*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
parę dni temu była rozmowa o przeziębieniu. Polecam produkty serii prenalen (syrop, pastylki do ssania, krople do nosa) dla kobiet w ciąży.
W domu kuracja domowymi sposobami: duuuużoooo witaminy "C" nie tylko tej z produktów spożywczych ale również można dodatkowo w postaci tabletek, herbata z miodem i cytryną, inhalację wody z solą lub z olejkami eukaliptusowymi (poszukajcie w necie) , można również rutinoscorbin. W aptece możecie popytać farmaceutki o jakieś też produkty do nosa dla kobiet w ciąży.
renia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weź zjedz coś słodkiego, napij się szklanki bardzo zimnej wody i połóż się na lewym boku na 15 min a potem tak na płasko ..
Dziecko ma bardzo dużo jeszcze miejsca, mogło również się ułożyć w innej pozycji. Na tym etapie ciąży wyczuwamy tylko niektóre ruchy dziecka. Jeżeli bardzo Cię to niepokoi to udaj się na USG
Często tutaj miałyśmy obawy, że dziecko nie wykazuję żadnej aktywności ( często właśnie między 19-20 tygodniem)nix lubi tę wiadomość
-
Ja jestem w 23 tc i jedzenie słodkiego nie działa, leżenie na lewym boku konsekwentnie wzmaga twardnienie macicy. Widzę zależność między ruchami a pogodą, niskie ciśnienie: ja śpię i dziecko śpi...tym się kurna pocieszam, bo młoda się rusza ale mało i rzadko...
-
Kurcze, mam taka zgagę, że na samą myśl o ostrym jedzeniu pada na mnie blady strach...
Jutro o 14 gin i badanie połówkowe, potrzymajcie kciuki by wszystko było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:57
Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
słyszałam tez o szklance bardzo zimnej wody, albo o zjedzeniu obfitego ciepłego posiłku. Pikantne tez działa u niektórych (ale wiadomo, że nie każda może sobie na to pozwolić, bo nie znosi ostrego jedzenia)
ps. pozatym dzieci tez mają takie dni, kiedy są spokojniejsze
Czytałam , również że między 22-24 tygodniem możemy zaobserwować zmniejszenie aktywności u dzieci bo coraz więcej godzin śpią..
Zielarka trzymam kciuki , ja jutro również mam mieć badanie USG połówkowe u swojego ginekologa. Trzymamy więc kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 19:06
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja mam dzisiaj salę gimnastyczną w brzuchu
a za chwilę mecz Polaków, może młode lubi siatkówkę, bo pierwsze kopniaki były właśnie po meczu otwarcia
Teraz kopie nawet jak siedzę, skubaniec mały. Trzymam kciuki za połówkowe, wszystko będzie gites!
-
Cześć dziewczyny. Ostatnio niewiele piszę, ponieważ od 1 września wróciłam do pracy, mam sporo godzin w dwóch szkołach, do tego prywatne lekcje i już nie wystarcza czasu albo siły na pisanie. Za to czytam Was codziennie, może nie wszystko, ale większość postów. Czuję się wyśmienicie, w pracy mam dużo energii, w domu też. Dziś cały dzień miałam gości, rano teściowie, ciocia, szwagier z rodziną, popołudniu rodzice z dziadkami. Wczoraj spędziłam cały dzień w kuchni, gotowałam, piekłam. Do tego sprzątanie mieszkania. Czuję się rewelacyjnie, chociaż dziś to już chętnie odpocznę. Tak się tylko zastanawiam, czy można tak funkcjonować na pełnych obrotach, bo ja praktycznie robię wszystko, co przed ciążą. Pracuję, udzielam lekcji prywatnych, gotuję, sprzątam. Wiadomo, nie noszę ciężarów, mąż też mi pomaga w domu. Chyba takie zykłe czynności nie powinny zaszkodzić Malutkiej. Dziś wyjątkowo się rusza. Brzuszek coraz większy się roi, nawet rano jak lezę, to nie jest płaski. Oby dalej było wszystko ok, do lekarza dopiero 29 września. Dłuuuugo jeszcze. Życzę wszystkim zdrowia, sił i pozytywnej myśli;)
magdalenka, Wiki81, Paula44, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Coś mało piszecie dzisiaj, nie ma co nadrabiać.
Ja dzisiaj zauważyłam pierwszy rozstęp na brzuchu, przynajmniej tak mi się wydaje, będę go obserwować. Pojawił się na długości biodra, a co dziwne pępek mi się chowa do środka i już nie ma szans zobaczyć jego koniec. A macie też takie ciemne bordowe brodawki?? Ten kolor zmienia się po porodzie??
Ja ruchy czuję właśnie leżąć na płasko pomimo że to strasznie niewygodne jest, ale dla kilku ruchów warto tak poleżeć, ale nie zauważyłam żeby jedzenie jakoś wpływało na ruchy. -
izabelka ja nie wiem co to zgaga i mam nadziję jej nie doświadczyć.
Właśnie zmienił się podpis u mnie na suwaczku. Wiecie pomimo iż wiem jaki będzie kolejny, czytaja chociażby Wasze to jak zobaczy się u siebie i porówna do tego co jest w rzeczywistości to całkiem co innego. -
magdalenka wrote:Coś mało piszecie dzisiaj, nie ma co nadrabiać.
Ja dzisiaj zauważyłam pierwszy rozstęp na brzuchu, przynajmniej tak mi się wydaje, będę go obserwować. Pojawił się na długości biodra, a co dziwne pępek mi się chowa do środka i już nie ma szans zobaczyć jego koniec. A macie też takie ciemne bordowe brodawki?? Ten kolor zmienia się po porodzie??
Ja ruchy czuję właśnie leżąć na płasko pomimo że to strasznie niewygodne jest, ale dla kilku ruchów warto tak poleżeć, ale nie zauważyłam żeby jedzenie jakoś wpływało na ruchy.
Też mam ciemne otoczki brodawek, w pierwszej ciąży też ściemniały, ale o połowę mniej niż teraz. Teraz są naprawdę ciemne. To zmniejszyło się stopniowo po porodzie i kolor otoczek wrócił całkowicie do stanu wyjściowego.
Ja najczęściej czuję ruchy siedząc, czuję tez kopniaki leżąc na boku, często maluch budzi mnie w nocy -
zielarka wrote:Może to nie rozstęp tylko odciśnięty szew rajstop, majtek, spodni?
Też mam ciemne otoczki brodawek, w pierwszej ciąży też ściemniały, ale o połowę mniej niż teraz. Teraz są naprawdę ciemne. To zmniejszyło się stopniowo po porodzie i kolor otoczek wrócił całkowicie do stanu wyjściowego.
Ja najczęściej czuję ruchy siedząc, czuję tez kopniaki leżąc na boku, często maluch budzi mnie w nocy
No właśnie może to coś odciśnięte jutro zobaczę czy jest nadal, juz raz tak miałam byłam pewna że to rozstęp a po paru dniach nie było po nim śladu.
A z gorszych wieści to znowu mam grzybka, swędzi i piecze znowu, póki co smaruję clotrimazolum ale pewnie znowu dostanę te okropne globulki, tylko nie wiem czy nie udac sie wcześniej do lekarza bo wizytę mam dopiero 24. -
Moja młoda budzi sie ok 3,4 rano, zaczyna tak skakać po pęcherzu, że ledwo daję radę dojść do toalety. Potem kopie jeszcze z pół godziny i nie daje zasnąć, bo gdy już przysypiam nagle podskakuję od ciosu z półobrotu
Fajne to, wcale nie jest dla mnie uciążliwe
mówię do niej wtedy cicho, podziwiam jej harce
taki czas tylko la nas
nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
magdalenka ja mam już 3 bordowe rozstępy z jednej str a z drugiej dwa i smaruje się codziennie. ;(
Moje brodawki też są ciemne i wielkie....
A takie pytanie mam do dziewczyn co robiły już test obciążenia glukozą czy kupowałyście ją d=same czy dostawałyście ja tam gdzie krew pobierali?