WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź bo właśnie w następnym tyg się wybieram i chciałabym być przygotowana na taką ewentualność

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niedługo wybieram się na glukozę. W jakiej ilości wody należy ją rozpuścić?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kurcze, mam taka zgagę, że na samą myśl o ostrym jedzeniu pada na mnie blady strach...
    Jutro o 14 gin i badanie połówkowe, potrzymajcie kciuki by wszystko było ok.
    Ja się chwaliłam, że nie mam zgagi, a mam teraz straszną!!! To okropne. Współczuję Ci.Zauważyłam jednak że czasami jak zjem coś lekkiego to nie mam. Ale teraz okropna!!!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj ciekawy dzień. Kościół, zawiozłam syna na tenis, festyn sękaczy (kupiłam oczywiście dużego sękacza), obiad, spacer po stadninie koni, oglądanie ślicznych okazów w Janowie Podlaskim i wieczór na świeżym powietrzu w restauracji nad brzegiem rzeki. A później w domu prasowanie i nadrabianie Waszych wpisów.

Kolorowych snów

renia83, Paula44, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dziewczynki :) miałam dziś iść na badania ale nie dam rady idę jutro, spałam 2-3 h dziś przez ten katar i wyglądam jak wywłok :) ale mam wrażenie że najgorsze za mną :) powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja mam w środę ale taką zwykłą kontrolną więc się nie spinam, młody szaleje w brzucholu więc spokojna jestem :) a tak w ogóle to WSTAWAĆ ŚPIOCHY :) nudzi mi się :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana kobietki. U mnie pielęgniarka sama rozrobiła glukozę w plastikowym kubeczku i nie musiałam mieć wody ze soba pozdrawiam;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie porannie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu:)

Powodzenia na wizytach:)

olka25:"Mój synuś rusza się ogólnie niewiele, rzadko i dość słabo chyba (rzadko czuję ruchy na ręce przyłożonej do brzucha, a zazwyczaj pod dotykiem ręki dziecko się uspokaja i przestaje ruszać). "

Moja mała ma tak samo, jak tylko przyłożę rękę (albo mój mąż) to zaraz się uspokaja i przestaje się ruszać.......heheheh cwaniara jedna:)
    a tak to ostatnio też chyba większość czasu przesypia....rośnięcie przecież jest męczące:D:D:D więc niech nasze dzieciaczki rosną i śpią ile wlezie:)

Miłego dzionka:)

renia ZDRÓWKA:)

Któraś pisała, że nie kupuje ani łóżeczka ani kołyski, znalazłam a necie taki tekst:
    "A jeśli dziecko ma spać w łóżku z rodzicami? Warto wiedzieć, że istnieją specjalne materacyki z podwyższonymi bokami, na których układa się dziecko. Taki wynalazek ma zabezpieczyć malca przed ewentualnym przygnieceniem."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:30

renia83, M4DZI4, olka25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja też niedługo wybieram się na glukozę. W jakiej ilości wody należy ją rozpuścić?

W laboratorium sami rozpuszczają glukozę trzeba ją tylko ze sobą wziąć no i wiedzieć jaką 50 czy 75. To jeśli chodzi o NFZ a prywatnie to chyba ktoś już kiedyś pisał że się dostaje ale lepiej przedzwonić do lab i zapytac.Pozdrawiam

Agus89 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:20

Paula44, Malenq, Kawa, renia83, M4DZI4, Ewelina88, Silatan, Agus89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, ze względu na przełożone UKG czeka mnie tydzień ciagnący się w nieskończoność do tego pt, na szczęście w czwartek idę na wizytę kontrolną do gina więc zawsze coś szybciej ;p Też mam skierowanie na glukozę 75g (od czego zależy ilość?) Już nawet ją kupiłam ale jakoś nie umiem się zebrać w sobie, żeby podjeść do laboratorium:/

Nie wiem czy pisałam, ale mój ból ucha na szczęście minął jak ręką odjął po, o dziwo, jednej tabletce Apapu :D

Miłego dnia :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ i cudownego dnia życzę....

ja zbiorę się w sobie może za tydzień na tą glukozę...:-/

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj :)
    też robię test glukozy za tydzień.. mi ginekolog kazała kupić w aptece 75g.

Dziś u mnie ładna pogoda, wczoraj byliśmy w B-B, nie wiedziałam że w Sferze w Galerii jest tak wielki H&M dziecięcy! I te wszystkie ciuszki! Takie śliczne Mmm :D
    obecnie jest promocja na spodnie ciążowe "kup 2 pary za drugą zapłacisz 50%" wydałam 180zł więc nie wiem czy to oszczędność no ale pierwszy raz czuję że potrzebuję tych spodni. A jakie są wygodne! :)

W ccc byłam przy kasie świadkiem zabawnej sytuacji. Pani zakupiła buty na wysokim obcasie i chciała je oddać ponieważ chodziła w nich tylko po domu i są niewygodne i ją obcierają-tak stwierdziła. Kasjerka po oględzinach butów, uznała że ich nie przyjmie bo są poobijane i podeszwy podtarte. I tak stoją i się kłócą na co wypaliłam:
    -wczoraj była sobota, to może Pani się gdzieś bawiła w nich na weselu? HAhah Pani spaliła buraka, powiedziała że już nigdy tu nic nie kupi zawinęła buty i poszła- chyba trafiłam w 10tkę. Przecież gdyby oddała te buty to musiały by wrócić na półkę i trafić się każdej z nas, a naprawdę były "zwichrowane" :P

Malenq, Tymi, Selene, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen Gratulacje kolejnenj rocznicy, no i dużo szczęścia życzę! :*

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa:""kup 2 pary za drugą zapłacisz 50%" wydałam 180zł "

hahaha uwielbiam takie promocje hahahah ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo! Ale były tak wygodne że musiałam, a za legginsami to nie przepadam :P

Malenq lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen gratuluję i kolejnych pięknych rocznic życzę.

Kawa no i dobrze powiedziałaś. Nie lubię takiego właśnie kombinowania u nas, ludzie są bezczelni.

Ja dzisiaj idę na półówkowe i trochę się stresuję bo ostatnio lekarz był średnio miły a to przez to, że dziecko nie za bardzo się ułożyło i nie chciało współpracować. Ale może w końcu poznam tą płeć?

Selene lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:47

Malenq lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziecwzyny:)

Witam sie po długiej przerwie:)podczytywałam Was co jakis czas ale nie udzielałam sie bo jakos tak po prostu nie miałam totalnie weny-wybaczcie,miałam gorsze dni:/

U nas ok,tak mysle po wywijasach w brzuszku,pisałyscie o ruchach u nas najbardziej działa szklana zimnej wody,mała momentalnie daje o sobie znac:)

Glukoze robiłam 3 dni temu,75g,rozpuszczono w 2 kubeczkach myslałam ze drugiego nie wypije,tak słodkie ze az gorzkie bleeeeeeeee,3 kłucia,na czczo,po godz od wypicia i po 2 godz od wypicia.glukoze mamy wzorową:):):)

Dzis wizyta:) zobaczymy czy nasza córeczka nadal nia jest a jutro zaczynamy 25 tydzien,czas leci ....

Słuchajcie mam okazje kupic monitor oddechu angelcare za 200 złotych od kumpeli i hustawke slimaczka bright stars za 100 praktycznie nie uzywane bo jej córka nie tolerowała hustawek a monitor uzywała przez 3 mc ze wzgledu na to ze mała urodziła sie 5 tyg przed terminem. Z pkerwszej ciazy został mi pulsoksymetr za który wydałam pamietam krocie ale nie chce go uzywac juz przy ej ciazy bo wierze ze donosze przynajmniej do 37 tygodnia i koniec kropka...

musze se teraz uzbroic w płaszcz optymizmu an kolejny mc bo wielkimi krokami zblizaja sie tygodnie w których wiele sie działo w poprzedniej ciazy,mamy które sa po przejsciach mysl ze rozumieją iz mimo wbijania do głowy pozytywnego myslenia,bombardowane jestesmy innymi toksynami, ehh no ale trza spiac dupe i MUSI byc dobrze:)

P.s nie mam jeszcze nic dla naszej Ksiezniczki:)moja mama juz sie wyrywała by cos kupic a ja mówie NIE ,dopiero w listopadzie:):)a co wtedy sie bedzie działo juz nie mówie

3majcie za nas kciukasy dzis o 16,przypałetało mi sie jakies gówno czyt grzyb podejrzewam ze od wkładek bo non stop nosze i nie wyobrazam sobie chodzic bez,zobaczymy co przepisze ginka

Trzymam kciuki za wizyty:)

Sciskam Was i przesyłam całusy dla naszych brzuszkowych Ksiezniczek i Książąt;)

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, Tymi 3mam kciuki i za wizyty i za zdrówko:)

Tymi lubi tę wiadomość

‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ