X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglądaja na fajne. A te różyczki. . . Delusia będzie wyglądać jak Top Model :)

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh tylko jedna rada, nie sugerujcie się rozmiarami z metki, tylko na oko... bo tam r62 to raczej 50/56 wg mnie, zależy od ciuszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeśli któraś z Was oglądała na allegro komplety łóżeczko + materacyk + pościel (+ przewijak i inne bajery, w zaleznosci od konfiguracji) to polecam sprzedawcę amc_torun. Zamówiłam tam bielutkie łóżeczko z przewijaczkiem, pościelą + dodatkowym kompletem i są super.

Jeśli któraś z Was chciałaby jakieś zdjęcia realne pościeli, materacyka, czy przewijaka to z chęcią prześlę (łóżeczko niestety Mąż dał na razie w kartonie do piwnicy).

Ogólnie dużo rzeczy dla dziecka zamówiłam na allegro i mogę porobić zdjęcia (np. kombinezonik za 90zł, czapeczka z szaliczkiem za bodajże 40).

• Agataa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Silatan do co opłat to dziwna kwota na uczelni. Chyba że masz dużo przedmiotów niezaliczonych. Teraz przedmioty jak przenosisz na kolejny semestr to płacisz za punkty ECTS. Przekładając pracę musisz jeszcze raz zaliczać i zapłacić za seminarium . Wydaje mi się, że z dzieckiem będzie gorzej i trudniej. Może uda Ci się jednak zmobilizować. I obrona będzie teraz prostsza...

Co do ZUSu i wypłaty to nie wiem dlaczego mniejsza, może na zwolnieniu zabrakło informacji, że to ciązowe?
    Głowa do góry. Każda ma gorszy dzień,ale dasz radę. Wszystko musi sie ułożyć. Trzymam kciuki.

u mnie na uczelni płaci się za godzinę zajęć i tak oblicza się ile za kurs poprawkowy trzeba zapłacić, nie patrzą na ilość ECTS

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam te gofry i zmarło mi się na dobre dwie godziny. Pewnie mi cukier obniżyły :D

M4DZI4 bo do dobrych gofrów musi być gofrownica która ma dobrze ponad 1000w, moja ma 1300 i nigdy nie wyszły mi z niej zakalce a testowałam nie jedno ciasto :)
    Ale oczywiście przepis podam :
    na 6 gofrów.
    szklanka mąki, szklanka mleka, jedno jajko, pół łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka oleju, 1/3 szklanki cukru. Wszystko razem mieszam poza białkiem. Białko ubijam osobno i później delikatnie dodaje do reszty :)

Terowych pieluszek też nie używałam i mam nadzieję tego nie robić.
    Zazdroszczę Wam tego allegro. Ja zdążyłam na wakacjach kupić wszystkie potrzebne ciuszki na pierwsze tygodnie 56 i 62 bo te brytyjskie jak dla mnie są tragiczne. Mam nadzieję, że mi wystarczy na pierwsze 3 miesiąca :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dzięki. Faktycznie super wyglądają. A nie wiesz do kiedy ta promocja? Bo ja jutro mam wiedzieć czy płeć się potwierdzi a dziś coś unisex kupiłabym. Chociaż strasznie chcę dziewczynkę bo śliczne te rzeczy są.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja w pepco odnaleźć się jakoś nie mogę ;( ale na całe szczęście wyprawkę ubraniową zrobiła mi moja koleżanka przywożąc co chwila po reklamówce ciuchów. Niektóre również z lumpeksów ale nawet nie są zniszczone o to np dwa bodziaki z next http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0281ea9753fc.jpg

Ewelina88, Gwiazdeczka27, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak wczoraj byłam to myślę że jeszcze jakiś czas ta promocja będzie :) one są poskładane w tych koszykach, nie na wieszakach :) i fakt faktem dla dziewczynek jest dużo większy wybór :)

Luuknij sobie od razu na te kombinezony na zimę są naprawde świetne a tylko za 49,99 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:13

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. U mnie w niedużym odstępie są 2 sklepy to podjadę do jednego i do drugiego. Ewentualnie jak jutro będzie większa pewność, że dziewczynka pojadę drugi raz. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Podczytuję Was cały czas, i przy okazji zapisuję sobie linki, które zamieszczacie :)

A co do wyprawki, to po ile planujecie albo już macie sztuk ubranek? I też pytanie do doświadczonych mam, w jakiej ilości i jakie rodzaje ubranek zabrać ze sobą do szpitala ( torba szpitalna dla dziecka)

Ja już zgłupiałam i nie wiem czy mam kupować na bieżąco ubranka po urodzeniu się dziecka, bo nie wiem w sumie na ile tak naprawdę będzie starczało ubranek w danym rozmiarze, nie wiem też ile mniej więcej w praktyce zmienia się danego dnia ubranko ( wiadomo, dziecko ulewa, a to może zasiusiać )

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny już po porodach - odnośnie koszul do szpitala i na później - polecacie takie po prostu z kilkoma guziczkami do rozpięcia czy takie z "dziurami/otworami" na piersi?

O taka lepsza:
    2rrxvd4.png

czy taka:
    2ltt6qd.png

??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja kupiłam tą pierwszą, kobitka wybierająca obok buty doradziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:21

• aniafk Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka moje dziecko strasznie ulewało przez to , że jest alergikiem. Przez to też często był przebierany. Nie mam po nim na pierwsze 3 miesiące żadnego ubranka bo nie nadawały by się dla kolejnego dziecka z tak też kupiłam całą wyprawkę . Ile to już nie mam pojęcia bo przyszło z allegro i zapakowałam w worki próżniowe i tak leży. Będę prała wszystko w listopadzie to powiem :)
    W ogóle to z ulewaniem u nas było tak, że dopiero po zdjęciach się skapnęłam, że moje biedne dziecko na każdym miał śliniak. Nie było opcji żeby leżał bez .

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Maud ja kupiłam tą pierwszą :)

Ja mam i taką i taką, ale kupiłam tylko dlatego że była wyprzedaż :) :)

Ale nie mam zielonego pojęcia która w praktyce może być lepsza...

• aniafk Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie polecam zwykły t-shirt . Miałam dwie koszule do szpitala i po powrocie ani jedna anie druga nie była mi potrzebna :) Fakt faktem nie lubię koszul i muszę mieć gacie na nogach .

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Po porodzie polecam zwykły t-shirt . Miałam dwie koszule do szpitala i po powrocie ani jedna anie druga nie była mi potrzebna :) Fakt faktem nie lubię koszul i muszę mieć gacie na nogach .

Też 100 razy bardziej wolę gacie. Ale w takim razie jak Ania karmiłaś w t-shircie?
    Może to głupie pytanie ale kurde nie mam zielonego pojęcia :P

Pytam pod kątem leżenia później w szpitalu wspólnie z innymi mamami w pokoju i jak np. ktoś przychodzi do nich w odwiedziny to którędy tego cycka wyciągnąć...?
    0wacko2.gif

renia83 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluduje się po wizycie. :)
    Jestem szczęśliwa! :D
    Ala waży 568 gram.
    Wszystkie narządy wewnętrzne w porządku.
    Ułożenie póki co cały czas miednicowe, ale może się obróci później.
    I najważniejsze szyjka się nie skraca. :)
    Następna wizyta za miesiąc.

W przyszłym tygodniu czeka mnie test obciążenia glukozą. Dostałam instrukcje co i jak zrobić. Swoją drogą to myślałam że tylko dwa razy pobierają krew. W sensie że najpierw na czczo i potem po 2 godzinach od wypicia glukozy. A to się okazało, że 3 razy będą kłuć żyłę.
    A i na następną wizytę muszę mieć ze sobą wyniki morfologii, moczu i toxoIgM.

Ewelina88, aniafk, Gwiazdeczka27, Paula44, Kawa, renia83, rastafanka, Malenq, nix, isabelle, Silatan, szpilka, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo proszę się nie śmiać, ale nie ogarniam......
    0dash2.gif

Ewelina88, renia83, Paula44, jonka91, MartaKD lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Też 100 razy bardziej wolę gacie. Ale w takim razie jak Ania karmiłaś w t-shircie?
    Może to głupie pytanie ale kurde nie mam zielonego pojęcia :P

Pytam pod kątem leżenia później w szpitalu wspólnie z innymi mamami w pokoju i jak np. ktoś przychodzi do nich w odwiedziny to którędy tego cycka wyciągnąć...?
    0wacko2.gif

hahahaha :)
    Nie no, w szpitalu miałam koszulę ale też długo w nim nie byłam bo następnego rana po porodzie wyszłam. Miałam na myśli karmienie w domu. W koszuli to bym się wściekła w nocy. Dlatego wciąż mam te dwie do szpitala :)
    Chociaż gdybym teraz miała kupować to szukałabym czegoś do karmienia co ma gacie :) Człowiek mądry po fakcie a piżam do karmienia mnóstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:45

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud nie da się :) banan na ryjku mam :) w szpitalu miałam taką z guziczkami bo raz ze krwawisz niekontrolowanie to właśnie po to żeby cyca wyciągnąć ;) ale w domu fakt gacie na dooope i bawełniany tschirt :) ogarniesz :) to samo przychodzi :) jak urodziłam córkę to miałam 22 lata :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ