WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam :)
    Ja jutro idę ale na szyjkowe więc też trzymać :D

Ewelina88, Gwiazdeczka27, zielarka, Agus89, M4DZI4, naan lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,pierdziele wlasnie czekam na panow ktorzy maja mi porobic tajne pawlacze i schowki,jestem na etapie zabudowywania wszelakich wnek ;-) narazie dziecku oddamy komode 6 szuflad glebokich na 60 cm. Jednak ubrania i higieniczne rzeczy to poczatek wozek do tego 3 w 1 zabawki,rowerki chodziki, jezdziki........;-) i ludzie w domu jacys bo pewnie dziadki beda sobie wpadac do dzidki. Przez szesc lat mielismy spokoj i porzadek, zmienilo sie troche po zakupie mopsa z,ktorego siersc sypie sie jak z choinki, a przy dziecku.........Zaczynam sie bac ze nie ogarne tematu.

Boje sie siersci latajacej wszedzie i po dzidzi, boje sie ze wriatka skoczy na dziecko...bo bedzie chciala sie poprzytulac jak to robi z nami, wiem to nasza wina rozpiescilismy ja cholernie, a tu dzidke trzeba bedzie wychowac ;-) troszke boje sie ze bede niekonsekwentna itd.wlaczyl mi sie,chyba syndrom rodzica...........
    Zawsze mielismy tyle do powiedzenia o innych dzieciach ;-) teraz mamy szanse z mezem sami sie wykazac chcialabym by bylo poprostu dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 17:38

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny zbieram się na połówkowe! Trzymać kciuki! Jutro napiszę co i jak. :)

Ja Ci dam jutro!!!!!!!!!!!! :/

Gwiazdeczka27, Wiki81, zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola na pewno będzie dobre. Może to mało urokliwe, ale ja stawiam zawsze na konsekwencję i mi sie to sprawdza. Czasami sie dziecko poboczy i obrazi ale zawsze wychodzi na dobre. Jestem koziorożcem, jedni o mnie mogą mówić uparta, ale dla mnie to stanowczość i konsekwencja.

A miejsce w domu na pewno się znajdzie. Tak Ci się teraz wydaje tylko że ciasno. Dużo łatwiej utrzymac porządek jak jest dużo miejsca w domu, więc z tym tylko będzie problem na początku, ale miejsce na rzeczy dziecka się znajdą. Mieszkałam z teściami 7 lat i miałam jedną szafę i aż teraz się dziwię jak ja to mieściłam? A zawsze się mieściło. Używałam pudeł dużych plaskikowych ustawianych jedno na drugie dla dziecka. Zawsze wieczorem z dzieckiem układaliśmy zabawki do snu do pudeł i daliśmy radę.

A pościel pieluchy, kocyki trzymałam w szufladzie w łóżeczku. Jest mega pojemna!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:16

polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wielka dupa...Na pół godziny przed wyczekiwanym badaniem zadzwoniła do mnie pani z poradni uprzejmie informując,że pan doktor dziś nie dojedzie i muszę czekać kolejny tydzień:/ Wściekła jestem!!!

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.... też bym się wściekła.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jutro pieczemy? Babkę, ciasto drożdzowe, czy torcik? Macie niezawodne przepisy?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki drożdżowe z kruszonką polecam :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dzisiaj po badaniu i moja dzidzia chce być niespodzianka. bo nadal nie wiem czy syn czy córka

nix, ania_29, isabelle, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczyny co jutro pieczemy? Babkę, ciasto drożdzowe, czy torcik? Macie niezawodne przepisy?

Ostatnio upiekłam dobry sernik zebrę. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki upiecz biszkopt na to nałóż przekrojone banany wzdłuż, potrzyj na nie czekoladę i polej cytryną, na to bita śmietana (najlepiej cała góra! :D ) i smacznego :D

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udusze tą Ewelinę!!!!!!!!!!

Czekam na wieści i cisza. Wrrrrrrrrr

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt;))

Wczoraj wyszłam ze szpitala i od razu po południu miałam USG polowkowe. Synek cały i zdrowy. Lekarz powiedział, ze niezły z niego okaz i strasznie ruchliwy:)

Teraz mniej przyjemniej. Poszłam do szpitala z małym brzuszkiem, a wyszłam z całkiem pokaźnym. Z dnia na dzień mi go "wywaliło ". Dzisiaj mierzyłam suknie i jest tragicznie... Nie mogę w niej oddychać , nie mówiąc o siedzeniu czy sklonie... Juz przy wiązaniu brakło sznureczka i ściskali mnie jak mogli aby zasznurowac. Oczywiście została do poprawek, ale niewiele można zrobić... Uda sie po 1,5 cm po każdej stronie popuścić i doszyc drugi sznureczek do wiązania, aby można było wiązać luźniej. Masakra, oby to coś pomogło..Jestem cała w nerwach, zapłakana i załamana. Nikt sie nie spodziewał, ze tak mi z dnia na dzień brzuszek urośnie.

Mama mnie pociesza, ze najwyżej tylko ją do kościoła i zdjeć założę, a potem przebiore sie w inna sukienkę bo kamery nie mamy, wiec cały czas nie muszę byś w ślubnej , ale przecież będzie fotograf :( Obym chociaż do 24 w niej wytrzymała dopóki jest fotograf, a potem ubiore coś wygodnego... W poniedziałek lub wtorek będzie do przymierzenia i odebrania wiec zobaczymy co z tego wyniknie.... Jest jeszcze opcja, ze wytnę z pod spodu halkę, która jest od samej góry i po prostu babcia zrobi mi ja na gumce w formie spódnicy i na brzuszku zrobi sie luźniej, tylko czy to będzie wyglądało 'jadalnie' ?

Moze to śmieszne, ale przeżywam to cholernie.... Chciałam czuć sie dobrze.... A tutaj taki problem ze strojem oraz z moim zdrowiem. Muszę prowadzić oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać i mniej chodzić, bo moje problemy z nerkami powodują, ze stawia mi sie brzuszek, a chodzenie powoduje bol nerek i takie ciągniecie brzucha. Obecnie jestem na luteinie dopochwowej. 2 tabletki dwa razy dziennie i masa innych leków. Mama sie śmieje, ze jak stary dziadek mam swoją siatkę lekarstw.

Na weselu raczej będę tańczyć tylko wolniejsze kawałki bo nie chciałabym w nocy wyladowac w szpitalu.

Nic nie zapowiadało, ze tak będzie. Ciąże znosiłam bardzo dobrze, obyło sie bez większych mdłości i wymiotów. Byłam aktywna, a nawet coś tam próbowałam sobie ćwiczyć. Brzuszek ciagle był mały i nie było po mnie widać tego stanu także nikt nie martwił sie o suknie, a tu z dnia na dzień takie zmiany...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:03

Paula44, lwuska55592 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinam kanapkę z pastą z tuńczyka i twarożku. Pycha! Pierwszy raz połączenie ryby z białym serem jadłam w szpitalu i zdziwiłam się, że tak dobrze smakuje :)

Kawa, polaola lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja właśnie zrobiłam makaron z twarożkiem, cynamonem, masełkiem na słodko Mmm :D
    Narobiłaś mi smaka na jakąś pastę rybną.. :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:50

renia83, polaola, rastafanka, lwuska55592, Agus89, Gwiazdeczka27, Wiki81, Silatan, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja już po wizycie, czuję się zaopiekowana jak nigdy! Szyjka w idealnym stanie, wyniki super. Dostałam pochwałę za chodzenie do pracy i ruszanie się oraz zdrowy rozsądek. W przypadku ciągnięcia czy twardnienia w brzuchu, które pojawiają mi się od czasu do czasu gdy dłużej chodzę - przed spacerem wziąć nospę. Na skurcze łydek dostałam Aspargin 2x1. Gdyby mnie dopadło przeziębienie: można brać rutinoscorbin nawet do 10 tabletek dziennie, witaminę C do 1 g, cholinex, tantum verde i syrop na kaszel Flegamina + naturalne metody. Nie lekceważyć jednak gorączki i nie próbować jej zbijać samemu.
    Super że wszystko w porządku :) !!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam mamby ;-) normalnie 34 LETNIE dziecko ze mnie, ale jutro na,prenatalne i musze sie jakos odstresowac bo najwidoczniej difergan nie pomaga ;-)trzymajcie kciuki.

BELL te brzuchy to chyba od lezenia nam rozna ja leze od 6 tc. wiec nie dziwie sie ze mam 104 w pasie ;-)
    Bell spokoj tylko teraz i malenstwo, slub niech spadnie na drugi plan, z sukienka cos wymodza krawcowe napewno i bedziesz piekna Panna MLODA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:32

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy spokojnie. Najważniejsze to się nie denerwować. Teraz już wszystko się dzieje, nic nie cofniesz. Zobaczysz że w poniedziałek suknia okaże się dobra, nic nie będzie cisnąć. Zobaczysz że wszystko dobrze się skończy.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze w poniedzialek znajde troche czasu na udzielanie sie, jestem ze wszytskim w proszku i ledwie nadarzam z czytaniem :) jutro jedziemy na wesele, wiec pewnie ani jutro ani w niedziele sie nie odezwe, ale zajrze na pewno jak bede miec szanse :) mezus ma mi dzis papiloty z gazety na wlosach krecic (oszczedna wersja fryzury weselnej, sukienka pozyczona i przed chwila wyprana a kartke z zyczeniami 3 razy chodzilam szukac w tym tygodniu bo nic nie bylo wrr) gratuluje wizyt i czekam na reszte wiesci

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ