X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Paulaa dobry ten obrazek, pasuje jak nic :) Isabelle no nie wiem czy jakiś gratis mi dadzą za zwłokę ale kurcze i tak zamiast czegokolwiek wolałabym żeby na czas przesyłka doszła ;-/

relgh371ssmqv4f3.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie stojak na wanianke? Ja tak. Czesto bede kapac sama a kregoslup czesto mnie nawala.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.

Wy już tu lepiej nic nie wrzucajcie, bo ja zaraz na debacie wyląduje a dziś dopiero 12!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki będzie maleńka to myślę że w zlewie będę kąpać, wcisnę korek i położę mate.

Jak nieco podrośnie to na pralkę ustawię wanienkę lub na komodę w miejscu przewijaka, później szybciutko przełożę na przewijak na łóżko, osuszę, ubiorę i gotowe :)

polaola lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A kupujecie stojak na wanianke? Ja tak. Czesto bede kapac sama a kregoslup czesto mnie nawala.

Ja na pewno nie kupię, uważam, że to niepotrzebny gadżet i zanim się obejrzę mógłby być niebezpieczny - większe i bardzo ruchliwe dziecko może wypaść w chwili nieuwagi rodzica. Pewnie ze strachu przed upuszczeniem maleństwa będziemy je kąpać na poziomie O, czyli na dywanie :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem bylam kiedys przy kapieli niemowlaka na krzeslach byla wanienka nie potrafilam sie wyprostowac a nie musialam dziecka trzymac. Kuzynka kapala na stojaku do 9 m-ca, sprawdzil sie u niej bardzo. Natomiast plastikowa foczka do wanienki u niej odpadla calkowicie, a znajomi nic tylko w tej foczce;-)kapali ze stabilnie ze nie musisz trzymac calkowicie dziecka a przytrzymywac.
    Ile losob tyle zdan ;-) Ja stojak raczej kupie, albo jak mi sie uda to chociaz pozycze zobaczyc czy sie sprawdzi.
    A co do wypadniecia to chyba nawet na poziomie zero nie zostawilabym dziecka samego chocby na chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:25

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola ja miałam stojak do wanienki i bardzo mi pomógł, nie wyobrażam sobie kąpieli bez niego. Teraz nie będę używać bo kupiłam wanienko-przewijak więc mijało by się z celem :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A co do wypadniecia to chyba nawet na poziomie zero nie zostawilabym dziecka samego chocby na chwile.

Słowo pisane potrafi zrobić z kobiety wyrodną matkę na kilka miesięcy przed porodem :) Nikt nie mówi przecież o zostawiania dziecka samego w wanience, a o stresie, chaosie, strachu związanym z kąpielą jako taką, a wszystkie te czynniki sprzyjają nieprzewidywalnym sytuacjom. Wolę nie dokładać sobie stresu związanego z wizją, że mokre dziecko wyślizguje mi się i spada.z wysokości metra:O Tak to w tym momencie kreuje mi się w mojej niedoświadczonej głowie, pewnie zmienię zdanie jak nabiorę wprawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:42

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj każda kupi to co uważa za słuszne, wygodne. Można tez podpytać inne mamuśki, które są tutaj na forum aktywne i mają już po kilku miesięczne dzieci. Ja to kurczę jak pomyślę o kąpieli czy obcinaniu paznokci takiemu maluszkowi to aż mnie skręca.. boje się tego ( słyszałam, że niektóre kobietki obgryzają dzieciom paznokcie)

A co myślicie o termometrze do wody? Ja chyba kupować nie będę.. (może słyszałyście coś na ten temat, warto nie warto?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:46

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A co myślicie o termometrze do wody? Ja chyba kupować nie będę.. (może słyszałyście coś na ten temat, warto nie warto?)

Kolega, ojciec dwumiesięcznego maleństwa mówi, że z powodzeniem u nich sprawdza się termometr bezdotykowy, którego można użyć do zmierzenia temp. dziecka, wody, mleka itp.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka mojemu dziecku maż paznokcie obcinał więc to chyba nie takie straszne :)
    A termometr miałam taki, używałam kilka lat do póki nie padł i tym razem kupię identyczny. Polecam szczerze :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a99b00b585c.jpg

Gwiazdeczka27, naan lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Dajcie znać dziewczyn koniecznie!

Będę wieczorem.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr bezdotykowy mam i z czystym sumieniem mówię, że kłamie :)
    Mam ten model - i tego akurat nie polecam

http://www.nietylkoagd.pl/termometr-bezdotykowy-wielofunkcyjny-tech-med-db-1500-bremed.html

naan lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Termometr bezdotykowy mam i z czystym sumieniem mówię, że kłamie :)
    Mam ten model - i tego akurat nie polecam

http://www.nietylkoagd.pl/termometr-bezdotykowy-wielofunkcyjny-tech-med-db-1500-bremed.html

Kurczę, wcale nie taki tani ten termometr. Czym w takim razie mierzyć temperaturę noworodkowi?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 12 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba mnie przekonałyście do tego termometru :P
    Kurcze czy może któras mądra kobieta mi powiedziec ile najlepiej miec ubranek dla dziecka?

pajacyki sztuk?
    body sztuk?
    śpioszki sztuk?
    półśpiochy sztuk?
    kaftaniki sztuk?

Nie chodzi mi o samą wyprawkę tylko o życie :) Zakładając , że dziecko spokojnie będzie się mieściło w rozmiar np. 56.. i w takim rozmiarze będzie do 3 miesiąca życia, to po ile sztuk powinno być w szafie dla takiego maluszka? Żeby nie latać ciągle i prać dzień w dzień

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupiłam z canpola termometr do wody w kształcie łódki :)

aa tak po prysznicu wchłonęłam wodę niczym gąbka! :P
    2uha610.jpg

Gwiazdeczka27, Cynamonek30, ania_29, Ewelina88, jonka91, bluegirl89, rastafanka, Maud11, Agus89, M4DZI4, szczesliwa89 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    no to chyba mnie przekonałyście do tego termometru :P
    Kurcze czy może któras mądra kobieta mi powiedziec ile najlepiej miec ubranek dla dziecka?

pajacyki sztuk?
    body sztuk?
    śpioszki sztuk?
    półśpiochy sztuk?
    kaftaniki sztuk?

Nie chodzi mi o samą wyprawkę tylko o życie :) Zakładając , że dziecko spokojnie będzie się mieściło w rozmiar np. 56.. i w takim rozmiarze będzie do 3 miesiąca życia, to po ile sztuk powinno być w szafie dla takiego maluszka? Żeby nie latać ciągle i prać dzień w dzień

Z doświadczenia moich przyjaciółek, 56 to na pierwszy miesiąc tylko. Ilość pewnie zależy od tego, jak często chcesz prać i czy godzisz się na to, żeby dziecko np. raz założyło jakiś komplet :) Jednak chętnie posłucham rad doświadczonych mam, bo ciągle mam wrażenie, że mam mało! Bardzo mnie ciekawi też, jak bardzo różni się zimowa zużywalność ubrań od letniej, no bo trzeba będzie założyć więcej warstw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:01

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 12 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też mam takie wrażenie. A Ty isabelle po ile masz sztuk?

dobrze by było aby ktoś w tej kwestii doświadczony się wypowiedział.. bo to taka ważna rzecz przecież

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:02

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Kurczę, wcale nie taki tani ten termometr. Czym w takim razie mierzyć temperaturę noworodkowi?
    Ja kupiłam ten termometr kiedy mój syn już noworodkiem nie był i powiem Ci, od pierwszego użycia tego cuda pokochałam termometr pod pachę :)
    Ten stoi na szafce i mierzy temperaturę otoczenia :)
    Dla noworodka miałam taki do ucha też nie grzeszył dokładnością ale wielkich błędów nie robił.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    no właśnie ja też mam takie wrażenie. A Ty isabelle po ile masz sztuk?

Ja na razie mam malutko.

w rozmiarze 56:
    body kr rękaw 2 szt
    body dł rękaw 6 szt
    śpiochy 1 szt
    półśpiochy 3 szt
    welurowy palac 1 szt

W rozmiarze 62:
    body kr rękaw 1 szt
    body dł rękaw 3 szt
    śpiochy 3 szt
    pajacyki 2 szt
    półśpiochy 1 szt
    koszulka 2 szt
    spodnie 1 szt

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ