WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ja nawet nie wiem ile trzeba mieć sztuk takich śpiochów...
    ja już się pogubiłam chyba w tym wszystkim.
    Ocipiałam już dawno temu, a zgłupiałam w 16 tygodniu ciąży i mi nie mija hehehe

368918zinn1x5sdx.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:09

marrtka, Ewelina88, renia83, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh ja sama nie mam pojęcia ile ubrań :) Liczę się z tym, że to zima i pranie nie wyschnie w 5 minut. To też zależy od dziecka, czy wystarczy raz dziennie ubrać czy kilka razy. Znając życie nie jedno jeszcze kupię po urodzeniu.
    Właśnie sobie mniej więcej policzyłam co kupiłam na allegro i wychodzi , że tak po 12 szt mam wszystkiego tzn: body, kaftaniki, śpioszki i półśpiochy :O
    Nie mam jeszcze pajacyków ale to też kupie.
    Teraz nie wiem czy nie przesadziłam bo jeszcze od szwagierki dostanę używane

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png

Wysłany: 12 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale rozumiem, że w danym rozmiarze tak?
    Może faktycznie zrobić tak, że wszystkiego po 10 sztuk kupić i zaznać spokoju a w razie czego dokupić ( w praktyce wszystko wyjdzie przecież)
    oj to jeszcze trochę tych zakupów mi zostanie...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w Polsce coś takiego istnieje ale można zerknąć do mothercare albo na allegro właśnie - polecam z doświadczenia do spania zwłaszcza takie śpioszki niedrapki rewelacja!
    One mają zakończone rękawki tak jak na zdjęciu- wywijane, o niebo lepsze niż rękawiczki.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37b62e672995.jpg

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Nie wiem czy w Polsce coś takiego istnieje ale można zerknąć do mothercare albo na allegro właśnie - polecam z doświadczenia do spania zwłaszcza takie śpioszki niedrapki rewelacja!
    One mają zakończone rękawki tak jak na zdjęciu- wywijane, o niebo lepsze niż rękawiczki.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37b62e672995.jpg

Świetne! Widziałam takie rękawki przy niektórych kombinezonach na zimę zamiast rękawiczek.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te 12 szt to w jednym rozmiarze, nawet nie mogę tego sprawdzić bo wszystko w worki próżniowe pochowałam. Jak będę prać w listopadzie to może głębiej się zastanowię czy coś jeszcze. Zresztą jak się dziecko urodzi to też pewnie będę miała ochotę coś kupić.
    Ja pajaców to chyba najwięcej zużyłam.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Widzę Dziewczęta, że zakupowe szaleństwa dopadły większość z nas.. :)
    Tak więc ja pochwalę się moimi wczorajszymi zdobyczami :)
    W końcu mogłam kupić coś co jest przeznaczone typowo dla chłopca! Ależ to radość!! :D Ubranka kupiłam w outlecie Smyka i w Tesco :)
    ul1gqv9ixj8t_t.jpg
    dt4z6uvu84g0_t.jpg
    x5t82qep73t8_t.jpg
    vyslqjc16dv2_t.jpg
    Dodatkowo w hurtowni ręczników i pościeli zakupiłam beżowe okrycie kąpielowe, dwa beżowe ręczniki z misiami (jeden duży, drugi mały), podkład na materacyk dla Fifcia, podkład na materac na nasze łóżko oraz 10-pak pieluch tetrowych :)

Jonka, skąd buciki i ciuszki z trzeciego zdjęcia? Fajowe :)

Becia81 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:20

Ewelina88, lwuska55592, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene powiem Ci, że tutaj masz rację :)
    Ja mieszkam prawie na Syberii dlatego kupiłam większość ubranek ale gdyby nie to , to pewnie kupiłabym po dwie, trzy sztuki a resztę w razie potrzeby :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to polecam - na pewno żałować nie będziecie :)

http://allegro.pl/bielizna-pajacyki-89316?order=m&string=niedrapki&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=s0-dz-0904&department=wszystkie+dzia%C5%82y

Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja już w domu i zaczynam weekend:)

Co do termometru to zdecydowanie polecam do wody (mamy inne odczucie ciepa niż dziecko i jego delikatna skóra). Zauważcie że nawet czasami u fryzjera jak ktoś myje włosy to woda może być za ciepła czy za zimna a fryzjerce się może wydawać że jest ok. A włożyć dziecko gołe do za chłodnej lub za gorącej o 2-3 stopnie wody to może być dla niego niemiłe odczucie.

Do mierzenia temperatury dziecku polecam zwykły elektroniczny. (Najlepiej mierzy taki rtęciowy - stary).

Jeśli mogę się wypowiedzieć, jak ja to robiłam.. Zatem...
    Odnośnie ubranek, ja w rozm 56 i 62 miałam po kilka sztuk. może 5? Minimalnie trzeba liczyć strój jeden na dzień i 1 na noc - codziennie czysty. Ale jak dziecko nie ulewa. Mój Syn nigdy nie ulewał. Często jak ubranka były czyste w sensie niezasikane i ubrudzone np mlekiem to można przeprać wieczorem. Jak chcecie robić pranie w pralce 1 raz w tygodniu (ja prałam maleństwa rzeczy na początku oddzielnie ale np 2 razy w tyg.) to musicie na każdy dzień wyliczyć sobie.
    Zresztą samo wyjdzie jak Wam wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:54

Ewelina88, Gwiazdeczka27, renia83, M4DZI4 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk ja właśnie mam 2 takie pajace i się zastanawiałam jak to się sprawdza. :) Ale skoro polecasz to na pewno dokupię takich więcej.:)

aniafk lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja do małej miałam po 5-6 szt bodziaków,śpiochów, kaftaników i do tego ze 3-4 pajace a młodej się ulewało często przez alergię, wg mnie nie ma sensu szaleć z większą ilością bo przecież jak piszę Wiki można przeprać nawet wieczorem, a co do termometru to do kąpieli miałam ten do wody a w razie infekcji od zawsze używam rtęciowego, niemowlakom mierzy się tempkę w pupce i odejmuje 0,5 st

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png

Wysłany: 12 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie zadałam pytanie odnośnie tych wanienek i tych stojaków, dziewczyny wypowiedziały się, że te stojaki są bardzo przydatne. Jedna z dziewczyn napisała, że stojaka nie mają ale tylko dlatego, że nie mieli miejsca gdzie postawić takiej wanienki, i kładą tak to wanienkę na stole ( ale ta wysokość od ziemi jednak ma znaczenie dla naszych kręgosłupów) Reasumując, stojak na wanienkę jest gorąco polecany przez doświadczone mamy. Taki oto mały news ( wiadomo każda dokona dla siebie odpowiedniego wyboru)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:10

Wiki81, aniafk lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Jonka, skąd buciki i ciuszki z trzeciego zdjęcia? Fajowe :)

Kaftanik ze Smyka za 12 zł, buciki dostałam od rodziców (kupili je w Świnoujściu, jak byli na urlopie), a śpiochy z zebrą wraz z bodziakiem z Tesco za 31 zł zestaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:33

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    słuchajcie zadałam pytanie odnośnie tych wanienek i tych stojaków, dziewczyny wypowiedziały się, że te stojaki są bardzo przydatne. Jedna z dziewczyn napisała, że stojaka nie mają ale tylko dlatego, że nie mieli miejsca gdzie postawić takiej wanienki, i kładą tak to wanienkę na stole ( ale ta wysokość od ziemi jednak ma znaczenie dla naszych kręgosłupów) Reasumując, stojak na wanienkę jest gorąco polecany przez doświadczone mamy. Taki oto mały news ( wiadomo każda dokona dla siebie odpowiedniego wyboru)
    Ja też miałam stojak, ale teraz w domu mam podwieszana wanienkę oprócz dużej wanny więc pewnie nie będę go używała. Ale potwierdzam. Jest ok.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Słowo pisane potrafi zrobić z kobiety wyrodną matkę na kilka miesięcy przed porodem :) Nikt nie mówi przecież o zostawiania dziecka samego w wanience, a o stresie, chaosie, strachu związanym z kąpielą jako taką, a wszystkie te czynniki sprzyjają nieprzewidywalnym sytuacjom. Wolę nie dokładać sobie stresu związanego z wizją, że mokre dziecko wyślizguje mi się i spada.z wysokości metra:O Tak to w tym momencie kreuje mi się w mojej niedoświadczonej głowie, pewnie zmienię zdanie jak nabiorę wprawy.

Nie obrazaj mnie bo to Twoje slowa pisane skierowane do mnie świadcza o tym jaka kobieta jesteś.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png

Wysłany: 12 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja też miałam stojak, ale teraz w domu mam podwieszana wanienkę oprócz dużej wanny więc pewnie nie będę go używała. Ale potwierdzam. Jest ok.

ha ha ha, ze względu na to, że nie wiem jak wygląda podwieszana wanienka, to sobie w google wpisałam i wiesz co mi wyskoczyło??? Patrz ha ha ha

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84c4f6c8f56f.jpg

padłam!!! ha ha ha

jonka91, polaola, Wiki81, aniafk, Martaaa, renia83, Paula44, Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ