*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś skończyłam szyć literki z filcu.
Ależ to pracochłonne.
Ale etap drugi uważam za zakończony. Teraz tylko muszę jakoś poprzyczepiać ozdoby.
Póki co wygląda to tak:
No i mój apartamencik z mistrzem drugiego planu
MartaKD, ania_29, Paula44, renia83, rastafanka, zielarka, Kawa, lwuska55592, Gwiazdeczka27, jonka91, M4DZI4, szpilka, isabelle, Izabelka88, Maud11, szczesliwa89, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiki nie można
ale miałam dziś taki power w sobie że po prostu musiałam w końcu pójść w miasto
a tak poważnie to po prostu polazilam trochę bo zależało mi żeby młodą trochę obkupić bo rośnie jak na drożdżach a potem jeszcze zakupy do domu i tak zeszło i przez to że wiecznie odpoczywam niemiłosiernie bola mnie nogi ale to taki przyjemny ból bo bardzo dawno go nie czułam
wykapalam się już i zalegam w łóżku z nogami na poduchach
-
Kilka słów o szyjce. Dlatego niektóre z Was przy 23mm moga chodzić i ogólnie bo mają ją twardą i zamkniętą. U mnie było 30mm ale była miękka i robiło się wewnętrzne rozwarcie na 1 cm dlatego zdecydowali się na szew żebym nie musiała non stop leżeć.
Może coś rozjaśniłam -
Jezu, zgaga mnie po prostu wykończy, nawet nie piecze a potwornie boli za mostkiem, boli cały żołądek, który chyba całkiem się przemieścił bo czuję go od mostka a potem w prawo tuż pod piersią.
W ogóle brzuch rośnie w górę i uciska na jelita i płuca, ciężko mi nabrać głębiej powietrza. A co będzie później??? -
nick nieaktualnyWróciłam z kfc z kubełkiem na kolację.. ale nie serwują już mohito bo sezon upałów się skończył a miałam takiego smaka..
Małej chyba ostry kurczak nie zasmakował bo solidnie mnie skopała. Pierwszy raz stwardniał mi brzuch jak kamień! Musiałam zahaczyć do apteki po NeoMagnez forte, przy okazji wzięłam glukozę i jestem przerażona wielkością pojemniczka!
Aguś świetna robota!Agus89 lubi tę wiadomość
-
Melduje sie po szyjkowym
Tak więc moja szyjka ma 25mm i wewnętrzne rozwarcie na niecały centymetr czyli nic się nie zmieniło przez trzy tygodnie. Najprawdopodobniej taki urok mojej szyjki albo taka była na początku ciąży a, że nikt jej wtedy nie zmierzył to teraz można tylko gdybać
Ogólnie mogę chodzić, uprawiać sex i za 3 tygodnie przyjść na sprawdzian
. Panikowalam jak glupia przez ostatni miesiąc bo za dużo filozofii się w internecie na czytałam a teraz widzę, że nie warto bo każdy przypadek jest inny
Dobranoc ☆☆☆lwuska55592, nix, Agus89, Silatan, M4DZI4, zielarka, szpilka, jonka91, Ewelina88, naan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Mam problem od wczoraj pobolewa mnie brzuch , z lewej strony a nawet cały.
Polecacie jakieś tabletki rozkurczowe?
W ogóle nie wiem czy mam się martwić nigdy wczesniej w ciąży brzuch mnie nie bolał , we wtorek mam wizytę mam nadzieję że przejdzie. -
witam sie po weselu, najadlam sie jak dziki bak, troche malo tanczylam bo 2-3 piosenki i albo mega zadyszka, albo nogi bolaly albo krzyz
no zupelnie jak te wszystkie wiekowe babcie
stolik mielismy nie najlepszy, ale nas potem przetransferowano do mlodych a tam juz wiecej ludzi znajam, bo cale rodzenstwo panny mlodej i czesc osob towarzyszacych a moj maz to nie gada z obcymi a ze znajomymi to dopiero jak ich kilka raz widzi, do dzis nie moge wyjsc z podziwu, ze sie poznalismy x lat temu i zostalismy paraa i troche trzeba bylo jechac wiec w domeczku po weselu bylismy po 3
jonka91, lwuska55592, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
a malenstwo nic sie nie odzywalo przez caly czas, dopiero standardowo jak sie polozylam spac to przez chwile, za to dzis "rano" od 11 do 12 co chwile brykalo i chyba nawet doswiadczylam czkawki, no ale caly czas leze to sie dzidzia rusza, wlasnie znow kopnelo
chyba wczoraj tance go uspily konkretnie i dzis ma mnostwo energii na gimnastyke
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Chanela mi sie na szczescie udalo pozyczyc, nie byla idealna, ale wydanie teraz kupy kasy na sukienke, ktora wloze raz nie usmiechalo mi sie, akurat wrzesien dla nas jest dosc zawalny wydatkami, bo za tydzien idziemy na chrzciny, ja jako chrzestna, a z drugiej strony jak cos znajdziesz fajnego to napisz gdzie, bo a nuz widelec cycki po ciazy zostana i brzuch nie zejdzie
pewnie inaczej bym na to patrzyla gdyby nie to ze dla mnie zakup sukienki to zawsze byl koszmar, bo gdyby byla sama przyjemnosc to i kasa by sie wyskrobala
-
aniafk wrote:To ja już nie wiem jak z tą szyjka jest, wszędzie tylko panika. Teraz to się nawet do lekarza boje iść żeby mi nie wciskal niepotrzebnego stresu i leżenia. Wiki bo jeśli Ty pracujesz przy szyjce 23mm a są dziewczyny które mają szew przy 30mm to już nie rozumiem?
Mój ginekolog jest zdania, że nie długość, ale jakość szyjki jest ważna. Jeśli jest twarda i zamknięta, a ma 20 mm czy 25 to nie ma powodu do obaw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:44
aniafk lubi tę wiadomość
-
looliii wrote:Hej dziewczyny.
Mam problem od wczoraj pobolewa mnie brzuch , z lewej strony a nawet cały.
Polecacie jakieś tabletki rozkurczowe?
W ogóle nie wiem czy mam się martwić nigdy wczesniej w ciąży brzuch mnie nie bolał , we wtorek mam wizytę mam nadzieję że przejdzie.
Jak cię bardzo męczy, weź nospę. Jest w pełni bezpieczna.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy dziecko w brzuchu może reagować na pogodę? Ile razy jest deszczowo, pochmurno, moje dziecko doprowadza mnie do zgonu nerwowego bo w ciągu dnia nie rusza się prawie wcale, parę razy na dzień racząc wypchnąć jedną nogę...dziś też tak jest a ja mam już palpitacje z nerwów...