13 cm wiec troche sie skrocila ( aczkolwiek na badaniu 13.08 miala tez 4cm a w pon 1.09 5,5cm wiec nie wiem jak to mierzone)
    mam tabletki 2x0,5( max 2x2 wiec mam zapas- podobno lek moze byc stosowany przewlekle w ciazy tak mnie zapewnil lekarz) Nitrendypina EGIS- tymczasem ulotka jest przerazająca, pisze,ze powoduje wady rozwojowe u plodu i wogole no i nie wiem czy brac to cholerstwo ale brzuch twardnieje wiec chyba wezme.
    W pon mam zadzwonic zeby powiedziec jak sytuacja, czy sie poprawilo i wtedy mi powie czy mam przyjechac 10.09 na wizyte bo mowi ze nie wyklucza szpitala wowczas.
    Noo i nakaz lezakowania, wiec zaległam w łozku.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. na każdej ulotce zawsze piszą takie rzeczy! Jak lekarz kazał to bierz! I leżeć grzecznie w łóżku i będzie wszystko ok. Kurde teraz to ja się zastanawiam nad tym twardnieniem ale za cholerę nie wiem czy mam czy nie. Czasem brzuch jest twardszy ale to wieczorem i sama już nie wiem. Muszę w poniedziałek ginkę przycisną aby mi dokładnie to opisała.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:20

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ok wroiclam do domu. Mialam USG, szyjka ma 4,13 cm wiec troche sie skrocila ( aczkolwiek na badaniu 13.08 miala tez 4cm a w pon 1.09 5,5cm wiec nie wiem jak to mierzone)
    mam tabletki 2x0,5( max 2x2 wiec mam zapas- podobno lek moze byc stosowany przewlekle w ciazy tak mnie zapewnil lekarz) Nitrendypina EGIS- tymczasem ulotka jest przerazająca, pisze,ze powoduje wady rozwojowe u plodu i wogole no i nie wiem czy brac to cholerstwo ale brzuch twardnieje wiec chyba wezme.
    W pon mam zadzwonic zeby powiedziec jak sytuacja, czy sie poprawilo i wtedy mi powie czy mam przyjechac 10.09 na wizyte bo mowi ze nie wyklucza szpitala wowczas.
    Noo i nakaz lezakowania, wiec zaległam w łozku.

Ag, dlaczego tak często masz badaną szyjkę? Miałaś jakiś problem z nią na początku ciąży?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag, dlaczego tak często masz badaną szyjkę? Miałaś jakiś problem z nią na początku ciąży?

Nie, wlasciwie do 13.08 nie mialam badanej wogole. 13.08 zadzwonilam do gina bo mialam twardniejące skurcze, kazal przyjechac i zbadal mi szyjke jaka jest dlugosc. 1.09 mialam rutynową co 3tyg wizyte wiec sprawdzil szyje tez no a dzis to oczywiscie kontrolnie coz ta moja macica wyprawia i jaki jest wplyw tego na szyjke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 16:04

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że dużo na forum dziewczyn leżących lub polegujących. A ja mam zamiar minimum do końca października pracować. :P

zplX18SyZp.gif
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ