X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola sprawdziłam tą stronę bobowózki ceny są dużo wyższe niż w innych sklepach...
    Ale za to łóżeczka rewelacyjne!!! Szkoda że moje już zamówiłam... :(

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a długo miałaś robione badanie? czasami się zdarza, że badanie trwa dość długo, a wiadomo płytka ma ograniczoną ilość miejsca, może po prostu moment, w którym lekarz przełączył obraz na 3d nastąpił po tym jak zapełniło się miejsce na CD. To, że odtworzysz film na innym kompie to raczej nic tu nie zmieni. Może lekarz nie podglądał malucha w 3d? Albo (też czasami tak niestety jest) nie było nic widać podczas przełączenia na obraz w trójwymiarze.. (chodzi o jakość obrazu)
    Można samemu jak by "wykadrować ujęcia z materiału filmowego" a że ja aż taka mądra nie jestem to pewnie bym oglądając filmik robiła po prostu spację w odpowiednim i interesującym, wyraźnym ujęciu i w ten sposób zrobiła bym fotkę telefonem heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:39

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja dziś zamówiłam 150tke z tą rurką, mate do wanienki i tetry kolorowe za całość 60zł więc spoko :)
    Mam też Tommiego 260ml(nie jestem pewna, mam szafę zastawioną i nie mam jak sprawdzić) dwupak też antykolkowy ale bez tych rurek-były w promocji za 25zł w tesco :)

Jak sądzicie, czy opłaca się kupować zestawy butelek? Na allegro są np. zestawy startowe tommiee tippe.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAWA tak ta drozsza byla z rurka, pewnie dlatego taka cena, a co do sklepow z,wozkami to podaj kilka w kupie jak mowisz ze lepsze,ceny chetnie poogladam.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle
    Musiałabym nad tym pomyśleć, ile będę z nich korzystać bo mam zamiar jak najdłużej na cycu trzymać więc będę miała te 3butle tommy "awaryjnie". W tych zestawach często są wyparzacze/sterylizatory ja myślę że to zbędna rzecz kiedyś czegoś takiego nie było i żyjemy :)
    z drugiej strony są po ok 60zł więc nie za drogo (ale jakby miało mi to stać i się kurzyć/zajmować miejsce) Bratowa miała i nie korzystała z tego, opchnęła to dalej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    KAWA tak ta drozsza byla z rurka, pewnie dlatego taka cena, a co do sklepow z,wozkami to podaj kilka w kupie jak mowisz ze lepsze,ceny chetnie poogladam.

http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1-Bebetto-Silvia/1481

tu zakupiłam swój wózek, fachowa obsługa, nie pociskają nic na siłę, wszystko tłumaczą/doradzą, przy większej ilości rzeczy rabat można dostać. Sprzedają w cenach podanych na allegro :)

w sklepie Maluszek obecnie trwają targi Tako na wózki 10% rabatu dają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:51

• isabelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    isabelle
    Musiałabym nad tym pomyśleć, ile będę z nich korzystać bo mam zamiar jak najdłużej na cycu trzymać więc będę miała te 3butle tommy "awaryjnie". W tych zestawach często są wyparzacze/sterylizatory ja myślę że to zbędna rzecz kiedyś czegoś takiego nie było i żyjemy :)
    z drugiej strony są po ok 60zł więc nie za drogo (ale jakby miało mi to stać i się kurzyć/zajmować miejsce) Bratowa miała i nie korzystała z tego, opchnęła to dalej..

Ja chyba kupię awaryjnie jedną czy dwie butelki, a w razie "większej awarii" zamówię zestaw. W sumie to nie musimy się szykować jak na wojnę, bo chyba znajdziemy chwilę po urodzeniu, żeby usiąść i zamówić brakujące rzeczy...eeee czy nie znajdziemy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:50

renia83 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem mamuśki!
    Gratuluję udanych wizyt no i pięknych brzuszków :)
    Ja to mam wielkie szczęście, że na początku schudłam i jeszcze nie wróciłam do wagi z 9tc... Coś czuję że jestem dość blisko :D
    Posiew moczu wyszedł mi ujemny i jestem przeszczęśliwa, bo dzięki temu będę próbowała wbić się na wizytę już we wtorek :)

Paula44, Agus89, M4DZI4, rastafanka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle na 5min w allegro znajdziemy :)

isabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po badaniach.Będzie na 100% synek bo jak to lekarz określił są jajka i antena sterczy.Waga 359 gram.Dobrze się rozwija, serduszko pracuje miarowo i inne narządy ładnie uwidocznione, wszystko na miejscu nawet nerki już pracują,stwierdził że dziecko jest tak dobrze uwapnione czy zwapnione już jak do porodu i bardzo ruchliwe.Nie mógł zrobić dobrego zdjęcia 3-4 d powiedział że dziecko bardzo szybkie nawet jak na jego dobry sprzęt więc wyszły niewyraźne.Najważniejsze ze wszystko w porządku.

lwuska55592, zielarka, Wiki81, renia83, Agataa, Paula44, nix, Kawa, Agus89, szpilka, Malenq, jonka91, neharika, M4DZI4, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!

Życzymy dobrej nocy!

• Agataa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, nareszcie chłopaków przybywa, gratuluję mamom! ;)

ja własnie zastanawiam się nad zakupami typu pościele, tetry, butelki... zacząć już, czy sobie jeszcze odpuścić? do końca listopada chcę mieć już wszystko skompletowane, w tym tygodniu planuję zakupić łóżeczko, padło na to:
    http://sklep.wisad.pl/lozeczka/49-lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.html
    widziałam łóżeczko tej firmy, które znajoma zachwalała - w końcu to nie sosna, czy płyta tylko buk ;)
    Na razie mam mnóstwo ciuszków, dwa kocyki, laktator i podgrzewacz + fotelik i gondolę (stelaż ze spacerówką muszę dokupić). Planuję zakupić butelkę z medeli calma (boję się, że z innych będzie Malutkiej za łatwo i potem odmówi piersi :( )tylko boję się problemu przelewania pobranego mleka, muszę zakupić pojemniki na pobrany pokarm (kubeczki) i potem przelewać, bo do aventu ponoć inna butelka się nie wkręci :(

Jak widzę, to więszkość z was ma już i łóżeczka i wózki :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał po czipsy dla mnie. Nie wytrzymałam, taka zachcianka, aż się prawie popłakałam. To nie jest normalne :( ani zdrowe :(

Paula44, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc kupujemy dużą komodę z szufladami, specjalnie dla maleństwa. Dopiero wtedy ściągnę od teściów worki z ubrankami po starszej córce, przejrzę co tam mam i może dokupię parę rzeczy.
    Na pewno kupię z 10 sztuk pieluch tetrowych, one naprawdę przydają się do wszystkiego, od przykrywania, poprzez odbijanie, jedzenie, po zasłanianie przed słońcem. A gdy dzieć wyrośnie, świetnie się na nich gotuje kluski na parze :D
    Na razie wszystkie nowe rzeczy trzymam w kartonie w garderobie.

Brzuch mi rośnie strasznie, też tak macie? Wieczorem czuję, jak więzadła się naciągają.

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mamy :) co dzień większy :) i do tego zaliczam bezsenne noce ponieważ bola mnie kości bioder i ramion od spania na bokach, na wznak leżąc duszę się :/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy też planuje na listopad/grudzień a raczej na grudzień. Poz ciuszkami oczywiście bo kupiłam wszystkie jak byłam na wakacjach. Butelki, smoczki, sterylizator, wózek itp to już wszystko grudzień. Mnie te kości też bolą, aż się boję co będzie za miesiąc, dwa. W ogóle jak na siku wstaję to jak babcia 90cio letnia. Już nie wspomnę o zgadze, wczoraj wstawałam dwa razy po gawiskon i jeszcze musiałam się męczyć ze ssaniem tego cholerstwa.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zgagę...koszmar...i też wstaję jak babcia :D Powoli rozpłaszcza mi się pępek!!!

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Alicja pokazała dziś swoją twarz :)
    Mąż pęka z dumy, ja chyba dziś pójdę spać z tym zdjęciem :P
    201409111_eaaewph.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 08:14

zielarka, renia83, szpilka, nix, Paula44, jonka91, MartaKD, Gwiazdeczka27, neharika, M4DZI4, Kawa, rastafanka, Ewelina88, isabelle, Becia81 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności!!!!

Agus89 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/300e1c56078b.jpg

Co za głupi sten! Śniło mi się, że robiliśmy z mężem porządki w kuchni ( nie wiedzieć czemu w mieszkaniu moich Rodziców, w którym spędziłam 23 lata mojego życia - ciągle wracam tam teraz we snach). No i wszystko było piękne i pachnące ...jednakże ja miałam ochotę na świeży popcorn. . . No i kiedy przyszło do "pękania" ziarenek, nasz obecny pies zabrał mi pokrywkę! Wiadomo jak owe pomieszczenie wyglądało. . . Jak ja wyglądałam ( cała poklejona olejem i śmierdząca), no i na to wszystko weszła Mama, która z politowaniem pokręciła głową,, stwierdzajac " Boże, Ty jesteś taka ciućma...jak Ty sobie z tym dzieckiem poradzisz! "

No i się obudziłam!

Wygląda na to, że bardzo boje się, że sobie nie poradzę ; ( i będę beznadziejna mama, która sama ciągle wymaga kontroli, bo jest ... głupia!

Buuu.... okropny sen. Dalej czuje smród tego popcornu. :/

Dobra, koniec użalania się. Może zasnę jeszcze. Obrazek dla tych, którzy też czują się dziś byle jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 02:54

szpilka, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ