*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie wziełam się za czytanie "język niemowląt" Tracy Hogg, super pozycja, oczywiście nie trzeba się stosować do wszystkiego co pisze, ale daje tam dużo praktycznych wskazówek, o których trzeba pamiętać gdy mamy niemowlaczka w domu (szczególnie pierwszego)
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki.
Ja dziś mam to badanie połówkowe po 18.00. Niby jestem pewna, że wszystko jest ok ale stres jednak jest. Do tego głowa mnie boli. Ale cieszę się, że pani ginekolog powiedziała, że będziemy oglądać dzidzie dopóki nie dowiemy się czy moja kruszynka zmieniła się z dziewczynki w chłopca czy wciąż jest mała księżniczka.
polaola ja też właśnie mam suczkę i się zastanawiam jak to będzie. Rano i wieczorem mąż z nią wyjdzie a w ciągu dnia będzie problem bo ja nie dam rady z wózkiem i z nią bo ona ma 3 lata a zachowuje się jak półroczny szczeniak. Zobaczy innego psa i już wariuje na smyczy. I od początku nie mogłam jej oduczyć. Już taki ma charakter. Penie będzie kraść i chować gdzie się tylko da wszystkie zabawki dziecka. Ode mnie z domu zawsze wraca z jakimś misiem którego schowa w samochodzie i nawet nie wiemy kiedy. Taki z niej urwis. Ale wieczorem przychodzi, kładzie łebek na brzuchu i wącha. Kochana jest.Paula44, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej z rana!
Wybrałam się dzisiaj do lumpków ale wszystkie były jeszcze zamknięte, więc wróciłam do domu. Po drodze wstąpiłam jednak do sklepu kupić sobie coś do jedzenia. Padło na deserek hipp, kaszkę dla dzieci i watę cukrową w pojemniczku. A co. Dzisiaj już w lepszym humorze niż wczoraj zabieram się do pisania. A Wam życzę spokojnego dnia, udanych wizyt i wyraźnych kopniakówEwelina88, renia83, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Martaaa wrote:Cześć Dziewczynki,
Ja Wam polecam na allegro gościa flaming24 sporo kupiłam od niego a wysyłka tak ekspresowa że się zdziwiłam ze to JUŻ!
A druga kwestia, na grudniówkach polecały pościel Darland1. Kupiłam ją i jeszcze od innego gościa i faktycznie ta Darland jakościowo super i poszewki i wypełnienia - godne polecenia. A Dziewczyny pisały że mają nawet teraz dla 3 dziecka tą samą pościel i cały czas jest piękna.
Od tego drugiego pościeli nie polecę bo jest sztywna, wzór na zdjeciu wyglądał pięknie na żywo jest w sumie blady. A cenowo podobnie.
Faktycznie, nawet na zdjęciach ta pościel Darland wygląda bardzo porządnie, super ochraniacze. Szkoda, że mają takie dzikie wzory, bo najchętniej wzięłabym biały albo szary komplet, ewentualnie w kropeczki albo gwiazdki.
-
nick nieaktualnySelene wrote:A ja właśnie wziełam się za czytanie "język niemowląt" Tracy Hogg, super pozycja, oczywiście nie trzeba się stosować do wszystkiego co pisze, ale daje tam dużo praktycznych wskazówek, o których trzeba pamiętać gdy mamy niemowlaczka w domu (szczególnie pierwszego)
Też teraz czytam!Selene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:A co sądzicie o ubrankach firmy Endo!?
Sama nic nie mam dla małej z Endo, ale słyszałam dobre opinie. Ładne wzory ubranek i jakość podobno bardzo dobra.
Ja jestem bardzo rozczarowana jakością niektórych rzeczy w Smyku. Zamówiłam ostatnio ze sklepu online bluzę z kapturkiem i pluszowy pajacyk. Ubranka wydały mi się bardzo sztuczne i wcale nie ciepłe, a wcale nie tanie! Wczoraj oddałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 11:26
-
i ja się witam od rana:) dzisiaj na tapecie mam pranie już 2 pranie się robi a końca nie widać jakiegoś lenia załapałam od dwóch dni. Kurcze znowu dostałam ciuszki dla małej już w tym momencie jestem przerażona bo ona tego nie wynosi. Ale jak dają to cza brać... Mała re beluje mi od paru dni tak że spać nie daje czasami alee bardzo dobrze;)
dziewczyny jak kupicie jakieś fajnie mięciutkie ręczniki dla maluchów podeślijcie linka będę bardzo wdzięczna ja was cały czas podczytuje tylko mało się udzielam.
Życzę udanych wizyt -
No to i ja się witam z rana...
Dziś wielki dzień!!!
O 13 idę na badanie UKG co prawda, ale mam się ładnie uśmiechnąć do kardiologa, żeby spojrzał maleństwu między nóżki, ależ jestem ciekawa czy przeczucie mnie nie myli, czy będzie chłopczyk, czy jednak dziewuszka...
No i oby z serduszkiem było wszystko ok, także Belly-Ciocie trzymać mocno kciukiGoosiaczek2, Kawa, Ewelina88, renia83, Paula44, rastafanka, jonka91, M4DZI4, Gwiazdeczka27, szpilka, Wiki81, nix, Agus89 lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Ja dzisiaj idę na wizytę, mam nadzieję, że dostanę jakąś słuszną dawkę magnezu, bo dzisiaj w nocy znów mnie złapały skurcze łydki, mimo, że biorę magnez codziennie.
No i mąż dzisiaj przyjedzie!
Ja biorę 3 razy dziennie aspargin i dodatkowo magnezin jak sobie przypomnę a skurcze ciągle są od paru dni. -
Pożarłam się strasznie z mężem, rzuciłam w niego katalogiem ikea...wkurza mnie, że na wszystko muszę czekać aż pan domu łaskawie po miesiącu wbije gwozidzik w ścianę, nie mówiąc o poważniejszych rzeczach (przyklejenie frontu do zmywarki zajęło mu dwa lata!!! Tyle jeszcze trzeba zrobić, sama nie dam rady a prośby to jak grochem o ścianę. Ryczę teraz i boję się jak mała się czuje bo kopie straszliwie...
-
nick nieaktualny
-
zielarka, oni wszyscy tak mają. Nie rycz, bo małej jest smutno i nie wie co się tam na górze wyprawia. Mój do dziś nie pomalowałby pokoju, gdyby nie to, że dziecko w drodze. Zwlekał i zwlekał, aż malowanie przypadło na najbardziej zimny i deszczowy tydzień lata
Dziewczyny, wrzucajcie linki do pościeli czy cosik, bo u mnie wyszukiwanie użytkownika nie działa.
Co do mięciutkich i fajnych rzeczy, to macałam kocyk Canpol i jest superaśny, gruby, milutki, puszysty. Chyba kupię do wózka na zimę. Tylko mały wybór kolorów ( dwa rodzaje). W Kauflandzie kosztował 54zł, moja mama od razu chciała brać. NA allegro jest za 30zl, wiec ją powstrzymałam z trudem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 12:18
-
Ewelina88 ,Isabelle,bluegirl89 mocno 3mam kciuki za Wasze wizyty !!!
A ja siedzę wkurzona bo tydzień temu w piątek zamówiłam sobie parę rzeczy na allegro- buty, bluzkę, sweterek-narzutka ciążowy i prezent na chrzciny dla siostrzenicy bo idziemy w tą niedzielę i wszystko super przyszło w tym tyg tylko nie mój sweterek który miałam w planie założyc bo w nic wierzchniego się nie mieszczę a on akurat by mi pasował do reszty stroju i wogóle i co ja teraz bidna włożę...napaliłam się jak szczerbaty na suchary a tu masz ci los jak na zlośc...nigdy nie czekałam na ciuch z allegro dłużej niż 2-3 dni a tu tydzień i du..A wystawię negatywny komentarz, a co!! :pEwelina88, Paula44 lubią tę wiadomość
-
M4DZI4 wrote:
A ja siedzę wkurzona bo tydzień temu w piątek zamówiłam sobie parę rzeczy na allegro- buty, bluzkę, sweterek-narzutka ciążowy i prezent na chrzciny dla siostrzenicy bo idziemy w tą niedzielę i wszystko super przyszło w tym tyg tylko nie mój sweterek który miałam w planie założyc bo w nic wierzchniego się nie mieszczę a on akurat by mi pasował do reszty stroju i wogóle i co ja teraz bidna włożę...napaliłam się jak szczerbaty na suchary a tu masz ci los jak na zlośc...nigdy nie czekałam na ciuch z allegro dłużej niż 2-3 dni a tu tydzień i du..A wystawię negatywny komentarz, a co!! :p
Może dostaniesz jakiś gratis za zwłokę? Ja na pajacyk dla małej czekałam prawie dwa tygodnie, ale w ramach przeprosin dostałam jeszcze śpiworek.