X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź bo właśnie w następnym tyg się wybieram i chciałabym być przygotowana na taką ewentualność

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niedługo wybieram się na glukozę. W jakiej ilości wody należy ją rozpuścić?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kurcze, mam taka zgagę, że na samą myśl o ostrym jedzeniu pada na mnie blady strach...
    Jutro o 14 gin i badanie połówkowe, potrzymajcie kciuki by wszystko było ok.
    Ja się chwaliłam, że nie mam zgagi, a mam teraz straszną!!! To okropne. Współczuję Ci.Zauważyłam jednak że czasami jak zjem coś lekkiego to nie mam. Ale teraz okropna!!!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj ciekawy dzień. Kościół, zawiozłam syna na tenis, festyn sękaczy (kupiłam oczywiście dużego sękacza), obiad, spacer po stadninie koni, oglądanie ślicznych okazów w Janowie Podlaskim i wieczór na świeżym powietrzu w restauracji nad brzegiem rzeki. A później w domu prasowanie i nadrabianie Waszych wpisów.

Kolorowych snów

renia83, Paula44, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dziewczynki :) miałam dziś iść na badania ale nie dam rady idę jutro, spałam 2-3 h dziś przez ten katar i wyglądam jak wywłok :) ale mam wrażenie że najgorsze za mną :) powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja mam w środę ale taką zwykłą kontrolną więc się nie spinam, młody szaleje w brzucholu więc spokojna jestem :) a tak w ogóle to WSTAWAĆ ŚPIOCHY :) nudzi mi się :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana kobietki. U mnie pielęgniarka sama rozrobiła glukozę w plastikowym kubeczku i nie musiałam mieć wody ze soba pozdrawiam;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie porannie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu:)

Powodzenia na wizytach:)

olka25:"Mój synuś rusza się ogólnie niewiele, rzadko i dość słabo chyba (rzadko czuję ruchy na ręce przyłożonej do brzucha, a zazwyczaj pod dotykiem ręki dziecko się uspokaja i przestaje ruszać). "

Moja mała ma tak samo, jak tylko przyłożę rękę (albo mój mąż) to zaraz się uspokaja i przestaje się ruszać.......heheheh cwaniara jedna:)
    a tak to ostatnio też chyba większość czasu przesypia....rośnięcie przecież jest męczące:D:D:D więc niech nasze dzieciaczki rosną i śpią ile wlezie:)

Miłego dzionka:)

renia ZDRÓWKA:)

Któraś pisała, że nie kupuje ani łóżeczka ani kołyski, znalazłam a necie taki tekst:
    "A jeśli dziecko ma spać w łóżku z rodzicami? Warto wiedzieć, że istnieją specjalne materacyki z podwyższonymi bokami, na których układa się dziecko. Taki wynalazek ma zabezpieczyć malca przed ewentualnym przygnieceniem."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:30

renia83, M4DZI4, olka25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja też niedługo wybieram się na glukozę. W jakiej ilości wody należy ją rozpuścić?

W laboratorium sami rozpuszczają glukozę trzeba ją tylko ze sobą wziąć no i wiedzieć jaką 50 czy 75. To jeśli chodzi o NFZ a prywatnie to chyba ktoś już kiedyś pisał że się dostaje ale lepiej przedzwonić do lab i zapytac.Pozdrawiam

Agus89 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:20

Paula44, Malenq, Kawa, renia83, M4DZI4, Ewelina88, Silatan, Agus89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, ze względu na przełożone UKG czeka mnie tydzień ciagnący się w nieskończoność do tego pt, na szczęście w czwartek idę na wizytę kontrolną do gina więc zawsze coś szybciej ;p Też mam skierowanie na glukozę 75g (od czego zależy ilość?) Już nawet ją kupiłam ale jakoś nie umiem się zebrać w sobie, żeby podjeść do laboratorium:/

Nie wiem czy pisałam, ale mój ból ucha na szczęście minął jak ręką odjął po, o dziwo, jednej tabletce Apapu :D

Miłego dnia :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ i cudownego dnia życzę....

ja zbiorę się w sobie może za tydzień na tą glukozę...:-/

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj :)
    też robię test glukozy za tydzień.. mi ginekolog kazała kupić w aptece 75g.

Dziś u mnie ładna pogoda, wczoraj byliśmy w B-B, nie wiedziałam że w Sferze w Galerii jest tak wielki H&M dziecięcy! I te wszystkie ciuszki! Takie śliczne Mmm :D
    obecnie jest promocja na spodnie ciążowe "kup 2 pary za drugą zapłacisz 50%" wydałam 180zł więc nie wiem czy to oszczędność no ale pierwszy raz czuję że potrzebuję tych spodni. A jakie są wygodne! :)

W ccc byłam przy kasie świadkiem zabawnej sytuacji. Pani zakupiła buty na wysokim obcasie i chciała je oddać ponieważ chodziła w nich tylko po domu i są niewygodne i ją obcierają-tak stwierdziła. Kasjerka po oględzinach butów, uznała że ich nie przyjmie bo są poobijane i podeszwy podtarte. I tak stoją i się kłócą na co wypaliłam:
    -wczoraj była sobota, to może Pani się gdzieś bawiła w nich na weselu? HAhah Pani spaliła buraka, powiedziała że już nigdy tu nic nie kupi zawinęła buty i poszła- chyba trafiłam w 10tkę. Przecież gdyby oddała te buty to musiały by wrócić na półkę i trafić się każdej z nas, a naprawdę były "zwichrowane" :P

Malenq, Tymi, Selene, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen Gratulacje kolejnenj rocznicy, no i dużo szczęścia życzę! :*

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa:""kup 2 pary za drugą zapłacisz 50%" wydałam 180zł "

hahaha uwielbiam takie promocje hahahah ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo! Ale były tak wygodne że musiałam, a za legginsami to nie przepadam :P

Malenq lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen gratuluję i kolejnych pięknych rocznic życzę.

Kawa no i dobrze powiedziałaś. Nie lubię takiego właśnie kombinowania u nas, ludzie są bezczelni.

Ja dzisiaj idę na półówkowe i trochę się stresuję bo ostatnio lekarz był średnio miły a to przez to, że dziecko nie za bardzo się ułożyło i nie chciało współpracować. Ale może w końcu poznam tą płeć?

Selene lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:47

Malenq lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziecwzyny:)

Witam sie po długiej przerwie:)podczytywałam Was co jakis czas ale nie udzielałam sie bo jakos tak po prostu nie miałam totalnie weny-wybaczcie,miałam gorsze dni:/

U nas ok,tak mysle po wywijasach w brzuszku,pisałyscie o ruchach u nas najbardziej działa szklana zimnej wody,mała momentalnie daje o sobie znac:)

Glukoze robiłam 3 dni temu,75g,rozpuszczono w 2 kubeczkach myslałam ze drugiego nie wypije,tak słodkie ze az gorzkie bleeeeeeeee,3 kłucia,na czczo,po godz od wypicia i po 2 godz od wypicia.glukoze mamy wzorową:):):)

Dzis wizyta:) zobaczymy czy nasza córeczka nadal nia jest a jutro zaczynamy 25 tydzien,czas leci ....

Słuchajcie mam okazje kupic monitor oddechu angelcare za 200 złotych od kumpeli i hustawke slimaczka bright stars za 100 praktycznie nie uzywane bo jej córka nie tolerowała hustawek a monitor uzywała przez 3 mc ze wzgledu na to ze mała urodziła sie 5 tyg przed terminem. Z pkerwszej ciazy został mi pulsoksymetr za który wydałam pamietam krocie ale nie chce go uzywac juz przy ej ciazy bo wierze ze donosze przynajmniej do 37 tygodnia i koniec kropka...

musze se teraz uzbroic w płaszcz optymizmu an kolejny mc bo wielkimi krokami zblizaja sie tygodnie w których wiele sie działo w poprzedniej ciazy,mamy które sa po przejsciach mysl ze rozumieją iz mimo wbijania do głowy pozytywnego myslenia,bombardowane jestesmy innymi toksynami, ehh no ale trza spiac dupe i MUSI byc dobrze:)

P.s nie mam jeszcze nic dla naszej Ksiezniczki:)moja mama juz sie wyrywała by cos kupic a ja mówie NIE ,dopiero w listopadzie:):)a co wtedy sie bedzie działo juz nie mówie

3majcie za nas kciukasy dzis o 16,przypałetało mi sie jakies gówno czyt grzyb podejrzewam ze od wkładek bo non stop nosze i nie wyobrazam sobie chodzic bez,zobaczymy co przepisze ginka

Trzymam kciuki za wizyty:)

Sciskam Was i przesyłam całusy dla naszych brzuszkowych Ksiezniczek i Książąt;)

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, Tymi 3mam kciuki i za wizyty i za zdrówko:)

Tymi lubi tę wiadomość

‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ