*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
bell ja bym również na allegro poszukała, np. może coś w tym stylu? tam są różne rozmiary.. Często kobietki przebierają się nawet juz po pierwszym tańcu bądź przed 23 w inną suknię, taką do swobodnego tańcowania itp.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8078f2e9678.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46b4561c0d0b.jpg
oczywiście ta , którą podałam może nie być w twoim guście ale chciałam podac przykład, że jest wiele na allegro ciekawych kreacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 09:43
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBell ja się zastanawiam jak Twoja suknia jest zaciasna jak ona była odcięta pod biustem ? Jeśli szyła Ci suknię krwacowa z wprawą to powinna wiedzieć że brzuch Ci może wywalić i to sporo! I zostawić zapas na poprawkę. Wrzuć jeszcze raz foto sukni.
Gwiazdeczka27, isabelle lubią tę wiadomość
-
Co do kosmetyków dla dzieci to trzeba być bardzo ostrożnym. Moja siostra zna się na chemii kosmetyków i opowiadała mi co nieco. Uświadamiała mnie jaką chemię pakują do kosmetyków. I mówiła że ziajki mi nie poleca ze względu na skład. Ja będę używać bardziej naturalnych produktów czyli bez parafiny, silikonów i zbędnych konserwantów.
Wiem na przykład że do oliwek dla dzieci dodają (o ile dobrze pamiętam)olej parafinowy, czyli składnik ropy naftowej.Także trzeba uważać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 10:04
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ kosmetyków dla dzieci z Jonson&Johanson słyszałam że bardzo uczulają maluszki a niby seria stworzona dla dzieci i hipoalergiczna, koleżanka zamówiła full pakę i musiała rozdać po znajomych..
Ja myślę używać samego mydełka Bambino/nivea lub ten płyn Oliatum i na tym koniec. Wg mnie im mniej chemii tym lepiej. -
Hej mamuśki!
Zanim was nadrobię to chciałam się pochwalić, że dziewczynka pozostaje dziewczynką! Zmieniło się tylko imię z Gabrysi na Milenka bo tak nam wpadło do głowy rano przy śniadaniu i raczej się już nie zmieni.
Moja córa jest zdrowa, waży 460 gram. Według usg poród ciągle przesunięty z 11 na 17 styczeń ale wiadomo, że teraz nie ma co zwracać na to uwagi bo dzieci są różne. Chrzestny zadowolony bo ma ur 20 stycznia i ma nadzieję, że wtedy się urodzi.
Taka dumna wczoraj byłam jak ją widziałam. A mąż to taką miał minę - nie da się opisać, tyle radości było na niej widać.Od razu po wizycie pojechałam do Pepco ale u nas nie ma takiej promocji jak u Kawy. Ale i tak body z długim rękawem po 5,90 to moim zdaniem tanio. I bawełna ładna, tzn zależy w których wzorach ale ogólnie zadowolona jestem. Do tego słońce pięknie świeci, jutro mamy 1 rocznicę ślubu i jestem baaardzooo szczęśliwa. Wszystkie marzenia się spełniają, będziemy mieć zdrową córcie, w styczniu kupujemy mieszkanie, mam wspaniałego męża!
Tylko takie jedno malutkie zostaje - o własnym sklepiku lub kwiaciarni. Ale myślę, że to też bardzo realne jest.
Życzę wszystkim mamusiom takiego dobrego humoru jak ja mam!!!Kawa, szpilka, zielarka, Silatan, marrtka, M4DZI4, Agus89, Gwiazdeczka27, renia83, nix, Wiki81, Paula44, Agula92, lwuska55592, rastafanka, jonka91, szczesliwa89 lubią tę wiadomość
-
Co do kosmetyków to ja przeanalizowałam skład wielu popularnych i tych mniej, oczywiście za pomocą internetu itp. I tak jak Aguś pisze, trzeba uważać na olej mineralny (parafina) a także na sodium laureth i pochodne (nie wiem co to jest ale tak było napisane na wielu stronach) oraz na takie parabeny jak methyl, ethyl, probyl, butyl.
Do kąpieli będę tak jak Kawa używać Oillatum Soft lub Emolium. I nie potrzeba na początku szamponu chyba, że wnioskując po mojej zgadze mała będzie mieć włosy do pasa, to wtedy takie szampony jak : Oillatum Baby, Bambino, Bobini Baby.
A żeby dziecko nie miało ciemieniuchy jest olejek Skarb Matki - jedyny bez salicylanów. A jak się pojawi to wtedy podobnież dobrze sprawdza się oliwka z Johnsons baby oil, Bambino i Emolium.
Na pupcie będę używać oczywiście Sudocremu, puder Nivea baby.
Z innych kosmetyków mam zapisane wazelinę i mydełko ekosensowne. Ale nie pamiętam po co to zapisałam.
A i doświadczone mamy : Czym przemywałyście pępek? -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Jak można o 7 rano wstawać, jeszcze w sobotę ;( Ja to jakiś trol łóżkowy jestem ;/
Co do kosmetyków to np emolium czy oilatum bardzo polecane przy skórze atopowej zawiera właśnie tą nie dozwoloną parafine
Myślę, że 90 procent społeczności nie czyta składów kosmetyków które są sławne i przeznaczone dla niemowlaczków. Np bobini baby też ma w składzie składniki niedozwolone. Sama jak byłam w PL to kupiłąm chyba coś z nivea i bobini i przez myśl by mi nie przeszło żeby wnikać w skład, skoro trucizna dla skóry w oilatum potrafi być
Zresztą tego syfu jest mnóstwo nie tylko w kosmetykach i ludzie bezwiednie kupują i jedzą ( czasami nie mają wyjścia) Ostatnio wnikając w alergię syna na nabiał a zwłaszcza w ser żółty zrobiłam serię badań krwi i wyszło, że na mleko uczulenia niema . Więc zaczęłam analizować sklad tego co je i znalazłam , że prawie w każdym serze żółtym jest naturalny składnik-barwinik annato, który w zwiększonej dawce powoduje alergie i atopowe zapalenie skóry. Nie wierzę, że czytacie skład wszystkiego co jest na rynku. Już nie wspomnę o tchy które maja już starsze dzieci i karmią je przeróżnymi specyfikami . Nawet zwykłe chrupki kukurydziane są na modyfikowanej i nie zdrowej kukurydzy
marrtka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Witajcie
ja już po porannej kawce, mąż przywiózł mi z mc donalds mniam
co do kosmetyków to polecam blog sroka o... Ja czytam składy, mam fioła na tym punkcie, kosmetyki i żywność potrafię dłuuugo wybierać, np jogurt naturalny (jeśli nie ma najzdrowszego Bielucha).
sodium laureth sulfate to składnik mocno wysuszający, detergent. pomyślcie, że w tym "pierzemy" swoje włosy. Alterra z Rossmanna tego nie ma. Polecam też z Rossmanna żel do higieny intymnej Facelle, za grosze, a skład super.
miłego dnia. dziś nawiedzę Entliczka i polukam jakie ceny. Widziałam na ich stronie fajną pościel do wózka!
-
I ja się witam sobotnio
Po śniadanku i małej kawce
Dziś planuję dzień pod znakiem lenistwa.Posprzątałam wczoraj, obiad też mam z wczoraj więc dziś nie robię nic, tylko potem jakieś wyjście z małżem na spacer czy cuś bo piękna pogoda.A jutro jedziemy na chrzciny, duża impreza w zajezdzie, niczym małe wesele tak kuzynka zaszalała i całą rodzinę zaprosiła.Przynajmniej pojem dobrych rzeczy hi hi
Miłego weekendu brzuchatki!
-
nick nieaktualny
-
marrtka ja na żywność też zwracam uwagę, na to co ja jem i co daje mojemu dziecku tylko prawie wszędzie coś jest i niby naturalne a jak człowiek się doczyta to okazuje się szkodliwe ;/ choćby ten głupi annato niby naturalny wyciąg z nasion a jednak szkodliwy.
Selene Ty w środku tego śląska to powinnaś raczej chronić skórę tymi zakazanymi kosmetykami a nie ich unikać -
Kawa tutaj raczej nie chodzi o reakcje alergiczne dziecka na dany kosmetyk ale o truciznę w nim zawartą, która być może wyjdzie na jaw po latach a nie od razu w postaci alergii. Bo np parafina blokuje dostęp powietrza do skóry, rzecz w tym , że jest ona chyba w każdym z kosmetyków dla dzieci :)nawet tych polecanych przez lekarzy
-
Wydaje mi się, że tak naprawdę możesz wszystkiego odmówić. Tylko trzeba sobie pewnie jakieś uzasadnienie wcześniej przygotować. Ja np nie chcę dziecka od razu w szpitalu szczepić i już się przygotowuję na wojnę z pielęgniarkami, które pewnie nazwą mnie wyrodną matką. Ale taka jest decyzja moja i męża.
-
nick nieaktualnyCześć.
No Ewelinko! Gratuluję zdrowej córci! A co do imienia- Milenka przepiękne!
Ja dziś wróciłam od troskliwych Rodziców do domu
Mama mnie utuczyła, ale nic nie zastąpi Jej obiadów: zupa pomidorowa itp.....mniam.
Maz zabrał mnie do Pepco!zakupy wkleję potem - a jest co
Mały e dzień siedzi zupełnie cicho. Zato dziś w nocy pukał od 2:08 do prawie piątej!Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość