*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jeśli któraś z Was oglądała na allegro komplety łóżeczko + materacyk + pościel (+ przewijak i inne bajery, w zaleznosci od konfiguracji) to polecam sprzedawcę amc_torun. Zamówiłam tam bielutkie łóżeczko z przewijaczkiem, pościelą + dodatkowym kompletem i są super.
Jeśli któraś z Was chciałaby jakieś zdjęcia realne pościeli, materacyka, czy przewijaka to z chęcią prześlę (łóżeczko niestety Mąż dał na razie w kartonie do piwnicy).
Ogólnie dużo rzeczy dla dziecka zamówiłam na allegro i mogę porobić zdjęcia (np. kombinezonik za 90zł, czapeczka z szaliczkiem za bodajże 40). -
Wiki81 wrote:Silatan do co opłat to dziwna kwota na uczelni. Chyba że masz dużo przedmiotów niezaliczonych. Teraz przedmioty jak przenosisz na kolejny semestr to płacisz za punkty ECTS. Przekładając pracę musisz jeszcze raz zaliczać i zapłacić za seminarium . Wydaje mi się, że z dzieckiem będzie gorzej i trudniej. Może uda Ci się jednak zmobilizować. I obrona będzie teraz prostsza...
Co do ZUSu i wypłaty to nie wiem dlaczego mniejsza, może na zwolnieniu zabrakło informacji, że to ciązowe?
Głowa do góry. Każda ma gorszy dzień,ale dasz radę. Wszystko musi sie ułożyć. Trzymam kciuki.
u mnie na uczelni płaci się za godzinę zajęć i tak oblicza się ile za kurs poprawkowy trzeba zapłacić, nie patrzą na ilość ECTS
-
Zjadłam te gofry i zmarło mi się na dobre dwie godziny. Pewnie mi cukier obniżyły
M4DZI4 bo do dobrych gofrów musi być gofrownica która ma dobrze ponad 1000w, moja ma 1300 i nigdy nie wyszły mi z niej zakalce a testowałam nie jedno ciasto
Ale oczywiście przepis podam :
na 6 gofrów.
szklanka mąki, szklanka mleka, jedno jajko, pół łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka oleju, 1/3 szklanki cukru. Wszystko razem mieszam poza białkiem. Białko ubijam osobno i później delikatnie dodaje do reszty
Terowych pieluszek też nie używałam i mam nadzieję tego nie robić.
Zazdroszczę Wam tego allegro. Ja zdążyłam na wakacjach kupić wszystkie potrzebne ciuszki na pierwsze tygodnie 56 i 62 bo te brytyjskie jak dla mnie są tragiczne. Mam nadzieję, że mi wystarczy na pierwsze 3 miesiąca
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Kawa dzięki. Faktycznie super wyglądają. A nie wiesz do kiedy ta promocja? Bo ja jutro mam wiedzieć czy płeć się potwierdzi a dziś coś unisex kupiłabym. Chociaż strasznie chcę dziewczynkę bo śliczne te rzeczy są.
-
kurcze a ja w pepco odnaleźć się jakoś nie mogę ;( ale na całe szczęście wyprawkę ubraniową zrobiła mi moja koleżanka przywożąc co chwila po reklamówce ciuchów. Niektóre również z lumpeksów ale nawet nie są zniszczone o to np dwa bodziaki z next http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0281ea9753fc.jpg
Ewelina88, Gwiazdeczka27, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina jak wczoraj byłam to myślę że jeszcze jakiś czas ta promocja będzie
one są poskładane w tych koszykach, nie na wieszakach
i fakt faktem dla dziewczynek jest dużo większy wybór
Luuknij sobie od razu na te kombinezony na zimę są naprawde świetne a tylko za 49,99Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:13
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was cały czas, i przy okazji zapisuję sobie linki, które zamieszczacie
A co do wyprawki, to po ile planujecie albo już macie sztuk ubranek? I też pytanie do doświadczonych mam, w jakiej ilości i jakie rodzaje ubranek zabrać ze sobą do szpitala ( torba szpitalna dla dziecka)
Ja już zgłupiałam i nie wiem czy mam kupować na bieżąco ubranka po urodzeniu się dziecka, bo nie wiem w sumie na ile tak naprawdę będzie starczało ubranek w danym rozmiarze, nie wiem też ile mniej więcej w praktyce zmienia się danego dnia ubranko ( wiadomo, dziecko ulewa, a to może zasiusiać ) -
nick nieaktualnyA dziewczyny już po porodach - odnośnie koszul do szpitala i na później - polecacie takie po prostu z kilkoma guziczkami do rozpięcia czy takie z "dziurami/otworami" na piersi?
O taka lepsza:
czy taka:
??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:19
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczka moje dziecko strasznie ulewało przez to , że jest alergikiem. Przez to też często był przebierany. Nie mam po nim na pierwsze 3 miesiące żadnego ubranka bo nie nadawały by się dla kolejnego dziecka z tak też kupiłam całą wyprawkę . Ile to już nie mam pojęcia bo przyszło z allegro i zapakowałam w worki próżniowe i tak leży. Będę prała wszystko w listopadzie to powiem
W ogóle to z ulewaniem u nas było tak, że dopiero po zdjęciach się skapnęłam, że moje biedne dziecko na każdym miał śliniak. Nie było opcji żeby leżał bez .Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaniafk wrote:Po porodzie polecam zwykły t-shirt . Miałam dwie koszule do szpitala i po powrocie ani jedna anie druga nie była mi potrzebna
Fakt faktem nie lubię koszul i muszę mieć gacie na nogach .
Też 100 razy bardziej wolę gacie. Ale w takim razie jak Ania karmiłaś w t-shircie?
Może to głupie pytanie ale kurde nie mam zielonego pojęcia
Pytam pod kątem leżenia później w szpitalu wspólnie z innymi mamami w pokoju i jak np. ktoś przychodzi do nich w odwiedziny to którędy tego cycka wyciągnąć...?
renia83 lubi tę wiadomość
-
Meluduje się po wizycie.
Jestem szczęśliwa!
Ala waży 568 gram.
Wszystkie narządy wewnętrzne w porządku.
Ułożenie póki co cały czas miednicowe, ale może się obróci później.
I najważniejsze szyjka się nie skraca.
Następna wizyta za miesiąc.
W przyszłym tygodniu czeka mnie test obciążenia glukozą. Dostałam instrukcje co i jak zrobić. Swoją drogą to myślałam że tylko dwa razy pobierają krew. W sensie że najpierw na czczo i potem po 2 godzinach od wypicia glukozy. A to się okazało, że 3 razy będą kłuć żyłę.
A i na następną wizytę muszę mieć ze sobą wyniki morfologii, moczu i toxoIgM.
Ewelina88, aniafk, Gwiazdeczka27, Paula44, Kawa, renia83, rastafanka, Malenq, nix, isabelle, Silatan, szpilka, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maud11 wrote:Też 100 razy bardziej wolę gacie. Ale w takim razie jak Ania karmiłaś w t-shircie?
Może to głupie pytanie ale kurde nie mam zielonego pojęcia
Pytam pod kątem leżenia później w szpitalu wspólnie z innymi mamami w pokoju i jak np. ktoś przychodzi do nich w odwiedziny to którędy tego cycka wyciągnąć...?
hahahaha
Nie no, w szpitalu miałam koszulę ale też długo w nim nie byłam bo następnego rana po porodzie wyszłam. Miałam na myśli karmienie w domu. W koszuli to bym się wściekła w nocy. Dlatego wciąż mam te dwie do szpitala
Chociaż gdybym teraz miała kupować to szukałabym czegoś do karmienia co ma gacieCzłowiek mądry po fakcie a piżam do karmienia mnóstwo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:45
-
Maud nie da się
banan na ryjku mam
w szpitalu miałam taką z guziczkami bo raz ze krwawisz niekontrolowanie to właśnie po to żeby cyca wyciągnąć
ale w domu fakt gacie na dooope i bawełniany tschirt
ogarniesz
to samo przychodzi
jak urodziłam córkę to miałam 22 lata
Ewelina88 lubi tę wiadomość