*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
ja swoje maleństwo już widziałam i nawet słyszałam w 6t 4d nie stresujcie się, chyba chcecie mieć zdrowe maleństwa, a w tych tygodniach spokój jest dla nich najważniejszy, wszystkie najważniejsze procesy teraz właśnie zachodzą, więc napijcie się ziółek i uspokójcie się wszystkie! bo inne też się przez to zaczynają stresować.
A z innej paczki, kiedy zamierzacie zacząć kompletować wyprawkę dla maleństwa?
Bo jak dzisiaj spojrzałam na tą listę, która jest tu na stronie, to się troszkę podłamałam, i wydaje mi się, że ciężko będzie zakupić tyle rzeczy w 2 czy 3 miesiące.... Jak myślicie? Kiedy zaczynacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 11:46
Anutka, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
Coccolina wrote:Cześć dziewczynki
ja swoje maleństwo już widziałam i nawet słyszałam w 6t 4d nie stresujcie się, chyba chcecie mieć zdrowe maleństwa, a w tych tygodniach spokój jest dla nich najważniejszy, wszystkie najważniejsze procesy teraz właśnie zachodzą, więc napijcie się ziółek i uspokójcie się wszystkie! bo inne też się przez to zaczynają stresować.
Bo jak dzisiaj spojrzałam na tą listę, która jest tu na stronie, to się troszkę podłamałam, i wydaje mi się, że ciężko będzie zakupić tyle rzeczy w 2 czy 3 miesiące.... Jak myślicie? Kiedy zaczynacie?
Na pewno po skończeniu 1 trymestru jak nie później. Podobno po 28 tygodniu powinno się kompletować wyprawkę. Bez przesady, spokojnie zdążysz wszystko kupićAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Coccolina wrote:Cześć dziewczynki
Bo jak dzisiaj spojrzałam na tą listę, która jest tu na stronie, to się troszkę podłamałam, i wydaje mi się, że ciężko będzie zakupić tyle rzeczy w 2 czy 3 miesiące.... Jak myślicie? Kiedy zaczynacie?
pare postów wyżej zadałam to samo pytanie
myślę że jak już bedziemy wiedziały czy chłopczyk czy dziewczynka;)
w 12 tygodniu robi się połówkowe ??? ,
-
no właśnie, coś szybko... wózek, łóżeczko, ubranka... masakra, jest tego strasznie dużo. W miesiąc napewno nie damy rady...
Zobaczę, zastanowię się jeszcze.
Nie jestem przesądna i nie będę się kierować co kto mówi, że w którym tygodniu wolno a w którym nie. Co ma być to będzie.
Anutka lubi tę wiadomość
-
Hejka.
Ja ciążowe dżinsy kupiłam na "ciuchach" za 11 zł Mnie brzuch wywaliło porządnie mam trochę nadwagi więc to nie do końca brzuch ciążowy
Ja po poronieniu ważyłam 76 kg i przez zimę jeszcze trochę doszło więc praktycznie wszystkie spodnie z zeszłego były roku na mnie przyciasne. Zrobiłam rewolucje w szafie i wszystko w co się nie dopięłam powędrowało do piwnicy, na czas "po ciąży". Teraz już mam ok 84-85 kg. Wydaje mi się że od początku ciąży już przytyłam ze 2 kg i jestem taka trochę napęczniała (skarpetki niektóre mnie cisną).
Co do staników to ja sobie zakupiłam przedłużki i na razie się tak ratuje. Nosiłam zwykle dosyć dopasowany obwód i nie mam szans bez przedłużek. Kupuje zwykle staniki w angielskiej rozmiarówce więc mój domowy budżet by nie wytrzymał kompleksowej wymiany.
Jestem za zwolnieniu więc większość czasu siedzę w domu, a zawsze byłam aktywna (rower, basen fitness itp). Ale wagą nie mam zamiaru się straszenie przejmować - ważne żeby dzidzia się zdrowo rozwijała.
Jutro mam wizytę u ginekolog. Dziś jeszcze muszę do dermatologa zajrzeć, bo na dekolcie mam jakieś uczulenie... pewnie od słońca - spacer w samym staniku wokół zalewu się chyba do tego przyczynił.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i z niecierpliwością czekam na wieści po nichM4DZI4 lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ag... wrote:ja nie umiem pić wody, staram się bo wiem że powinnam ( ciąża to 1 powod a 2 to 2 lata temu mialam operacje na nerkę i musze duzo pic) a odrzuca mnie od mineralki:/
masakra:/
29+1, 44 cm, 1430 g -
Też wytacham ciuszki po córci, w pierwszych paru miesiącach miałam ubranka unisex, białe, szare, granatowe. Ale jeśli mi się coś spodoba to kupię, bez względu na czas ciąży.
Jestem Katoliczką, więc nie wierzę w zabobony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:13
kejti91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zaraz chyba umre...
Jest mi tak słabo, tak niedobrze.
Mdli mnie, wzdęło mnie, wyglądam jak słonica.
Marze o łóżku.... a tu jeszcze 2 h siedzenia w pracy.
Jeszcze rano czułam się świetnie.
Ja wodę pochłaniam litrami.
Tak mi wchodzi dobrze, jak nigdy.
Ale mam wstręt do słodkich i tłustych. w sumie teraz do wszystkiego mam wstręt.
O jejku.
Anutka lubi tę wiadomość