WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:19

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja mam 8 kg na plusie i zauważyłam, że idzie mi ostatnio 1 kg co tydzień. Ale właśnie ja też nie wiem gdzie te kilogramy skoro tylko brzuch urósł i cycki. Bez problemu wchodzę w bluzki z przed ciąży tylko są bardzo opięte na brzuchu więc średnio to wygląda. Spodnie też ok, biodrówki da się zapiąć pod brzuchem i są ok. I raczej na żadną dietę nie dałabym rady przejść bo ja muszę codziennie zjeść coś słodkiego.

Selene lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafana łał masz juz naprawdę pokaźny brzuszek, a jaki okrąglutki.

selene olewaj te komenatrze jeśli sama wiesz że jesz zdrowo, co innego gdybyś się obżerała i usprawiedliwiała to ciążą to wtedy takie komenatrze mogą dać do myślenia. Ja wprawdzie przytyłam 6 kg ale chyba wszystko w brzuch poszło bo nigdzie indziej proporcje się nie zmieniły.

Selene lubi tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) witamy się w ten deszczowy dzień.
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :D
    My wczoraj mieliśmy wizytę i wszystko ok, mała waży ok. 400 g i bryka jak szalona, szyjka długa i zamknięta, więc nic tylko się cieszyć. Niestety młoda odwróciła się pleckami i dupką i nawet buźki nie zobaczyliśmy. Moja waga 3 kg na plusie.

Malenq, Ewelina88, M4DZI4, Gwiazdeczka27, Agus89 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczynki. :)
    Ale okropna pogoda. Ja chyba zaczynam się bardzo stresować jutrzejszym połówkowym bo wczoraj cały prawie wieczór ryczałam, nawet w pracy mi się zdarzyło. Dziś to samo. Wlazłabym pod kołdrę z wielką czekoladą i siedziałabym tam do stycznia, a mąż niech donosi czekoladę. :/

Wyluzuj! Gaba jest zdrowa!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:19

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam dziewczyny powiem, że z tym "tyciem" w ciąży to różnie. Ja np. nie szczędziłam sobie - McD, KFC, Pizza, słodycze i zero kg do przodu. Brzuch mam sporawy, ale zawsze miałam taki odstający - teraz jest pełniejszy. Czuję się cięższa.
    Teraz jestem na tzw. "diecie", a tak poważnie - po prostu nie przesadzam z tym niezdrowym jedzeniem i nawet staram się unikać sytuacji, które by mnie prowokowały do jedzenia fast-foodów i słodyczy. Waga stoi w miejscu - ale miałam 20kg nadwagę, więc się tym nie martwię. Wiem jednak, że z moją skłonnością do tycia już niedługo i u mnie zacznie się piąć w górę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Madziu śliczny ten Twój hotelik:)

Ja już po śniadanku, po II śniadanku i po misce owoców:)

A ja wagą zacznę się przejmować, gdy minie 6misięcy od porodu, a ja nie wrócę do wagi z przed ciąży....hehehe:-) a tak poważnie....na głoda nie ma rady...jak ssie to muszę jeść:) też staram się unikać sytuacji prowokujących mnie do zjedzenia czegoś "śmieciowego", ale czasami nie ma rady, jak jest ochota - to nie ma zmiłuj się i muszę heheheh

Miłego dzionka:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski,

Hm, dieta w ciązy - nawet o tym nie piszcie. Jest ok, no i każda mama wiec co jest dla niej i jej dziecka dobre. Żadna z nas nie je codziennie McDonalds i opyxha się groszkami, a że zachcianki sa i waga dopasowuje się do ciąży to normalne. Jestem na 100 % pewna, że każda zrzuci to w 2 miesiące po porodzie.

Ja kończę już rosół i sama zjadłam 2 miseczki.

Miłego dnia i gratuluję jeszcze raz wizyt.

Ewelina88, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Jak tam urlop minął? Wypoczęta?:)

A dziękuję trochę odpoczęłam :)

Dzisiaj:

Jesteś w 22 tygodniu ciąży
    (21 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 6 !!!
    Trymestr: 2

Jak ten czas leci...

Ale od rana strasznie boli mnie ucho:/ tak ciągnie jak obracam głowę, albo ziewam...
    nie wiem co z tym robić czy to groźne? Może samo przejdzie? Czy iść koniecznie do lekarza? Albo samemu jakieś kropelki zaaplikować?
    Któraś miała coś podobnego?

Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z wagą znowu jest tak że pizze 2xtygodniowo zawsze odhaczam, mcflurry też, codziennie przed snem duża chałwa żeby nieco waga skoczyła i NIC. narazie tylko 2,5kg+

Wszyscy się pytają czy sobie nie wymyśliłam że jestem w 6tym miesiącu bo nic nie widać-czasem mnie to cieszy-bo jestem "fit" ale czasem jest mi poprostu przykro...

polaola lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba istotne jest aby unikac właśnie takich sytuacji kiedy nie można się oprzeć. Ja gdybym codziennie chodziła do galerii to pewnie codziennie też zjadłabym coś z Maca lub KFC. A jak nie widać to i się nie chce. Chociaz wydaje mi się że ze wszytskicj fast foodów pizza (bez sosów) jest w miarę zdrowa, jak myślicie?

Czasem z mężem robimy takie domowe wrapy z mięsem i surówką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka-przecież sosy właśnie są najlepsze! :D Mmm te z da grasso np... aż mi ślinka pociekła..

• Melula Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję zrobić "fit" pizzę na niedzielę, na mące razowej - zobaczymy, jak wyjdzie :) sosy z reguły robię sama, choć do fit nie należą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:49

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Magdalenka-przecież sosy właśnie są najlepsze! :D Mmm te z da grasso np... aż mi ślinka pociekła..
    Własnie wiem że są najlepsze !!, zawsze nakładam ich baaardzo dużo. Ale wiem też że to one są najbardziej niezdrowe.

• Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Te są najlepsze... Mój mąż biały łyżką potrafi jeść. Ojj... Ale zjadłabym.:)

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Te są najlepsze... Mój mąż biały łyżką potrafi jeść. Ojj... Ale zjadłabym.:)
    Hah najgorsze jest to że zawsze je przynoszą przed pizzą! U nas jest walka o nie :D chociaż ostatnio wprowadzili nowy ostry sos na bazie jalapeno-też do dobieram zawsze :D

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w da grasso jeszcze nie jadłam muszę się wybrać. Miałyśmy się "forumowo" hamowac przed fast foodami a tutaj widzę dodatkowo się nakręcamy hehe

Ewelina88, Kawa, renia83 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah najgorsze jest to że zawsze je przynoszą przed pizzą! U nas jest walka o nie :D chociaż ostatnio wprowadzili nowy ostry sos na bazie jalapeno-też do dobieram zawsze :D
    Ooo... A ja nie wiedziałam bo zawsze zamawiamy pizze i standard to biały plus czerwony. Muszę następnym razem zapytać. :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Gratuluję wizyt. U nas to jest tak, że po badaniu u prowadzącego gina dostałam zalecenie, żeby dużo odpoczywać i leżeć, ponieważ coś z szyjką mu się nie podobało. Mam iść jeszcze do drugiego lekarza na dokładny pomiar czy aby się nie skraca i wybić sobie z głowy jakiekolwiek prace, odkurzanie i wycieczkę do rodziny do Białegostoku w październiku. Nie straszył mnie, ale zabronił wysiłkować. Myślę, że gdyby coś się działo bardzo niepokojącego to położyłby mnie do szpitala. W każdym razie kanał zamknięty tylko ta budowa. Już zdążyłam się zmartwić. No i praca magisterska chyba odjedzie w zapomnienie aż do czerwca. U nas opłata za przedłużenie terminu to 1200 złotych a niby państwowa uczelnia. Trochę się załamałam. I jeszcze jakby tego było mało to mąż ma problemy w pracy, a ja dostałam znowu mniejszą kasę z ZUS-u. Czuję się dzisiaj mocno do niczego. Z natury jestem ambitna a teraz czuję wstyd i że wszystko to moja wina. Nawet czekolada mi nie pomogła. Ot mam taki gorszy dzień.

‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ