WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia:) Kupiłam pościel jak do wózka i były dwie poszewki w zestawie,tanio bo za 40zł mam dwa komplety pościeli i wypełnienie.Kocyki tez będe miała.

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej ale smakowicie to wygląda a ja w trakcie robienia obiadu jestem dziś serwujemy udziec z zapiekanymi ziemniakami + sos czosnkowy i bukiet surówek

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupiłam tę butelkę tippee.Ogladałam dziś w Naturze butelki,itp.i zdecydowanie polecam kupowac na Allegro.
    Kawa,a jak córci dacie na imie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u fryza odświeżyć kolor,podciąć końcówki,kupiłam sobie nowy lakier do paznokci,cień do powiem i żel chłodzacy do nóg,bo chodzę na konutrnach jeszcze i wieczorem troche mnie nogi już pieką.Ale póki słoneczko to stópek nie zakryje:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zamówiłam tomiego z allegro(pisałam kilka postów wyżej) :P
    Będzie Adela ot po prababci :)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b95585533a0.jpg

a to my. ciemno było i z komórki, postaram się coś lepszego pstryknąć w weekend :)

Kawa, jonka91, zielarka, Gwiazdeczka27, Paula44, rastafanka, Agus89, M4DZI4, nix, szpilka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Marta zamówiłam tomiego z allegro(pisałam kilka postów wyżej) :P
    Będzie Adela ot po prababci :)
    no własnie piłam do Twojego postu:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    no własnie piłam do Twojego postu:)

Nie wiem jak u Ciebie cenowo Tomi wygląda ale u mnie ta butelka z rurką odpowietrzającą w środku ok 35-45zł jakoś tak, a z all 21zł-150ml, a te większe 260ml-16zł. Ale takie maluszki wypijają początkowo po ok 50ml więc nie ma sensu tej dużej brać :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam 150ml ale bez tej rurki za 9,99zl na Allegro, plus smoczek ortodontyczny, pojemiki na mleko mamy (jak będziemy z mężęm gdzieś wychodzić moja Mama będzie dokarmiac buteleczką),termometr do wanienki i krem na brodawki,bo mi gin kazał kupić,bo mnie bolą.razem za wszystko 50zł

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile pieluszek tetrowych/flanelowych zaleca się kupić?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A ile pieluszek tetrowych/flanelowych zaleca się kupić?
    Ja kupuję 15. Wydaje mi się, że wystarczy.

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamówiłam 150tke z tą rurką, mate do wanienki i tetry kolorowe za całość 60zł więc spoko :)
    Mam też Tommiego 260ml(nie jestem pewna, mam szafę zastawioną i nie mam jak sprawdzić) dwupak też antykolkowy ale bez tych rurek-były w promocji za 25zł w tesco :)

Tetrowych wzięłam 10 więcej nie biorę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:48

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kupię tez 10 chyba tetrowych i z 5 flanelowych.Jaka radość te zakupy na Allegro:)

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Hej dziewczyny!

No i praca magisterska chyba odjedzie w zapomnienie aż do czerwca. U nas opłata za przedłużenie terminu to 1200 złotych a niby państwowa uczelnia. Trochę się załamałam. I jeszcze jakby tego było mało to mąż ma problemy w pracy, a ja dostałam znowu mniejszą kasę z ZUS-u. Czuję się dzisiaj mocno do niczego. Z natury jestem ambitna a teraz czuję wstyd i że wszystko to moja wina. Nawet czekolada mi nie pomogła. Ot mam taki gorszy dzień.
    Silatan do co opłat to dziwna kwota na uczelni. Chyba że masz dużo przedmiotów niezaliczonych. Teraz przedmioty jak przenosisz na kolejny semestr to płacisz za punkty ECTS. Przekładając pracę musisz jeszcze raz zaliczać i zapłacić za seminarium . Wydaje mi się, że z dzieckiem będzie gorzej i trudniej. Może uda Ci się jednak zmobilizować. I obrona będzie teraz prostsza...

Co do ZUSu i wypłaty to nie wiem dlaczego mniejsza, może na zwolnieniu zabrakło informacji, że to ciązowe?
    Głowa do góry. Każda ma gorszy dzień,ale dasz radę. Wszystko musi sie ułożyć. Trzymam kciuki.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hah :) żeby mi się opłacało wchodzę na jednego sprzedawce i sprawdzam jego przedmioty zawsze znajdę kilka potrzebnych rzeczy i płacę raz za przesyłkę :P

co do flaneli to rozmawiałam z dwoma koleżankami, kupiły po 3-5 flaneli i nie korzystały z nich wcale. Ale zaś szwagierka początkowo dziecko trzymała w tetrze i na to flanela (bo pierwsze dziecko które urodziła pampersy odparzyły i blizna na biodrze została) więc przy drugim od początku wolała powyższy układ bo się bała że historia się powtórzy- minus tego jest taki że "jak się mały zlał to przemakał i wszystko było mokre, ciuszki, pościel.."

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na allegro zrobiłam wczoraj zakupy.
    Kupiłam dwa rożki, 10 tetrowych kolorowych pieluch, kocyk, skarpetusie, czapeczke, niedrapki, nożyczki, gruszke do noska, szczoteczke, gryzaczek, sliniak, pościel, artykuły pielęgnacyjne, a ze u tego samego sprzedawcy były tez jednorazowe majty poporodowe, podkłady na łóżko to tez wzięłam.
    Teraz oglądam wanienkaę i wagę.

Znalazła któreś z Was jakieś ładne wkłady/ posciel do wózka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:13

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Silatan do co opłat to dziwna kwota na uczelni. Chyba że masz dużo przedmiotów niezaliczonych. Teraz przedmioty jak przenosisz na kolejny semestr to płacisz za punkty ECTS. Przekładając pracę musisz jeszcze raz zaliczać i zapłacić za seminarium . Wydaje mi się, że z dzieckiem będzie gorzej i trudniej. Może uda Ci się jednak zmobilizować. I obrona będzie teraz prostsza...

Co do ZUSu i wypłaty to nie wiem dlaczego mniejsza, może na zwolnieniu zabrakło informacji, że to ciązowe?
    Głowa do góry. Każda ma gorszy dzień,ale dasz radę. Wszystko musi sie ułożyć. Trzymam kciuki.

Hej Wiki!

Też myślałam, że dam radę, ale lekarz kazał leżeć. Promotor jest tylko w jeden dzień na uczelni a punktów ECTS mam aż 1 za ten przedmiot wszystko inne zaliczone. Mam nadzieję, że w jakiś sposób dam radę. Mąż ma zawieźć pracę w kolejną środę i zobaczymy czy zaakceptuje. Ale bardzo ci dziękuję za dobre słowa. :-)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa właśnie wpadłam na http://allegro.pl/puszysty-becik-spiworek-otulaczek-z-weluru-i4573942350.html :D

Paula44 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa możesz mi coś więcej napisać na temat tych bodziaków w Pepco? Jakiej są jakości?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Kawa możesz mi coś więcej napisać na temat tych bodziaków w Pepco? Jakiej są jakości?

Jest duży wybór, jakościowo są bardzo fajne 100% bawełna (obecnie mają jaką promocję więcej za mniej) :
    28vdnbp.jpg 4,99
    15gbf43.jpg 2,99
    rmingp.jpg 4,99
    119owp2.jpg 7,99
    sauzk6.jpg 6,99 3-pak skarpetuś

Maud11, Ewelina88, Agus89, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ