X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam :)
    Ja jutro idę ale na szyjkowe więc też trzymać :D

Ewelina88, Gwiazdeczka27, zielarka, Agus89, M4DZI4, naan lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,pierdziele wlasnie czekam na panow ktorzy maja mi porobic tajne pawlacze i schowki,jestem na etapie zabudowywania wszelakich wnek ;-) narazie dziecku oddamy komode 6 szuflad glebokich na 60 cm. Jednak ubrania i higieniczne rzeczy to poczatek wozek do tego 3 w 1 zabawki,rowerki chodziki, jezdziki........;-) i ludzie w domu jacys bo pewnie dziadki beda sobie wpadac do dzidki. Przez szesc lat mielismy spokoj i porzadek, zmienilo sie troche po zakupie mopsa z,ktorego siersc sypie sie jak z choinki, a przy dziecku.........Zaczynam sie bac ze nie ogarne tematu.

Boje sie siersci latajacej wszedzie i po dzidzi, boje sie ze wriatka skoczy na dziecko...bo bedzie chciala sie poprzytulac jak to robi z nami, wiem to nasza wina rozpiescilismy ja cholernie, a tu dzidke trzeba bedzie wychowac ;-) troszke boje sie ze bede niekonsekwentna itd.wlaczyl mi sie,chyba syndrom rodzica...........
    Zawsze mielismy tyle do powiedzenia o innych dzieciach ;-) teraz mamy szanse z mezem sami sie wykazac chcialabym by bylo poprostu dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 17:38

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny zbieram się na połówkowe! Trzymać kciuki! Jutro napiszę co i jak. :)

Ja Ci dam jutro!!!!!!!!!!!! :/

Gwiazdeczka27, Wiki81, zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola na pewno będzie dobre. Może to mało urokliwe, ale ja stawiam zawsze na konsekwencję i mi sie to sprawdza. Czasami sie dziecko poboczy i obrazi ale zawsze wychodzi na dobre. Jestem koziorożcem, jedni o mnie mogą mówić uparta, ale dla mnie to stanowczość i konsekwencja.

A miejsce w domu na pewno się znajdzie. Tak Ci się teraz wydaje tylko że ciasno. Dużo łatwiej utrzymac porządek jak jest dużo miejsca w domu, więc z tym tylko będzie problem na początku, ale miejsce na rzeczy dziecka się znajdą. Mieszkałam z teściami 7 lat i miałam jedną szafę i aż teraz się dziwię jak ja to mieściłam? A zawsze się mieściło. Używałam pudeł dużych plaskikowych ustawianych jedno na drugie dla dziecka. Zawsze wieczorem z dzieckiem układaliśmy zabawki do snu do pudeł i daliśmy radę.

A pościel pieluchy, kocyki trzymałam w szufladzie w łóżeczku. Jest mega pojemna!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:16

polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wielka dupa...Na pół godziny przed wyczekiwanym badaniem zadzwoniła do mnie pani z poradni uprzejmie informując,że pan doktor dziś nie dojedzie i muszę czekać kolejny tydzień:/ Wściekła jestem!!!

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.... też bym się wściekła.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jutro pieczemy? Babkę, ciasto drożdzowe, czy torcik? Macie niezawodne przepisy?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki drożdżowe z kruszonką polecam :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dzisiaj po badaniu i moja dzidzia chce być niespodzianka. bo nadal nie wiem czy syn czy córka

nix, ania_29, isabelle, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczyny co jutro pieczemy? Babkę, ciasto drożdzowe, czy torcik? Macie niezawodne przepisy?

Ostatnio upiekłam dobry sernik zebrę. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki upiecz biszkopt na to nałóż przekrojone banany wzdłuż, potrzyj na nie czekoladę i polej cytryną, na to bita śmietana (najlepiej cała góra! :D ) i smacznego :D

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udusze tą Ewelinę!!!!!!!!!!

Czekam na wieści i cisza. Wrrrrrrrrr

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt;))

Wczoraj wyszłam ze szpitala i od razu po południu miałam USG polowkowe. Synek cały i zdrowy. Lekarz powiedział, ze niezły z niego okaz i strasznie ruchliwy:)

Teraz mniej przyjemniej. Poszłam do szpitala z małym brzuszkiem, a wyszłam z całkiem pokaźnym. Z dnia na dzień mi go "wywaliło ". Dzisiaj mierzyłam suknie i jest tragicznie... Nie mogę w niej oddychać , nie mówiąc o siedzeniu czy sklonie... Juz przy wiązaniu brakło sznureczka i ściskali mnie jak mogli aby zasznurowac. Oczywiście została do poprawek, ale niewiele można zrobić... Uda sie po 1,5 cm po każdej stronie popuścić i doszyc drugi sznureczek do wiązania, aby można było wiązać luźniej. Masakra, oby to coś pomogło..Jestem cała w nerwach, zapłakana i załamana. Nikt sie nie spodziewał, ze tak mi z dnia na dzień brzuszek urośnie.

Mama mnie pociesza, ze najwyżej tylko ją do kościoła i zdjeć założę, a potem przebiore sie w inna sukienkę bo kamery nie mamy, wiec cały czas nie muszę byś w ślubnej , ale przecież będzie fotograf :( Obym chociaż do 24 w niej wytrzymała dopóki jest fotograf, a potem ubiore coś wygodnego... W poniedziałek lub wtorek będzie do przymierzenia i odebrania wiec zobaczymy co z tego wyniknie.... Jest jeszcze opcja, ze wytnę z pod spodu halkę, która jest od samej góry i po prostu babcia zrobi mi ja na gumce w formie spódnicy i na brzuszku zrobi sie luźniej, tylko czy to będzie wyglądało 'jadalnie' ?

Moze to śmieszne, ale przeżywam to cholernie.... Chciałam czuć sie dobrze.... A tutaj taki problem ze strojem oraz z moim zdrowiem. Muszę prowadzić oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać i mniej chodzić, bo moje problemy z nerkami powodują, ze stawia mi sie brzuszek, a chodzenie powoduje bol nerek i takie ciągniecie brzucha. Obecnie jestem na luteinie dopochwowej. 2 tabletki dwa razy dziennie i masa innych leków. Mama sie śmieje, ze jak stary dziadek mam swoją siatkę lekarstw.

Na weselu raczej będę tańczyć tylko wolniejsze kawałki bo nie chciałabym w nocy wyladowac w szpitalu.

Nic nie zapowiadało, ze tak będzie. Ciąże znosiłam bardzo dobrze, obyło sie bez większych mdłości i wymiotów. Byłam aktywna, a nawet coś tam próbowałam sobie ćwiczyć. Brzuszek ciagle był mały i nie było po mnie widać tego stanu także nikt nie martwił sie o suknie, a tu z dnia na dzień takie zmiany...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:03

Paula44, lwuska55592 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinam kanapkę z pastą z tuńczyka i twarożku. Pycha! Pierwszy raz połączenie ryby z białym serem jadłam w szpitalu i zdziwiłam się, że tak dobrze smakuje :)

Kawa, polaola lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja właśnie zrobiłam makaron z twarożkiem, cynamonem, masełkiem na słodko Mmm :D
    Narobiłaś mi smaka na jakąś pastę rybną.. :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:50

renia83, polaola, rastafanka, lwuska55592, Agus89, Gwiazdeczka27, Wiki81, Silatan, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja już po wizycie, czuję się zaopiekowana jak nigdy! Szyjka w idealnym stanie, wyniki super. Dostałam pochwałę za chodzenie do pracy i ruszanie się oraz zdrowy rozsądek. W przypadku ciągnięcia czy twardnienia w brzuchu, które pojawiają mi się od czasu do czasu gdy dłużej chodzę - przed spacerem wziąć nospę. Na skurcze łydek dostałam Aspargin 2x1. Gdyby mnie dopadło przeziębienie: można brać rutinoscorbin nawet do 10 tabletek dziennie, witaminę C do 1 g, cholinex, tantum verde i syrop na kaszel Flegamina + naturalne metody. Nie lekceważyć jednak gorączki i nie próbować jej zbijać samemu.
    Super że wszystko w porządku :) !!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam mamby ;-) normalnie 34 LETNIE dziecko ze mnie, ale jutro na,prenatalne i musze sie jakos odstresowac bo najwidoczniej difergan nie pomaga ;-)trzymajcie kciuki.

BELL te brzuchy to chyba od lezenia nam rozna ja leze od 6 tc. wiec nie dziwie sie ze mam 104 w pasie ;-)
    Bell spokoj tylko teraz i malenstwo, slub niech spadnie na drugi plan, z sukienka cos wymodza krawcowe napewno i bedziesz piekna Panna MLODA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:32

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy spokojnie. Najważniejsze to się nie denerwować. Teraz już wszystko się dzieje, nic nie cofniesz. Zobaczysz że w poniedziałek suknia okaże się dobra, nic nie będzie cisnąć. Zobaczysz że wszystko dobrze się skończy.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze w poniedzialek znajde troche czasu na udzielanie sie, jestem ze wszytskim w proszku i ledwie nadarzam z czytaniem :) jutro jedziemy na wesele, wiec pewnie ani jutro ani w niedziele sie nie odezwe, ale zajrze na pewno jak bede miec szanse :) mezus ma mi dzis papiloty z gazety na wlosach krecic (oszczedna wersja fryzury weselnej, sukienka pozyczona i przed chwila wyprana a kartke z zyczeniami 3 razy chodzilam szukac w tym tygodniu bo nic nie bylo wrr) gratuluje wizyt i czekam na reszte wiesci

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ