*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula dziękuje.
Właśnie chyba w Pepco jakaś dostawa była bo pełno fajnych rzeczy i tanich. Boję się, że przesadzę z zakupami.
Moja kruszynka wierci się co godzinę. Na usg to mnie tak kopnęła, że aż się podniosłam do góry i się ginka wystraszyła. Ale pewnie niedługo te kopniaki zamienią się w terroryzowanie naszego brzucha i wnętrzności.
A ja zaraz zbieram się do domu i w planach gołąbki. -
U nas szczepienia nie są obowiązkowe, wręcz przeciwnie trzeba się upomnieć. Ale właśnie jak jest z gruźlica? Podobno szczepi się w pierwszej dobie? Zielona jestem i tez nie wiem czy szczepić w ogóle i czy w pierwszej dobie to konieczne? W ogóle na jakie choroby od razu w szpitalu szczepia?
-
Czesc jestem po prenatalnym.
Nie badzo mam humor po pierwsze szyjka robi sie lejkowata i skrocila sie do 30mm
Po drugie pepowina jest dwunaczyniowa wskazanie do dab. Echa serca choc wad lekarka nie widzi.
Dzidka potwierdzona dziewczynkaAda nasza jest piekna wazy 400 g i jest zdrowa.
Ja leze a jutro wprowadzam sie do taty, bo maz pracuje calymi dniami a i pieska mamy jeszcze.
Chcialam tylko tak funkcjonowac jak funkcjonowalam czyli powolutku, ale coz jak trzeba lezec to leze.
Za chwile na poprawe humoru pizze zamowiona zjem.
W pon. do lekarza prowadzacego ide. Tak sie boje.
-
Kurde jak czytam o tych szyjkach to mam ochotę internet odłączyć. Moja szyjka miesiąc temu miała 25mm i lekkie rozwarcie. Funkcjonuje normalnie, zaprowadzam dziecko do szkoły, gotuje obiady , śniadania. Nie sprzątam tylko.
Jadę dzisiaj do kolejnego lekarza właśnie ze względu na to co się na czytałam o tych szyjkach. Mam nadzieje, dobre wieści usłyszeć aczkolwiel należę do pechowcow i znając życie będzie odwrotnie -
Paula większość przypadków pępowiny dwunaczyniowej nie więże się z żadnymi dodatkowymi wadami u dziecka. Jeśli lelarz na usg tez nie dostrzegł nic niepokojącego to na pewno wszystko będzie dobrze. Chociaż w 100 procentach rozumiem Twoje zmartwienie bo chyba każda z nas by się przejęła.
nix lubi tę wiadomość
-
Hej.
Polaola a co Ci powiedział lekarz że musisz leżeć? Ja mam szyjkę 23 mm, często czuję na dole twardnięcia, sama nie wiem czy to groźne, no i moje często to pojęcie względne, bo nie wiem co znaczy w ciąży często. Czuję jakby dziecko się wypinało i w pewnym momencie mam twarde z jednej strony jakby się wypychało. Staram się oszczędzać, nie sprzątam, nie dźwigam ciężkich rzeczy, ale gotuję, zajmuję się starszym dzieckiem i podstawowe rzeczy też raczej sama robię. Jeżdżę samochodem, pracuję, prasuję. Lekarka mi mówiła, że sex mogę, pracować też mogę jak chcę.
Może się wypowiedzą dziewczyny, które mają jakieś ograniczenia od lekarza i na co one są.
Co do szczepień ja będę szczepiła w szpitalu, a kąpiel to pewnie zgodnie z zaleceniami położnych. Ja dodatkowo muszę pamiętać o immoglobulinie dla mnie z uwagi na Rh- i badania krwi dziecka z uwagi na moją krew.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:13
www.styczniowki2015.phorum.pl -
aniafk wrote:Kurde jak czytam o tych szyjkach to mam ochotę internet odłączyć. Moja szyjka miesiąc temu miała 25mm i lekkie rozwarcie. Funkcjonuje normalnie, zaprowadzam dziecko do szkoły, gotuje obiady , śniadania. Nie sprzątam tylko.
Jadę dzisiaj do kolejnego lekarza właśnie ze względu na to co się na czytałam o tych szyjkach. Mam nadzieje, dobre wieści usłyszeć aczkolwiel należę do pechowcow i znając życie będzie odwrotniewww.styczniowki2015.phorum.pl -
To ja już nie wiem jak z tą szyjka jest, wszędzie tylko panika. Teraz to się nawet do lekarza boje iść żeby mi nie wciskal niepotrzebnego stresu i leżenia. Wiki bo jeśli Ty pracujesz przy szyjce 23mm a są dziewczyny które mają szew przy 30mm to już nie rozumiem?
naan lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Jestem po usg połówkowym i... generalnie wszytsko dobrze Dzidziuś waży 370 g serduszko ładnie bije, wad nie stwierdzono ale... okazało się że nasza Oliwka ma siusiakaDwóch lekarzy w 12 i 17 tyg obstawiało dziewczynkę a tu taka niespodzianka... a ja mam ubranka dla dziewczynki
agnesik, lwuska55592, Wiki81, Kawa, Paula44, Maud11, aniafk, ania_29, polaola, zielarka, rastafanka, Agus89, kasia86, nix, M4DZI4, renia83, jonka91, szpilka, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Tak, mam luteine 2*1 i magnez, sporadycznie no spa. Byłam tutaj u nas w szpitalu, chociaż wiem , że mają olewczy stosunek do badania szyjki bez wcześniejszych nie powodzen i usg mi nie zrobili ale przy normalnym badaniu lekarz stwierdził że szyjka długa i zamknięta i że tylko w Polsce taka panika jest. Ja sobie zdaje sprawę z tego, że wielka Brytania zacofana jest i jade dzisiaj tez ponad 100km żeby to sprawdzić.
naan lubi tę wiadomość
-
Marta159753 wrote:cześć dziewczyny
Jestem po usg połówkowym i... generalnie wszytsko dobrze Dzidziuś waży 370 g serduszko ładnie bije, wad nie stwierdzono ale... okazało się że nasza Oliwka ma siusiakaDwóch lekarzy w 12 i 17 tyg obstawiało dziewczynkę a tu taka niespodzianka... a ja mam ubranka dla dziewczynki
Hahaha sex misja
Ale gratuluję!
-
nick nieaktualnyaniafk wrote:Paula większość przypadków pępowiny dwunaczyniowej nie więże się z żadnymi dodatkowymi wadami u dziecka. Jeśli lelarz na usg tez nie dostrzegł nic niepokojącego to na pewno wszystko będzie dobrze. Chociaż w 100 procentach rozumiem Twoje zmartwienie bo chyba każda z nas by się przejęła.
To chyba nie do mnie!
Polaola- spokojnie! Córeczka mojego kuzyna - ma teraz 3 miesiące też pepowina dwunaczynoowa a Zosia zdrowa!
Hahaha! Marta! Ciesz się, że nie w dniu porodu! A ciuszki dla laski wystaw tu. Może któraś się skusi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie mamuśki
na badaniu glukozą mnie trzy razy kuli w żyłę, da się przeżyć
weś ze sobą cytrynę..
Edit
kłują 2 badź 3 razy zależnie od przychodni:) czyli przed wypiciem raz,
po godzinie drugi raz, albo dopiero po 2 godzinach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 17:19
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb639dc4fcd0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5acb63a39c90.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a19a5f1640.jpg
Nasze zdobycze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:34
marrtka, MartaKD, Wiki81, Kawa, Agus89, renia83, jonka91, Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, nawet nie wiem jak długa jest moja szyjka. Wiem że jest ok. No to jak ok, to ok
Od tego jest lekarz, żeby w razie czego odpowiednio reagować, nie zamierzam wchodzić w jego kompetencje..
Paula fajne zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:36
Paula44 lubi tę wiadomość