*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka wrote:Kurcze, mam taka zgagę, że na samą myśl o ostrym jedzeniu pada na mnie blady strach...
Jutro o 14 gin i badanie połówkowe, potrzymajcie kciuki by wszystko było ok.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Miałam dzisiaj ciekawy dzień. Kościół, zawiozłam syna na tenis, festyn sękaczy (kupiłam oczywiście dużego sękacza), obiad, spacer po stadninie koni, oglądanie ślicznych okazów w Janowie Podlaskim i wieczór na świeżym powietrzu w restauracji nad brzegiem rzeki. A później w domu prasowanie i nadrabianie Waszych wpisów.
Kolorowych snówrenia83, Paula44, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
dobry dziewczynki
miałam dziś iść na badania ale nie dam rady idę jutro, spałam 2-3 h dziś przez ten katar i wyglądam jak wywłok
ale mam wrażenie że najgorsze za mną
powodzenia na dzisiejszych wizytach
ja mam w środę ale taką zwykłą kontrolną więc się nie spinam, młody szaleje w brzucholu więc spokojna jestem
a tak w ogóle to WSTAWAĆ ŚPIOCHY
nudzi mi się
-
nick nieaktualnyDzień dobry w nowym tygodniu:)
Powodzenia na wizytach:)
olka25:"Mój synuś rusza się ogólnie niewiele, rzadko i dość słabo chyba (rzadko czuję ruchy na ręce przyłożonej do brzucha, a zazwyczaj pod dotykiem ręki dziecko się uspokaja i przestaje ruszać). "
Moja mała ma tak samo, jak tylko przyłożę rękę (albo mój mąż) to zaraz się uspokaja i przestaje się ruszać.......heheheh cwaniara jedna:)
a tak to ostatnio też chyba większość czasu przesypia....rośnięcie przecież jest męczące:D:D:D więc niech nasze dzieciaczki rosną i śpią ile wlezie:)
Miłego dzionka:)
renia ZDRÓWKA:)
Któraś pisała, że nie kupuje ani łóżeczka ani kołyski, znalazłam a necie taki tekst:
"A jeśli dziecko ma spać w łóżku z rodzicami? Warto wiedzieć, że istnieją specjalne materacyki z podwyższonymi bokami, na których układa się dziecko. Taki wynalazek ma zabezpieczyć malca przed ewentualnym przygnieceniem."Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:30
renia83, M4DZI4, olka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Ja też niedługo wybieram się na glukozę. W jakiej ilości wody należy ją rozpuścić?
W laboratorium sami rozpuszczają glukozę trzeba ją tylko ze sobą wziąć no i wiedzieć jaką 50 czy 75. To jeśli chodzi o NFZ a prywatnie to chyba ktoś już kiedyś pisał że się dostaje ale lepiej przedzwonić do lab i zapytac.PozdrawiamAgus89 lubi tę wiadomość
-
Witamy się z rana, ze względu na przełożone UKG czeka mnie tydzień ciagnący się w nieskończoność do tego pt, na szczęście w czwartek idę na wizytę kontrolną do gina więc zawsze coś szybciej ;p Też mam skierowanie na glukozę 75g (od czego zależy ilość?) Już nawet ją kupiłam ale jakoś nie umiem się zebrać w sobie, żeby podjeść do laboratorium:/
Nie wiem czy pisałam, ale mój ból ucha na szczęście minął jak ręką odjął po, o dziwo, jednej tabletce Apapu
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHEj
też robię test glukozy za tydzień.. mi ginekolog kazała kupić w aptece 75g.
Dziś u mnie ładna pogoda, wczoraj byliśmy w B-B, nie wiedziałam że w Sferze w Galerii jest tak wielki H&M dziecięcy! I te wszystkie ciuszki! Takie śliczne Mmm
obecnie jest promocja na spodnie ciążowe "kup 2 pary za drugą zapłacisz 50%" wydałam 180zł więc nie wiem czy to oszczędność no ale pierwszy raz czuję że potrzebuję tych spodni. A jakie są wygodne!
W ccc byłam przy kasie świadkiem zabawnej sytuacji. Pani zakupiła buty na wysokim obcasie i chciała je oddać ponieważ chodziła w nich tylko po domu i są niewygodne i ją obcierają-tak stwierdziła. Kasjerka po oględzinach butów, uznała że ich nie przyjmie bo są poobijane i podeszwy podtarte. I tak stoją i się kłócą na co wypaliłam:
-wczoraj była sobota, to może Pani się gdzieś bawiła w nich na weselu? HAhah Pani spaliła buraka, powiedziała że już nigdy tu nic nie kupi zawinęła buty i poszła- chyba trafiłam w 10tkę. Przecież gdyby oddała te buty to musiały by wrócić na półkę i trafić się każdej z nas, a naprawdę były "zwichrowane"Malenq, Tymi, Selene, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selen gratuluję i kolejnych pięknych rocznic życzę.
Kawa no i dobrze powiedziałaś. Nie lubię takiego właśnie kombinowania u nas, ludzie są bezczelni.
Ja dzisiaj idę na półówkowe i trochę się stresuję bo ostatnio lekarz był średnio miły a to przez to, że dziecko nie za bardzo się ułożyło i nie chciało współpracować. Ale może w końcu poznam tą płeć?
Selene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziecwzyny:)
Witam sie po długiej przerwie:)podczytywałam Was co jakis czas ale nie udzielałam sie bo jakos tak po prostu nie miałam totalnie weny-wybaczcie,miałam gorsze dni:/
U nas ok,tak mysle po wywijasach w brzuszku,pisałyscie o ruchach u nas najbardziej działa szklana zimnej wody,mała momentalnie daje o sobie znac:)
Glukoze robiłam 3 dni temu,75g,rozpuszczono w 2 kubeczkach myslałam ze drugiego nie wypije,tak słodkie ze az gorzkie bleeeeeeeee,3 kłucia,na czczo,po godz od wypicia i po 2 godz od wypicia.glukoze mamy wzorową
Dzis wizyta:) zobaczymy czy nasza córeczka nadal nia jest a jutro zaczynamy 25 tydzien,czas leci ....
Słuchajcie mam okazje kupic monitor oddechu angelcare za 200 złotych od kumpeli i hustawke slimaczka bright stars za 100 praktycznie nie uzywane bo jej córka nie tolerowała hustawek a monitor uzywała przez 3 mc ze wzgledu na to ze mała urodziła sie 5 tyg przed terminem. Z pkerwszej ciazy został mi pulsoksymetr za który wydałam pamietam krocie ale nie chce go uzywac juz przy ej ciazy bo wierze ze donosze przynajmniej do 37 tygodnia i koniec kropka...
musze se teraz uzbroic w płaszcz optymizmu an kolejny mc bo wielkimi krokami zblizaja sie tygodnie w których wiele sie działo w poprzedniej ciazy,mamy które sa po przejsciach mysl ze rozumieją iz mimo wbijania do głowy pozytywnego myslenia,bombardowane jestesmy innymi toksynami, ehh no ale trza spiac dupe i MUSI byc dobrze:)
P.s nie mam jeszcze nic dla naszej Ksiezniczki:)moja mama juz sie wyrywała by cos kupic a ja mówie NIE ,dopiero w listopadzie:):)a co wtedy sie bedzie działo juz nie mówie
3majcie za nas kciukasy dzis o 16,przypałetało mi sie jakies gówno czyt grzyb podejrzewam ze od wkładek bo non stop nosze i nie wyobrazam sobie chodzic bez,zobaczymy co przepisze ginka
Trzymam kciuki za wizyty:)
Sciskam Was i przesyłam całusy dla naszych brzuszkowych Ksiezniczek i Książąt;)Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny