WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziękuje. :)
    Właśnie chyba w Pepco jakaś dostawa była bo pełno fajnych rzeczy i tanich. Boję się, że przesadzę z zakupami. :)
    Moja kruszynka wierci się co godzinę. Na usg to mnie tak kopnęła, że aż się podniosłam do góry i się ginka wystraszyła. Ale pewnie niedługo te kopniaki zamienią się w terroryzowanie naszego brzucha i wnętrzności.:)
    A ja zaraz zbieram się do domu i w planach gołąbki. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienia nie są obowiązkowe, wręcz przeciwnie trzeba się upomnieć. Ale właśnie jak jest z gruźlica? Podobno szczepi się w pierwszej dobie? Zielona jestem i tez nie wiem czy szczepić w ogóle i czy w pierwszej dobie to konieczne? W ogóle na jakie choroby od razu w szpitalu szczepia?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jestem po prenatalnym.
    Nie badzo mam humor po pierwsze szyjka robi sie lejkowata i skrocila sie do 30mm
    Po drugie pepowina jest dwunaczyniowa wskazanie do dab. Echa serca choc wad lekarka nie widzi.
    Dzidka potwierdzona dziewczynka ;-) Ada nasza jest piekna wazy 400 g i jest zdrowa.
    Ja leze a jutro wprowadzam sie do taty, bo maz pracuje calymi dniami a i pieska mamy jeszcze.
    Chcialam tylko tak funkcjonowac jak funkcjonowalam czyli powolutku, ale coz jak trzeba lezec to leze.
    Za chwile na poprawe humoru pizze zamowiona zjem.
    W pon. do lekarza prowadzacego ide. Tak sie boje.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak czytam o tych szyjkach to mam ochotę internet odłączyć. Moja szyjka miesiąc temu miała 25mm i lekkie rozwarcie. Funkcjonuje normalnie, zaprowadzam dziecko do szkoły, gotuje obiady , śniadania. Nie sprzątam tylko.
    Jadę dzisiaj do kolejnego lekarza właśnie ze względu na to co się na czytałam o tych szyjkach. Mam nadzieje, dobre wieści usłyszeć aczkolwiel należę do pechowcow i znając życie będzie odwrotnie :/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula większość przypadków pępowiny dwunaczyniowej nie więże się z żadnymi dodatkowymi wadami u dziecka. Jeśli lelarz na usg tez nie dostrzegł nic niepokojącego to na pewno wszystko będzie dobrze. Chociaż w 100 procentach rozumiem Twoje zmartwienie bo chyba każda z nas by się przejęła.

nix lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Polaola a co Ci powiedział lekarz że musisz leżeć? Ja mam szyjkę 23 mm, często czuję na dole twardnięcia, sama nie wiem czy to groźne, no i moje często to pojęcie względne, bo nie wiem co znaczy w ciąży często. Czuję jakby dziecko się wypinało i w pewnym momencie mam twarde z jednej strony jakby się wypychało. Staram się oszczędzać, nie sprzątam, nie dźwigam ciężkich rzeczy, ale gotuję, zajmuję się starszym dzieckiem i podstawowe rzeczy też raczej sama robię. Jeżdżę samochodem, pracuję, prasuję. Lekarka mi mówiła, że sex mogę, pracować też mogę jak chcę.

Może się wypowiedzą dziewczyny, które mają jakieś ograniczenia od lekarza i na co one są.

Co do szczepień ja będę szczepiła w szpitalu, a kąpiel to pewnie zgodnie z zaleceniami położnych. Ja dodatkowo muszę pamiętać o immoglobulinie dla mnie z uwagi na Rh- i badania krwi dziecka z uwagi na moją krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:13

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Kurde jak czytam o tych szyjkach to mam ochotę internet odłączyć. Moja szyjka miesiąc temu miała 25mm i lekkie rozwarcie. Funkcjonuje normalnie, zaprowadzam dziecko do szkoły, gotuje obiady , śniadania. Nie sprzątam tylko.
    Jadę dzisiaj do kolejnego lekarza właśnie ze względu na to co się na czytałam o tych szyjkach. Mam nadzieje, dobre wieści usłyszeć aczkolwiel należę do pechowcow i znając życie będzie odwrotnie :/
    Aniafk, ja właśnie na ostatnim badaniu we wtorek miałam 23 mm ale szyjka twarda, zamknięta i w najbliższy wtorek jadę do kontroli i po ewentualny pesser. Nie wiem dlaczego nie założyła mi go od razu. Może z uwagi na koszt? Ale jak mam jechać kolejny raz 250 km w obie strony i stracić cały dzień, to podobnie mi wyjdzie. A nawet dużo drożej jak mi założy. A mając 23 mm na pewno mi założy. Tyle że dostałam na tydzień luteinę 2 x 1 120 tabletek, a więc do końca ciąży już pewnie. A Ty masz luteinę? Ja nigdy wcześniej nie miałam luteiny

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem jak z tą szyjka jest, wszędzie tylko panika. Teraz to się nawet do lekarza boje iść żeby mi nie wciskal niepotrzebnego stresu i leżenia. Wiki bo jeśli Ty pracujesz przy szyjce 23mm a są dziewczyny które mają szew przy 30mm to już nie rozumiem?:/

naan lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Jestem po usg połówkowym i... generalnie wszytsko dobrze Dzidziuś waży 370 g serduszko ładnie bije, wad nie stwierdzono ale... okazało się że nasza Oliwka ma siusiaka :D Dwóch lekarzy w 12 i 17 tyg obstawiało dziewczynkę a tu taka niespodzianka... a ja mam ubranka dla dziewczynki :P

agnesik, lwuska55592, Wiki81, Kawa, Paula44, Maud11, aniafk, ania_29, polaola, zielarka, rastafanka, Agus89, kasia86, nix, M4DZI4, renia83, jonka91, szpilka, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam luteine 2*1 i magnez, sporadycznie no spa. Byłam tutaj u nas w szpitalu, chociaż wiem , że mają olewczy stosunek do badania szyjki bez wcześniejszych nie powodzen i usg mi nie zrobili ale przy normalnym badaniu lekarz stwierdził że szyjka długa i zamknięta i że tylko w Polsce taka panika jest. Ja sobie zdaje sprawę z tego, że wielka Brytania zacofana jest i jade dzisiaj tez ponad 100km żeby to sprawdzić.

naan lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    cześć dziewczyny :)
    Jestem po usg połówkowym i... generalnie wszytsko dobrze Dzidziuś waży 370 g serduszko ładnie bije, wad nie stwierdzono ale... okazało się że nasza Oliwka ma siusiaka :D Dwóch lekarzy w 12 i 17 tyg obstawiało dziewczynkę a tu taka niespodzianka... a ja mam ubranka dla dziewczynki :P

Hahaha sex misja :)
    Ale gratuluję!

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :P muszę przyznać że przeżyłam szok jak zobaczyłam siusiaka :P ale cieszę się że dzidziuś jest zdrowy :))

nix, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Paula większość przypadków pępowiny dwunaczyniowej nie więże się z żadnymi dodatkowymi wadami u dziecka. Jeśli lelarz na usg tez nie dostrzegł nic niepokojącego to na pewno wszystko będzie dobrze. Chociaż w 100 procentach rozumiem Twoje zmartwienie bo chyba każda z nas by się przejęła.

To chyba nie do mnie!

Polaola- spokojnie! Córeczka mojego kuzyna - ma teraz 3 miesiące też pepowina dwunaczynoowa a Zosia zdrowa!

Hahaha! Marta! Ciesz się, że nie w dniu porodu! A ciuszki dla laski wystaw tu. Może któraś się skusi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn po teście glukozy! Krew pobierają z żyły czy z palucha?? Jeśli z żyły to nakłuwają 3x czy podpinają wenflon?

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    hehe :P muszę przyznać że przeżyłam szok jak zobaczyłam siusiaka :P ale cieszę się że dzidziuś jest zdrowy :))

Marta ja tak zakupiłam kilka rzeczy dla chłopca a się zmieniło na dziewczynkę! haha :)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 hahahah nie, nie do Ciebie. Z telefonu pisałam i czasami ciężko :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki ;) na badaniu glukozą mnie trzy razy kuli w żyłę, da się przeżyć;) weś ze sobą cytrynę..

Edit
    kłują 2 badź 3 razy zależnie od przychodni:) czyli przed wypiciem raz,
    po godzinie drugi raz, albo dopiero po 2 godzinach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 17:19

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb639dc4fcd0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5acb63a39c90.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a19a5f1640.jpg

Nasze zdobycze! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:34

marrtka, MartaKD, Wiki81, Kawa, Agus89, renia83, jonka91, Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, nawet nie wiem jak długa jest moja szyjka. Wiem że jest ok. No to jak ok, to ok :D Od tego jest lekarz, żeby w razie czego odpowiednio reagować, nie zamierzam wchodzić w jego kompetencje..

Paula fajne zakupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:36

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, extra ciuszki, aż mi się morda cieszy :D
    Zjadłam cały talerz makaronu ze szpinakiem i fetą. Jestem potworem.

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ