WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś skończyłam szyć literki z filcu. :) Ależ to pracochłonne. :P Ale etap drugi uważam za zakończony. Teraz tylko muszę jakoś poprzyczepiać ozdoby. :) Póki co wygląda to tak:
    29ypj50.jpg

No i mój apartamencik z mistrzem drugiego planu :P
    64j5tg.jpg

MartaKD, ania_29, Paula44, renia83, rastafanka, zielarka, Kawa, lwuska55592, Gwiazdeczka27, jonka91, M4DZI4, szpilka, isabelle, Izabelka88, Maud11, szczesliwa89, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ślicznie Ci to wyszło :)

Paula44, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Agus ślicznie Ci to wyszło :)
    Popieram!

Agus89 lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie można :) ale miałam dziś taki power w sobie że po prostu musiałam w końcu pójść w miasto :D a tak poważnie to po prostu polazilam trochę bo zależało mi żeby młodą trochę obkupić bo rośnie jak na drożdżach a potem jeszcze zakupy do domu i tak zeszło i przez to że wiecznie odpoczywam niemiłosiernie bola mnie nogi ale to taki przyjemny ból bo bardzo dawno go nie czułam :) wykapalam się już i zalegam w łóżku z nogami na poduchach :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka słów o szyjce. Dlatego niektóre z Was przy 23mm moga chodzić i ogólnie bo mają ją twardą i zamkniętą. U mnie było 30mm ale była miękka i robiło się wewnętrzne rozwarcie na 1 cm dlatego zdecydowali się na szew żebym nie musiała non stop leżeć.

Może coś rozjaśniłam :)

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, zgaga mnie po prostu wykończy, nawet nie piecze a potwornie boli za mostkiem, boli cały żołądek, który chyba całkiem się przemieścił bo czuję go od mostka a potem w prawo tuż pod piersią.
    W ogóle brzuch rośnie w górę i uciska na jelita i płuca, ciężko mi nabrać głębiej powietrza. A co będzie później???

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z kfc z kubełkiem na kolację.. ale nie serwują już mohito bo sezon upałów się skończył a miałam takiego smaka..
    Małej chyba ostry kurczak nie zasmakował bo solidnie mnie skopała. Pierwszy raz stwardniał mi brzuch jak kamień! Musiałam zahaczyć do apteki po NeoMagnez forte, przy okazji wzięłam glukozę i jestem przerażona wielkością pojemniczka! :/

Aguś świetna robota! :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po szyjkowym :) Tak więc moja szyjka ma 25mm i wewnętrzne rozwarcie na niecały centymetr czyli nic się nie zmieniło przez trzy tygodnie. Najprawdopodobniej taki urok mojej szyjki albo taka była na początku ciąży a, że nikt jej wtedy nie zmierzył to teraz można tylko gdybać :) Ogólnie mogę chodzić, uprawiać sex i za 3 tygodnie przyjść na sprawdzian :) . Panikowalam jak glupia przez ostatni miesiąc bo za dużo filozofii się w internecie na czytałam a teraz widzę, że nie warto bo każdy przypadek jest inny :)
    Dobranoc ☆☆☆ ;)

lwuska55592, nix, Agus89, Silatan, M4DZI4, zielarka, szpilka, jonka91, Ewelina88, naan lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Drogi, co tu tak cicho? ??????????

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa weekend! :D

nix, Paula44 lubią tę wiadomość

• looliii Koleżanka

Wysłany: 14 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mam problem od wczoraj pobolewa mnie brzuch , z lewej strony a nawet cały.
    Polecacie jakieś tabletki rozkurczowe?
    W ogóle nie wiem czy mam się martwić nigdy wczesniej w ciąży brzuch mnie nie bolał , we wtorek mam wizytę mam nadzieję że przejdzie.

82do20mmqzciyevf.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po weselu, najadlam sie jak dziki bak, troche malo tanczylam bo 2-3 piosenki i albo mega zadyszka, albo nogi bolaly albo krzyz :) no zupelnie jak te wszystkie wiekowe babcie
    stolik mielismy nie najlepszy, ale nas potem przetransferowano do mlodych a tam juz wiecej ludzi znajam, bo cale rodzenstwo panny mlodej i czesc osob towarzyszacych a moj maz to nie gada z obcymi a ze znajomymi to dopiero jak ich kilka raz widzi, do dzis nie moge wyjsc z podziwu, ze sie poznalismy x lat temu i zostalismy para :) a i troche trzeba bylo jechac wiec w domeczku po weselu bylismy po 3

jonka91, lwuska55592, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a malenstwo nic sie nie odzywalo przez caly czas, dopiero standardowo jak sie polozylam spac to przez chwile, za to dzis "rano" od 11 do 12 co chwile brykalo i chyba nawet doswiadczylam czkawki, no ale caly czas leze to sie dzidzia rusza, wlasnie znow kopnelo :) chyba wczoraj tance go uspily konkretnie i dzis ma mnostwo energii na gimnastyke :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:48

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela mi sie na szczescie udalo pozyczyc, nie byla idealna, ale wydanie teraz kupy kasy na sukienke, ktora wloze raz nie usmiechalo mi sie, akurat wrzesien dla nas jest dosc zawalny wydatkami, bo za tydzien idziemy na chrzciny, ja jako chrzestna, a z drugiej strony jak cos znajdziesz fajnego to napisz gdzie, bo a nuz widelec cycki po ciazy zostana i brzuch nie zejdzie :) pewnie inaczej bym na to patrzyla gdyby nie to ze dla mnie zakup sukienki to zawsze byl koszmar, bo gdyby byla sama przyjemnosc to i kasa by sie wyskrobala

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    To ja już nie wiem jak z tą szyjka jest, wszędzie tylko panika. Teraz to się nawet do lekarza boje iść żeby mi nie wciskal niepotrzebnego stresu i leżenia. Wiki bo jeśli Ty pracujesz przy szyjce 23mm a są dziewczyny które mają szew przy 30mm to już nie rozumiem?:/

Mój ginekolog jest zdania, że nie długość, ale jakość szyjki jest ważna. Jeśli jest twarda i zamknięta, a ma 20 mm czy 25 to nie ma powodu do obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:44

aniafk lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam meeeega katar :( :( :( mężuś mnie zaraził :( masakra :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    Hej dziewczyny.
    Mam problem od wczoraj pobolewa mnie brzuch , z lewej strony a nawet cały.
    Polecacie jakieś tabletki rozkurczowe?
    W ogóle nie wiem czy mam się martwić nigdy wczesniej w ciąży brzuch mnie nie bolał , we wtorek mam wizytę mam nadzieję że przejdzie.

Jak cię bardzo męczy, weź nospę. Jest w pełni bezpieczna.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam katar od równych 2 tygodni i mi nie przechodzi.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziecko w brzuchu może reagować na pogodę? Ile razy jest deszczowo, pochmurno, moje dziecko doprowadza mnie do zgonu nerwowego bo w ciągu dnia nie rusza się prawie wcale, parę razy na dzień racząc wypchnąć jedną nogę...dziś też tak jest a ja mam już palpitacje z nerwów...

FITop1.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ