X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus wyobrażam sobie Twoj stres z samochodem. Pomysl, że tylko raz w życiu może Ci się coś takiego wydarzyć i limit już wyczerpałaś.

Ag, to dobra wiadomośc,że kaarolaa jest tak pozytywnie nastawiona. Myślę, że każda z nas ją wspiera. Proszę Cię Ty też myśl pozytywnie. Jesteś pod świetną opieką lekarską.

Agus89 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki zdarzyło mi się to już nie pierwszy raz, dlatego mnie to irytuje. Muszę opieprzyć mechanika. Innego sposobu nie ma na załatwienie sprawy.

Staram się zrelaksować. Na szczęście Ala rusza się w brzuchu i mnie tym pociesza. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle jeszcze raz bardzo ale to bardzo Ci dziękuję za dobre chęci, byłam w pepco i kupiłam ten kombinezon :) Miałam szczęście bo zostały tylko dwa w rozm. 62 :) uffff

Nie martw się Ag, wszystko jest u Ciebie mimo wszystko ok, szyjka i tak jest długa. Więcej odpoczywaj i oszczędzaj się - będzie dobrze

isabelle lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pocieszę Cię że miałam kiedyś podobną sytuację.. Jechałam z uczelni, autem które wiele przejechało (ojciec go brał na Niemcy, Danie Szwecje co dwa tygodnie) na progu zwalniającym wrzuciłam 1eczkę i sprzęgło "zostało" nam na dole, nie wróciło do góry.. Na dodatek było pod górkę i nie było obok parkingu-"szczęście" nieszczęśnika. Wszyscy oczywiście musieli mnie otrąbić i zwyzywać. Ale jak zobaczyli że taki chudzielec jak ja próbuje cisnąć samochód to ruszyli dupe i pomogli.. :P Na dodatek nie umiałam się do nikogo dodzwonić i w końcu padła mi bateria... tak więc wróciłam sobie na nogach :)

Za kilka dni będziesz się z tego śmiała :)

Agus89, renia83 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to miałaś stresa. :D Na pewno będę się z tego śmiała za dwa dni. :P Tylko mi nikt nie chciał pomóc no ale niestety taką mamy znieczulicę.
    Zjadłam parę łyżek nutelli i od razu mi lepiej. :D

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jadę na IP,cisnienie man 150 I brzuvh mi teardnieje co pare minut. Blagam trzymajcie kciuki!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    No to jadę na IP,cisnienie man 150 I brzuvh mi teardnieje co pare minut. Blagam trzymajcie kciuki!

Ag, wszystko będzie dobrze. Daj znać!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag napisz koniecznie jak coś się dowiesz!!! Trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 18:45

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag trzymamy!

dziewczynki lepiej mi :) dziękuję :) :*
    wspaniale że mamy to forum, bo zostawiamy tutaj przynajmniej połowę naszych ciążowych trosk i dawki hormonów których nasi mężowie niekoniecznie umieliby zrozumieć, a tak wygadamy się, wyżalimy się, doprowadzimy do porządku same we własnym gronie a panowie wracają z pracy i zastają uśmiech na naszych twarzach a nie smutek w oczach :)
    tak bynajmniej jest u mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 18:51

Malenq, Agus89, Gwiazdeczka27, Kawa, Silatan, Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Ag.....3maj się kochana i daj znać....MUSI być dobrze....

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag będzie dobrze. Trzymam kciuki.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Ag... daj znać jak wrócisz z IP. Musi być dobrze. Trzymam mocno kciuki , żeby wszystko wróciło do normy. Bardzo dobrze, że nie czekasz tylko działasz.
    Wszystkie jesteśmy z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 18:58

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag serduszkiem i myślami jesteśmy z Tobą :*

nix lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ag... wszystko będzie dobrze :*
    Styczniówki, tylko bez większych numerów, ja Was proszę.... Wszystkie ciąże mają być szczęśliwie donoszone do stycznia (ewentualnie końca grudnia)

Kawa to my mieliśmy podobną przygodę ale z autem dostawczym. Kupiliśmy samochód ok. 300km od naszego miasta i właśnie nim wracaliśmy. Tato jechał swoim autem, ale gdzieś nam zniknął z pola widzenia. Byliśmy już 80km od celu, gdy pedał sprzęgła się wcisnął. Pech chciał że stało się to w dużym mieście, w godzinach szczytu i na zakorkowanej ulicy. No i co tu robić? Mąż jakoś zjechał na pobliski pas zieleni, włączył awaryjne a ja w międzyczasie zaczęłam dzwonić po tatę żeby nas ratował :D Całe szczęście że pedał udało się odbić i ruszyliśmy dalej w drogę. Pierwsza nasza podróż tym autem a jakie emocje :D

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:21

Gwiazdeczka27, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystko będzie dobrze

a od przygód samochodowych to jestem mistrzem, ale oszczedzę Wam czytania, częśc i tak przez te prawie 800 stron już się gdzieś pojawiła:) przynajmniej już mnie to tak nie wnerwia, bo sie przyzwyczaiłam, no ale coz konsekwencja jeżdzenia starymi autami w moi przypadku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gina. Według USG 20+3 tc . Wszystko z nim ok, waży 365 gram. Mówiłam lekarzowi o objawach, sprawdził wszystko i powiedział, ze jest zastój w prawej nerce i możliwe, ze to od niego i jak nie będzie sie pogarszać to nie ma potrzeby iść do szpitala tylko leczenie zachowawcze No-spa itp. Jeśli sie nasili to na dwa dni na oddział pod kroplówki.

Prosiłam by sprawdził USG wyrostek i stwierdził, ze wyglada w porządku. Leukocyty mam w normie, CRP 0,22 . Jedyne co to lekko podwyższone mam neutrofile o 0,8 . Bóle nie sa uciążliwe, to lekkie klucza od czasu do czasu...

szpilka, Wiki81, nix, Ewelina88 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag....Kochana. . . Spokojnie. Postaraj się napisać nam jak juz wrócisz. Będzie dobrze.

Dziękuję za wsparcie, , modlitwę i trzymanie kciuków.
    Wizyta super. Pani dr baaardzo miła-taka ciepła. Do tego bardzo skrupulatna.

Sprawdziła u małego wszystko. Powiedziała, że jest śliczny, ma piękną główkę, śliczny profil. Wymierzyła go bardzo dokładnie - wszystko prawidłowe. Serduszko, mózg, twarz, kręgosłup, , brzuszek - układ pokarmowy i moczowo, kończyny, pepowina itd. Wszystkie parametry ok. Przepływy ok. Łożysko ściana przednia. Prawidłowe narządy męskie ;)
    No i tu się zatrzymam. Siusiak Szymusia zrobił furrorę! Podobno! Jest ogromny Haha! Wydruk zdjęć dostaliśmy do reki w gabinecie a reszta dokumentów w rejestracji była. No i tam inna pani - kompletując wszystko też mówi - ale ogromny siusiak! Mój mąż pekał z dumy ;)

Jesteśmy przeszczęśliwi!

zielarka, Malenq, isabelle, Kawa, Gwiazdeczka27, Agus89, Wiki81, Silatan, rastafanka, marrtka, renia83, jonka91, A.loth, Ewelina88, agnb6, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Jestem po wizycie u gina. Według USG 20+3 tc . Wszystko z nim ok, waży 365 gram. Mówiłam lekarzowi o objawach, sprawdził wszystko i powiedział, ze jest zastój w prawej nerce i możliwe, ze to od niego i jak nie będzie sie pogarszać to nie ma potrzeby iść do szpitala tylko leczenie zachowawcze No-spa itp. Jeśli sie nasili to na dwa dni na oddział pod kroplówki.

Prosiłam by sprawdził USG wyrostek i stwierdził, ze wyglada w porządku. Leukocyty mam w normie, CRP 0,22 . Jedyne co to lekko podwyższone mam neutrofile o 0,8 . Bóle nie sa uciążliwe, to lekkie klucza od czasu do czasu...
    Czyli jest dobrze, wiadomo, że lepiej jakby tego zastoju nie było, ale póki sie nie pogarsza nie jest żle, spróbuj więcej pić i częsciej robić siku i np jak jesteś w toalecie to odczekać minutę i jeszcze co nieco dosikać (miałam kiedyś zastój w lewej nerce)i jezeli masz piasek w moczu lub jakieś kryształki np szczawiany to spróbuj jeśc w diecie troche mniej produktów, które te szczawiany powodują (ale ni wykluczaj całkowicie, bo część zawiera ważne witainy i minerały)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja za namową Ag poszukałam tej jogi dla ciężarnych, a dziś wpadłam na Mozarta:
    http://www.youtube.com/watch?v=44yTDFgp9PU
    i podczas słuchania maluch był nadzwyczaj aktywny i to nie tylko kilka minut a praktycznie przez całą płytę! :)
    Położyłam się, puściłam music i total relax- a mały bum bum:D

MonikaDM lubi tę wiadomość

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ